Hjemmesidebanner
Marie Braagaard

Marie Braagaard

søndag, 06 januar 2019 16:24

Herre A taber 3-0 i Finland

Finland – Danmark 3-0 (25-13, 25-13, 25-20)

Finland kommer godt fra start med solide blokader, som vi ikke kan komme igennem. Bagud 0-5 tager head coach Kristian Knudsen første team time out. Philip Özari sætter første danske angrebspoint på kontoen til 2-7. Vi er generelt lidt for forsigtige i angrebet og tager ikke chancen, når den byder sig. Finnerne angriber med tålmodighed til 2-10. Peter Trolle slår højt i den finske blokade til 6-15. Det er vejen frem, for finnerne får sat nogle bundsolide blokader på os, 6-18. Peter Trolle sender gode server af sted – To danske serveesser, og vi kommer på 10-20. Igen et finsk blokpoint. Oskar Madsen på banen for Philip Özari og lægger ud med en god serv, hvilket giver et blokpoint til Nicolai Houmann. En god serv mere af Oskar Madsen, der tvinger finnerne til at aflevere bolden. En god hævning af Axel Jacobsen, og Peter Trolle får ingen blok overfor sig. Finsk time out ved 13-22. Et dansk linjeangreb er lige præcis uden for linjen, og Finland lukker sættet med et servees 13-25. 

Vi starter andet sæt med Axel Jacobsen, Oskar Madsen, Nicolai Houmann, Peter Trolle, Philip Özari og Rasmus Mikelsons. Philip Özari sætter første point på kontoen. Finsk servefejl 2-2. Peter Trolle sender nogle gode server af sted, og vi får samlet boldene op i forsvaret, dansk angreb af blokken 4-2. En dansk bagmand og et dansk angreb ud af banen. 5-5. Tre hurtige point til finnerne, og Danmark tager team time out. Gode finske angreb rundt om blokken. 7-11. Vi gør alt det rigtige i angrebet, men finnerne får løbet boldene op og venter tålmodigt på deres chance. Peter Trolle af blokken til 9-12. Tobias Hougs Kjær kommer på banen og server for Rasmus Mikelsons. Philip Özari slår af blokken til 10-14. Danmark jagter at sætte tremandsblokaderne, og det giver pote og fremtvinger finsk oversatning i angrebet. Endnu en dansk overtrådt fra servelinjen til 11-16. Steen Sørensen på banen for Peter Trolle. Finsk servees på baglinjen, og Kristian Knudsen tager anden danske team timeout. Nøj, finnerne server godt.. Endnu et finsk servees 11-22 og endnu et til 11-23. God modtagning af Nikolaj Hjorth, og Oskar Madsen kan brage bolden ned af linjen. Finland side-outer til sætsejr på 13-25. 

Tredje sæt starter med Axel Jacobsen, Oskar Madsen, Jeppe Back, Peter Trolle, Philip Özari og Nicolai Houmann. Peter Trolle med linjeslag til 1-1. Tidlig kommunikation og Oskar Madsen får samlet en løs bold i forsvaret, som Nicolai Houman vinder over midten. Solid dansk tremandsblok til 4-4. Så er centerduoen kommet i gang – Jeppe Back med to direkte blokpoints til 6-4. Peter Trolle på højrekanten til 7-4. Touch-out fra Oskar Madsen til 8-4 og finsk team time out. Peter Trolle med blokpoint til 11-5. Dansk timeout efter nogle hurtige finske points. Stadig dansk føring på 11-9. Philip Özari af den finske blok til 13-10. Simon Gade på banen og serve for Jeppe Back. Peter Trolle ned af linjen til 14-11. Philp Özari snyder igen den finske blok og sætter endnu et angrebspoint på kontoen 15-13. Finsk udligning til 15-15 efter et finsk angreb af den danske blok, som vi lige præcis ikke får fingre på. Nicolai Houmann over midten til 16-15. Endnu et finsk angreb, der akkurat snitter det øverste af den danske blok. 16-16. Jeppe Back over midten til 17-16. Et par gode finske angreb, og Finland tager føringen på 17-19. Finsk servees til 17-20. Oskar Madsen med et angreb højt i den finske blokade til 18-20. Nicolai Houmann holder liv i Danmark over midten til 20-24. Finland lukker sættet med et angreb af den danske blok 20-25 og vinder kampen 3-0.

