Søndag, 23 april 2017 16:40

Marienlyst danske mestre i volleyball efter højintens finale

Written by
Foto: MortenO.com Foto: MortenO.com
Marienlyst vandt søndag eftermiddag også den 2. DM-finale mod Gentofte i et medrivende tiebreakdrama. Dermed er fynboerne tilbage på den danske volleyballtrone efter to års fravær.

2. DM-finale, Gentofte vs. Marienlyst: 2-3 (17-25, 25-14, 25-19, 17-25, 11-15)
Kildeskovshallen, Gentofte

Søndag krydsede Gentofte og Marienlyst klinger i den 2. og altafgørende DM-finale i en totalt proppet Kildeskovshal i Gentofte.

I den højintensive finale blev næverne knyttet efter hvert point, som var det kampen, der var vundet. Både de mange hjemmebanefans og mange medrejsende fynboer udstødte et dybt brøl, når deres helte på banen vandt et point.

I en sand rutsjebanetur af en finale, hvor alle fem sæt måtte i brug for at finde en vinder, kunne Marienlyst række armene triumferende i vejret, da Simon Bitsch sikrede fynboerne finalens sidste point i tiebreak.

”Det er helt fantastisk. Inden finalerne havde Gentofte tabt to sæt i sæsonen. Vi havde en klar ambition om, at Gentofte ikke måtte få lov til at gå ubesejrede igennem sæsonen,” siger Simon Bitsch.

”Det er helt vildt. Jeg tror aldrig, der har været så høje odds på en danmarksmester. Der sidder sikkert nogle millionærer nu i Odense, hvis de har spillet med hjertet,” siger han.

”Det var en rodet kamp, hvor sættene blev vundet med kæmpe margin. Det var op og ned. Gentofte virker trætte og laver lidt flere fejl end normalt. Vi kommer med en gnist og en sult. Vi jubler lidt mere og fighter lidt mere og jeg tror, at det bliver afgørende,” siger Simon Bitsch.

Marienlyst topscorer blev Kristoffer Abell med 21 point.

1. DM-finale, Marienlyst vs. Gentofte: 3-2 (18-25, 25-27, 25-21, 25-21, 15-13)
2. DM-finale, Gentofte vs. Marienlyst: 2-3 (17-25, 25-14, 25-19, 17-25, 11-15)

Kampen – sæt for sæt
1.sæt. Marienlyst buldrede derudaf fra kampens start og slog et hul ned til Gentofte med det samme. Gentofte lavede et hav af servefejl i 1. sæt (9 stk.), og de bolde, som kom over, holdt Marienlystholdet liv i. Fynboerne så sig ikke tilbage og lukkede sættet overbevisende med 25-17.

2. sæt. Der var vendt fuldstændig op og ned på tingene i 2. sæt, hvor Gentofte vandt de seks første point. Marienlyst kom først på tavlen, da Gentofte, karakteristisk nok, lavede servefejl fra Gentofte. Men Gentoftes forspring voksede blot og sætsejrende cementeret ved 25-14.

3. sæt. En kamp i kampen var mellem Marienlysts Kristoffer Abell og Gentoftes Peter Trolle Bonnesen, der begge scorede vanvittige 31 point i den første finale. I 3.sæt trådte gentoftekaptajn for alvor i karakter. Peter Trolle Bonnesen var både hårdtslående i angrebet og tætsluttende i blokadespillet og hjalp i den grad Gentofte til 25-19 sætsejr

4. sæt. Marienlyst fik kittet blokaderne og kalibreret smasharmen igen i 4. sæt. Det var som om hele Marienlystmandskabet hævede deres niveau simultant, mens Gentofte i samme ombæring fik et kollektivt udfald. Uden at se sig tilbage vandt Marielyst 25-17 og udlignede til 2-2 i sæt.

5. sæt. Dermed skulle holdene ud i tiebreak. Her fik Marienlyst slået det afgørende hul, da de bragte sig på 9-5. Gentofte kom ikke tættere end 10-12, og Marienlysts Simon Bitsch kunne lukke tiebreaken til 15-11 og dermed kampen 3-2.

Da Marienlyst også vandt den 1. DM—finale, kan de nu kalde sig danmarksmestre i volleyball.

...
Read 8056 times