Hjemmesidebanner
Mats Björkman

Mats Björkman

Finland - Danmark 3-0 (25-22, 26-24, 25-18)

Finalen blev turneringens bedste kamp, specielt i de to første sæt var der kamp til stregen og Danmark bød favoritterne fra Finland op til en fantastisk dyst, med alt hvad man kan ønske af fight, spænding og gode dueller. Med tanke på at spillerne er 14 år, så er det imponerende, hvad de allerede magter og mestrer.

Finland fører an med skarpe server og et gediget grundspil og effektive angreb. Danmark henter ind, fighter og er lige ved at lave et af de berømte comeback fra bagud med 24-18, men taber sættet med 25-22.

2. sæt magen til det første, Danmark bag med 16-11, kommer foran 21-18, men finnerne leverer igen skarpe server og ender med en sætsejr på 26-24 - en smule held og lidt mere dygtighed hos Danmark, havde formentlig givet et sæt til Danmark, og måske et andet kampbillede.

I det 3. sættet kæmper pigerne for alt hvad de i værd, det går bare en tand for hurtigt hele vejen rundt. I block får vi svært ved at holde konceptet og det udnytter finnerne prompte. De trækker stille og roligt fra, vinder sættet og kampen, og kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden i Italien til sommer.

"Vi så hinanden i øjnene efter kampen, og var enige om, at det kunne vi nok ikke bedre på dette tidspunkt. Vi ærgede os, men følte en god portion stolthed samtidigt. Holdet har vokset og vokset kampe efter kamp, hvilket er en fornøjelse at være en del af."

"Caroline Krogh bliver turneringens bedste outside hitter, hun har været en klippe på banen, en strålende hærfører at have på et hold. Sammen med Frida Lyø, som ender med at spille den anden kant, har vi fået et kantpar, der både vinder angreb, modtager solidt og spiller godt forsvar. dejligt at se udviklingen turneringen igennem."

Mange gjorde det godt, lige så godt som vi kunne håbe og forvente. Nogle i store roller på banen, mens andre bidrog utroligt godt udefra og helt undenfor hallen.

Nu starter arbejdet med at forbedre de områder, som kan skabe end flere pointgivende situationer i den kommende 2. runde i kvalifikationen, som spilles 24-28/4-2019 et eller andet sted i Europa.

Tak til alle der har fulgt os, skrevet til os og de som heppet i hallen.
lørdag, 05 januar 2019 17:03

DU16 I FINALEN EFTER SEJR MOD SVERIGE

Danmark - Sverige 3-1 (17-25, 25-14, 25-16, 25-16)

FINALEKLAR efter en flot sejr over Sverige med 3-1. En kamp hvor svenskerne kom bedst ud af starthullerne, servede som lyn og torden og vandt angreb efter angreb. Langt ind i første sæt ser det det ikke ud, som de vil tillade Danmark at komme ind i kampen. Danmark justerer opstillingen til 2. sæt - og vips er billedet en anden! Pludselig er frygten væk, nervøsiteten er smidt og herfra, står der faktisk Danamark på det hele.

"Modtagningstrion med Caroline Krogh, Frida Lyø og Maja Dohm storspiller kampen igennem - kun i enkelte tilfælde bliver de servet over ende, af et i hele kampen stærkt servende Sverige - det var megeflot og selve årsagen til at vi kan vinde denne kamp så overbevisende. Maja spille sin klart bedste kamp siden vi startede i oktober, hvilket også gav hende vimpeln som dagens spiller i dag. I denne kamp fik vi ikke gang i vort centerspil, men med kanter som Caroline og Frida, der laver point på stribe (44 til sammen og Carro med 32 selv!!) - så er skaden ikke så stor. Stor ros til alle spillerne, såvel dem der skabte stemning og fest udenfor banen og dem der sled inde på banen - Et nyt u-landsHOLD er skabt! Jeg får tårer i øjnene, når jeg ser pigerne vokse i opgaverne, som de gjort ind til videre - det er det hele værd!"

