Hjemmesidebanner
Kim Buchwald

Kim Buchwald

Danmark – Færøerne, 3-0 (25-17, 25-9, 25-17)
DU17 NEVZA, semifinale
Danmark – Island, 3-0 (25-6, 25-4, 25-16)
DU17 NEVZA, puljekamp

mandag, 15 oktober 2018 17:50

DU17 lod blot Grønland få 16 points

Danmark – Grønland, 3-0 (25-2, 25-11, 25-3)
DU17 NEVZA, puljekamp
Danmark – Norge, 3-0 (25-18, 25-18, 25-15)
DU17 NEVZA, puljekamp
Danmark – Sverige, 3-0 (25-20, 25-22, 25-17)
DU17 NEVZA, finale

De første ord der stort set blev sagt, da DU17-landsholdet samledes fredag d. 13. oktober var: "Vi er kommet for at vinde guld!" Holdet aftalte derfor, at alt hvad de gjorde i den kommende tid sammen, skulle kunne spejles i det mål. Siden fredag er der imidlertid ikke blevet snakket om guld, men udelukkende på at fokusere på holdets næste opgave. Da vi skal helt tilbage til 2012, hvor et dansk DU17-landshold sidst har vundet NEVZA, så er der ingen tvivl om, at det var et ambitiøst mål. Efter sejre over Færøerne, England, Norge og Finland, stod Danmark torsdag d. 19. oktober overfor Sverige i finalen (et hold som også havde vundet over Finland i gruppespillet).

1. sæt blev en ægte finale værdig, da det startede utrolig tæt. Holdene fulgtes ad hele vejen og ingen kunne for alvor trække fra. Men da det virkelig spidsede til, viste Danmark sig stærkest og trak fra til 21-19, før sættet blev vundet med 25-20. I dette sæt leverede Danmark det måske bedste angrebsspil der nogensinde er set med hele 15 vundne angreb og blot 1 enkelt angrebsfejl. Da holdet desuden leverede 3 stuff blokader, så skulle der en virkelig sløj serveindsats til (6 fejl og 0 esser), for at Sverige overhovedet kunne holde sig inde i sættet.

Fra starten af 2. sæt satte Danmark sig virkelig på kampen, hvor de danske blokader fortsat voldte svenskerne store problemer. Servetrykket var nu blevet justeret fra Danmark, som trak (så det ud til) afgørende fra til 16-11. Men pludselig vendte sættet fuldstændig, da Sveriges nummer 5, Ulrika Blomgren gik ned for at serve. Svenskerne tog nu points på stribe og Danmark forsøgte sig undervejs med en dobbeltindskiftning, hvor Tajma Muharemovic og Sille Hansen kom på banen. Lige lidt hjalp det, da Sverige blev ved at lave points og kom i front med 16-19 (altså 8 points i træk til Sverige). Da det så allermest sort ud, hentede netop indskiftede Tajma en nærmest umulig bold ved antennen, hvor Danmark efterfølgende vandt pointet. Dernæst tog anfører Mikala Mogensen fat i serven, mens Sofia Bisgaard lavede points på stribe i angrebet og så førte Danmark pludselig med 23-19 (nu 7 points i træk til Danmark). Sættet blev efterfølgende vundet med 25-22.

Danmark kom ud som lyn og torden i 3. sæt og levnede på ingen måde det svenske hold nogen chance for at komme tilbage i kampen. Det blev 8-4, 16-11 og 21-16, hvor Danmark hele tiden holdt sig komfortabelt foran. Det skyldtes ikke mindst, at serverne nu var meget skarpt indstillet (0 fejl i dette sæt, mod 6 i 1. sæt). Sverige havde ingen modsvar mod det stærke danske blokadespil, mens hæver Louise Iversen fortsatte med at bringe de danske angribere i optimale positioner. Ved stillingen 24-17 troede det talstærke publikum nærmest ikke sine egne øjne, at Danmark nu blot var et point fra guldet. Meget symptomatisk var det en af Danmarks helt store spillere, Sofia Bisgaard, som vandt kampen på et servees til 25-17. Hun endte med at blive Danmarks topscorer i turneringen med 69 angrebspoints, 5 stuff blokader og 14 esser på 17 sæt, altså samlet 5,2 points pr. sæt. En anden spiller som skal fremhæves fra finalekampen er helt sikkert libero Sif Barkler, som spillede sin bedste kamp i turneringen på det vigtigste tidspunkt af alle.

