Kåringer 2012

Årets ungdomsklub 2012 - VK Vestsjælland

Den klub, som vi i år skal kåre som årets ungdomsklub, er om nogen en klub, der har forstået at bringe sig helt frem i forreste linje og trække de helt store overskrifter i div. medier. Dette vel og mærke på den positive måde.

Klubben var nemlig på alles læber her i starten af maj måned, hvor klubben blandt 11.000 foreninger under Danmarks Idrætsforbund blev kåret som året Idrætsforening. I den forbindelse udtalte formand for DIF, Niels Nygaard, at han især var imponeret over, hvordan klubben løfter et kæmpe samfundsmæssigt ansvar ved blandt andet målrettet at inkludere normalt idrætssvage grupper.

At klubben nu også bliver Årets ungdomsklub i DVBF er ingen selvfølge, men for denne klub betyder netop ungdomsarbejdet særdeles meget. Som Danmarks suverænt største Kidsklub med næsten 200 Kidsspillere, en blomstrende ungdomsafdeling, uddannelsesprogrammer for ungdomstrænere og massevis af skolebesøg og skolestævner er denne klub et naturligt valg.

Årets ungdomsklub benytter også flittigt Dansk Volleyball Forbunds tilbud, hvad enten det er uddannelsestilbud eller projekter, der retter sig mod ungdomsarbejdet. Det er altid en stor fornøjelse at arbejde med ledelsen i klubber, der med seriøsitet og stor entusiasme går ind i arbejdet og de udfordringer, der viser sig.
Det er en stor glæde, at vi i dag kan tildele klubben titlen som:

Årets ungdomsklub: VK Vestsjælland

Årets ungdomsleder 2012 - Peter Jespersen, Amager VK

Den person, som vi i år skal kåre som årets ungdomsleder, er en person, der gennem årene har haft rigtig mange kasketter. Bestyrelsesmedlem i sin klub og sin kreds, ungdomstræner for hold fra Kidsvolley til U21, talentcentertræner og DVBF instruktør, ja, der er snart ikke det tillidshverv årets ungdomsleder ikke har haft. De mange kasketter skyldes en stor lyst til at være med, der hvor tingene sker, og der hvor man kan gøre en forskel.

Årets ungdomsleder er af jysk oprindelse, men har de sidste 15 år været tilknyttet en rigtig københavnerklub. Denne krydsning giver en engageret, faglig dygtig, social, målrettet og eftertænksom ungdomsleder som med sit meget vindende væsen har skabt stor respekt omkrig sig.

At kunne forene bredde- og elitearbejde og have stor kærlighed til begge dele er noget, der kendetegner årets ungdomsleder. Den klub han repræsenterer, har ud over Kidsvolley og det brede ungdomsarbejde også formået at være fast deltager ved Danmarksmesterskaberne for ungdom og endda markere sig med flotte resultater. Dette er om nogen hans fortjeneste, da han som mangeårig ungdomsformad, træner og drivkraft har været med til at skabe det klubben er i dag.

Det er en stor glæde, at vi i dag kan tildele ham prisen som:
Årets ungdomsleder
Peter Jespersen: Amager VK

Årets persongnist 2012 - Leif Kruse, SE Volley

Årets gnist er en person, der virkelig kan får sat gang i volleyball. Han har en fantastisk energi, sætter mål for sine spillere og forfølger dem. Han er villig til at afsætte tid og kræfter, så spillerne oplever, at de er noget særligt. For ham fungerer Volleyball også som et åndehul.

Vores gnist kommer fra efterskoleverdenen. Først var han ansat på Djursland efterskole, hvor han fik startet Fjellerup Volley. På efterskolen blev det til flere danmarksmesterskaber for efterskolehold, deltagelse i klub DM og har to gange været til Skole VM.
Så flyttede han til Sydvestjylland og blev forstander på Sydvestjyllands Efterskole, og også her fik han volleyball til at blomstre og fik sat Volleyball på dagsorden.
Efterskolerne i det sønderjyske havde før ikke ry for at være dygtige til Volleyball, men det fik han i den grad ændret på. I dag regnes Sydvestjyllands efterskole som en af favoritterne til efterskole DM, hvilket primært skyldes vores gnists engagement og målrettede og kompetente arbejde med volleyball.

Efterskolevolley var dog i midlertidig ikke nok for ham, eleverne skulle spille endnu mere volleyball, derfor dannede han klubben SE Volley, således at eleverne nu også kan deltage i DVBF’s turnering og arrangementer. Deltagelse i DVBF’s turnering har betydet, at SE – Volley har kvalificeret sig flere år i træk til DM for klubhold for drenge.

Persongnisten kan kort karakteriseres ved hjælp af følgende ord:
Engageret, passioneret, ihærdig, målbevist, kompetent, fair og altid positiv.

Jeg er derfor rigtig glad for at kunne kåre
Årets Persongnist: Leif Kruse

Årets klubgnist 2012 - Nordre 66

Her har vi tale om en volleyballklub, der ikke er bange for at involvere sig. En klub der ikke sidder og venter på succes, men opsøger mulighederne og griber dem, når de viser sig. En klub der ikke lader sig stoppe af små forhindringer og virkelig kan sørge for at holder de ansatte i BogU afdelingen til ilden.

Med en geografisk placering i den absolut nordligste del af landet har årets klubgnist nogle helt naturlige udfordringer. Derfor er det nødvendigt at skabe synlighed og promovere sig, så der kan rekrutteres medlemmer til klubben. Og det er klubben også virkelig dygtig til. Klubben deltager blandt meget andet med flere Havevolleybaner i forbindelse med byens Dyrskue samt deltager med volleyball ved en kæmpe Studiestart event for alle studerende i byen

I forhold til Kids- og Teenvolley har klubben et rigtigt godt samarbejde med skolerne i området, og hvert år afvikler klubben i samarbejde med DVBF et stort og rigtig godt stævne med op til 150 elever.
Karakteristisk for klubben er at den altid er frisk på noget nyt, så i år erstattes det gammelkendte med et stort udendørs Kidsstævne samt et udendørs stævne for Teenspillere.

I DVBF er vi rigtig glade for denne klub, da de altid er positive og ikke bange for at kaste sig over et nyt projekt eller en ny målgruppe. Klubben er således gået i gang Bedstevolley og var en af de første klubber der meldte tilbage på at blive moderklub for vores Havevolley projekt.
Alt i alt en klub der brænder for volleyball på alle niveauer og for alle målgrupper, og som gør et rigtig flot stykke arbejde, ledet af en rigtig engageret mand ved navn Jan Tryk.

Det er en fornøjelse for mig at kåre
Årets Klubgnist: Nordre 66.