"Nu skal vi nyde i aften og i morgen starter opladningen hen mod kampen mod vinderen af Finland - Færøerne (formentlig Finland). Det bliver endnu en fest og en kamp, hvor vi igen skal spille maks på alle tagenter, for at kunne spille med - og måske er det ikke engang nok - finnerne er som de plejer at være .. GODE! Meeen ingen er for stor, får ikke at kunne lægges ned!"

Kæmpe ros til hidrejste supporters, det er som at spille på hjemmebane!!

Finalen spilles søndag kl. 18.00 lokal tid (19.00 dansk tid).
fredag, 04 januar 2019 22:21

DU16 VINDER PULJEN

Færøerne - Danmark 0-3 (12-25, 15-25, 23-25)

I den sidste puljekamp vinder Danmark sikkert over et bravt kæmpende færisk hold. Kun i slutningen af 3. sæt kunne Færøerne kæmpe sig ind i opgøret, presse de danske piger og lige ved og næsten, narre danskerne for et sæt. Øvrige dele af kampen viste Danmark, at vi både har en bredere og bedre top end de færiske værter. Resultatet indebærer at Danmark ender som puljevinder, går direkte til semifinale, som spilles lørdag kl. 16.00 dansk tid mod vinderen af Sverige mod Irland.

"På trods af at vi kæmpede med rytmen i angrebet, følte vi os solide og skarpe hele vejen igennem kampen, specielt i vores serve, tog vi mange nemme point i denne kamp."

Dagens spiller blev Frida Lyø, der fightede sig gennem kampen på fornemmeste vis.

Nu lader vi batterierne op til morgendagens meget svære semifinale, formentlig mod Sverige (hvis ikke alle ods går galt). Et hold vi har slået før, men her er det helt nye forhold - en helt åben kamp uden nogen favorit.

Stort tak til hidrejste supporters - det er en fed hjælp for hele holdet.
fredag, 04 januar 2019 12:56

PERFEKT START FOR DU16

Danmark - Irland 3-0 (25-11, 25-11, 25-10)

Der blev aldrig tvivl om hvem der skulle vinde pigernes første kamp i turneringen. Danmark var Irland overlejen i alle dele af spillet og vinder komfortabelt med 3-0 efter en lille times spil.

"Lige meget hvad, er første landskamp, alltid første landskamp - og nervøsitet kan ødelægge selv de bedste intentioner. Pigerne rystede det af sig undervejs og spillede alt bedre som kampen gled frem. Vi fik gang i føderne, løb boldende op, og var effektive i angrebsspillet hvor specielt Caroline Krogh (anfører) stod for masser af pointgivende smash. "En kamp der gav spilletid til hele truppen, som nu hvordan det er at stå derinde, hvilket kan blive afgørende, når vi skal møde de stærke Færinger i aften." Siger Mats Björkman, HC for pigerne.

Dagens spiller og vinder af den irske vimpel - Caroline Krogh.

Næste opgave er i aften 20.30 dansk tid - hvor pigerne tager sig an Færøerne i en forhåbentlig kogende hal ...
Danmark - Ungarn 3-1 (25-22, 25-19, 11-25, 25-20)

Det vildeste volley et DU-landshold har præsteret, en flok piger der bare ikke ved andet end at give den maks gas, byde modstanderen op til kamp og lave en fest ud af det!

Taktisk kloge, coole, stærke i modgang, ja mange ting gør at vi står med et historisk resultat for DU19 i CEV sammenhænge. Det afgørende tror jeg er at vi tør stille høje krav til hinanden, og at vi samtidigt yder al den støtte vi kan til hinanden for at leve op til kravene - i stedet for at forlange det og finde ud af hvems fejlen var. Vi fandt virkelig ind til den inderste kerne af konkurrencens væsen - oplægget med at se, vælge og udføre, uden at bekymre sig om resultatet, bare gå efter det med alt man har i sig, fungerede til UG. Vi kalder det for "Volley-mode" - en tilstand hvor handlinger og samspil er det eneste der har plads i hovederne på pigerne.