Trænerteamet kårede centerspiller Ditte Bak Espersen som kampens spiller - egentlig ikke fordi hun havde udmærket sig i særlig grad i finalen, men i høj grad en erkendelse af det kæmpe bidrag hun har givet til holdet igennem hele turneringen. Dette bidrag blev også bekræftet efter finalen, da Ditte kom på Dream Team som centerspiller. Udover hende kom desuden Clara Windeleff, Mikala Mogensen og Sofia Bisgaard på Dream Team.

Holdet vil gerne takke alle de mange tilskuere, som har bakket op gennem turneringen. En endnu større tak går til de mange frivillige og ansatte i Volleyball Danmark, som har sørget for at rammerne omkring turneringen har været optimale. Holdet har sat en ære i at repræsentere Danmark til NEVZA og vil altid tænke tilbage på denne turnering, som noget helt særligt. Tak til alle omkring os, for at have gjort det muligt at opleve, hvordan man bliver en del af noget større end en selv.

Det danske hold bestod af følgende spillere og trænere:
- Tajma Muharemovic, hæver
- Louise Iversen, hæver
- Ditte Bak Espersen, center
- Annline Gram, center
- Laura Thomsen, center
- Mikala Mogensen, kant
- Clara Windeleff, diagonal/kant
- Sille Hansen, diagonal/kant
- Sofia Bisgaard, diagonal/kant
- Agnes Mellmølle, serve/forsvars-specialist
- Sif Barkler, libero
- Liv Kjøller Jensen, libero

- Kim Hakan Buchwald, head coach
- Skafte Herskind, assistent coach
- Rolf Meegdes, team manager
- Britt Hofstedt, fys
- Troels Lavritsen, scout
Danmark – Finland, 3-1 (25-16, 25-20, 21-25, 25-17)
DU17 NEVZA, semifinale

Ikke siden 2012 har et dansk DU17-landsholdshold vundet over Finland til NEVZA. Så da Danmark vandt en overbevisende 3-1 sejr, så var det bestemt en præstation af de helt store, som gav store jubelscener blandt spillere og tilskuere. Men én ting er helt sikkert, det danske hold er slet ikke færdige endnu - "vi er først lige begyndt", som anfører Mikala Mogensen sagde i omklædningsrummet efter kampen. 

I 1. sæt startede det danske hold som lyn og torden, akkurat som de har gjort i samtlige kampe i hele turneringen. Servestimer på 10 fra Laura Thomsen, 7 fra Mikala Mogensen og 5 fra Sofia Bisgaard gav Danmark føring på 21-9, før sættet blev vundet med 25-16.

Fra starten af 2. sæt bød det igen på fremragende dansk spil, hvor Danmark hurtigt bragte sig i front og holdte sig der sættet igennem. 8-4, 16-13 og 21-16 blev det inden Danmark vandt med 25-20. I dette sæt skal anfører Mikala Mogensen fremhæves for 4 vundne angreb på 7 hævninger, mens Sofia Bisgaard bød ind med 2 stuff blokader.

3. sæt blev meget tæt, hvor Danmark dog hele tiden var et par points efter Finland. Den væsentlige forskel i dette sæt var, at Danmarks servetryk faldt markant. Presset var væk og samtidig blev det til hele 5 servefejl (ud af 10 samlet set i hele kampen). Finland løftede virkelig også deres spil i dette sæt, og der fik man for alvor at se finnernes styrke.

I 4. sæt fortsatte Finland i starten det stærke spil, hvor Danmark kom bagud med 5-8. Men så tog Ditte Espersen og Sofia Bisgaard fat med to servestimer af 4 hver, og så var Danmark i front med 16-11. Ikast Brande Arena var nu begyndt at koge, da man fornemmede det danske hold var ved at afgøre kampen. Danmark trak fra til 21-13 og vandt senere med 25-17, hvor det meget symptomatisk var Sofia Bisgaard som afgjorde sættet med sit 6. angrebspoints i sættet. 

