Hjemmesidebanner

Kåringer 2018

A-Sport.dk Årets Breddeklub 2018 - Bedsted KFUM

Valget af årets ungdomsklub er helt oplagt, og man kan spørge sig selv, hvorfor det ikke er sket noget før. Klubben har om nogen præget dansk ungdomsvolley. Klubben har formået at tiltrække en lang række dygtige og engagerede trænere og ledere, der lægger vægt på et godt og seriøst ungdomsarbejde.
Årets breddeklub er en klub, der har ambitioner på alle niveauer, og som har formået at etablere sig stærkt i lokalsamfundet, hvor klubben i flere år har lavet en stor indsats så man kunne få endnu fere til at spille Kidsvolley og volleyball i nærområdet.

Trods byens størrelse på knap 1000 borgere og en skole med 180 børn mønstrer klubben 100 spillere under 14 år! Det er imponerende. 
Klubben har taget et stort ansvar for udviklingen af volleyball i sit område, hvilket ses gennem den store bredde, som klubben repræsenterer. Her er der muligheder for enhver, uanset niveau, og klubben deltager i turneringer, på mange niveauer.
Klubben er gode til at udnytte de selskabelige traditioner til at lave store hygge arrangementer i klubben fx julevolley for hele familien og venner, påske arrangementer og VenneVolleyTræning er bare noget af det, der sker i løbet af året, og som er med til at gøre klubben til det fedeste sted at være.

Hjertet i klubben er en velfungerende bestyrelse, hvoraf mange medlemmer har været med i klubben i årevis, og derfor kender klubben indefra. 
Klubben engagerer sig ikke kun i, hvad der sker hos dem selv, de spiller også en stor rolle i udviklingen af sporten, ikke bare regionalt, men også nationalt. De blander sig gerne i debatter, er ikke bange for at have og vise sine egne holdninger, og de er altid med på at stille klubben til rådighed. 
Så bor du i nærheden af Thy, og tænker at, volleyball kunne være sjovt at prøve, så er du helt sikkert velkommen.
Et kæmpe tillykke til A-Sport.dk Årets Breddeklub: Bedsted KFUM

Mikasa Danmark Årets Breddeleder 2018 - Pau Larsen, Amager VK

Dette års breddeleder er ambitiøs for sporten og for sin klub. Han er en sand ildsjæl og en stor inspirationskilde, der på meget kort tid har fået sat et enormt aftryk på sin klub.
Årets leder er en utrolig initiativrig og ihærdig formand, der ikke er bange for at tage chancer. Han har et godt blik for at se muligheder frem for begrænsninger, hvilket betyder, at han ofte sætter spændende og anderledes initiativer i gang som f.eks. klublokale, fritidsklub, nytårskur for de frivillige og et stærkt festudvalg, som styrker det generelle sammenhold og miljø i klubben. Årets leder er i den grad en foreningsmand. 

Årets leder er ligeledes optaget af at skabe et stærkt elitemiljø i klubben, som hænger sammen med klubbens ungdomsarbejde, og han er også foregangsmand for at udvikle kommunikationen i klubben via forskellige digitale værktøjer. 
Han er meget vellidt i klubben for sin venlige og positive måde at være på. Han går gerne forrest, og som alle andre frivillige kan han komme til at løfte lidt for mange opgaver selv, men han er dygtig til at bevare blikket på den generelle organisation og få engageret klubbens medlemmer i det frivillige arbejde. 

Han er desuden med sin medvirken og medlevende interesse med til at udvikle miljøet i dansk volley (volleyball som beachvolley), da han altid er velforberedt og klar med nye ideer til, hvordan vi sammen kan gøre det endnu bedre. Så også en breddemand for hele Danmark.
Man kan ind i mellem undres over, at der er nok timer i døgnet for den travle formand, som udover formandsopgaven selv er aktiv på klubbens herrehold i volleyligaen, og hvis sønner er talenter på klubbens herreungdomshold.
Et kæmpe tillykke til Mikasa Danmark Årets breddeleder Pau Larsen fra Amager VK.Årets Ungdomsklub 2018 - Kolding VK
Karsten Strandridder

Årets ungdomsklub har ikke 20 år på bagen i forhold til kids- og ungdomsarbejdet, men det er en klub, der i løbet af 4 år har etableret en ungdomsafdeling og arbejdet ambitiøst og målrettet med denne.

