Hjemmesidebanner
Mats Björkman

Mats Björkman

lørdag, 27 april 2019 15:06

DU16 FIGHTEDE FLOT MOD OVERMAGTEN

Danmark - Holland 0-3 (10-25, 12-25, 20-25)

I et voldsomt stormvejr, kæmpede Danmark for alt hvad de har lært. Pigerne stod op, holdt fast i aftalerne og blev ved med at tage de valg, vi idag troede på. Satsningen medførte lidt for mange servefejl for at kunne ryste den Hollandske maskine. Først i 3. Sæt begynder serverne at presse Holland og midt i sættet får holdet kontakt ved 17-19. I den fase spiller Danmark flot og opgavefokuseret volley med en skarp serve- og god bloktaktik.

Holland presses til to time outs, hvorefter de får styr på det og vinder sættet med 25-20, kampen med 3-0 og turneringen med 3 sejre.

Caroline Krogh blev dagens spiller, hun var truslen i dag med mange gode angreb. Igen blev Ingrid Lajer kampens bedste blokadespiller og Riike Glarrgaard bedste modtager ed 15% perfekte.

I morgen er det hjem til Danmark igen med masser af nye erfaringer i bagagen.
fredag, 26 april 2019 15:02

DU16 i OP og NEDTUR mod HVIDRUSLAND

Danmark - Hvidrusland 0-3 (14-25, 14-25, 23-25)

Efter en langt fra vellykket start på kampen, fik Danmark kæmpet sig tilbage i kampen, stabiliserede serve og modtagningsspillet og var lige ved og næsten i et forrygende 3. sæt.

"Vi var desværre ikke helt ven med bolden idag - gør meget rigtigt, men boldbehandlingen kikser og Hvidrusland for alt for nemt lov til at dominere, uden enlig at være ret gode. Synd at vi havde det sådan idag, når muligheden faktisk bød sig til noget stort!"

Rikke Christensen kommer ind og sætter gang i pigerne, hvilket er med til at vende spillet over mod Danmark.

Dagens spiller bliver Frida Lyø, der hold sammen på sit og holdets spil, kampen igennem.

Nu lader vi op til braget i morgen mod favoritterne fra Holland. kl. 14.00 dansk tid.
torsdag, 25 april 2019 19:01

DU16 VINDER SÆT MOD BULGARIEN

Danmark - Bulgarien 1-3 (12-25, 13-25, 25-19, 11-25)

Det lykkedes de danske DU16-piger at presse Bulgarien til at afgive sæt i dagens kamp. I de perioder Bulgarien spillede det de kunne, havde Danmark ikke meget at sætte imod. Der blev satset i serven, men uden held i de to første sæt. 

I 3. sæt falder Bulgarien lidt, og så kom Danmark på banen. Serverne sad der, modtagningen blev mere stabil, Carro og Frida Lyø begyndte at vinde angreb og blokken fangede mange Bulgo-angreb. Danmark vinder helt fortjent 3. sæt på fighterånd, godt spil og flotte præstationer - for os der har været med mange år, er vundne sæt i CEV sammenhænge stort - og dette vil vi leve længe på!!

Dagens spiller blev Ingrid (?) Lajer, der blev kampens bedste blokadespiller med 4 killblok!
I morgen venter Hvidrusland, et hold der ligner Bulgarien, så vi skal op på den berømte igen og lave stordåd ... vi bliver klar, hver så sikker og Natascha forsøger sig på lidt stream igen i morgen ...
Finland - Danmark 3-0 (25-22, 26-24, 25-18)

Finalen blev turneringens bedste kamp, specielt i de to første sæt var der kamp til stregen og Danmark bød favoritterne fra Finland op til en fantastisk dyst, med alt hvad man kan ønske af fight, spænding og gode dueller. Med tanke på at spillerne er 14 år, så er det imponerende, hvad de allerede magter og mestrer.

Finland fører an med skarpe server og et gediget grundspil og effektive angreb. Danmark henter ind, fighter og er lige ved at lave et af de berømte comeback fra bagud med 24-18, men taber sættet med 25-22.

2. sæt magen til det første, Danmark bag med 16-11, kommer foran 21-18, men finnerne leverer igen skarpe server og ender med en sætsejr på 26-24 - en smule held og lidt mere dygtighed hos Danmark, havde formentlig givet et sæt til Danmark, og måske et andet kampbillede.

I det 3. sættet kæmper pigerne for alt hvad de i værd, det går bare en tand for hurtigt hele vejen rundt. I block får vi svært ved at holde konceptet og det udnytter finnerne prompte. De trækker stille og roligt fra, vinder sættet og kampen, og kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden i Italien til sommer.