Danmark vandt således kampen med 3-1 og kan nu se frem til finale mod Sverige torsdag kl. 13.30. 

Kampens spiller blev Mikala Mogensen, som virkelig viste vejen som anfører med 15 vundne angrebspoints, 2 stuff blokader, 2 serveesser og en stabil modtagning. 
Danmark – Norge, 3-1 (25-15, 25-27, 25-17, 25-18)
DU17 NEVZA

Kampen mod Norge var en puljefinale, hvor vinderen ville gå direkte i semifinalen, mens taberen skulle omkring kvartfinalen.

I 1. sæt gjorde Danmark, som de har gjort igennem hele turneringen, lagde virkelig stærkt ud. Danmark kom foran med 8-5, 16-8 og 21-13, hvor særlig Laura Thomsen gjorde sig positivt bemærket med 3 serveesser, samt anfører Mikala Mogensen med 3 vundne angreb. Danmark vandt med 25-15.

Hjemmeholdet kunne desværre ikke helt fortsætte de gode takter fra første sæt, hvor 2. sæt blev utrolig tæt det meste af sættet. Danmark benyttede en del indskiftninger undervejs, hvor hæver Tajma Muharemovic kom på banen og satte fart i det danske angrebsspil. Norge så dog ud til at trække afgørende fra til 19-23, men så tog Laura Thomsen igen fat i serven og banede vejen for udligning til 23-23. Desværre symptomatisk for sættet fejlede Danmark sig ud i de afgørende bolde med 2 servefejl (ud af 7 samlet set i sættet. Udover det lavede Danmark også hele 7 angrebsfejl, hvilket gav sætsejr til Norge på 25-27.

Fra starten af 3. sæt var det igen helt tæt fra starten, men så trak Danmark fra til 16-13. Her blev der så igen skiftet rundt, hvor Sille Hansen var den store positive overraskelse. 2 vundne angrebspoints på 2 hævninger samt 1 servees, var i den grad med til at sætte trumf på til 21-16 og senere sætsejr på 25-17. Dette sæts helt store oplevelse var dog Sofia Bisgaard, som lavede 4 serveresser og 5 angrebspoints.

4. sæt startede igen til 6-7, men så var det igen Sille Hansen, som var med til at gøre en positiv forskel for Danmark. Da hun var færdig med at serve, var stillingen pludselig 13-7. Ditte Espersen var i denne periode stærk med 2 stuff blokader, men igen var der ingen over og ved siden af kampens helt store spiller, Sofia Bisgaard. I 4. sæt lavede hun igen 5 angrebspoints og var helt ustoppelig efter at være blevet rykket ud på kantpositionen. Danmark vandt med 25-18 og dermed kampen med 3-1.

Kampens spiller blev Sofia Bisgaard, som endte samlet set i plus 17 for kampen. Hun var i den grad en samlende kraft på holdet i dag, hvor hun tog stort ansvar både i modtagningen og ved nettet.

Imorgen skal DU17 spille semifinale kl. 19.00 mod vinderen af Finland-England, som spiller kl. 11.00.
Danmark – England, 3-0 (25-17, 25-17, 25-18)
DU17 NEVZA 

De sidste to år har England vundet over DU17-landsholdet, så selvom det er et nyt hold med nye spillere, er der ingen tvivl om revanchelysten var stor hos Danmark.

1. sæt startede fremragende for Danmark, som bragte sig foran med 8-3 og 16-8. I begyndelsen var anfører Mikala Mogensen med til at sætte en skræk i englændernes angribere, da hun lavede tre stuff blokader i første sæt alene. Det blev 21-15, inden Danmark vandt sikket med 25-17.

