Mandag, 04 juli 2016 07:51

Hall of Fame: Karin Iversen

Written by
Den femdobbelte danmarksmester i beachvolley og medlem af dansk volleyballs Hall of Fame om at blive straffet, hvis man ikke er klar mentalt, Danmarks første beachvolleyhal og dengang det blev forbud at spille på Bellevue.

Vi var en gruppe, som tænkte, at det ville være sjovt at prøve det der beachvolley, som var ved at starte op i Danmark. Det var i start 90’erne.

Det var med nettet på skulderen og ud til Bellevue, hvor vi selv måtte sætte net op, inden vi kunne spille. Sådan gjorde vi i de første par år, indtil naboerne blev trætte af, at boldene fløj op og ned. Så blev det forbudt at spille.

Da jeg startede med at spille, kunne man melde sig direkte ind i eliten. Der var ikke ranglistepoint. Vi trænede en del op til det første stævne. Det var i Vig, og det værste vejr, jeg nogensinde har oplevet. Men på en eller anden måde nåede vi til finalen. Vi tænkte, hvad sker der her?

Vi skulle møde de regerende danmarksmestre i finalen. Men de gad ikke spille i det dårlige vejr og forlangte, at finalen blev flyttet til Bellevue næste dag. Der var det helt fantastisk vejr, og vi kom ud i tre sæt mod dem. Så tænkte vi: Det kan ikke være så svært, det her beachvolley. Vi var hooked.

Noget af det charmerende ved beachvolley er, at det er en meget selvstændig sport. Dengang stod man selv for sin egen træning. Man skulle coache sig selv til stævner, og man kan ikke blive skiftet ud. Man var nødt til at fikse det selv. Man skal også være forholdsvis alsidig i beachvolley. Man kommer til det hele, får masser af boldberøringer og er med i spillet hele tiden.

Motivationen har altid været, at jeg synes, det er sjovt at spille. Det synes jeg stadigvæk. Jeg har altid elsket beachvolley. Og det vil jeg blive ved med. Uanset om jeg spiller eller ej. Min krop har kunnet holde til det. Jeg har været forskånet for mange skader.

Det mentale har været en af mine største forcer. Beachvolley er næsten 50/50 fysik og mentalt. Det mentale betyder så meget i beachvolley, fordi du ikke kan blive skiftet ud. Jeg har været god til at rette op på mit spil, hvis det begyndte at gå galt. Det kan andre have svært ved, hvis de først kommer ind i en dårlig stime.

I beachvolley er man rimelig ond. Den, der spiller dårligst, får alle boldene. Så bliver man straffet. Det er hårde odds, hvis man ikke har de mentale tricks til at komme over den hurdle, det er at få alle serverne. Når jeg står på banen i dag, kan jeg mærke, at de andre har respekt for, at man har været med så længe.

Vi havde manglet en indendørs beachvolleyhal i rigtig mange år. Vi var en lille gruppe, der ville forsøge at få en hal til København. Det viste sig at være et større projekt.

Vi startede Copenhagen Beachvolley Klub for at vise kommunen, at der var rigtig mange mennesker, der gerne ville have en hal. Vi blev 200 medlemmer, før vi overhovedet havde en udendørsbane.

Planen var, at vi skulle have helårsspillere i Danmark. Efter et par år splejsede Nordea-fonden og Københavns Kommune til en beachvolleyhal. Da vi fik hallen op at køre, gik touren nedenom og hjem. Det var rigtig dårlig timing. Heldigvis overlevede klubben og hallen, og nu er der bygget noget godt op igen.

Det har været fantastisk at være med på den rejse, som beachvolley har haft i Danmark. Det har været op- og nedture. Jeg har fået en masse gode oplevelser og en masse gode venner.

Besøg dansk volleyballs Hall of Fame her og læs flere portrætter.

Karin Iversen
Født 26. juli 1967. Aktiv siden 1993 på den danske beachvolley-tour. 5 gange dansk mester i beachvolley med første mesterskab i 1996 og til dato seneste i 2013. En støttepille i arbejdet for et bedre beachvolleymiljø i Danmark og var som formand for Copenhagen Beachvolley med til opbygningen af den første indendørs beachvolleyhal i København. Optaget i dansk volleyballs Hall of Fame 2014.
Read 5177 times