Hjemmesidebanner
søndag, 27 maj 2018 14:34

Video: Se hvem der fik 2018s ungdomskåringer

Written by
Ved årets repræsentantskabsmøde søndag den 27. maj blev der sat navne på årets ungdomsklub, årets ungdomsleder, persongnist og klubgnist. Se hvem ildsjælene er her.

Årets ungdomsklub 2018 er Kolding VK. Klubben har i løbet af fire år etableret en ungdomsafdeling og arbejdet ambitiøst og målrettet med denne. Klubben har taget et stort ansvar for udvikling af volleyball i sit område.

Således har klubben de seneste par år været initiativtager på at skabe større samarbejde og flere fælles aktiviteter mellem de nærliggende klubber til fordel for alle ungdomsspillere i området.

Det gode samarbejde i området giver mulighed for at kidstrænere fra andre mindre klubber, der ikke har en ungdomsafdeling, kan fortsætte med deres spillere ind i ungdomsrækkerne i klubben. Her står stærke ungdomsledere klar til at tage imod.

Klubben er utrolig velorganiseret med de rette folk på posterne og en tilgang til udvikling af klubben og sporten, fra mange af lederne, men specielt formanden. Det er en klub, hvor man følger sine idéer til dørs, men i en strategisk rækkefølge så frivillig-energien bruges så effektivt som muligt.

Klubben går målrettet efter at blive den hele klub – fra vugge til grav. De starter derfor op med Kidsvolley i egne rækker. Her er det ikke et spørgsmål om at finde 5 eller 10 spillere - nej der satses fra start med 30 spillere det første år.Årets Ungdomsleder 2018 er Claus Holst fra VK Holbæk. Han har gennem de seneste seks år været en særdeles aktiv del af klubbens satsning på ungdomsområdet. Claus Holst har, udover sit arbejde i bestyrelsen, været ungdomstræner for både kids- og teenspillere og har de seneste år især helliget sig udviklingen af teenområdet.

Claus Holst har i samarbejde med Roskilde Volleyballklub fået et klubsamarbejde omkring ungdomshold op at stå og derved fastholdt spillere, der ellers ville være stoppet med volley.

Han har altid både haft øje for de unge, der kom for at have det sjovt og for talenterne. Sidstnævnte har han dygtigt og med succes støttet og udviklet, hvilket et DM for U14 piger og en ungdomslandsholdsspiller et bevis for.

Sammen med sin samlever har Claus Holst skabt en levende ungdomsmiljø i klubben, således at over halvdelen af klubbens medlemmer i dag er under 25 år

Han er et kæmpe aktiv og en utrættelig klubmand, der altid har været loyal overfor den klub, Claus Holst i det forgangne år kunne fejre 40-års jubilæum med. Han har været med til at starte klubben og har været medlem alle år, som spiller, træner og bestyrelsesmedlem.

Claus Holst er en yderst værdig repræsentant for volleyballsporten i Danmark, der fortjener et synligt bevis for det store frivillige arbejde han har leveret gennem et langt volleyliv.Årets klubgnist 2018 er VK Vendsyssel. Klubben har i år gjort en ekstra indsats for at tiltrække flere unge. Det har de blandt andet gjort gennem et samarbejde med ungdomsskolen, hvor de har lavet et tilbud om valghold i volleyball for udskolingen på byskolerne i Brønderslev kommune. Valgholdet var en kæmpe succes, hvor 45 elever startede op i august. VK Vendsyssel gik ambitiøst ind i projektet og fik uddannet flere af deres ungdomsspillere til at være instruktører til valgholdet.

Derudover gøres en ekstra indsats for klubbens unge, når bussen startes med klubbens U16 pigehold til Power Cup i Finland. Dette er en fantastisk oplevelse og en helt perfekt afslutning på sæsonen. En ekstra indsats er også kendetegnet i løbet af sæsonen, her stiller VK vendsyssel op i anden kreds, end de hører hjemme, for at få spille 6 mands bold. Dejligt at volleyball prioriteres så højt for de unge at afstande ikke bliver afgørende for deltagelse i 6 mands GP stævner.

Klubbens unge formand arbejder hårdt på at få Nordjylland på volleyball landkortet og har formået at få U16 DM til klubben. Dette glæder klubben, og de ser frem til at være værter sidst i maj, hvor stævnet afholdes.

Der bliver tænkt nye veje og der er masser af energi i denne klub.
Årets Persongnist 2018 er Henrik Jørgensen fra Midtfyns Volleyballklub. Han er en ener og en rigtig ildsjæl. Når du møder ham første gang, er du ikke i tvivl om, at han har gnisten og overskuddet til at gøre noget ekstra for sin klub. Han brænder for volleyball og har gjort det gennem mange år.

Henrik Jørgensen har et stort hjerte for ungdommen i klubben og kæmper hele tiden for flere kids og ungdomsspillere til sin lille klub på Fyn. I denne sæson har han fået 15 nye ungdomsspillere til klubben. Han yder en stor indsats i klubben, hvor han samarbejder med skoler og gymnasier i lokalområdet.

I denne sæson var Henrik Jørgensen initiativtager til klubbens første skolestævne, hvor ca. 300 elever fra de lokale skoler deltog.

Han er en træner med enormt engagement og et godt humør. Han er med til at skabe et fantastisk fællesskab på de hold som han træner, hvilket får holdene til at fungere godt både på og udenfor banen. Han går op i sin trænergerning og vil meget gerne dygtiggøre sig, og har derfor også tilmeldt sig dette års store trænerkursus ”Coaches Clinic”.

Det er ikke kun som træner, at man ser gnisten. Henrik Jørgensen tager del i udviklingen i klubben, og er altid klar med nye tiltag. Dette kan bl.a. ses ved, at han sidst i sommerferien står bag en Volley camp for børn og unge fra 4.-9. årgang. Her tilbydes kids, teen- og ungdomsvolley. Alle er velkomne både nybegyndere og øvede.

Desuden er han hvert år ”Primusmotor” for et stort udendørsstævne hvor byens lokale opfordres til at tilmelde hold fra arbejdspladsen, skolen, gaden/vejen, kortklubben m.m.

Man er ikke i tvivl om, at volleyball fylder meget i Henrik Jørgensens liv.


Læs mere om årets kåringer her.
Read 2695 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.