"Vi så hinanden i øjnene efter kampen, og var enige om, at det kunne vi nok ikke bedre på dette tidspunkt. Vi ærgede os, men følte en god portion stolthed samtidigt. Holdet har vokset og vokset kampe efter kamp, hvilket er en fornøjelse at være en del af."

"Caroline Krogh bliver turneringens bedste outside hitter, hun har været en klippe på banen, en strålende hærfører at have på et hold. Sammen med Frida Lyø, som ender med at spille den anden kant, har vi fået et kantpar, der både vinder angreb, modtager solidt og spiller godt forsvar. dejligt at se udviklingen turneringen igennem."

Mange gjorde det godt, lige så godt som vi kunne håbe og forvente. Nogle i store roller på banen, mens andre bidrog utroligt godt udefra og helt undenfor hallen.

Nu starter arbejdet med at forbedre de områder, som kan skabe end flere pointgivende situationer i den kommende 2. runde i kvalifikationen, som spilles 24-28/4-2019 et eller andet sted i Europa.

Tak til alle der har fulgt os, skrevet til os og de som heppet i hallen.
lørdag, 05 januar 2019 17:03

DU16 I FINALEN EFTER SEJR MOD SVERIGE

Danmark - Sverige 3-1 (17-25, 25-14, 25-16, 25-16)

FINALEKLAR efter en flot sejr over Sverige med 3-1. En kamp hvor svenskerne kom bedst ud af starthullerne, servede som lyn og torden og vandt angreb efter angreb. Langt ind i første sæt ser det det ikke ud, som de vil tillade Danmark at komme ind i kampen. Danmark justerer opstillingen til 2. sæt - og vips er billedet en anden! Pludselig er frygten væk, nervøsiteten er smidt og herfra, står der faktisk Danamark på det hele.

"Modtagningstrion med Caroline Krogh, Frida Lyø og Maja Dohm storspiller kampen igennem - kun i enkelte tilfælde bliver de servet over ende, af et i hele kampen stærkt servende Sverige - det var megeflot og selve årsagen til at vi kan vinde denne kamp så overbevisende. Maja spille sin klart bedste kamp siden vi startede i oktober, hvilket også gav hende vimpeln som dagens spiller i dag. I denne kamp fik vi ikke gang i vort centerspil, men med kanter som Caroline og Frida, der laver point på stribe (44 til sammen og Carro med 32 selv!!) - så er skaden ikke så stor. Stor ros til alle spillerne, såvel dem der skabte stemning og fest udenfor banen og dem der sled inde på banen - Et nyt u-landsHOLD er skabt! Jeg får tårer i øjnene, når jeg ser pigerne vokse i opgaverne, som de gjort ind til videre - det er det hele værd!"

"Nu skal vi nyde i aften og i morgen starter opladningen hen mod kampen mod vinderen af Finland - Færøerne (formentlig Finland). Det bliver endnu en fest og en kamp, hvor vi igen skal spille maks på alle tagenter, for at kunne spille med - og måske er det ikke engang nok - finnerne er som de plejer at være .. GODE! Meeen ingen er for stor, får ikke at kunne lægges ned!"

Kæmpe ros til hidrejste supporters, det er som at spille på hjemmebane!!

Finalen spilles søndag kl. 18.00 lokal tid (19.00 dansk tid).
fredag, 04 januar 2019 22:21

DU16 VINDER PULJEN

Færøerne - Danmark 0-3 (12-25, 15-25, 23-25)

I den sidste puljekamp vinder Danmark sikkert over et bravt kæmpende færisk hold. Kun i slutningen af 3. sæt kunne Færøerne kæmpe sig ind i opgøret, presse de danske piger og lige ved og næsten, narre danskerne for et sæt. Øvrige dele af kampen viste Danmark, at vi både har en bredere og bedre top end de færiske værter. Resultatet indebærer at Danmark ender som puljevinder, går direkte til semifinale, som spilles lørdag kl. 16.00 dansk tid mod vinderen af Sverige mod Irland.

"På trods af at vi kæmpede med rytmen i angrebet, følte vi os solide og skarpe hele vejen igennem kampen, specielt i vores serve, tog vi mange nemme point i denne kamp."

Dagens spiller blev Frida Lyø, der fightede sig gennem kampen på fornemmeste vis.

Nu lader vi batterierne op til morgendagens meget svære semifinale, formentlig mod Sverige (hvis ikke alle ods går galt). Et hold vi har slået før, men her er det helt nye forhold - en helt åben kamp uden nogen favorit.

Stort tak til hidrejste supporters - det er en fed hjælp for hele holdet.
fredag, 04 januar 2019 12:56

PERFEKT START FOR DU16

Danmark - Irland 3-0 (25-11, 25-11, 25-10)

Der blev aldrig tvivl om hvem der skulle vinde pigernes første kamp i turneringen. Danmark var Irland overlejen i alle dele af spillet og vinder komfortabelt med 3-0 efter en lille times spil.