Det blev aldrig dagen med de danske server, vi havde håbet på, men der er mange gode ting, vi kan tage med os til Slagelse på onsdag. Nu rejser vi til Danmark i morgen og arbejder videre på tingene, så vi får fintunet spillet og er klar til Rumænien onsdag. Vi håber, at mange vil tage turen til Slagelse på onsdag - Husk at der er dobbelt op på landskampe, da damerne spiller mod Frankrig inden. 

Startopstilling: Axel Jacobsen, Mads Møllgaard, Simon Gade, Peter Trolle, Philip Özari, Nicolai Houmann og Nikolaj Hjorth

Indskiftere: Oskar Madsen, Rasmus Mikelsons, Tobias Hougs Kjær, Steen Sørensen, Jeppe Back

Topscorer er Peter Trolle med 10 points, forfulgt af Philip Özari med 8 points. Bedste modtager er Philip Özari med 70 % positive og 30 % perfekte på 30 modtagninger.
søndag, 28 oktober 2018 15:22

HU19 NUPPER OGSÅ BRONZEN

England – Danmark 1-3 (25-21, 22-25, 23-25, 21-25)
lørdag, 27 oktober 2018 17:31

HU19 TABER SEMIFINALEGYSER

Norge – Danmark 3-2 (25-21, 25-23, 11-25, 31-33, 15-8)
fredag, 26 oktober 2018 22:42

HU19 VINDER AFTENGYSER

England – Danmark 1-3 (17-25, 27-25, 25-27, 27-29)

Vi starter første sæt, hvor vi slap tidligere på dagen, med højt servetryk og gode modtagninger, der giver Mikkel Hoff gode muligheder for at sætte vores angribere godt op. Dette til trods for, at vi møder et helt andet servetryk end tidligere.

Igennem hele kampen kæmper vi med at få trukket blokaden ind på vores højre side, da de engelske hævninger falder og varierer meget i angrebspunkter. Forsvaret knokler igennem og får kæmpet mange vanvittige bolde op. Godt kørende på god gejst og høj moral vinder vi 1. sæt komfortabel med 25-17. 

I andet sæt får englænderne bedre fat midtvejs i sættet og trækker pointmæssigt fra os. Vi kæmper os til gengæld fint tilbage i sættet med gode modtagninger og en stabil side-out. Desværre går sættet englændernes vej til sidst med 27-25.

Midtvejs i kampen bytter vi om på vores to kanter, Anton Lydolff og Oskar Madsen, hvilket fungerer fint, da vi får optimeret i såvel modtagningen og angrebet. Alfred Pontoppidan kommer på banen med ny energi og skarpe server. 

Tredje sæt bliver ligesom andet sæt lidt turbulent, hvor stillingen bølger frem og tilbage. Vi spiller i perioder rigtigt godt, men har det svært, da England server godt. Vi trækker det længste strå til sidst i sættet med gode forsvarsredninger af Anton Lydolff og angreb af Ulrik Dahl.

Vi kommer godt fra start i fjerde sæt med god fordeling af spillet fra Mikkel Hoff og flotte angreb fra Alfred Pontoppidan og Anton Lydolff. England får også godt fat i angrebet med skarpe diagonale slag og gode server, som presser vores modtagning tilbage i banen. Vi udligner til 27-27 med en blok af August Jelert, hvorefter anføre Oskar Madsen flot får vendt to forsvarsbolde til angreb og vi vinder kampen.

Vi kan nu se frem mod en semifinale kl. 15:30 lokal tid (16:30 dansk tid) i morgen mod vinderen af Norge-Island. Klokken nærmer sig midnat nu, så drengene sover længe i morgen, så vi er helt klar. 

