Hjemmesidebanner
onsdag, 03 januar 2018 06:00

Optakt: Svær EM-kval venter de danske U17- og U18 ungdomslandshold

Written by
Danmarks talentfulde U17 piger og U18 drenge drager i dag til henholdsvis Tyskland og Italien i jagten på EM-billetter. Drengenes kampe streames live.

Det er ikke blevet til meget juleferie for de danske U17 piger og U18 drenge. Tre dage mellem jul og nytår er gået med forberedelse til EM-kvalifikationen.

De danske talenter har også spillet træningskampe mod Sverige, hvor pigerne vandt alle fire opgør, mens drengene vandt to, spillede en uafgjort og tabte en kamp.

De danske U17 piger er havnet i en svær gruppe, hvor de møder Hviderusland, Tyskland og Israel. Landstræner Mats Björkman:

”Vi skal gå uimponeret til stålet, spille alt vi kan, drille og irritere modstanderen mest muligt for på den måde at bringe dem ud af komfortzonen. Kan vi det, kan alt ske,” siger han.

De danske U18 drenge står ligeledes over for svære modstandere i form af Italien, Finland og Schweiz. Landstræner Thomas Skifter Bertelsen:

”Vi har haft en god optakt med rigtig mange spillere til tryout. Vi samledes allerede i december til Final 4, hvor 27 drenge var inde over. Vi har en bred årgang på et godt, homogent niveau. Det er meget positivt, at vi har flere drenge at tage af,” siger han.

”Vi har prøvet nogle forskellige konstellationer af. Det er rart at have forskellige løsninger på tegnebrættet, som vi kan gå tilbage til, hvis det ikke fungerer,” siger Thomas Skifter Bertelsen.

Han er godt tilfreds med rækkefølgen i det danske kampprogram:

”Det bliver en fed oplevelse mod Italien på hjemmebane i åbningskampen. De er regerende europamestre i årgangen. Det er rigtig godt, at vores drenge får en fornemmelse af, hvad der skal til for at spille på højeste niveau,” siger Thomas Skifter Bertelsen.

”Vi kender Finland godt. Vi slog dem i NEVZA i efteråret, men det er et godt hold, og vi ved, at vi ikke kan hvile på hvile på laurbærrene,” siger han.

”Schweiz er en mere ubekendt størrelse for os. Vi har set video af dem, og de er til at spille med. Især hvis vi bliver klogere og bygger ovenpå vores niveau i løbet af de to første kampe,” slutter landstræneren.

Både hos pigerne og drengene gælder det, at gruppevinderne samt de tre bedste 2’ere kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden.

Da der hos pigerne både er 3- og 4-holds grupper, slettes resultaterne fra kampen mod det hold, som slutter sidst i 4-holds gruppen, for at kunne sammenligne resultaterne og finde den bedste 2’er.

Følg med på ungdomslandsholdenes Facebook side her. 

KAMPPROGRAM U17 PIGER
4/1, 17.30: Tyskland vs Danmark
5/1, 14.30: Danmark vs Israel
6/1, 20.00: Hviderusland vs Danmark

Følg Danmark i Gruppe H på CEV’s hjemmeside her. 

KAMPPROGRAM U18 DRENGE
4/1: 18.30: Italien vs Danmark
5/1, 16.00: Finland vs Danmark
6/1, 16.00: Danmark vs Schweiz

Se kampene på live streaming her. 

Følg Danmark i Gruppe C på CEV’s hjemmeside her.

Read 1277 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.