I 2. sæt kørte det danske spil fortsat på skinner og kampviljen lyste ud af spillerne. Danmark var hele tiden lidt i front, 8-5, 16-12 og igen 21-15. Selvom den danske modtagning ikke var i top i dette sæt, formåede den danske hæver Louise Iversen hele tiden at sætte de danske angribere godt i scene, så de kom til gode angreb. Danmark vandt igen med 25-17.

2. sæt kom i høj grad til at minde om de andre sæt, hvor Danmark spillede stort set fejlfrit. Nu var Liva Kjøller også kommet ind som libero, og gjorde en positiv forskel i den danske defensiv. Igen opbyggede Danmark hurtigt føringer, som holdt sætter ud, 8-3, 16-11 og igen igen 21-15. Centerspiller Ditte Bak Espersen stemplede nu også ind med flotte angreb, som banede vejen for en dansk sejr på 25-18.

Statistikken bekræftede det positive indtryk af det danske spil i denne kamp. Blot 8 tabte angreb og 35 vundne. 15 serveesser og blot 6 servefejl. Baggrunden for den flotte servekamp blev uden tvivl lagt i scoutningen, hvor scoutman Troels Lavritsen havde udset sig de helt rigtige servemål på den engelske side.

Kampens spiller blev Louise Iversen, som virkelig stemplede ind i turneringen med præciser hævninger og en fantastisk energi.

Næste kamp er tirsdag kl. 15 i puljefinalen mod Norge mod England. En sejr giver en semifinaleplads, mens et nederlag betyder kvartfinale.
Danmark – Færøerne, 3-1 (25-13, 25-14, 21-25, 25-11)
DU17 NEVZA

Åbningskampen til NEVZA stod kl. 09.00 mellem værterne fra Danmark og Færøerne. Selvom favoritværdigheden uden tvivl lå på Danmarks side, så er Færøerne altid et svært hold at spille mod, da de nok er turneringens bedst kæmpende hold.

I 1. sæt kom Danmark flyvende fra start til 8-3 og senere 16-4, hvor særligt anfører Mikala Mogensen og diagonal Sille Hansen var ustoppelige i angrebsspillet. Centerspiller Ditte Espersen var også stærk for Danmark, hvor hun lavede to stuff blokader. Danmark slap holdt føringen på 12 points til slut og vandt sikkert med 25-13.

2. sæt blev langt hen ad vejen en tro kopi af 1. sæt, hvor Danmark satte sig tungt på Færøerne. 8-1 og 16-8 blev det, hvor det nu var Danmarks Clara Windeleff der lavede mange angrebspoints. Danmark trak igen sættet sikkert hjem, denne gang med 25-14. I dette sæt vandt Danmark hele 17 angrebspoints, hvilket virkelig vidnede om en angrebsmaskine i rytme.

Så kom det altid svære 3. sæt, hvor det er så vigtigt, at holde koncentration i top. I starten lykkedes det rigtig godt, hvor Danmark bragte sig på 5-1. Men derfra formåede Færøerne virkelig at genere det danske spil, da de fik kæmpet rigtig mange bolde op i forsvaret, samtidig med de fik lagt et godt servetryk på Danmark. Hjemmeholdet gik helt i stå og pludselig stod det 10-16. Danmark begyndte dog stille og rolig at samle op på spillet, hvor det ved 19-21 så ud til, at sættet ville vende. Men så sneg der sig igen fejl ind i det danske spil, og Færøerne kunne trække sig sejrsrigt ud med 21-15. I dette sæt tabte Danmarks næsten lige så mange angreb (9), som i resten af kampen til sammen (20). Det blev også til 6 servefejl i dette sæt, ud af 13 samlet set. Stor ros til Færøerne for aldrig at give op og komme stærkt igen, men det danske hold må også kigge indad efter mange fejl.

I 4. sæt viste det danske hold dog en stærk mentalitet, da de startede som lyn og torden. Først var det Clara Windeleff og dernæst Laura Thomsen som leverede kæmpe servestimer og så kom Danmark i front med hele 15-1. Danmark holdte 14-points forspringet hele vejen hjem til 25-11. I dette sæt skal Sofia Bisgaard fremhæves for en virkelig stabil modtagning og mange succesfulde angreb.