Clara hævede, godt supleret af Astrid E, Amalie og Emma H sled og slæpte med blokprioriteterne, Mikala og Astrid M løste kantopgaven formidabelt, Ida og Spile suplerede hinanden helt fantastisk, Mathildle servede igen som torden, Laura, Josefine bakkede op  - men Bisgaard, hun briljerede i dag - her og der og alle vejne, +14 point i alle handlinger mod en modstander som Ungarn - formidabelt og der med kampens helt store spiller og vinder af vimplen!

I 2. sæt har vi føelelsen af, at vi er bedre end  Ungarn, vi er klogere, mere disciplinerede, måske ikke så boldkontrollerende, men i mindset og opgavefokusering, der vinder vi over dem og vinder stort. 3. sæt bliver et klassisk ungdomssæt - vi skal bare lige ... men det skal vi bare ikke lige ... vi skal blive ved med "volley-mode" og ike andet - det finder vi tilbage til i det 4. sæt og det er derfor vi i den sidste ende vi vinder en kamp som denne.

Det er en ren fornøjelse at få lov til at være en del af en flok som denne, og få lov til at påvirke de kommende stjernes fremtid i volleyball - tårerne kommer nemt en dag som denne - far er stolt!

Ondt i maven får jeg også, fordi vi slæber spillere med til Serbien, der stort set ikke ser banen ... jeg håber og tror, at de spillere stadig har en oplevelse de ikke ville for uden, og at de får blod på tanden til at arbejde end hårdere, for at få flere oplevelser på denne hylde. Stort tak til dem, de er en større del af succesen end de måske aner.

Vi skal nu hjem og arbjede med de momenter i spillet, der skal føre os op til det næste niveau, samt lave en masse fantastiske aktiviteter, der får flere og flere til at bive ved med at spille volleyball, fordi det er faktisk er sjovt ....

Billeder fra dagens kamp: http://cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1060 
Stats fra dagens kamp: http://cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31317
Serbien - Danmark 3-1 (25-10, 25-21, 22-25, 25-16)

Så kom den endelig for et danskt DU19 hold - en setsejr over et europæisk klassemandskab i en CEV-turnering! Serbien der i DU19 er ranket nr. 1 i Europa, blev i 2. og 3. sæt sat under stort pres af de danske DUer, der spillede alt de kunne og lidt derudover - en fantastisk oplevelse, der har ladet vente på sig i 21 år for undertegnet ...

Efter at være blevet kørt ud af banen i starten af det første sæt, ledte vi febrilsk efter noget, der kunne matche stormtrupperne fra Serbien. Ind og ud med forkskellige spillere, roder rundt på uvante positioner - panikken spreder sig, men opstillingen i 2. sæt med Astrid E som hæver, Clare diagonalt, Mikala og Astrid M på kanterne og Amalie og Emma H i midten, begynder stille og roligt at følge med Serberne, vi er pænt efter hele tiden med 4-5 point, men begynder at finde frem til den vindende opstilling for dagen. Bisgaard kommer ind for Clara og så tager et eller andet fadt i os - 8-4, 16-19 fører vi med. Serberne henter os ved 20-20, hvor de laver en servefejl - ind med Mathilde J i en serve-matchup - kvitteringen kom prompte med 2 serve-esser til 23-20 - ved stillingen 24-22 sender vi Mikala ud på diagonalen, hvor hun råblokker den Serbiske stjerne til den historiske og heroiske sætsejr 25-22 - det var for vildt!

Reaktionen kommer i starten af 4. sæt, bagud 3-8 men henter dem næsten inden de trækker afgørende fra og vinder sættet 25-16 og kampen med 3-1.

