Hjemmesidebanner
Mats Björkman

Mats Björkman

lørdag, 06 januar 2018 22:37

DU17 FESTEN VAREDE I 3 FANTASTISKE SÆT

Danmark - Hvidrusland 1-3 (25-20, 23-25, 23-25, 14-25)

Tror ikke jeg nogensinde været tættere på en første klasses sensation, end det jeg var vidne til i dag. At vi overhovedet presser EM-semifinalisterne fra Hvidrusland er helt fantastisk, en sæt-sejr er simpelthen henrivende og at vi først i 4. sæt ikke orker at stå i mod mere er helt vildt. Det viser at vi med denne årgang er godt på vej mod nogle virkeligt sjove år fremover. Vi er jo kun lidt held og nogle små marginaler fra at vinde både 2. og 3. sæt ... hvad skete der lige der?

Hæver Hvid fik sat hævningern godt, Clara og Bissen får styr på timingen og scorede sammen hele 29 point, blokadetaktikken bliver holdt fuldt ud og vi laver hele 12 killbloks, forsvaret står fantastisk, alle angribere svinger på bolden som aldrig før, serverne presser deres hæver væk fra nættet - dejligt! Eneste sted vi ikke helt lykkes med det vi gerne vil er modtagningen, hvor deres servepress hele tiden udfordrer os maksimalt.

"Det var skønt at vi fik vist og I fik at se, hvad denne årgang er i stand til. Vi følte lidt at vi ikke helt havde forløst potentialet i de to første kampe - men dette her er nok det aller bedste jeg set noget ungdomslandshold spille mod en modstander af Hvidruslands kaliber (de tværede for øvrigt banen med Israel den første dag).

Kæmpe tak til vore fans, som støttede hos hele kampen igennem - endda så meget at de kom op og tottes med Israels ledere, der mente at de larmede for meget!!

Kampens spillere blev Clara Windeleff, der igen var på det velkendte niveau.

Kæmpe cadeau til samtlige spillere og ledere på holdet, der alle på hver deres måde har bidraget til at gøre denne turnering til noget man vil mindes i lang tid fremover. Tak for at I var med til at byde op til dans i dag. De første tre sæt fra dagens kamp, er sæt jeg vil se om og om igen, bare for at igen og igen opleve den vildeste fest og samtidigt nydelsen af, at slidet i træningslokalerne og alle oplæg og personlige snakke faktisk gør en forskel på og udenfor banen - de her piger er lavet af noget helt specielt - de er de sejeste "vippepingviner" - tak for at I er dem I er - det er en ren fornøjelse at være en del af jeres udvikling.

Nu er det snart bedtime, op kl. 05.30 og afsted.
fredag, 05 januar 2018 15:40

ÆV ÆV DU17 TABER TIL ISRAEL

Danmark - Israel 0-3 (19-25, 21-25, 24-26)

Nogle gange ærger man sig mere - denne kamp er sådan én. Vi var der, havde styr på mangt og meget, fik lagt trykket og var igen i stand til at skabe point. Det eneste vi manglede, var de berømte marginaler og det der lille held. Mentalt står vi distancen, vi fighter det bedste vi lært. Vi taber, ja - men pigernes mentale styrke holder os oppe og vi er lige ved at overraske os tilbage i 2. og 3. sæt.

Vi skifter lidt rundt i 2. sæt, får effektiviteten til at stige, vi er igen foran langt inde i både 2. og 3. sæt, men stimerne med pointtab er alt for lange for at kunne bremse hold på dette niveau. Kampbilledet ligner det fra i går - vort topniveau matcher alle de andre hold i denne pulje, men vi er bagud, hvis vi kigger på det gennemsnitlige præstationsniveau. Desværre er det gennemsnittet, der for det meste afgør kampe som denne.

Megasejt at der er så mange tilskuere fra Danmark hernede, og de kan larme kan de - det er dejligt at føle den opbakning I giver til holdet.