Startopstilling: Mikkel Hoff, Anton Lydolff, Joachim Hesselholt, Ulrik Dahl, Oskar Madsen, August Jelert og Jacob Hübner

Indskiftere: Alfred Pontoppidan og Bertram Rygaard-Rasmussen

Topscorer er Ulrik Dahl med 23 points, men også Anton Lydolff ligger igen godt til med 17 points og +12 i win-loss. Bedste modtager bliver Oskar Madsen med 76 % positive og 24 % perfekte. Som hold laver vi 12 blokpoints, hvor Anton Lydolff og August Jelert fører an med 3 blokpoints hver.
fredag, 26 oktober 2018 12:17

HU19 STARTER MED SIKKER SEJR OVER ISLAND

Island – Danmark 0-3 (13-25, 11-25, 18-25)
Det danske HU19 landshold lægger stærkt ud ved dette års U19 NEVZA mesterskaber i England. 
Tjekkiet – Danmark 1-3
(25-20, 21-25, 17-25, 19-25)
Finland – Danmark HU20

3-0 (25-23, 25-22, 25-17)

Vi starter med Mads Kyed, Jacob Brinck, August Jelert, Ulrik Dahl, Tobias Kjær, Joachim Hesselholt og Kalle Madsen og kommer hurtigt ud af starthullerne. 

Ulrik Dahl vinder første angreb ned af linjen, og Mads Kyed følger op med et servees.

En perfekt modtagning af Kalle Madsen, og August Jelert slår den ned i 5'er hjørnet 3-1 til Danmark

Ulrik Dahl banker endnu et linjeslag af sted, men vi forærer simpelthen for mange angrebspoint væk. Bagud 12-18 tager vi time-out. En finsk servefejl efterfulgt af et finsk lob ud af banen, og vi kommer på 15-19. Bertram Rygaard ind og serve for Joachim Hesselholt. Det giver et blokpoint til Mads Kyed. Jacob Brinck slår af blokken til 21-23. Finland slår bolden ned. 21-24. Sætpoint til Finland. Ulrik Dahl holder os i live med et slag af blokken. 22-24. Vi kæmper os til endnu et point, som Joachim Hesselholt blokker hjem til os. Finland tager time-out. Finsk centerangreb lukker sættet på 23-25. Vores modtagning falder lidt i løbet af sættet, men vores angreb kører fornuftigt, og vi holder serverne. Vi skal have fat i mere i blok og forsvar.

2.sæt - Vi fortsætter med Mads Kyed, Jacob Brinck, August Jelert, Ulrik Dahl, Tobias Kjær, Joachim Hesselholt og Kalle Madsen. Mads Kyed åbner sættet med et servees.God modtagning af Jacob Brinck og August Jelert laver point over midten. Igen god dansk modtagning, og Mads Kyed kan sætte Joachim Hesselholt op på midten 4-3 til DK. Mads Kyed kommer højest i kampen om nettet. Vinder presbold til 5-3.Tobias Kjær lobber os på 6-4Mads Kyed angriber selv. Vi laver for mange kedelige servefejl – Nu to i træk. Ulrik Dahl laver to hurtige points til os. Vi spiller tålmodigt blokadespil, der skaffer os to points. Mads Kyed lobber os på 18-19. Oskar Madsen kommer ind for Jacob Brinck.

Vi lobber i blokaden. Dansk time-out bagud 18-21Tobias Kjær banken pipen ned til 19-21. De næste par bolde er vigtige nu.Øv. Finsk angreb i spanden igen. God modtagning og August Jelert bliver sat op. Ulrik Dahl laver et blokpoint. Bertram Rygaard ind og serve igen. Finland i spanden igen. Finland er iskolde og snupper sættet for næsen af os. Vi SKAL forsvare spanden.

3. sæt starter vi med de samme 7: Mads Kyed, Jacob Brinck, August Jelert, Ulrik Dahl, Tobias Kjær, Joachim Hesselholt og Kalle Madsen. 

Vi angriber fornuftigt nu! Tobias Kjær gennem blokaden og kort efter ned af linjen. 5-6.

Tre hurtige finske points. Vi får endelig has på den finske center i blokaden, og får omsat stopblokken til et angrebspoint. Oskar Madsen ind for Jacob Brinck. Gode modtagninger af Madsen brødrene, og August Jelert og Oskar Madsen vinder angrebene. Flere finske angreb i spanden. Vi laver for mange fejl nu. De løber fra os. For mange danske fejl. Desværre taber vi sættet noget symptomatisk for kampen på en angrebsfejl ud af banen. 17-25. 

Det betyder, at opskriften for i morgen er meget nem. Vi SKAL vinde for at holde liv i håbet om EM. Vi skal kunne holde taktikken i morgen, og gejst og energi skal være på højeste niveau hvis vi skal kunne ryste årgangens regerende europamestre – hjemmeholdet Tjekkiet.

