Hjemmesidebanner
fredag, 05 januar 2018 18:22

HU18 NORDISK REVANCHE ENDTE I FINSK FAVØR

Written by
Finland – Danmark 3-0 (25-19, 25-18, 25-10)

Koncentrationen i den danske lejr har ikke været til at tage fejl af. Dyb koncentration og fuldt fokus hen mod eftermiddagens kamp mod Finland. Sidst Danmark mødte Finland med denne årgang var i oktober til U17 NEVZA i Ikast. Den kamp endte i en uhyggelig tæt tie-breaker, der kunne have været gået begge veje, med sejr til Danmark. Holdet ved, at de skal spille op til deres bedste i dag.  

Godt fra start i første sæt med en finsk angrebsfejl efterfulgt af et centerangreb, som Mikkel Hoff havde helt styr på. Kalle Madsen vinder et angrebspoint på en høj hævning, som HU18 har haft meget fokus på under træningerne hernede. Hvor holdet stadig manglede det sidste i modtagningen, var spillerne til gengæld super skarpe i angrebet, hvor Malthe Karhula og Alfred Pontoppidan scorede. Finland kom først til første tekniske timeout 8-7 på tålmodigt angrebsspil – Vi fik hænder på rigtig meget i blokaden, hvor Alfred Pontoppidan var vågen, men Finland var gode til at slå højt i blokken og sikre sig selv, så de fik nye muligheder i angrebet. De danske spillere kæmpede stadig med modtagningen, men fik holdt boldene i live, og Mikkel Hoff reparerede, og modsat i går vandt Danmark flere af de bolde. Alfred Pontoppidan knoklede videre på midten og tog et blokpoint. Finnerne overloadede vores position 1 med angreb, men Mikkel Hoff var vågen og hurtigt på bolden, som blev omsat til angrebspoints efter tålmodigt angrebsspil og en væsentlig bedre opbakning i angrebssikringen end i går mod Italien.

Malthe Karhula fik lov til at modtage rigtig mange bolde i dag. Danmark gik til anden tekniske timeout bagud 13-16. To finske serveesser, og vi tog timeout ved 13-18. Anders Hauge kom på banen for Malthe Karhula og startede med et servees, der fremtvang en finsk timeout. Endnu en skarp serv af Anders Hauge, en stopblok af Mikkel Hoff, og Kalle Madsen kom højest i kampen om nettet. En lang bold, hvor alle mand var ude og løbe efter en forsvarsbold, ender i finsk favør, og DK tog anden team timeout. Emil Stenstrup fik endeligt lov til at modtage, og Mikkel Hoff afgjorde selv bolden med et hæverangreb, som finnerne aldrig nåede at se komme. Finland sprang langt ind over midterlinjen i Alfred Pontoppidans serv og et fejlet finsk centerangreb, og Danmark kom på 19-21. Ærgerlig misforståelse mellem vores 1’er og 6’er forsvar, og finnerne straffede kontant en dansk gratisbold. Vi tabte sættet 19-25, men var med langt hen ad vejen.

Jonas Marcussen satte første point ind på HU18’s konto i andet sæt. Malthe Karhula hævede modtagningsniveauet, så Mikkel Hoff fik god mulighed for at sætte Kalle Madsen op til angreb. Tålmodigt angrebsspil, og Joachim Hesselholt vandt transitionsbolden. Hul i den danske blok, og det blev straffet af finnerne. Kalle Madsen modtog og vandt selv pipen med et angreb højt i blokken. Mikkel Hoff servees til 6-7. Endnu et fejlet finsk centerangreb, og Danmark var med på 7-7. Smart finsk angreb højt på den danske tre-mands blok, og Finland kom først til første tekniske timeout. Jonas Marcussen af den finske blok til 8-9. Malthe Karhula var stadig under beskydning i modtagningen, men holdet snakkede konstruktivt og holdt boldene i spil. En perfekt modtagning fra Malthe Karhula, og Jonas Marcussen vandt bolden på højrekanten. Kevin Jepsen for Jonas Marcussen kom på banen med et servees og en skarp serv, som Kalle Madsen vandt i blokaden. Finsk team timeout på 12-12.