"Det er ufatteligt svært at tage point mod et hold som Serbien, de blokerer og spiller forsvar helt formidabelt, når pigerne stepper op i modtagning og serv, bygges der et fundament, der kan spille mod de aller bedste i Europa - det er vildt at se og føle det mmidset pigerne formår at være i, både i med og modgang - den berygtede metafor "vippepingvinerne" kan ikke blive bedre fremvist, end det gjorde i dag. Vi kunne vælge mange i dag som dagens spiller, Mikala kunne sagtens få den igen, Amalie og Emma H kunne få den for alt det gode slid, Astrid E kunne få den, Mathilde kunne få den for de to serve-esser - men ingen nåede op til "Blomme" i dag, aldrig har jeg set hende modtage så stabilt eller plukke så mange angreb og lobs som i dag - kampens spiller = Ida Blomberg, libero!

Vi er tilfreds - men vi vil mere! I morgen venter den måske sværeste kamp af dem alle - Ungarn. kl. 15.00 og vi ved ikke hvordan det er med streaming.

Billeder fra dagens kamp: http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1060
S
tats fra dagens kamp: http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31316&setN=0 
torsdag, 26 april 2018 18:22

DU19 i en god fight mod Holland

Danmark - Holland 0-3 (20-25, 20-25, 19-25)

Taktikken var lagt, mindsettet sat og som vikinger på rov gav Danmark sig ud i fighten mod de på forhånd topseedede Hollændere. En kamp, hvor hvert point var en sejr og at spille op med dem, kunne være supersejt - Danmark præsterede stort, selvom 3-0 er 3-0, så er der mange nuancer af denne kamp, holdet kan være meget stolte af. 

”Vi fastholder taktikken i næsten alle situationer - nogle gange går det bare for stærkt og vi halter bagud i duellerne, vi fastholder presset i serven og holder de gode modtagere på den anden side nede på 30% positive og 20% perfekte (vi havde selv 27 & 9). Vi angriber og angriber for alt hvad vi har lært – det gør at der er tabte bolde, men også at der kommer egne point på kontoen. Vi står fast i blok og forsvar præcis som vi aftalt, hvilket er med til at holde kampen i gang i 1 time og 20 minutter”, udtaler HC Mats.

Vi starter med Clara som hæver, Mikala og Astrid M på kanterne, Sofia på diagonalen, Amalie og Emma H som centrer, samt Ida B på liberoposten. Undervejs prøver vi at skifte Astrid E ind mod Sofia, lader Clara gå diagonal. Vi skifter Josefine L ind mod Astrid, Mathilde og Laura T kommer ind som servematchup og en tur ved nettet. Emma S afløser Ida i 3. sæt – og alle der bliver smidt ind krigen, bidrager med energi og kvalitet, hvilket helt klart medvirker til at vi kan holde fast i Holland langt ind i de 3 sæt.

I 3. sæt flytter vi lidt rundt på det. Sofia ud på kanten, Astrid E som hæver og Clara på diagonalen. Det forvirrer hollænderne lidt men ikke nok til at ændre på sættets og kampens udfald.

”Fedt at se og føle den glæde og iver pigerne udviser, når de kaster sig ud i en udfordring som denne – de forsøger at skabe noget selv, de vil ikke bare følge med, de vil vise at vi også kan. Klart at der er skønhedspletter, og der er også områder vi skal løfte til morgendagens kamp mod Serbien, for at øge chancen for den sensation, der lurer om hjørnet … jeg tror det bliver vildt i morgen!”

Kampens spiller bliver Mikala Mogensen, der hele kampen igennem er vor pointmaskine, samt holder modtagning, forsvar og blok på et højt stabilt niveau.

