Hjemmesidebanner

Kåringer 2009

henninggadeÅrets ungdomsklub 2009 - Farum-Holte Volley

Ungdoms-holdfællesskab mellem Holte IF Volley og Farum VK, hvor begge klubber har en lang tradition for ungdomsvolleyball, og var med i front ved Kidsvolleys start.

De 2 klubber, indgik for et par år siden et meget tæt samarbejde på hele ungdomsområdet, og optræder derfor som et holdfællesskab. De 2 bestyrelser kunne se, at sammen blev de stærkere. Og de så rigtigt.

De har skabt en meget dynamisk og udviklingspræget organisation, der går på tværs af de 2 moderklubber. En professionel koordinering sikrer gode vilkår for en masse ledererog trænere.

De har ungdomshold i alle ungdomsrækker for både piger og drenge, og de 2 moderklubber deltager i masser af Kidsstævner. Der er et alsidigt tilbud til unge, med plads til alle – også de der ikke har mesterpotentiale.

I foråret 2009 blev de certificeret af DIF for at have ”Et godt Idrætsmiljø for Unge”, hvor ungdomsspillerne er stærkt involveret i at udarbejde handlingsplaner for ungdomsarbejdet. Og de er altid friske i forhold til DVBF’s satsningsområder på ungdomssiden. DVBFs konsulenter ringer ikke forgæves, hvis der skal prøves noget nyt af.

Det gør jo ikke noget, at man også kan spille godt. Ved årets ungdoms-DM’er har de været med i 5 ud af 6 rækker, med en enkelt sølvmedalje til HU15 på hjemmebane som det bedste. For et par uger siden afholdt de U15 DM, med absolut topkarakterer for et flot arrangement.

joergendonslundÅrets ungdomsleder 2009 - Jørgen Donslund, Ikast KFUM Volley og Midtjysk Volleyball

Når man kigger ned over listen over hvem der har været årets ungdomsleder gennem tiderne, tæller det mange der fortjent er blevet påskønnet for – som det hedder: ”i en årrække at være med til at udvikle ungdomsarbejdet i sin klub, kreds eller DVBF”. I år kan vi med største selvfølgelighed føje en mere af disse navne på listen.

Han blev allerede tidligt i sin volleyballkarriere involveret i bestyrelses og ledelsesopgaver, og hurtigt blev den der koordinerede ungdomsarbejdet i klubben, og blev hurtigt ungdomstræner – og er det stadig.

Han blev med den største naturlighed involveret i kredsarbejdet, og er det stadig med gejst og energi. Man kan altid regne med ham, når dagsordenen vedrører ungdomsvolleyball i klub, kreds eller forbund, og han udtaler sig på baggrund af mange års praktisk erfaring og tilstedeværelse ved diverse ungdomsarrangementer.

Han er der næsten altid når der er Kidsvolley i området – enten som træner eller stævneleder, og kan med sit overblik og personlige egenskaber altid sørge for at et arrangement kører godt. Og han kan på sin egen jyske facon få fortalt om den vestjyske virkelighed, når vi andre er ved at miste jordforbindelsen

Hans klubformand siger:
- "han er allestedsnærværende med ungdomsarbejde. Han er utrættelig i sit rekrutteringsarbejde - både på spiller- og trænerplan."

Hans kredsformand siger:
- "det klarer Jørgen!"

claushansenÅrets persongnist 2009 - Claus Hansen, Øster Starup-Vester Nebel

Her har vi en person, der har sit hjerte i Kidsvolley.

Med utroligt egagement har han gennem nogle år været primus motor i kidsafdelingen i sin klub. En fordobling af kidsspillere fra 35 i 2008 til 75 i 2009 vidner om at det er godt, det Claus laver.

Vi har spurgt hos nogle nøglepersoner i kredsen, der har oplevet personen på tættere hold, og fået følgende udtalelser:

- "Jeg kender ham som en meget engageret og ivrig træner."
- "En med nogle gode holdninger, og en der tør sige sin mening."
- "Har altid været samarbejdsvillig, og behagelig at samarbejde med."
- "En mand med visioner, og gode ideer."
- "Jeg ved, at han gør et kolosalt stykke arbejde for kidsvolley i klubben. Han fik sidste år lavet kidstævne hjemme for første gang."

Til sidst et lille eksempel på hans vilje og engagement: Klubben havde fået lagt en divisionskamp i hallen den dag der skulle være kidsstævne, men han havde "banket" i bordet og sagt at divisionskampen måtte flytte til et andet tidspunkt, og sådan blev det.

perhansenÅrets klubgnist 2009 - Team Køge Volley

- Når man igennem virkelig seriøst og målrettet arbejde kan få masser af unge til at spille volleyball.
- Når man ved at stå sammen kan få skabt et tilbud, der er svært at sige nej til for unge mennesker der gerne vil være gode til at spille volleyball.
- Når man kan fastholde dygtige og engagerede trænere og ledere, og få dem til at stille op til alle mulige stævner nært og fjernt, for derved at give de unge nogle gode oplevelser.
- Når man aldrig giver køb på det sportslige, vel at mærke så alle får en postiv oplevelse.
- Når man kroner værket med 2 Danmarksmesterskaber i år.

Så har man i høj grad potentiale.

Og så er der sandelig tale om en gnist, der ikke er lige til at slukke. En stor gnist!

I løbet af et par år har man ved indgåelse af et ungdomsfællesskab virkelig sat Køge på landkortet, når der tales ungdomsvolleyball med kvalitet.

Team Køge er et ungdomsholdfællesskab mellem Bjæverskov VK og Rishøj IF.
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.