Onsdag, 16 november 2016 19:43

Gentofte fightede flot men forgæves mod russiske verdensstjerner

Written by
Foto: Intofoto Foto: Intofoto
Gentofte Volley skulle i aftenens Champions League-opgør forsøge at følge op på det historiske resultat fra sidste runde. De danske mestre viste i den grad tænder, men måtte sande at det russiske verdensklassemandskab fra Belgorod var for stor en mundfuld.

Champions League, Gentofte-Belgorod: 0-3 (15-25, 18-25, 20-25)
Gentofte Sportspark

Gentofte havde alt at vinde og intet at tabe i aftenens 3. runde kamp i verdens stærkeste klubturnering.

Gentofte er i gang med deres første optræden i Champions League, mens modstanderen på den anden side af nettet er et af verdens bedste klubhold.

Russiske Belgorod har nogle af verdens bedste volleyballspillere på holdkortet, heriblandt 218 centimeter høje Dmitriy Muserskiy, som er kåret til den bedste blokadespiller et hav af gange til både EM, OL og i Champions League.

Gentofte stemplede ind med kampens første point, og en propfyldt Gentofte Sportspark eksploderede i jubel bevidste om, at hvert point mod det stærke russiske mandskab var en bedrift.

Belgorod vandt Champions League forrige år, og som kampen skred frem blev det også tydeligere, at det var et af verdens allerbedste hold, Gentoftes danske mestre var oppe imod.

Selvom Gentofte gjorde meget rigtigt, var der dog aldrig tvivl om kampens udfald, da Belgorod-mandskabet med adskillige OL-spillere simpelthen var for stærk en modstander og som ventet vandt kampen 3-0.

Gentofte-træner Denis Janka var da også godt tilfreds med sit mandskab efter kampen:

“Drengene spiller en glimrende kamp og viser, at de hører hjemme i det her selskab. Den største forskel i dag er i serven, hvor Belgorod er ekstremt stærke. Vi formår alligevel at holde liv i mange af dem, så stor cadeau til holdet,” siger han.

Gentofte-topscorer blev Philip Özari med 12 point:

”Vi skulle ind og være modige og gå efter gå efter at lave så mange point som muligt. Det lykkedes,” siger han.

”Vi aftalte inden kampen, at vi ikke skulle tænke på, at det var en farlig modstander. Vi var aggressive i vores spil og viste, at vi kan spille med langt hen ad vejen. Det giver rigtig god selvtillid til alle at være med til sådan en storkamp,” siger Philip Özari.

Returkampen mod Belgorod spilles på søndag den 20. november i Rusland klokken 16:00 dansk tid.

Her skal Gentofte med dagens resultat vinde kampen med 3-0 eller 3-1 for at tvinge de to hold ud i ét altafgørende Golden Set til 15 point. 
Read 2573 times