Efter kampen var der, trods det sløje 3. sæt, stor glæde på det danske hold over at have startet turneringen med en sejr. Der er mange danske spillere, der vil være værd at fremhæve efter kampen, da mange stemplede godt ind i turneringen. Der er jo også tradition for, at kampens spiller efterfølgende får modstandernes vimpel (eller lignende), som udveksles mellem holdenes anfører inden kampen. Men efter denne kamp valgte det danske hold en lidt utradition person som kampens spiller. De valgte at give Færøernes vimpel (som er en slags katalog med farveprøver :D) til Louise Larsen, som oprindeligt var udtaget til DU17-holdet. Desværre pådrog Louise sig en alvorlig korsbåndsskade kort tid inden NEVZA, som holder hende ude i op til et år. Holdet ønskede på den måde at vise, at de tænker på hende og sender de varmeste tanker hendes vej i en svær tid.

Holdets head coach Kim Buchwald udtalte efter kampen: "Selvom det kan virke lidt jubelidiot-agtigt, så er jeg faktisk glad for, at vi kom under pres i kampen, frem for at vi bare havde kørt derud af med sikre 3-0. Det gør os uden tvivl mere klar til resten af turneringen, da vi nu har prøvet at være presset, inden det for alvor går løs. Jeg er selvfølgelig ærgelig over, at vi ikke formåede at spille os ud af det pres i 3. sæt, men samtidig meget tilfreds med hvor stærkt vi kom igen i 4. sæt. Vi prøvede vel nærmest alle de mulige opstillinger af, som vi overhovedet kunne i kampen, hvilket har gjort os meget skarpere på, hvordan vi skal spille i resten af turneringen".

Næste kamp er allerede i aften kl. 19.00 mod England - et hold som de to forrige danske DU17-hold faktisk har tabt til under NEVZA, så der er stor revanchelyst hos det danske hold.
Danmark - Spanien, 0-3 (12-25, 11-25, 13-25)

Allerede inden sidste kamp til EM-kvalifikationen var alt håb om en videre kvalifikation til EM ude for Danmark, hvor Spanien derimod teoretisk ville have chancen med en 3-0 sejr. Uanset mulighed for kvalifikation var Danmark dog opsatte på at gøre alt hvad de kunne, for at byde det meget stærke spanske hold trods. Særligt på hæverposten var det spanske hold virkelig dygtige, hvor uden tvivl turneringens bedste hæver var at finde, hvilket understreges ved, at hun også spillede for det spanske DU18-hold for 2 år siden til EM-kvalifikation.

Det danske hold havde forberedt sig virkelig godt med statistik og video på det spanske holds serve- og slagretninger, mens Danmarks blokade- og angrebstaktik samt servemål var på plads i forhold til Spanien. Danmark har gennem turneringen haft en helt fast måde at forberede sig på, hvor der tidligt på dagen har været træning og fokus på modstanderen, hvor det fra frokost og frem har handlet om at lade op, slappe af og gøre sig mentalt klar til aftenens kamp.

Til trods for den gode forberedelse startede det danske hold svagt ud, hvor den spanske tyr virkelig så rødt. Stillingen var 0-8 ved første tekniske time out, hvor Danmark havde store problemer i modtagningen og senere hen i angrebsspillet. Ved 2. tekniske timeout havde Danmark scoret 4 points, hvor af de 2 var på stuff blokader af Mikala Mogensen og Astrid Mellmølle. Spanien lagde et tungt pres på Danmark og lavede selv nærmest ingen fejl (blot 3 i første sæt). Nikoline Traun kom ind og skabte nyt liv i det danske hold med to serveesser, men Danmark kom aldrig i nærheden af sætsejren. Spanien vandt med 12-25.

Fra starten af 2. sæt virkede det som om, at den spanske syge havde ramt det danske landshold. Stillingen blev 1-10 under et massivt spansk angrebstryk, hvor man virkelig kunne mærke Spanien spillede for en EM-plads. Amalie Jørgensen brændte undervejs fuldstændig varm med 3 vundne angrebspoints på stribe, 8-16. Dernæst lavede Danmark desværre igen masser af fejl, hvor Spanien kunne vinde sikkert med 11-25.