Clara Windeleff var tilbage i pointvinnende stil, og står selv for 15 af dem, hvilket gør at hun er kampens totalt bedste angriber.
Sille Hansen kommer ind med stor energi og tager chancen, præcis som vi beder dem om - hun giver den gas og lykkes med både blok og angreb - derfor bliver hun dagens spiller på det danske hold.

Hvad skal vi så gøre i morgen, for at ryste Hvidrusland? Turde tage de beslutninger, der er nødvendige, for at leverer det topniveau vi har i os. Gøre os umage i hver boldduel og tro på at vi lærer mere og mere for hver kamp. Det gør at gennemsnitsniveauet stiger og vore chancer stiger.

Anna Wulff vrikkede om i opvarmningen, er til intensiv behandling og vi håber det bedste for morgendagen.

Vi ryster dagens kamp af os og glæder os til at spille mod Belarus kl. 20.00 i morgen lørdag - endnu én vild oplevelse i volley!!

Fotos fra kampen kan ses her: http://cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1046
Stats kan ses her: http://cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=30704&ID=1046&CID=5998&PID=1571&type=LegList
Tyskland - Danmark 3-0 (25-13, 25-14, 25-21)

Det startede godt i hvert sæt - Danmark følger med op til 13-14 stykker, er endda foran med 3-4 point undervejs, men hver gang fandt tyskerne en servestime frem, pressede vore modtagere i bund, vi kunne ikke stoppe stimerne med vore traditionelt effektive angreb fra kanter, og de trak uhjælpeligt fra.

"Vi stod i et regulært bombardement i dag - Tyskland borede server og angreb ind, lige der hvor det gjorde aller mest ondt - de var gode, for gode for os i dag," siger landstræner Mats Björkman.

"Hvis vi skal kunne spille op med dem hele kampen, skal vi til angreb, hvor vi kan svinge 100% på bolden - få lagt pres på dem, og på den måde skabe end flere muligheder til point for os. Vi angreb alt for meget på 70-80% kraft, mange gange grundet en hævning for langt fra net, der kom sig af en presset modtagning eller forsvarshandling. De perioder vi gør det, spiller vi faktisk lige op med dem - det er på sin vis meget opløftende," siger han.

"Betingelserne inde på banen var svære for Danmark, presset var stort og vi havde aftalt og lovet hinanden, at lige meget hvad, så stod vi der igen til næste bold - viskede tavlen ren og blev ved med at gøre det, vi troede på," siger Mats Björkman.

"Stor cadeau til hele holdet for at fuldt ud leve op til det, specielt i en kamp, hvor vi har flere, der kæmper med effektiviteten, af det de foretager sig. På trods af 0-3, går flere spillere individuelt i plus, fordi vi ikke selv laver direkte fejl - mængden af gratisbolde vi bliver nødt til at give væk er stor, hvilket fortæller meget godt om det pres, vi stod overfor," siger han.

Danmark fik 48 point, heraf scorede DU17 selv de 32 (5 servees, 24 angrebspoint og 3 blokader). Samtidigt gav danskerne Tyskland 31 point (4 servefejl, 7 modtagningsfejl, 10 slagfejl og 10 blokerede angreb). De danske pointslugere var Sofia Bisgaard med 8 point og Frederikke Krogh med 12 point.

"Sofias høje niveau, og specielt høje bundniveau, er vi efterhånden vant til, men Frederikkes præstation denne dag, må siges være hendes klart bedste i landsholdstrøjen," siger landstræneren,

"Det var supergodt, at vi i 3. sæt igen får styr på modtagningen, at vi vinder flere bolde fra kanterne, og endda vinder point ind over midten. I dette sæt fik unge Caroline Krogh sin debut som landsholdshæver, hvilket hun gjorde fremragende. Sille Hansen kom også ind med friske krafter og bidrog kraftigt til at effektiviteten steg i dette 3. sæt," slutter Mats Björkman.

Tak til alle de tilrejste forældre, søskende og trænere - det er en fantastisk hjælp og støtte for holdet.

