Torsdag, 03 marts 2016 13:06

Volleyligaen fortsætter tilskuerfremgang

Written by
Foto: Klaus Sletting Foto: Klaus Sletting
Interessen for at se volleyball i landets bedste række stiger igen i denne sæson. Således var godt 13.000 tilskuere på plads i de danske haller i løbet af Volleyligaens grundspil.  

13.057. Så mange tilskuere var på plads til en kamp i Volleyligaens grundspil. Det er en stigning på 391 tilskuere i forhold til sidste sæson, hvor der samlet set var 12.666 tilskuere til grundspillet.

Den største interesse for Volleyligakampe har været på herresiden, hvor 7.748 tilskuere overværede en ligakamp i grundspillet. Det er små 1.000 tilskuere mere end sidste sæson.

Til gengæld er der sket et fald på cirka 600 tilskuere på damesiden i løbet af grundspillet, idet 5.309 tilskuere var på plads i denne sæson.

Den samlede stigning i antallet af tilskuere glæder sportsdirektør i Volleyball Danmark Mikael Trolle: 

”Når vi oplever en stigning i antallet af tilskuere for andet år i træk, beviser det, at Volleyligaen og volleyball generelt er et rigtig godt produkt,” siger han.

”Klubberne gør en god indsats for at tiltrække tilskuere til kampene. Selvom det kun er en lille stigning, så er det meget opmuntrende i en tid, hvor andre sportsgrene oplever dalende tilskuerinteresse,” siger Mikael Trolle.

”Oveni den samlede stigning i antallet af tilskuere skal lægges, at vi i samarbejde med Zibra Sport er begyndt at streame rigtig mange kampe fra Volleyligaen i virkelig høj kvalitet. Det er ikke tilskuere i hallen, men det øger den samlede rækkevidde for sporten, hvilket vi glæder os meget over,” siger han.

”Det er ærgerligt, at tilskuertallet falder på damesiden. Tilbagegangen skyldes nok, at ligaen er brækket lidt over i toppen og dermed har mistet lidt spænding. Vi må i dialog med de klubber, der spiller i Volleyligaen i næste sæson, og høre, hvordan vi kan hjælpe med at skabe den bedste stemning i hallen,” siger Mikael Trolle.

Tilskuerrekorden i grundspillet blev sat i Hvidovre, hvor 694 var på plads til opgøret mod Randers.

Volleyligaen tager fredag den 4. marts hul på playoffs, hvor de seks bedste hold fra grundspillet kæmper om en plads i DM-finalen.

I hver playoff-weekend spiller tre herrehold og tre damehold ved samme event. Hvert hold spiller i enten 1. og 3. runde eller 2. og 4. runde. Holdene spiller alle mod alle.

Vinderne af de to playoff-puljer kvalificerer sig til DM-finalerne, som spilles lørdag den 9. april i Marienlystcentret og lørdag den 16. april i Gentofte Sportspark. De to 2’ere i playoff-puljerne spiller to kampe om bronzemedaljerne.

Få overblikker over de fire playoff-weekender her. Samtlige playoff-kampe streames direkte på Zibra Sport.
Read 2295 times