Vedtaget ved lov: Volleyball er nationalsport i Nepal

Volleyball i Asien. 23. maj blev der skrevet et lille stykke volleyballhistorie. Her vedtog den nepalesiske regering, at volleyball er nationalsport i landet. Nepal er det blot andet land i verden, hvor volleyball ved lov figurerer som landets nationalsport. Sri Lanka gjorde volleyball til nationalsport ved lov tilbage i 1991. Beslutningen blev truffet på et…

| Foto: Online Khabar

:


Volleyball i Asien. 23. maj blev der skrevet et lille stykke volleyballhistorie. Her vedtog den nepalesiske regering, at volleyball er nationalsport i landet.

Nepal er det blot andet land i verden, hvor volleyball ved lov figurerer som landets nationalsport. Sri Lanka gjorde volleyball til nationalsport ved lov tilbage i 1991.

Beslutningen blev truffet på et kabinetsmøde i premierministerens bopæl i Baluwatar. Efter mødet offentliggjorde regeringens talsmand og informations- og kommunikationsminister beslutningen.

Forslaget om at gøre volleyball til officiel nationalsport i Nepal kom på forespørgsel fra landets Ungdoms- og Sportsministerium.

Tidligere har det nepalesiske volleyballforbund krævet, at volleyball blev anerkendt som nationalsport i landet, da sporten kan spilles på et lille område og i alle slags terræn, hvor det er økonomisk tilgængeligt for de fleste nepalesere.

Det nepalesiske volleyballforbund takkede regeringen for beslutningen. 

LÆS OGSÅ: NÅR KVINDEVOLLEY SÆLGER
LÆS OGSÅ: KINAS KÆMPELØNNINGER LOKKER VERDENS BEDST BETALTE

Kilde: Online Khabar

Del nyhed

LÆS OGSÅ