Startopstilling: Mads Kyed, Jacob Brinck, August Jelert, Ulrik Dahl, Tobias Kjær, Joachim Hesselholt og Kalle Madsen

Indskiftere: Bertram Rygaard-Rasmussen, Oskar Madsen

Topscorer bliver Tobias Kjær med 13 points, efterfulgt af Ulrik Dahl med 10 points. 

Bedste modtager er Kalle Madsen med 21 % perfekte

Mads Kyed er bedste blokadespiller med 3 points. 
Schweiz – Danmark 3-0 (25-20, 25-19, 27-25)

Sidste kamp i EM-kvalifikationen for det danske HU18 landshold. EM-pladsen er ude af rækkevidde, da HU18 spiller mod Schweiz om 3. pladsen i puljen. Det er dog stadig en vigtig kamp for Danmark, da resultatet i dag tæller med i fremtidige seedninger. Og hvad der lige i øjeblikket er vigtigst – De danske HU18 drenge er sultne efter en sejr.

Det er tydeligt allerede fra starten, at HU18 også i dag bliver sat under pres i modtagningen. Danmark må aflevere nogle bolde til Schweiz, som bliver til schweiziske points. Emil Stenstrup laver en god modtagning, så Mikkel Hoff kan sætte Kalle Madsen op på pipen til et vundet angreb. Forsvaret står rigtigt, og Malthe Karhula piller et schweizisk angreb, som Kalle Madsen vinder på venstrekanten. Kalle Madsen og Alfred Pontoppidan får sat stop i blokken, men det danske forsvar kan ikke nå bolden. 5-5. Alfred Pontoppidan vinder et lob over midten. Lang bold som Schweiz slår i nettet. Schweiz kommer først til første tekniske timeout med 8-7 på et hæverangreb, som danskerne forgæves kæmper for at nå. Et par hurtige schweiziske points på en kommunikationsfejl i modtagningen, et blokeret dansk angreb, og Danmark tager team timeout ved 7-11.

Perfekt modtagning af Emil Stenstrup, og Mikkel Hoff kan sætte Kalle Madsen op mod en enmandsblok, som Kalle Madsen sikkert vinder ned af linjen. Danmark er bagud 10-16 ved anden tekniske timeout på en teknisk fejl. HU18 forpasser en perfekt modtagning, som bliver slået i nettet, og danskerne går i nettet på den efterfølgende bold. Anden team timeout ved 10-18. Modtagning af Emil Stenstrup, som Malthe Karhula slår højt i blokken, så det schweiziske forsvar ikke kan holde bolden. Tålmodigt angrebsspil og endnu en schweizisk angrebsfejl. Stopblok af Mikkel Hoff, Joachim Hesselholt over midten, og bolden ender hos Mikkel Hoff, der sender et fingerslag ud i et ledigt hjørne. Schweiz tager team timeout ved 16-20. Schweiz sætter en gratisbold over, der får lov til at dale i gulvet på den danske banehalvdel. Den skal de danske drenge hurtigt ryste af sig. Joachim Hesselholt vinder presbolden over to schweizere. Alle mand nede og rode på gulvet efter en servenetruller, og Danmark når ikke på plads i forsvaret, 18-23. Perfekt modtagning af Emil Stenstrup, og Kalle Madsen slår pipen af på blokken, 20-24. Joachim Hesselholt presser på i serven og fremtvinger et schweizisk angreb, som Danmark har under kontrol, men DK bliver blokeret i skoene, og Schweiz tager første sæt 25-20.

Schweiz starter andet sæt med et servees. Mikkel Hoff klar i forsvaret, og Alfred Pontoppidan kan hæve til Malthe Karhula, der slår bolden af på den schweiziske blok. Kalle Madsen med perfekt modtagning, og Malthe Karhula sætter bolden på baglinjen. Blok af Alfred Pontoppidan, der fortsætter med et servees. Schweiz er heldige med at stå det rigtige sted på et angreb, som Joachim Hesselholt ellers brager ned. Schweiz kommer først til første tekniske timeout 8-7. Jonas Marcussen sætter et angrebspoint på kontoen på et godt tidspunkt, men vi står og bobler på den efterfølgende bold, som Mikkel Hoff når at få hænder på, men DK kommer så sent på den efterfølgende bold, at Danmark ikke kan få bolden afleveret. Dansk teknisk fejl. 8-13. Malthe Karhula ovre og hente en bold ved den schweiziske bænk, men HU18 når ikke retur i forsvaret. 8-16 ved anden tekniske timeout på endnu en teknisk dansk fejl.