"Lige meget hvad, er første landskamp, alltid første landskamp - og nervøsitet kan ødelægge selv de bedste intentioner. Pigerne rystede det af sig undervejs og spillede alt bedre som kampen gled frem. Vi fik gang i føderne, løb boldende op, og var effektive i angrebsspillet hvor specielt Caroline Krogh (anfører) stod for masser af pointgivende smash. "En kamp der gav spilletid til hele truppen, som nu hvordan det er at stå derinde, hvilket kan blive afgørende, når vi skal møde de stærke Færinger i aften." Siger Mats Björkman, HC for pigerne.

Dagens spiller og vinder af den irske vimpel - Caroline Krogh.

Næste opgave er i aften 20.30 dansk tid - hvor pigerne tager sig an Færøerne i en forhåbentlig kogende hal ...
Danmark - Ungarn 3-1 (25-22, 25-19, 11-25, 25-20)

Det vildeste volley et DU-landshold har præsteret, en flok piger der bare ikke ved andet end at give den maks gas, byde modstanderen op til kamp og lave en fest ud af det!

Taktisk kloge, coole, stærke i modgang, ja mange ting gør at vi står med et historisk resultat for DU19 i CEV sammenhænge. Det afgørende tror jeg er at vi tør stille høje krav til hinanden, og at vi samtidigt yder al den støtte vi kan til hinanden for at leve op til kravene - i stedet for at forlange det og finde ud af hvems fejlen var. Vi fandt virkelig ind til den inderste kerne af konkurrencens væsen - oplægget med at se, vælge og udføre, uden at bekymre sig om resultatet, bare gå efter det med alt man har i sig, fungerede til UG. Vi kalder det for "Volley-mode" - en tilstand hvor handlinger og samspil er det eneste der har plads i hovederne på pigerne.

Clara hævede, godt supleret af Astrid E, Amalie og Emma H sled og slæpte med blokprioriteterne, Mikala og Astrid M løste kantopgaven formidabelt, Ida og Spile suplerede hinanden helt fantastisk, Mathildle servede igen som torden, Laura, Josefine bakkede op  - men Bisgaard, hun briljerede i dag - her og der og alle vejne, +14 point i alle handlinger mod en modstander som Ungarn - formidabelt og der med kampens helt store spiller og vinder af vimplen!

I 2. sæt har vi føelelsen af, at vi er bedre end  Ungarn, vi er klogere, mere disciplinerede, måske ikke så boldkontrollerende, men i mindset og opgavefokusering, der vinder vi over dem og vinder stort. 3. sæt bliver et klassisk ungdomssæt - vi skal bare lige ... men det skal vi bare ikke lige ... vi skal blive ved med "volley-mode" og ike andet - det finder vi tilbage til i det 4. sæt og det er derfor vi i den sidste ende vi vinder en kamp som denne.

Det er en ren fornøjelse at få lov til at være en del af en flok som denne, og få lov til at påvirke de kommende stjernes fremtid i volleyball - tårerne kommer nemt en dag som denne - far er stolt!

Ondt i maven får jeg også, fordi vi slæber spillere med til Serbien, der stort set ikke ser banen ... jeg håber og tror, at de spillere stadig har en oplevelse de ikke ville for uden, og at de får blod på tanden til at arbejde end hårdere, for at få flere oplevelser på denne hylde. Stort tak til dem, de er en større del af succesen end de måske aner.

Vi skal nu hjem og arbjede med de momenter i spillet, der skal føre os op til det næste niveau, samt lave en masse fantastiske aktiviteter, der får flere og flere til at bive ved med at spille volleyball, fordi det er faktisk er sjovt ....

Billeder fra dagens kamp: http://cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1060 
Stats fra dagens kamp: http://cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31317
Serbien - Danmark 3-1 (25-10, 25-21, 22-25, 25-16)

Så kom den endelig for et danskt DU19 hold - en setsejr over et europæisk klassemandskab i en CEV-turnering! Serbien der i DU19 er ranket nr. 1 i Europa, blev i 2. og 3. sæt sat under stort pres af de danske DUer, der spillede alt de kunne og lidt derudover - en fantastisk oplevelse, der har ladet vente på sig i 21 år for undertegnet ...