Billeder fra kampen kan ses og downloades her: http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1060

Statistik finder man her: http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31313

Vi kæmper med arrangørerne omkring streaming, og er blevet lovet noget i morgen. Vi skriver det på Facebook siden Ungdomslandshold Volleyball.
Fredag spiller vi mod Serbien 17.30.
lørdag, 06 januar 2018 22:37

DU17 FESTEN VAREDE I 3 FANTASTISKE SÆT

Danmark - Hvidrusland 1-3 (25-20, 23-25, 23-25, 14-25)

Tror ikke jeg nogensinde været tættere på en første klasses sensation, end det jeg var vidne til i dag. At vi overhovedet presser EM-semifinalisterne fra Hvidrusland er helt fantastisk, en sæt-sejr er simpelthen henrivende og at vi først i 4. sæt ikke orker at stå i mod mere er helt vildt. Det viser at vi med denne årgang er godt på vej mod nogle virkeligt sjove år fremover. Vi er jo kun lidt held og nogle små marginaler fra at vinde både 2. og 3. sæt ... hvad skete der lige der?

Hæver Hvid fik sat hævningern godt, Clara og Bissen får styr på timingen og scorede sammen hele 29 point, blokadetaktikken bliver holdt fuldt ud og vi laver hele 12 killbloks, forsvaret står fantastisk, alle angribere svinger på bolden som aldrig før, serverne presser deres hæver væk fra nættet - dejligt! Eneste sted vi ikke helt lykkes med det vi gerne vil er modtagningen, hvor deres servepress hele tiden udfordrer os maksimalt.

"Det var skønt at vi fik vist og I fik at se, hvad denne årgang er i stand til. Vi følte lidt at vi ikke helt havde forløst potentialet i de to første kampe - men dette her er nok det aller bedste jeg set noget ungdomslandshold spille mod en modstander af Hvidruslands kaliber (de tværede for øvrigt banen med Israel den første dag).

Kæmpe tak til vore fans, som støttede hos hele kampen igennem - endda så meget at de kom op og tottes med Israels ledere, der mente at de larmede for meget!!

Kampens spillere blev Clara Windeleff, der igen var på det velkendte niveau.

Kæmpe cadeau til samtlige spillere og ledere på holdet, der alle på hver deres måde har bidraget til at gøre denne turnering til noget man vil mindes i lang tid fremover. Tak for at I var med til at byde op til dans i dag. De første tre sæt fra dagens kamp, er sæt jeg vil se om og om igen, bare for at igen og igen opleve den vildeste fest og samtidigt nydelsen af, at slidet i træningslokalerne og alle oplæg og personlige snakke faktisk gør en forskel på og udenfor banen - de her piger er lavet af noget helt specielt - de er de sejeste "vippepingviner" - tak for at I er dem I er - det er en ren fornøjelse at være en del af jeres udvikling.

Nu er det snart bedtime, op kl. 05.30 og afsted.
fredag, 05 januar 2018 15:40

ÆV ÆV DU17 TABER TIL ISRAEL

Danmark - Israel 0-3 (19-25, 21-25, 24-26)

Nogle gange ærger man sig mere - denne kamp er sådan én. Vi var der, havde styr på mangt og meget, fik lagt trykket og var igen i stand til at skabe point. Det eneste vi manglede, var de berømte marginaler og det der lille held. Mentalt står vi distancen, vi fighter det bedste vi lært. Vi taber, ja - men pigernes mentale styrke holder os oppe og vi er lige ved at overraske os tilbage i 2. og 3. sæt.

Vi skifter lidt rundt i 2. sæt, får effektiviteten til at stige, vi er igen foran langt inde i både 2. og 3. sæt, men stimerne med pointtab er alt for lange for at kunne bremse hold på dette niveau. Kampbilledet ligner det fra i går - vort topniveau matcher alle de andre hold i denne pulje, men vi er bagud, hvis vi kigger på det gennemsnitlige præstationsniveau. Desværre er det gennemsnittet, der for det meste afgør kampe som denne.

Megasejt at der er så mange tilskuere fra Danmark hernede, og de kan larme kan de - det er dejligt at føle den opbakning I giver til holdet.

Clara Windeleff var tilbage i pointvinnende stil, og står selv for 15 af dem, hvilket gør at hun er kampens totalt bedste angriber.
Sille Hansen kommer ind med stor energi og tager chancen, præcis som vi beder dem om - hun giver den gas og lykkes med både blok og angreb - derfor bliver hun dagens spiller på det danske hold.

