Hjemmesidebanner
mandag, 15 oktober 2018 09:51

DU17 sejrer over Norge ved første kamp til NEVZA

Written by
Danmark – Norge, 3-0 (25-18, 25-18, 25-15)
DU17 NEVZA, puljekamp

DU17-landsholdet havde set meget frem til turneringens første kamp, da Norge ofte er en stærk modstander i NEVZA-regi. Udover Norge venter også Grønland og Island i puljen, så en god start mod Norge ville skabe et godt udgangspunkt for resten af turneringen.

1. sæt startede tæt, hvor ingen af holdene for alvor kunne slå hullet. Danmark kunne ikke for rigtig finde rytmen angrebsmæssigt, men til gengæld var holdet virkelig godt servende med hele 6 serveesser i sættet. Som sættet skred frem fik Danmark dog bedre og bedre styr på det, hvor stillingerner undervejs var 16-13 og 21-16, inden Danmark kunne tage sejren med 25-18. Forsvarsspillet anført af libero Liva Kjøller var særdeles stærkt og tillod kun Norge at vinde 3 angrebspoints i hele sættet.

I 2. sæt fortsatte Danmark i samme succesfulde opstilling, hvor historien blev meget af den samme. Holdene fulgtes ad i starten, hvorefter Danmark satte sig mere og mere på sættet. Undervejs kom Frederikke Hvid ind som hæver og Sarah Helmer som diagonal, hvilket var med til at sætte mere skub i det danske spil. Det blev 16-13 og 21-17, før Danmark igen kunne tage sættet sikkert med 25-18. I dette sæt var der virkelig kommet styr på angrebsspillet, hvor holdet stemplede ind med 13 vundne angreb. 

Fra starten af 3. sæt havde Danmark endelig fundet den optimale rytme og nu kørte det danske spil på skinner. Sille Hansen kom på banen og bidrog stærkt i defensiven og i særdeleshed med god energi. Det blev hurtigt 8-4, hvor Danmark herefter fastholdte og udbyggede forspringet til 16-11 og 21-13, før sættet endte med sejr på 25-15. Undervejs i sættet kom de to debutanter Emilie Højland og Katrine Schrøder også i aktion, og så havde alle 12 danske spillere fået debut i årets NEVZA.

Dermed var den første, altid svære kamp overstået til NEVZA, hvor det danske trænerteam var godt tilfredse med den danske præstation. Noget af det der var lidt tvivl om fra turneringens start, var holdets evne til at fighte bolde op i forsvaret. Men det fik holdet virkelig gjort til skamme, da der bestemt var fight for alle pengene i forsvaret. Særligt den del var meget opløftende at se, men der dog stadig er ting at arbejde på hos Danmark, hvor bl.a. serven vil få et øget fokus i de kommende kampe. 

Kampens spiller blev Emma Dalsgaard, som udover 2 vundne andgreb, 3 serveesser, 1 blokadepoint (og dertil mange stop-blokader) også arbejdede super godt i forsvarsspillet. Hun var solid hele kampen igennem og fik traditionen tro overrakt modstandernes vimpel efter kampen. 

DU17 har allerede kamp igen kl. 17.00, hvor Grønland venter som modstander. Det er en kamp, hvor Danmark må betegnes som store favoritter, men Grønland var meget tæt på at tage et sæt mod Island (24-26), så det er ikke et hold, der skal undervurderes. Vi går til kampen med den indstilling, at den største respekt vi kan vise dem, er at spille alt hvad vi overhovedet kan. Kampen kan følges på www.volleytv.dk eller live i Sportscenter Ikast.
Read 269 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.