Dagens spiller blev Frederikke Krogh.

I morgen er holdet i ilden kl. 14.30 mod Israel, der i dag tabte 0-3 til et stærkt Hvidrusland.
søndag, 29 oktober 2017 22:45

NEVZA GULD efter fantastisk comeback

Sverige - Danmark 2-3 (25-18, 26-24, 11-25, 19-25, 13-15)

Efter at have været helt nede i sækken og nede med 0-2 i sæt, hvor vi stort set ikke satte en fod rigtigt før midt i andet sæt, lykkedes det holdet at hive sig op af sækken, se lyset og fighte sig tilbage i kampen. Vendingen skyldes meget at vi taktisk kunne ændre blokaderne, sammen med forsvaret. Når vi samtidgt fik gang i serverne, blev det for svært for svenskerne at stå imod.

Hele truppen blev brugt, og alle spillere bidrog på fornemste vis til denne sejr. Nogle ved serveindskiftninger, der måske gav os de afgørende point - nogle med mere kontinuerligt arbejde på banen, der i løbet af kampen klatrede opad præstationsstigen. Sidst men ikke mindst, var der en mageløs stemning hos alle, selvom de hver i sær ikke hele tiden lykkedes med alting - et TEAM der virkelig viser i praksis hvad begrebet "Vippepingvin" betyder og kan gøre ved et holds præstation.

Kampens spiller blev Sophia Andersen, der med 19 point og +15 point i alt, virkelig sørgede for at vi kunne komme op af hullet. Sophia kom sammen med Astrid Mellmølle på NEVZA Super 7 og vandt hver sin guldbold. Sophia valgtes også til turnerings MVP!!

Vi er ret stolte over at der på DU16, DU17, DU18 og DU19 i løbet af sæsonen, er blevet brugt hele 42 forskellige spillere, hvilket er et godt udtryk for at den brede talentudviklingsmodel vi bruger, fungerer efter hensigten.

Et stort tak til alle der er, og har været en del af spillernes udvikling i klub og TC, tak til dem der tog turen og bakkede os op i hallen - og stor respekt til den måde pigerne går til tingene på, både i med- og modgang.
Aftenens puljefinale mod Sverige, blev ligeså svær og spændende, som forventet var. Måske ikke hele tiden den mest velspillede kamp med vore øjne, men spændende og afvekslende - i den sidste ende, kunne svensken ikke stå imod den danske must. Cifrene iser tydeligt at det svigngede gevaldigt - helt fra piv ringe til brilliant!

Danmark - Sverige 3-2 (22-25, 25-14, 21-25, 25-11, 15-10)

Det gør at Danmark spiller semifinale mod vinderen af kvartsfinalen mellem England og Færøerne. Semifinalen spilles 18.30 dansk tid.

Flere af spillerne var helt ude af sit gode skind, men lykkedes undervejs med at ændre slagets gang, så at de individuelle præstationer igen var i top - det var imponerende at opleve og se.

"Vi arberjder intenst med at stabilisere modtagning, forsvar og serv - mens blokader og angreb er ved at være på plads, specielt blokaderne fungerer fremragende (14 blokadepoint mod England og 13 mod Sverige). Tager vi et trin mere opad, så bliver det en god kamp vi spiller i morgen."

Kampens spiller blev Emma Hesselholt, der med angrebseffektivitet, blokademur, servepres og en offensiv attitude bidrog kraftigt, til at vi fik vendt et truende nederlag til en fightsejr.

Vi glæder os til i morgen - det bliver hyl!!
fredag, 27 oktober 2017 10:47

Solid DU19-indsats efter kaotisk opstart

Danmark slår et stærkt servende engelsk hold i turneringens første kamp fredag morgen.
Kampen ender 3-1 (25-20, 19-25, 25-20, 25-21) i dansk favør.