Hvad skal vi så gøre i morgen, for at ryste Hvidrusland? Turde tage de beslutninger, der er nødvendige, for at leverer det topniveau vi har i os. Gøre os umage i hver boldduel og tro på at vi lærer mere og mere for hver kamp. Det gør at gennemsnitsniveauet stiger og vore chancer stiger.

Anna Wulff vrikkede om i opvarmningen, er til intensiv behandling og vi håber det bedste for morgendagen.

Vi ryster dagens kamp af os og glæder os til at spille mod Belarus kl. 20.00 i morgen lørdag - endnu én vild oplevelse i volley!!

Fotos fra kampen kan ses her: http://cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1046
Stats kan ses her: http://cev.lu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=30704&ID=1046&CID=5998&PID=1571&type=LegList
Tyskland - Danmark 3-0 (25-13, 25-14, 25-21)

Det startede godt i hvert sæt - Danmark følger med op til 13-14 stykker, er endda foran med 3-4 point undervejs, men hver gang fandt tyskerne en servestime frem, pressede vore modtagere i bund, vi kunne ikke stoppe stimerne med vore traditionelt effektive angreb fra kanter, og de trak uhjælpeligt fra.

"Vi stod i et regulært bombardement i dag - Tyskland borede server og angreb ind, lige der hvor det gjorde aller mest ondt - de var gode, for gode for os i dag," siger landstræner Mats Björkman.

"Hvis vi skal kunne spille op med dem hele kampen, skal vi til angreb, hvor vi kan svinge 100% på bolden - få lagt pres på dem, og på den måde skabe end flere muligheder til point for os. Vi angreb alt for meget på 70-80% kraft, mange gange grundet en hævning for langt fra net, der kom sig af en presset modtagning eller forsvarshandling. De perioder vi gør det, spiller vi faktisk lige op med dem - det er på sin vis meget opløftende," siger han.

"Betingelserne inde på banen var svære for Danmark, presset var stort og vi havde aftalt og lovet hinanden, at lige meget hvad, så stod vi der igen til næste bold - viskede tavlen ren og blev ved med at gøre det, vi troede på," siger Mats Björkman.

"Stor cadeau til hele holdet for at fuldt ud leve op til det, specielt i en kamp, hvor vi har flere, der kæmper med effektiviteten, af det de foretager sig. På trods af 0-3, går flere spillere individuelt i plus, fordi vi ikke selv laver direkte fejl - mængden af gratisbolde vi bliver nødt til at give væk er stor, hvilket fortæller meget godt om det pres, vi stod overfor," siger han.

Danmark fik 48 point, heraf scorede DU17 selv de 32 (5 servees, 24 angrebspoint og 3 blokader). Samtidigt gav danskerne Tyskland 31 point (4 servefejl, 7 modtagningsfejl, 10 slagfejl og 10 blokerede angreb). De danske pointslugere var Sofia Bisgaard med 8 point og Frederikke Krogh med 12 point.

"Sofias høje niveau, og specielt høje bundniveau, er vi efterhånden vant til, men Frederikkes præstation denne dag, må siges være hendes klart bedste i landsholdstrøjen," siger landstræneren,

"Det var supergodt, at vi i 3. sæt igen får styr på modtagningen, at vi vinder flere bolde fra kanterne, og endda vinder point ind over midten. I dette sæt fik unge Caroline Krogh sin debut som landsholdshæver, hvilket hun gjorde fremragende. Sille Hansen kom også ind med friske krafter og bidrog kraftigt til at effektiviteten steg i dette 3. sæt," slutter Mats Björkman.

Tak til alle de tilrejste forældre, søskende og trænere - det er en fantastisk hjælp og støtte for holdet.

Dagens spiller blev Frederikke Krogh.

I morgen er holdet i ilden kl. 14.30 mod Israel, der i dag tabte 0-3 til et stærkt Hvidrusland.
Side 1 ud af 4
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.