Hjemmesidebanner
torsdag, 04 januar 2018 20:48

HU18 testet på den store scene

Written by
Foto: CEV Foto: CEV
Danmark – Italien 0-3 (17-25, 13-25, 12-25)

De regerende europamestre i årgangen. 1475 tilskuere. 1475 italienere, der bakker deres lokale helte op. Fyldte langsider og en meget meget flot udførelse af den italienske nationalsang. Det var, hvad der ventede det danske HU18 landshold her til aften i Martina Franca, Italien.

Danmark fik en drømmestart på kampen, hvor HU18 meget fokuserede sideout’ede. Gode modtagninger af Anders Hauge, og Mikkel Hoff kunne sætte Alfred Pontoppidan og Kalle Madsen op til angreb. De danske drenge holdt modtagningen frem til første tekniske time-out, hvor Danmark er foran 8-6. Italien lagde et højere servepres, hvilket gjorde det mere forudsigeligt, hvilke angrebsmuligheder danskerne havde, og så stod de danske angribere overfor nogle meget solide italienske blokader.

I midten af 1. sæt fik Italien skudt hul på den danske modtagning og rykkede fra. Der var dog flere gode danske handlinger midtvejs i sættet, hvor bl.a. Anders Hauge rullede et angreb ind i spanden, og Mikkel Hoff ene mand blokerede en italiensk kantspiller i skoene. Vores to centerspillere, Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt, knoklede igennem i blokaden og fik hænder på meget, men Danmark manglede lige det sidste for at få vendt boldene til angreb.

Bertram Rygaard-Rasmussen og Jonas Marcussen kom ind i en dobbelt udskiftning og gav fornyet energi til holdet. Jonas Marcussen lavede hurtigt to angrebspoint, men samlet set skal de danske drenge bakke hinanden mere op i angrebet, hvor holdet ikke får sikret nogle bolde, som de ellers bør få sikret. Danmark kom godt igen i slutningen af 1. sæt, men Italien var uhyre sikre, når danskerne ikke fik lukket blokaden helt tæt. Danmark tabte sættet 17-25.

Igen i 2. sæt byttede Kevin Jepsen med Jonas Marcussen. En frisk dansk start, men de danske server var simpelthen for uskarpe. Alfred Pontoppidan blev igen sat op på de gode modtagninger. Malthe Karhula kom ind for Anders Hauge. Kalle Madsen blokerede Danmark på 10-11. De unge danske drenge havde svært ved at holde modtagningen på det niveau, der er krævet for at kunne spille med et hold som Italien. For mange bolde blev ikke vendt til angreb, og så er italienerne usvigeligt sikre.

Mikkel Hoff gør, hvad han kan for at give angriberne gode muligheder, men der røg for mange forsvars- og modtagningsbolde over nettet, eller også er danskerne ude og redde boldene. Den danske trup har talt om at turde at spille, hvilket blandt andet kom til udtryk ved, HU18 med succes hævede center på de ikke helt oplagte bolde. Anders Hauge kom ind igen ved nettet. HU18 forsøgte i mange situationer at gøre det rigtige, men manglede lidt skarphed i eksekveringen. Svært sæt for DK, som tabte sættet med 13-25.

I 3. sæt blev der byttet lidt rundt, så Kalle Madsen kom ud på diagonalen, og Anders Hauge og Malthe Karhula spillede på kanterne. Italien fortsatte deres høje servepres. Alfred Pontoppidan var vågen ved nettet og tog nogle angrebspoints og fik sat stop på flere italienske angreb. Nogle gode modtagninger, og Joachim Hesselholt vandt over midten. Bagud 6-10, men danskerne hang i med næb og kløer.

Mikkel Hoff fik stoppet bolde i blokken, og der begyndte at snige sig lidt italienske slagfejl ind. Emil Stenstrup knoklede løs i forsvaret, men fik ikke lov til at modtage ret mange bolde, da italienerne – med succes – lagde al presset på kanterne. Danmark gik til anden tekniske time-out bagud 8-16. Jacob Hübner kom ind for Malthe Karhula og stabiliserede modtagningen. Joachim Hesselholt tog et blokpoint. Det virkede umiddelbart godt for holdet med Kalle Madsen på højrekanten, da der blev skabt mere plads til de øvrige angribere. Italien sluttede kampen af med et servees på en netruller. Danmark tabte sættet 12-25.

For det relativt unge danske hold, var det en god test på den helt store scene, og vi glæder os til en ny dag i morgen.

Startopstilling: Mikkel Hoff, Kalle Madsen, Alfred Pontoppidan, Kevin Jepsen, Anders Hauge, Joachim Hesselholt og Emil Stenstrup.

Indskiftere: Bertram Rygaard-Rasmussen, Jonas Marcussen, Malthe Lauridsen, Jacob Hübner.

Topscorer: Kalle Madsen med 6 points.  

Bedste modtager: Kalle Madsen med 68 % positive på 22 modtagninger.
Read 930 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.