Klubben har taget et stort ansvar for udvikling af volleyball i sit område.
Således har klubben de seneste par år været initiativtager på at skabe større samarbejde og flere fælles aktiviteter mellem de nærliggende klubber til fordel for alle ungdomsspillere i området.
Et eksempel herpå er klubbens initiativ til i august at afvikle et opstartskursus for egne ungdomstrænere, men hvor også trænere fra Haderslev, Vejen, Andst, Jels, ØSVN, Vejle Ungdomsvolley, Middelfart og Kolding Ungdomsvolley var inviteret. Intentionen med dette kursus var at udvikle på volleyball/ungdomsvolley i området, og at klubberne sammen skal hjælpe hinanden med dette.

Det gode samarbejde i området giver mulighed for at kidstrænere fra andre mindre klubber, der ikke har en ungdomsafdeling, kan fortsætte med deres spillere ind i ungdomsrækkerne i klubben. Her står stærke ungdomsledere klar til at tage imod.
Derfor etableres der altid god kontakt til nyopstartede klubber, hvor der gøres opmærksom på, at de altid er med på et samarbejde omkring ungdom.

Årets ungdomsklub har markante og stærke personer, der tænker stort.
Klubben er utrolig velorganiseret med de rette folk på posterne og en tilgang til udvikling af klubben og sporten, fra mange af lederne, men specielt formanden. Det er en klub, hvor man følger sine idéer til dørs, men i en strategisk rækkefølge så frivillig-energien bruges så effektivt som muligt.
Et eksempel på at tænke stort er klubbens ønske om en professionel træner til flere af klubbens hold. En stilling på 15 timer er netop slået op. Det bliver spændende at følge hvilken betydning det får for klubben og udviklingen af ungdomsholdene.

Klubben går målrettet efter at blive den hele klub – fra vugge til grav. De starter derfor op med kidsvolley i egne rækker. Her er det ikke et spørgsmål om at finde 5 eller 10 spillere - nej der satses fra start med 30 spillere det første år. Desuden har klubben i 2017 startet Bedstevolley op. Begge er eksempler på at vi har at gøre med en klub, der udvikler sig over hele linien.

Der er med stor glæde, at vi i år giver årets ungdomsklub til Kolding VK

Claus HolstÅrets Ungdomsleder 2018 - Claus Holst, VK Holbæk

Denne person har gennem de seneste 6 år været en særdeles aktiv del af klubbens satsning på ungdomsområdet. Han har, ud over sit arbejde i bestyrelsen, været ungdomstræner for både kids- og teenspillere, og har de seneste år især helliget sig udviklingen af teenområdet.
Han har i samarbejde med Roskilde Volleyballklub fået et klubsamarbejde omkring ungdomshold op at stå og derved fastholdt spillere, der ellers ville være stoppet med volley.

Personen har altid både haft øje for de unge, der kom for at have det sjovt og for talenterne. Sidstnævnte har han dygtigt og med succes støttet og udviklet, hvilket et DM for U14 piger og en ungdomslandsholdsspiller et et bevis for.
Sammen med sin samlever har han skabt en levende ungdomsmiljø i klubben, således at over halvdelen af klubbens medlemmer i dag er under 25 år. Denne store fremgang blev tydelig, da klubben valgte at bestille en bus, for at transportere 45 ungdomsspillere og ledere til ungdomslandsmesterskaberne i Vejen i år.

At årets ungdomsleder er her og der og alle vegne kan i øvrigt tydeligt ses på klubbens facebook side. Her poster han nemlig billeder og videoer fra de ungdomsstævner, han nærmest hver weekend er til som leder.
Han er et kæmpe aktiv og en utrættelig klubmand, der altid har været loyal overfor den klub, han i det forgangne år kunne fejre 40-års jubilæum med. Han har været med til at starte klubben og har været medlem alle år, som spiller, træner og bestyrelsesmedlem.