Efter at være blevet kørt ud af banen i starten af det første sæt, ledte vi febrilsk efter noget, der kunne matche stormtrupperne fra Serbien. Ind og ud med forkskellige spillere, roder rundt på uvante positioner - panikken spreder sig, men opstillingen i 2. sæt med Astrid E som hæver, Clare diagonalt, Mikala og Astrid M på kanterne og Amalie og Emma H i midten, begynder stille og roligt at følge med Serberne, vi er pænt efter hele tiden med 4-5 point, men begynder at finde frem til den vindende opstilling for dagen. Bisgaard kommer ind for Clara og så tager et eller andet fadt i os - 8-4, 16-19 fører vi med. Serberne henter os ved 20-20, hvor de laver en servefejl - ind med Mathilde J i en serve-matchup - kvitteringen kom prompte med 2 serve-esser til 23-20 - ved stillingen 24-22 sender vi Mikala ud på diagonalen, hvor hun råblokker den Serbiske stjerne til den historiske og heroiske sætsejr 25-22 - det var for vildt!

Reaktionen kommer i starten af 4. sæt, bagud 3-8 men henter dem næsten inden de trækker afgørende fra og vinder sættet 25-16 og kampen med 3-1.

"Det er ufatteligt svært at tage point mod et hold som Serbien, de blokerer og spiller forsvar helt formidabelt, når pigerne stepper op i modtagning og serv, bygges der et fundament, der kan spille mod de aller bedste i Europa - det er vildt at se og føle det mmidset pigerne formår at være i, både i med og modgang - den berygtede metafor "vippepingvinerne" kan ikke blive bedre fremvist, end det gjorde i dag. Vi kunne vælge mange i dag som dagens spiller, Mikala kunne sagtens få den igen, Amalie og Emma H kunne få den for alt det gode slid, Astrid E kunne få den, Mathilde kunne få den for de to serve-esser - men ingen nåede op til "Blomme" i dag, aldrig har jeg set hende modtage så stabilt eller plukke så mange angreb og lobs som i dag - kampens spiller = Ida Blomberg, libero!

Vi er tilfreds - men vi vil mere! I morgen venter den måske sværeste kamp af dem alle - Ungarn. kl. 15.00 og vi ved ikke hvordan det er med streaming.

Billeder fra dagens kamp: http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1060
S
tats fra dagens kamp: http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31316&setN=0 
torsdag, 26 april 2018 18:22

DU19 i en god fight mod Holland

Danmark - Holland 0-3 (20-25, 20-25, 19-25)

Taktikken var lagt, mindsettet sat og som vikinger på rov gav Danmark sig ud i fighten mod de på forhånd topseedede Hollændere. En kamp, hvor hvert point var en sejr og at spille op med dem, kunne være supersejt - Danmark præsterede stort, selvom 3-0 er 3-0, så er der mange nuancer af denne kamp, holdet kan være meget stolte af. 

”Vi fastholder taktikken i næsten alle situationer - nogle gange går det bare for stærkt og vi halter bagud i duellerne, vi fastholder presset i serven og holder de gode modtagere på den anden side nede på 30% positive og 20% perfekte (vi havde selv 27 & 9). Vi angriber og angriber for alt hvad vi har lært – det gør at der er tabte bolde, men også at der kommer egne point på kontoen. Vi står fast i blok og forsvar præcis som vi aftalt, hvilket er med til at holde kampen i gang i 1 time og 20 minutter”, udtaler HC Mats.

Vi starter med Clara som hæver, Mikala og Astrid M på kanterne, Sofia på diagonalen, Amalie og Emma H som centrer, samt Ida B på liberoposten. Undervejs prøver vi at skifte Astrid E ind mod Sofia, lader Clara gå diagonal. Vi skifter Josefine L ind mod Astrid, Mathilde og Laura T kommer ind som servematchup og en tur ved nettet. Emma S afløser Ida i 3. sæt – og alle der bliver smidt ind krigen, bidrager med energi og kvalitet, hvilket helt klart medvirker til at vi kan holde fast i Holland langt ind i de 3 sæt.

I 3. sæt flytter vi lidt rundt på det. Sofia ud på kanten, Astrid E som hæver og Clara på diagonalen. Det forvirrer hollænderne lidt men ikke nok til at ændre på sættets og kampens udfald.

”Fedt at se og føle den glæde og iver pigerne udviser, når de kaster sig ud i en udfordring som denne – de forsøger at skabe noget selv, de vil ikke bare følge med, de vil vise at vi også kan. Klart at der er skønhedspletter, og der er også områder vi skal løfte til morgendagens kamp mod Serbien, for at øge chancen for den sensation, der lurer om hjørnet … jeg tror det bliver vildt i morgen!”

Kampens spiller bliver Mikala Mogensen, der hele kampen igennem er vor pointmaskine, samt holder modtagning, forsvar og blok på et højt stabilt niveau.

Billeder fra kampen kan ses og downloades her: http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1060

Statistik finder man her: http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31313

Vi kæmper med arrangørerne omkring streaming, og er blevet lovet noget i morgen. Vi skriver det på Facebook siden Ungdomslandshold Volleyball.
Fredag spiller vi mod Serbien 17.30.
Side 1 ud af 5
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.