Hjemmesidebanner
tirsdag, 16 oktober 2018 15:38

DU17 var igen fremragende og vandt sikkert over Island

Written by
Danmark – Island, 3-0 (25-6, 25-4, 25-16)
DU17 NEVZA, puljekamp


Hvis man synes DU17 havde fået en god start på NEVZA efter de første to kampe, så blev dette indtryk i den grad understreget efter den sidste puljekamp. Her blev det til en utrolig flot sejr over Island, hvor niveauet særligt i de to første sæt var ualmindelig højt. 

1. sæt bød på en relativt tæt start, hvor Island drillede den danske modtagning og fik slået et par gode angrebsslag. Det danske hold fik dog hurtigt justeret og så gik det ellers for alvor stærkt fra 8-4 til 15-6. Så var det blevet Emma Dalsgaards tur til at serve, hvor hun 10 server og 5 serveresser senere havde hjulpet Danmark til en flot sætsejr på 25-6. I dette sæt viste statistikken et rundt 0 ud for antallet af danske fejl, hvilket vist aldrig nogensinde er set før. Der blev således lavet 0 angrebs- og servefejl, hvilket er helt usædvanligt. Samtidig satte Danmark hele 11 serveesser på kontoen, hvilket vist heller aldrig er set før på dette niveau. 

Fra starten af 2. sæt holdte Danmark det høje, stabile niveau, hvor holdet bare tromlede derudaf. Sofia Bisgaard vandt alt hvad hun rørte ved og bidrog stærkt til en samlet dansk angrebsstatistik med 14 vundne, 1 fejl og 2 bolde sat i spil. Sagt med andre ord, så vandt Danmark 82 % af deres angreb (14) og lavede blot 1 angrebsfejl undervejs. Sættet blev vundet med de utrolige cifre 25-4. 

3. sæt gik langt hen ad vejen som de resterende sæt, hvor Danmark trods mange indskiftninger fik oparbejdet en stor føring på 16-7. Men så faldt koncentrationen for første gang i hele turneringen, og Island nåede op på 18-15. Men derfra tog særligt Frederikke Krogh fat, vandt 1 angreb og servede helt fantastisk mod slutningen, så Danmark vandt med 25-16. 

Kampens spiller blev Frederikke Krogh, som gjorde en flot figur i de vi kalder "håndgranat"-rollen, hvor hun vandt 4 angreb, 5 server og 2 blokader på lidt under halvandet sæt. 

Med den tredje sejr af tre mulige har Danmark fået en ønskestart på NEVZA. Der er blot afgivet 93 points (ca. 10 pr. sæt) i de første 9 sæt, hvilket er uhørt lavt. Opgaven bliver nu for Danmark at holde det høje niveau på egen side og fortsat forberede sig optimalt til kampene. Der skal trænes lidt i morgen onsdag, så holdet er helt klar til semifinalen
onsdag aften kl. 19.30. Modstanderen bliver enten Island eller Færøerner/England, som spillerkvartifnale tidligere på onsdagen. Semifinalen kan som altid følges på www.volleytv.dk, men vi vil selvfølgelig helst se jer i Sportscenter Ikast (Hal C).
Read 243 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.