"Det blev lige så svært og nervøst som forventet, mange gode handlinger, blandet med lidt mindre overbevisende aktioner fra begge hold. Vi lykkedes dog at holde sammen på spillet og fik tilpasset vore opgaver til det vi kunne i dag. Vel viden at vi skal steppe op i den næste kamp mod Sverige kl. 18.00 lokal tid."

Vi blokerede stærkt hele kampen (13 rene blokvindere på 4 sæt), kæmpede med modtagningen, hvilket pressede vore angreb og servede en tand for forsigtigt. Stærkt at køre den hjem, når vi kan se flere forbedringsmuligheder.

Kampens spiller blev holdets anfører, Astrid Mellmølle, der på fornemmeste vis limede holdet sammen kampen igennem.
Der var debutantnåle til Isabella Nielsen, Josefine Lyholm, Sabina Adilovic og Sara Hesse.

Nu er der mad, hjem på hotellet, hvile og så kamp igen ...
onsdag, 26 juli 2017 14:22

EM Drømmen brast

Danmark - Finland 0-3 (22-25, 16-25, 6-25)

Et finsk hold der spillede en kamp der intet betød og et dansk hold der spillede en kamp der betød alt!

Mentalt hårdt og lærerrigt - vi tabte til en bedre modstander, vi fightede i starten men eferhånden som pointene gled over til finnerne, kunne vi ikke holde tankerne væk fra den forsvindende drøm ... vi falder sammen i sidste sæt

Vi sidder tilbage med ærgelsen over kampens afslutning og resultat, vi gjorde det vi forberedt os på, bare ikke godt nok mod finnerne, der disker op med den klart bedste præstation i turneringen - de spillede solidt og effektivt, samt tog imod når vi vaklede i troen midt i det 2. sættet.

Sofia Bisgaard fik dagens vimpel, hun skaffede os mange af de point vi hentede i dag.

En mere indgående evaluering kommer senere, men vi sidder tilbage med en meget stolt følelse at have været med til ent historisk evenemang for dansk damevolley. Vi har haft 12 piger der har gjort alt vi bedt dem om og der har præsteret langt over det niveau vi havde forudspået - fedt.
Danmark - Bulgarien 0-3 (20-25, 24-26, 17-25)

Nuuuuuuj hvor var det ærgerligt, at vi ikke fik sæt med fra dagens kamp mod Bulgarien! Men wauw, hvor spillede pigerne godt og inspirerende kampen igennem - en sand fornøjelse at være en del af. Den ene af sætboldene var faktisk ude, men de søde officials, var ikke ikke helt enig med os, og vi ved jo alle hvem der bestemmer - vi havde flere chancer at vinde sættet, men de Bulgarske storstjerner Yordanova og Georgieva viste os hvordan effektiv volley skal spilles.

Kampen udvikler sig til at blive en meget jævn affære mellem 2 godt servende hold, hvor forskellen var de to helt lysende stjerner på det Bulgarske hold - dem havde vi ikke rigtigt noget modtræk mod.

Vi servede dem supergodt, pressede dem vi kunne og fik dem ud i at spille et simpelt spil med høje hævninger til kanterne, hvilket vi kunne spille blok/forsvar imod, men den power de to kanter kom med, gjorde ondt på os i længden.

I første sæt er vi med helt op til 18-18 hvor de trækker lidt fra og vinder med 25-20, som tidligere nævnt styrer vi 2. sæt helt op til 24-21, hvor vi bliver fanget i en opstilling, vi ikke kunne skifte os ud af. De henter os til 26-24 - megaærgerligt, men faktisk noget af det bedste vi overhovedet har præsteret hernede ind til videre. I 3. sættet er vi lidt bagud hele tiden, får en stime ved 18-12 og kommer på 18-15, men så rykker de igen fra og vinder 25-17.