Tre hurtige lidt for nemme finske points på angreb lavt i blokken eller i nettet, og DK tog team timeout. HU18 fik forvandlet de bolde, der i går var modtagningsfejl til 1’er eller 2’er modtagninger, og Mikkel Hoff fik hævet ud til Kalle Madsen, der sikkert satte bolden dybt i banen. Finland ramte bolden skævt på centeren, og vi blev fanget ude af balance. Vi kæmpede med at få den sidste skarphed med i angrebet fra vores højrekanter, der forsøgte at slå højt i blokken. Anders Hauge kom på banen for Malthe Karhula. Igen var Kalle Madsen skarpe på de høje hævninger nede fra banen fra Mikkel Hoff. Alfred Piaster servede for Alfred Pontoppidan. Finland skruede angrebstempoet i vejret, og de danske centerspillere havde svært ved at læse den finske hæver, så holdet bragte sig selv i flere svære situationer i blok/forsvaret. Danmark tabte sættet 18-25.

Danmark kom skidt fra start i 3. sæt med to danske angreb i antennen. Finnerne kunne dog stadig ikke vinde bolden i angreb på vores position 1, hvor Mikkel Hoff havde alt under kontrol. De danske spillere manglede lige den sidste skarphed i angreb i transitionsboldene. Alfred Pontoppidan med et servees. Tre hurtige finske angreb af på eller igennem vores blok på position 2. Danmark var bagud 2-8 ved første tekniske timeout. Bertram Rygaard-Rasmussen kommer på banen i stedet for Mikkel Hoff, der har kæmpet en brav kamp. Alle mand ude og hente forsvarsbolde, men finnerne vandt gratisbolden. Bagud 3-12 tager DK team timeout. Joachim Hesselholt fik sat stop på blokken, og Bertram Rygaard-Rasmussen blokerede et point hjem til DK. Tålmodigt angrebsspil, men en teknisk dansk fejl, og pointet gik til Finland. Spillerne er helt ude i banderne efter bolden, men forgæves, og bagud 4-16 ved anden tekniske timeout. Malthe Karhula kom på banen for Anders Hauge. Finland fortsatte med at vinde bolden ved at slå af på vores blok på position 2. Jonas Marcussen satte et angrebspoint på kontoen inden om blokken. Joachim Hesselholt med en skarp serv, og Alfred Pontoppidan var lidt heldig ved nettet, men den tager Danmark med. Pausen havde gjort Malthe Karhula godt, der kom på banen med gode modtagninger og ny energi og slog bolden af på den finske blok. Danmark tabte et tredje sæt, der hele vejen var op ad bakke for Danmark med 10-25.

Det var et dansk hold, der alle er villige til at ofre sig for holdet og med en fortsat positiv udvikling, hvor vi især på de høje hævninger nede fra banen har forbedret sig og oprejst pande uanset stillingen. I dag stod vi overfor et finsk hold, der er meget omstillingsparate i den forstand, at de får omsat svære bloktouch- eller forsvarsbolde til vundne angreb og reagerer hurtigt, når der sker noget uventet. Stor kredit til Finland, der spiller en flot kamp.

I morgen venter en ny dag, og vi har sat værdifuld erfaring ind på kontoen i dag. Vi glæder os til at spille i morgen mod Schweiz.

Startopstilling: Mikkel Hoff, Kalle Madsen, Joachim Hesselholt, Jonas Marcussen, Malthe Karhula, Alfred Pontoppidan og Emil Stenstrup

Indskiftere: Anders Hauge, Kevin Jepsen, Alfred Piaster, Bertram Rygaard-Rasmussen

Topscorer bliver Kalle Madsen med 9 points

Bedste modtager er Emil Stenstrup med 31 % positive og 10 % perfekte på 29 modtagninger.
Read 1066 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.