Fredag, 19 februar 2016 08:32

Volleyball-ildsjæl belønnes med integrationspris

Written by
Hanif Seyed fra AFG Volley i Roskilde blev onsdag aften belønnet med Roskilde Kommunes integrationspris, der blev uddelt for allerførste gang.

AFG Volley blev stiftet i 2008 på Hanif Seyeds initiativ.

Hensigten var ikke kun at spille volleyball, men at gøre klubben til et mødested for unge mennesker med forskellig etnisk baggrund for at styrke integrationen og bygge bro mellem danskere og nydanskere. Det skriver sn.dk.  

Klubben blev i 2010 hædret med kommunens frivilligpris, men denne gang var det Hanif Seyed personligt, der blev hædret for sit utrættelige arbejde i idrætsprojektet, som handler om meget mere end idræt.

”For mig er sådan en pris tegn på, at man virkelig har gjort det godt. Jeg føler mig rigtig stolt. Fra starten var det også meningen, at klubben skulle være et netværk, så spillerne kunne komme med de ting, de ikke kunne finde ud af. Så når der kom et brev fra kommunen eller sagsbehandlere, kunne en af de andre på holdet forklare, hvad det handlede om. Nu er det efterhånden elektronisk det hele, men de kommer stadig og spørger, når de skal finde ud af, hvordan tingene fungerer,” siger Hanif Seyed.

I nogle tilfælde har netværket desuden resulteret i fast arbejde.

”Vi har et par rigtig dygtige ledere, som har fundet job til to-tre holdkammerater,” siger han.

De siger: ”Jeg har ikke så meget at lave efter skoletid,” og så siger de ”Hvad med at få arbejde i Aldi?,” siger Hanif Seyed.

LÆS OGSÅ: VOLLEYBALL SOM INTEGRATION  

I den tid, AFG Volley har eksisteret, er der blevet stiftet mange andre klubber med tilsvarende formål.

Fælles for de fleste er, at de også er forsvundet igen, fordi indsatsen med at holde dem kørende har været for stor. For Hanif Seyed er det dog en hjertesag, og ud over tusindvis af frivillige arbejdstimer har han ind imellem også betalt af egen lomme, så holdet kunne komme til turnering i Jylland.

Rygtet om AFG's gode netværk har spredt sig til langt uden for kommunegrænsen.

Der er kommet spillere til, som bor i København, og for tiden er der rigtig mange spillere, der kommer fra Køge for at træne i Roskilde.

”Det er rigtig fedt at være sammen med unge mennesker,” siger Hanif Seyed

”Jeg er glad for at dyrke volleyball og vil gerne give glæden ved sporten videre, men vi er ikke kun sammen for at spille volleyball. Vi skal også have det sjov. Når vi er færdige med træning, står de tit og ryger uden for døren, mens de snakker om alle mulige ting. Sådan går der hurtigt både en halv og en hel time, også selv om det er minusgrader,” siger han.

Et omklædningsrum eller en trappesten er ikke optimale rammer omkring et klubliv. Derfor er Hanif Seyed heller ikke i tvivl om, hvad der ville være den største hjælp for klubben.

”Vi drømmer om et klublokale. Det skal være sundt at dyrke idræt, og når man står udenfor efter træning, er det ikke sundt for helbredet. Så et klublokale er min drøm,” siger Hanif Seyed.
Read 2778 times