Mange spillede stort i dag, Anna Wulff var inde store dele af kampen og gjorde det fremragende. Adelina Pedersen sprudlede igen af energi. Sarah Helmer Jensen fik gang i pointmaskineriet. De to pointslugere Sofia Bisgaard og Clara Windeleff sørgede for de point man kan forvente og lidt dertil, alle sammen godt sat op af hæveren Tajma Muharemovic, der fik vimpelen som dagens spiller. Liberoen Liva Kjøller holdt gang i modtagningen og lavede som den eneste perfekte modtagninger i dagens krydsild fra de Bulgarske servekanoner. At vi selv kan tage så mange point som vi gør, med 30% positive og 8% perfekte modtagninger ud af 60, samtidigt med at de esser os 12 gange, er en stor cadaue til holdet. Alt dette krydret med gode indskiftninger af Agnes Mellmølle, Frida Brick (2 serve-esser) og Frederikke Krogh, kun Sille Hansen fik aldrig chancen i dag, men har så det mere energi til i morgen. Frederikke Hvid stod igen over med problemer i ryggen, men er forhåbentlig klar allerede i morgen mod Finland.

"Jeg er så stolt af pigerne og deres måde at gribe udfordringerne an på. De står der inde, bliver kanonføde, rejser sig som de vippepingviner de er, bider fra sig og nedkæmper til tider overmagten - så fedt at se og opleve. Det er ikke ofte vi ærger os over at vi ikke vinder sæt mod lande som Bulgarien, sidst jeg spillede mod et Bulgarsk ungdomshold, fik vi i alt 12 point på 3 sæt!! Nu presser vi dem at holde alle deres stjerner på banen hele tiden - det er cool!"

Situationen er nu sådan at vi skal spille mod Finland i morgen - vinder vi er vi videre fra puljespillet, hvis Grækenland taber til Italien - ja I læser helt rigtigt - vi spiller om at komme videre fra puljespillet ... MEN både Finland og Grækenland kan gå videre - alt hænger på resultatet af vores kamp mod Finland og Grækenland mod Italien. Den simple udgave er at vi "bare" skal slå den finske bjørn og så må vi se hvad de nadre gør. Bliver det nemt - nej, det bliver den aller sværeste kamp af dem alle ... Finland er storesøster og spiller meget stabilt og hurtigt - et klassemandskab - vi vil gøre det vi gjort hele tiden, spiller bold for bold på bedst tænklige måde, indtil et af holdene har vundet.

Følg med på sidecourt.dk med kampstart kl. 14.00 onsdag 26/7. Det bliver HYL!
søndag, 23 juli 2017 20:24

Hollandsmaskinen var alt for velsmurt

Danmark - Holland 0-3 (13-25, 21-25, 17-25)

De danske piger kunne ikke overraske mod et stærkt spillende Holland. Allerede fra første fløjt sattes Danmark under pres fra meget skarpe server og et ekstremt hurtigt og effektivt angreb. Første sæt ender 13-25, inden vi overhovedet var kommet igang.

I andet sæt flytter vi rundt på spillerne for at få mere kraft fra kanterne, det ser ud til at virke, vi er med hele vejen og spiller stort set fejlfrit, men hollænderne sætter triumfen på, hæver et par gange i midten, hvor deres mest effektive spiller huserer (81% effektivitet ind til videre) og sættet ender 25-21 til dem - æv!

I tredje prøver vi igen med at rotere lidt, men halter efter hele vejen - vi kæmper og fighter, tager gode valg og udfører helt fint, men trykket fra modstanderen, var bare en tand for stor - kæmpe cadeau til spillerne, der bare knoklede videre under de betingelser de var ude i.

"Vi vidste hvad vi skulle gøre for at forstyrre dem, vi kunne ikke helt serve dem skarpt nok, fik lidt for mange fejl. Vores angreb led under den pressede modtagning - Hollænderen er nogen af de bedst servende hold jeg oplevet. Jeg er klart tilfreds med spillernes indstilling, de signalerer glæde for spillet, gør det vi forbereder os på, gør alt de kan og vil gerne mere, selvom de føler de gjort deres aller bedste - fedt!"

Dagens vimpel blev givet til Sille Hansen, der virkelig har trådt ind i fighterrollen og bidrog væsentlig til arbejdsiveren og gejsten på holdet.