Bertram Rygaard-Rasmussen ind for Mikkel Hoff. Kevin Jepsen ind for Jonas Marcussen. To angreb af Malthe Karhula højt i blokken og efterfølgende servees, og Danmark kommer på 11-18. Stopblok af Kalle Madsen, og Schweiz slår næste angreb ud. Kludder ved nettet, men Danmark kommer højest ved nettet to gange i træk, og Alfred Pontoppidan presser bolden ned på schweizernes banehalvdel. Danmark hænger i, 16-21. Killblok Joachim Hesselholt. Killblok Alfred Pontoppidan. HU18 spræller forgæves og taber sættet 19-25.

I tredje sæt starter vi med Bertram Rygaard-Rasmussen, Anders Hauge, Alfred Pontoppidan, Kalle Madsen, Malthe Karhula, Joachim Hesselholt. Kalle Madsen er rykket ud på diagonalen. Anders Hauge stempler ind i kampen med et servees. Fin modtagning af Emil Stenstrup, og Kalle Madsen banker den ned af linjen. Bertram Rygaard-Rasmussen samler op i forsvaret, så det bliver Joachim Hesselholt, der sætter Kalle Madsen op til endnu et vundet angreb. Killblok Joachim Hesselholt. 6-4. Joachim Hesselholt lobber til 7-5. Anders Hauge bomber os først til første tekniske timeout med 8-6.  Kalle Madsen på backspike til 10-7. Schweiz skruer op for servepresset, og Danmark kan ikke holde modtagningen, Schweiz foran 12-10.

Anders Hauge får skrabet bolden over med det yderste af fingerspidserne og fanger Schweiz ude af balance. Servees Anders Hauge, 12-12. Blokpoint Kalle Madsen 14-13. Schweiz kommer først til anden tekniske timeout på et par danske angrebsfejl. Endnu et vundet angreb af Kalle Madsen på højrekanten. Joachim Hesselholt tager endnu et blokpoint. Danmark bliver lidt forsigtige og hæver med baggerslag nede fra banen, men Malthe Karhula ruller bolden ind i spanden, 18-17. Malthe Karhula blokerer DK til 19-18. Schweizisk teknisk fejl, og HU18 er på 20-18. Kalle Madsen bomber videre fra backspiken, schweizisk postkasse. Anders Hauge ruller bolden ind i spanden, 22-20. Schweizisk angreb i nettet, og 23-21 til DK. Schweizisk blokade til 23-23, og Danmark tager team timeout. Kalle Madsen blokerer HU18 til første sætpoint. Schweiz overlever ved angreb igennem den danske blok. 24-24. Schweizisk angreb ned af linjen. Schweizisk matchbold, som Danmark overlever med et godt stop på blokken, Anders Hauge er hurtig på baglinjen, og Kalle Madsen slår bolden af på blokaden. Et schweizisk angreb ned af linjen og en tæt schweizisk blok afgør kampen til Schweiz 25-27.

Set i lyset af de to foregående kampe, har danske hold i dag spillet et klart bedre spil. Vi spiller vores eget spil, og store dele af kampen foregår på vores præmisser. Et spil som Danmark skal fortsætte med i fremtiden, hvis vi skal kunne spille med til de internationale kampe ved CEV-turneringerne.

Startopstilling: Mikkel Hoff, Kalle Madsen, Joachim Hesselholt, Jonas Marcussen, Malthe Karhula, Alfred Pontoppidan og Emil Stenstrup

Indskiftere: Bertram Rygaard-Rasmussen, Kevin Jepsen, Anders Hauge.

Topscorer er Kalle Madsen med 11 points, godt fulgt af Malthe Karhula med 9 points.

Bedste modtagere er Emil Stenstrup med 58 % positive og 15 % perfekte og Kalle Madsen med 55 % positive og 18 % perfekte.