I 3. sæt så det endelig ud til, at Danmark var ved at spille sig ind i kampen. Da hæver Astrid Liv Empacher vandt sit tredje hæverangreb i kampen og efterfølgende lavede servees til 9-11, der var håbet at Danmark endelig var på vej til at ramme topniveauet. Desværre viste Spanien endnu engang klassen og rykkede til 9-17, hvorefter sættet i relatiteten var tabt. Spanien vandt igen sikkert med 13-25, i et sæt hvor Danmark i starten var med, men så måtte sande at Spanien på dagen var alt for gode. 

Kampen spiller blev holdets yngste, Clara Windeleff, som blev dansk topscorer med 7 points (5 angreb og 2 blokader). Samtidig var hun holdets bedste modtager med 35 % perfekte, så hun var et stort lyspunkt i en ellers sløj kamp.

Det danske DU18-landshold kan så gøre status efter EM-kvalifikationen i Ungarn, hvor det samlet set er blevet til 0-9 i sætscore. Undervejs er der blevet leveret virkelig stort i to sæt, 1. sæt mod værtsnationen Ungarn med flere hunderede meget højlydte fans og 2. sæt i EM-medalje-aspiranterne fra Tyskland. I disse sæt var præstationen i sig selv nok til at vinde, men modstanderen var desværre endnu bedre. Målet, om end det var sat meget højt, var at blive det første danske DU18-hold nogensinde, som vandt en kamp til EM-kvalifikation i den aldersgruppe. Holdets tilgang har været, at den egentlige fare i livet ikke er at sætte det resultatmæssige mål højt og fejle, men at sætte forventningerne lavt og opnå dem. Tilgangen på holdet har været at kæmpe maksimalt på hver enkelt bold - kan vi vinde én bold, kan vi vinde to bolde - kan vi vinde to bolde, kan vi vinde tre bolde, osv. Vi var så tæt på, som man nærmest kan være på at vinde et sæt i EM-kvalifikationen - og kan vi vinde et sæt, kan vi vinde to sæt - kan vi vinde to sæt, kan vi vinde en kamp....

Vi må erkende efter turneringen, at vi på nuværende tidspunkt ikke var i stand til at spille på topniveau i en hel kamp, hvor vi kan byde modstandere på dette niveau trods. Det vil dog til enhver tid være det endelige mål for et dansk ungdomslandshold at levere en præstation, som bringer os i nærheden af dette. Men vejen derhen vil samtidig altid være én bold af gangen, hvor målet i sidste ende er afhængig af vores evne til at præstere bold efter bold efter bold efter bold. Efter turneringen er vi på ingen måde skuffede over pigernes præstation, selvom det ikke blev til hverken en sætsejr eller en vundet kamp. Pigerne har slidt og slæbt, fysisk, teknisk og mentalt i disse kampe, men må erkende, at der fortsat er et skridt op til nationerne over os. Dette indhenter vi på ganske simpel vis, mere og bedre træning (både antal træninger og kvaliteten i den enkelte træning), samt fysisk træning. Så efter en EM-kvalifikation som denne vender spillerne hjem med øget motivation til at give den en skalle i det daglige, hvilket er med til at løfte niveauet hos dem individuelt, men også i miljøerne de træner i.

Trænerteamet har efter EM-kvalifikationen de største roser til disse piger, som udover at kæmpe for hver eneste bold på banen, også har været nogle fantastiske unge mennesker at have med at gøre uden for banen.

DU18-landsholdet, EM-kvalifikation 2017:
Astrid Liv Kofoed Empacher
Klara Binau Grundsøe
Amalie Jørgensen
Ditte Bak Espersen
Mikala Maria Mogensen
Mathilde Borup Jeppesen
Frida Kjøller Jensen
Astrid Elisabeth Mellmølle
Clara Bernberg Windeleff
Nikoline Victoria Traun
Ida Lindhardt Blomberg
Emma Spile Nielsen
Side 1 ud af 2
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.