I morgen mandag er der hviledag - vi tager en tur i Sofia, laver gymnastik og lidt fysik, samt tænker alt andet end volley for en dag.
Tirsdag jagter vi mere læring og flere skalpe - Bulgarien 16.30 dansk tid - følg med på sidecourt.dk
lørdag, 22 juli 2017 16:43

Fantastisk start på DU16 EM

Historisk sejr mod Grækenland i fredags, blev i dag fulgt op af en god gang volley-lektion af Italien.
Det er dog en langt bedre start, end vi på forhånd havde turde drømme om.

Fordi - VI HAR VUNDET OVER GRÆKENLAND!
Første sæt vinder vi 27-25 efter at have ført stort set hele sættet. I midten af sættet kommer vi en smule bagud men pigerne formår at kæmpe sig op igen. Andet sæt vinder vi lidt mere overbevisende 25-16. Pigerne banker bolde i gulvet og styrer sættets gang.
Tredje sæt, er altid et lidt svært sæt, når man har vundet de to første og vi taber det 25-12. I fjerde sæt kommer vi på banen med friskt blod og vender stærkt tilbage i kampen - fører hele sættet, vinder 25-21. Pigerne spiller helt fantastisk. Vi vinder kampen 3-1 og Sofia Bisgaard​ bliver kampens spiller samt bedste spiller i hele kampen med 21 point.

"Det er en helt fantastisk følelse at efter kampen bare sidde og glo lige ud i rummet og bare føle stolthed, glæde, taknemmelighed .... det er magisk og jeg måtte igen ud til bænken for at sikre mig at vi ikke bare lå og sov på hotellet ... Vi ved godt at fortsætningen bliver svær, meget svær - en gang er ingen gang, men to bliver til en vane, så det må væøre det vi går efter."

Men så kom vi ned på jorden igen:

Imponerende Italien giver Danmark en lektion i volley!
Danmark – Italien 0-3 (14-25,10-25,11-25)

Italien viste sig som forventet at være en for stor mundfuld for de danske U16-piger.

Et par rigtigt gode perioder hist og her i kampen, og i særdeles i starten af første og tredje sæt var lyspunkterne – ellers blev vi godt og grundigt mast af den Italienske maskine. Både deres serv og det angreb de diskede op med, satte et stort pres på os. Ikke mindst deres varierede og tunge angrebsspil, gjorde at vi til tider så lidt fjollede ud i egen blokade.

Kampen starter ellers hvor vi slap i går mod Grækenland – taktikken holder og Sofia Bisgaard server os i front med præcise server mod deres zone 1. Italien retter ind og bygger spillet op og trækker fra midten af første sæt fra os helt frem til kampens afslutning.

Pigerne arbejde hårdt, forsøgte blive i de opgaver vi aftalt i forberedelserne. De blev også i dem langt hen ad vejen – modstanden var bare af en kaliber, pigerne ikke mødt før – en fin erfaring og læring for fremtiden.

Deres centerspil var fremragende og de tunge kantangreb kunde vi hverken stoppe i blok eller forsvar. Deres forsvarsorganisation, store blok og tekniske grundighed, gjorde det ekstremt svært at selv tage point mod dem, selvom vi faktisk modtager og sætter angriberne godt op. Vi satsede alt vi havde og forsøgte forstyrre – det lykkedes til tider, men alt for korte tider af gangen.

Clara Wendeleff får vimplen, fordi hun evner at modtage med 75% positive og 25% perfekte, samt gå +3 i point mod en modstander som Italien - skarpt!!

Frederikke Hviid måtte stå dagens kamp over med hold i ryggen, men vi håber hun er med igen i morgen, hvor vi møder et stærkt Holland, som slået Finland 3-0 i går. De er til at tale med på en anden måde end Italien, så det er vort mål fra nu.

Man kan følge med i alle resultater på cev.lu under volleyball – U16 woman.

Mats Björkman, HeadCoach
Side 1 ud af 4
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.