Bedste blokadespiller er Joachim Hesselholt med 5 vundne blokpoints.
Finland – Danmark 3-0 (25-19, 25-18, 25-10)

Koncentrationen i den danske lejr har ikke været til at tage fejl af. Dyb koncentration og fuldt fokus hen mod eftermiddagens kamp mod Finland. Sidst Danmark mødte Finland med denne årgang var i oktober til U17 NEVZA i Ikast. Den kamp endte i en uhyggelig tæt tie-breaker, der kunne have været gået begge veje, med sejr til Danmark. Holdet ved, at de skal spille op til deres bedste i dag.  

Godt fra start i første sæt med en finsk angrebsfejl efterfulgt af et centerangreb, som Mikkel Hoff havde helt styr på. Kalle Madsen vinder et angrebspoint på en høj hævning, som HU18 har haft meget fokus på under træningerne hernede. Hvor holdet stadig manglede det sidste i modtagningen, var spillerne til gengæld super skarpe i angrebet, hvor Malthe Karhula og Alfred Pontoppidan scorede. Finland kom først til første tekniske timeout 8-7 på tålmodigt angrebsspil – Vi fik hænder på rigtig meget i blokaden, hvor Alfred Pontoppidan var vågen, men Finland var gode til at slå højt i blokken og sikre sig selv, så de fik nye muligheder i angrebet. De danske spillere kæmpede stadig med modtagningen, men fik holdt boldene i live, og Mikkel Hoff reparerede, og modsat i går vandt Danmark flere af de bolde. Alfred Pontoppidan knoklede videre på midten og tog et blokpoint. Finnerne overloadede vores position 1 med angreb, men Mikkel Hoff var vågen og hurtigt på bolden, som blev omsat til angrebspoints efter tålmodigt angrebsspil og en væsentlig bedre opbakning i angrebssikringen end i går mod Italien.

Malthe Karhula fik lov til at modtage rigtig mange bolde i dag. Danmark gik til anden tekniske timeout bagud 13-16. To finske serveesser, og vi tog timeout ved 13-18. Anders Hauge kom på banen for Malthe Karhula og startede med et servees, der fremtvang en finsk timeout. Endnu en skarp serv af Anders Hauge, en stopblok af Mikkel Hoff, og Kalle Madsen kom højest i kampen om nettet. En lang bold, hvor alle mand var ude og løbe efter en forsvarsbold, ender i finsk favør, og DK tog anden team timeout. Emil Stenstrup fik endeligt lov til at modtage, og Mikkel Hoff afgjorde selv bolden med et hæverangreb, som finnerne aldrig nåede at se komme. Finland sprang langt ind over midterlinjen i Alfred Pontoppidans serv og et fejlet finsk centerangreb, og Danmark kom på 19-21. Ærgerlig misforståelse mellem vores 1’er og 6’er forsvar, og finnerne straffede kontant en dansk gratisbold. Vi tabte sættet 19-25, men var med langt hen ad vejen.

Jonas Marcussen satte første point ind på HU18’s konto i andet sæt. Malthe Karhula hævede modtagningsniveauet, så Mikkel Hoff fik god mulighed for at sætte Kalle Madsen op til angreb. Tålmodigt angrebsspil, og Joachim Hesselholt vandt transitionsbolden. Hul i den danske blok, og det blev straffet af finnerne. Kalle Madsen modtog og vandt selv pipen med et angreb højt i blokken. Mikkel Hoff servees til 6-7. Endnu et fejlet finsk centerangreb, og Danmark var med på 7-7. Smart finsk angreb højt på den danske tre-mands blok, og Finland kom først til første tekniske timeout. Jonas Marcussen af den finske blok til 8-9. Malthe Karhula var stadig under beskydning i modtagningen, men holdet snakkede konstruktivt og holdt boldene i spil. En perfekt modtagning fra Malthe Karhula, og Jonas Marcussen vandt bolden på højrekanten. Kevin Jepsen for Jonas Marcussen kom på banen med et servees og en skarp serv, som Kalle Madsen vandt i blokaden. Finsk team timeout på 12-12.