Personen er en yderst værdig repræsentant for volleyballsporten i Danmark, der fortjener et synligt bevis for det store frivillige arbejde han har leveret gennem et langt volleyliv.

Det er derfor med glæde, at jeg kan kåre årets ungdomsleder Claus Holst fra VK Holbæk.

VK VendsysselÅrets Klubgnist 2018 - VK Vendsyssel

Denne klub er en mellemstor klub, som ligger i Nordjylland. De har i år gjort en ekstra indsats for at tiltrække flere unge til klubben. Det har de blandt andet gjort gennem et samarbejde med ungdomsskolen, hvor de har lavet et tilbud om valghold i volleyball for udskolingen på byskolerne i Brønderslev kommune. Valgholdet var en kæmpe succes, hvor 45 elever startede op i august. Klubben gik ambitiøst ind i projektet og fik uddannet flere af deres ungdomsspillere til at være instruktører til valgholdet.

Derudover gøres en ekstra indsats for klubbens unge, når bussen startes med klubbens U16 pigehold til Power Cup i Finland med træner Kristian Møgelmose som chauffør. Dette er en fantastisk oplevelse og en helt perfekt afslutning på sæsonen. En ekstra indsats er også kendetegnet i løbet af sæsonen, her stiller VK vendsyssel op i anden kreds, end de hører hjemme, for at få spille 6 mands bold. Dejligt at volleyball prioriteres så højt for de unge at afstande ikke bliver afgørende for deltagelse i 6 mands GP stævner.

Klubbens unge formand arbejder hårdt på at få Nordjylland på volleyball landkortet og har formået at få U16 DM til klubben. Dette glæder klubben, og de ser frem til at være værter sidst i maj, hvor stævnet afholdes.
Der bliver tænkt nye veje og der er masser af energi i denne klub, der i år bliver kåret som ”Årets Klubgnist”.

Vi er glade for at give den pris til VK Vendsyssel.

HenrikÅrets Persongnist 2018 - Henrik Jørgensen, Midtfyns VK

Dette års persongnist, er en rigtig ildsjæl. Når du møder ham første gang, er du ikke i tvivl om, at han har gnisten og overskuddet til at gøre noget ekstra for sin klub. Han brænder for volleyball og har gjort det gennem mange år.

Han har et stort hjerte for ungdommen i klubben og kæmper hele tiden for flere kids- og ungdomsspillere til sin lille klub på Fyn. I denne sæson har han fået 15 nye ungdomsspillere til klubben. Han yder en stor indsats i klubben, hvor han samarbejder med skoler og gymnasier i lokalområdet.
I denne sæson var han initiativtager til klubbens første skolestævne, hvor ca. 300 elever fra de lokale skoler deltog.

Han er en træner med enormt engagement og et godt humør. Han er med til at skabe et fantastisk fællesskab på de hold som han træner, hvilket får holdene til at fungere godt både på og udenfor banen. Han går op i sin trænergerning og vil meget gerne dygtiggøre sig, og har derfor også tilmeldt sig dette års store trænerkursus ”Coaches Clinic”.

Det er ikke kun som træner, at man ser gnisten. Han tager del i udviklingen i klubben, og er altid klar med nye tiltag. Dette kan bl.a. ses ved, at han sidst i sommerferien står bag en Volley camp for børn og unge fra 4.-9. årgang. Her tilbydes kids, teen- og ungdomsvolley. Alle er velkomne både nybegyndere og øvede.
Desuden er han hvert år ”Primusmotor” for et stort udendørsstævne hvor byens lokale opfordres til at tilmelde hold fra arbejdspladsen, skolen, gaden/vejen, kortklubben m.m.

Vi er ikke i tvivl om, at volleyball fylder meget i denne persons liv. Han er en ener, og derfor er vi rigtig glade for, at kunne kåre Henrik Jørgensen fra Midtfyns Volleyballklub som årets persongnist.  
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.