Hjemmesidebanner
torsdag, 18 oktober 2018 20:29

DU17 taber NEVZA finalen 3-1 til Finland

Written by
Danmark - Finland, 1-3 (25-16, 18-25, 14-25, 25-27)
DU17 NEVZA, Finale

Danmark vinder sølv til DU17 NEVZA 2018 efter at have tabt finalen til et klogt og godt spillende finsk hold.

Efter overbevisende spil og sejre i de første 4 kampe kom endelig chancen for at prøve sig af mod det finske hold. Finland er det hold i Norden som de øvrige hold måler sig med, og Finland har næsten haft patent på guldet til DU17 NEVZA. Sidste år lykkedes det imidlertid de danske piger at tage guldet, og det var derfor revanchelystne finske piger Danmark skulle møde.

I 1. sæt viser de danske piger, at de har fundet det helt rette spændingsniveau. Der spilles volleyball på et meget højt niveau og danskerne får presset Finland i alle spillets facetter. Danmark bringer sig således hurtigt foran 10-4 via gode angreb. Gode server presser herefter Finland væk fra nettet, og giver gode muligheder for at spille forsvar og komme til modangreb. Danmark trækker derfor endnu mere fra og vinder sættet 25-16.

2. sæt starter mere tæt, men med et lille overtag til Finland som kommer foran 6-3 og 9-4. Finland har nu bedre styr på de danske server og får justeret deres forsvar så det bliver svært for de danske piger at afgøre bolden. Finland bringer sig således i front 14-8. Danmark giver imidlertid ikke op og er tæt på at få kontakt ved 16-18. Herfra trækker Finland imidlertid fra igen og vinder 25-18.

3. sæt starter desværre som 2. sæt sluttede. Finland spiller klogt og har fundet hullerne i det danske forsvar, og det danske hold kæmper fortsat med de løsninger, der skal give pointene. Efter at have fulgt med til 5-6 trækker finnerne fra og bringer sig i front 10-6 og 19-10. Danmark sætter i løbet af sættet Sille S. Hansen, Tajma Muharemovic og Sarah H. Jensen ind og de kommer alle ind med ny energi til holdet. Det er imidlertid for sent og Finland vinder sættet overbevisende 25-14.

På trods af det klare nederlag i 3. sæt tror hele holdet fortsat på chancerne for den samlede sejr. Holdet modtager godt og fornemmelsen er, at det blot er små justeringer i angrebet der skal til for at vende billedet. Finland får imidlertid den bedste start på 4. sæt og bringer sig foran 3-0 og 8-2. Bagud 5-10 kommer Sille S. Hansen på banen og hun server straks Danmark op på 10-10. Herfra bølger kampen frem og tilbage, dog hele tiden med et lille overtag til finnerne. Finland spiller sig således til den første matchbold ved 24-22. Denne overlever Danmark og så går Frida Brinck til serv bagud 23-24. Frida leverer et servees og endnu en god serv giver Danmark sætbold foran 25-24. Her følger en lang bold med flere chancer til begge mandskaber, men Finland ender med at vinde bolden. 2 gode modtagninger giver gode forudsætninger for det danske angreb, men Finland spiller som hele kampen utroligt godt forsvar og får vendt boldene til point og i sidste ende guld.

Efter et stærkt første sæt kæmpede Danmark i 2. og 3. sæt med at finde løsningerne mod et klogt og stærkt spillende finsk hold. Troen på sejr forsvandt imidlertid aldrig og løsningerne blev fundet i 4. sæt hvor holdet kun var marginaler fra at tvinge kampen ud et i afgørende 5. sæt.

Kampens spiller blev holdets libero Liva Kjøller Jensen der fightede kampen igennem og leverede stabile modtagninger.

Selvom spillerne og teamet omkring holdet er skuffede over den tabte finale, ser vi tilbage på en NEVZA turnering, hvor de danske piger har præsteret på et utroligt højt niveau. Der er blevet spillet med en koncentration og disciplin som er meget atypisk for et hold i denne aldersgruppe. Når det samtidigt krydres med de volleymæssige og menneskelige egenskaber pigerne besidder, sidder man tilbage med en optimistisk følelse for fremtiden for dansk damevolley.

Danmark fik 2 spillerne på turneringens DreamTeam. Sofia Nørager Bisgaard som diagonal og Clara Windeleff som kant. Herudover blev Clara Windeleff kåret til turneringens bedste spiller.
Read 264 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.