Tre hurtige lidt for nemme finske points på angreb lavt i blokken eller i nettet, og DK tog team timeout. HU18 fik forvandlet de bolde, der i går var modtagningsfejl til 1’er eller 2’er modtagninger, og Mikkel Hoff fik hævet ud til Kalle Madsen, der sikkert satte bolden dybt i banen. Finland ramte bolden skævt på centeren, og vi blev fanget ude af balance. Vi kæmpede med at få den sidste skarphed med i angrebet fra vores højrekanter, der forsøgte at slå højt i blokken. Anders Hauge kom på banen for Malthe Karhula. Igen var Kalle Madsen skarpe på de høje hævninger nede fra banen fra Mikkel Hoff. Alfred Piaster servede for Alfred Pontoppidan. Finland skruede angrebstempoet i vejret, og de danske centerspillere havde svært ved at læse den finske hæver, så holdet bragte sig selv i flere svære situationer i blok/forsvaret. Danmark tabte sættet 18-25.

Danmark kom skidt fra start i 3. sæt med to danske angreb i antennen. Finnerne kunne dog stadig ikke vinde bolden i angreb på vores position 1, hvor Mikkel Hoff havde alt under kontrol. De danske spillere manglede lige den sidste skarphed i angreb i transitionsboldene. Alfred Pontoppidan med et servees. Tre hurtige finske angreb af på eller igennem vores blok på position 2. Danmark var bagud 2-8 ved første tekniske timeout. Bertram Rygaard-Rasmussen kommer på banen i stedet for Mikkel Hoff, der har kæmpet en brav kamp. Alle mand ude og hente forsvarsbolde, men finnerne vandt gratisbolden. Bagud 3-12 tager DK team timeout. Joachim Hesselholt fik sat stop på blokken, og Bertram Rygaard-Rasmussen blokerede et point hjem til DK. Tålmodigt angrebsspil, men en teknisk dansk fejl, og pointet gik til Finland. Spillerne er helt ude i banderne efter bolden, men forgæves, og bagud 4-16 ved anden tekniske timeout. Malthe Karhula kom på banen for Anders Hauge. Finland fortsatte med at vinde bolden ved at slå af på vores blok på position 2. Jonas Marcussen satte et angrebspoint på kontoen inden om blokken. Joachim Hesselholt med en skarp serv, og Alfred Pontoppidan var lidt heldig ved nettet, men den tager Danmark med. Pausen havde gjort Malthe Karhula godt, der kom på banen med gode modtagninger og ny energi og slog bolden af på den finske blok. Danmark tabte et tredje sæt, der hele vejen var op ad bakke for Danmark med 10-25.

Det var et dansk hold, der alle er villige til at ofre sig for holdet og med en fortsat positiv udvikling, hvor vi især på de høje hævninger nede fra banen har forbedret sig og oprejst pande uanset stillingen. I dag stod vi overfor et finsk hold, der er meget omstillingsparate i den forstand, at de får omsat svære bloktouch- eller forsvarsbolde til vundne angreb og reagerer hurtigt, når der sker noget uventet. Stor kredit til Finland, der spiller en flot kamp.

I morgen venter en ny dag, og vi har sat værdifuld erfaring ind på kontoen i dag. Vi glæder os til at spille i morgen mod Schweiz.

Startopstilling: Mikkel Hoff, Kalle Madsen, Joachim Hesselholt, Jonas Marcussen, Malthe Karhula, Alfred Pontoppidan og Emil Stenstrup

Indskiftere: Anders Hauge, Kevin Jepsen, Alfred Piaster, Bertram Rygaard-Rasmussen

Topscorer bliver Kalle Madsen med 9 points

Bedste modtager er Emil Stenstrup med 31 % positive og 10 % perfekte på 29 modtagninger.
torsdag, 04 januar 2018 20:48

HU18 testet på den store scene

Danmark – Italien 0-3 (17-25, 13-25, 12-25)

De regerende europamestre i årgangen. 1475 tilskuere. 1475 italienere, der bakker deres lokale helte op. Fyldte langsider og en meget meget flot udførelse af den italienske nationalsang. Det var, hvad der ventede det danske HU18 landshold her til aften i Martina Franca, Italien.

Danmark fik en drømmestart på kampen, hvor HU18 meget fokuserede sideout’ede. Gode modtagninger af Anders Hauge, og Mikkel Hoff kunne sætte Alfred Pontoppidan og Kalle Madsen op til angreb. De danske drenge holdt modtagningen frem til første tekniske time-out, hvor Danmark er foran 8-6. Italien lagde et højere servepres, hvilket gjorde det mere forudsigeligt, hvilke angrebsmuligheder danskerne havde, og så stod de danske angribere overfor nogle meget solide italienske blokader.

I midten af 1. sæt fik Italien skudt hul på den danske modtagning og rykkede fra. Der var dog flere gode danske handlinger midtvejs i sættet, hvor bl.a. Anders Hauge rullede et angreb ind i spanden, og Mikkel Hoff ene mand blokerede en italiensk kantspiller i skoene. Vores to centerspillere, Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt, knoklede igennem i blokaden og fik hænder på meget, men Danmark manglede lige det sidste for at få vendt boldene til angreb.

Bertram Rygaard-Rasmussen og Jonas Marcussen kom ind i en dobbelt udskiftning og gav fornyet energi til holdet. Jonas Marcussen lavede hurtigt to angrebspoint, men samlet set skal de danske drenge bakke hinanden mere op i angrebet, hvor holdet ikke får sikret nogle bolde, som de ellers bør få sikret. Danmark kom godt igen i slutningen af 1. sæt, men Italien var uhyre sikre, når danskerne ikke fik lukket blokaden helt tæt. Danmark tabte sættet 17-25.

Igen i 2. sæt byttede Kevin Jepsen med Jonas Marcussen. En frisk dansk start, men de danske server var simpelthen for uskarpe. Alfred Pontoppidan blev igen sat op på de gode modtagninger. Malthe Karhula kom ind for Anders Hauge. Kalle Madsen blokerede Danmark på 10-11. De unge danske drenge havde svært ved at holde modtagningen på det niveau, der er krævet for at kunne spille med et hold som Italien. For mange bolde blev ikke vendt til angreb, og så er italienerne usvigeligt sikre.

Mikkel Hoff gør, hvad han kan for at give angriberne gode muligheder, men der røg for mange forsvars- og modtagningsbolde over nettet, eller også er danskerne ude og redde boldene. Den danske trup har talt om at turde at spille, hvilket blandt andet kom til udtryk ved, HU18 med succes hævede center på de ikke helt oplagte bolde. Anders Hauge kom ind igen ved nettet. HU18 forsøgte i mange situationer at gøre det rigtige, men manglede lidt skarphed i eksekveringen. Svært sæt for DK, som tabte sættet med 13-25.

I 3. sæt blev der byttet lidt rundt, så Kalle Madsen kom ud på diagonalen, og Anders Hauge og Malthe Karhula spillede på kanterne. Italien fortsatte deres høje servepres. Alfred Pontoppidan var vågen ved nettet og tog nogle angrebspoints og fik sat stop på flere italienske angreb. Nogle gode modtagninger, og Joachim Hesselholt vandt over midten. Bagud 6-10, men danskerne hang i med næb og kløer.

Mikkel Hoff fik stoppet bolde i blokken, og der begyndte at snige sig lidt italienske slagfejl ind. Emil Stenstrup knoklede løs i forsvaret, men fik ikke lov til at modtage ret mange bolde, da italienerne – med succes – lagde al presset på kanterne. Danmark gik til anden tekniske time-out bagud 8-16. Jacob Hübner kom ind for Malthe Karhula og stabiliserede modtagningen. Joachim Hesselholt tog et blokpoint. Det virkede umiddelbart godt for holdet med Kalle Madsen på højrekanten, da der blev skabt mere plads til de øvrige angribere. Italien sluttede kampen af med et servees på en netruller. Danmark tabte sættet 12-25.

For det relativt unge danske hold, var det en god test på den helt store scene, og vi glæder os til en ny dag i morgen.

Startopstilling: Mikkel Hoff, Kalle Madsen, Alfred Pontoppidan, Kevin Jepsen, Anders Hauge, Joachim Hesselholt og Emil Stenstrup.

Indskiftere: Bertram Rygaard-Rasmussen, Jonas Marcussen, Malthe Lauridsen, Jacob Hübner.

Topscorer: Kalle Madsen med 6 points.  

Bedste modtager: Kalle Madsen med 68 % positive på 22 modtagninger.
Side 1 ud af 5
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.