Hjemmesidebanner
søndag, 29 oktober 2017 19:03

HU19 TABER TÆT FINALE TIL SVERIGE

Written by
Danmark – Sverige 2-3 (25-21, 25-21, 23-25, 22-25, 12-15)

Vi kommer skidt fra start med 3 servefejl i træk, så Sverige kommer først til første TTO. Vi side-outer hurtigt, men vores høje servepres fra de foregående dage holder ikke i første halvdel af sættet. Anton Lydolff og Bertram Rygaard-Rasmussen er inde og lægge pres på i serven. Simon Jørgensen og især Tobias Kjær fører an i angrebet, hvor vores centere trækker på livet løs og giver gode forhold for vores kanter. Vi vinder sættet 25-21.

I andet sæt får vi servemaskinen til at køre, og vi lykkes faktisk med at få servet Sveriges klart bedste angriber så langt ned, at han skiftes ud. Samtidig vælger vi at køre Rasmus Høyer som fuld libero for begge centere, hvilket stabiliserer vores modtagning. Vi vinder sættet 25-21.

2-0 er altid en svær føring, så vi havde fra starten af tredje sæt fuldt fokus på, at vi skulle godt fra start. De svenske kanter får held til flere gange af slå af på vores blokade, ligesom Sveriges ene kant flere gange lykkes med at slå uden om vores blokade og henover vores 1’er forsvar. Anton Lydolff kommer ind for Oskar Madsen og holder en stabil modtagning og sætter angrebspoints på kontoen. Efter at hentet en del sidst i sættet, taber vi sættet 23-25.

Tæt start på fjerde sæt, men igen bliver vi for forsigtige i serven. Så snart vores servepres falder, straffer Sverige det med det samme. Sveriges centere kommer godt i gang, ligesom de svenske kanter spiller klogt og kører os rundt på banen. Vi afslutter med nogle ærgerlige servefejl og taber sættet 22-25.

Vi får en horribel start på 5. sæt og bytter banehalvdel bagud 2-8. Vi tager time-out og får nulstillet mentalt. Vi kommer op på 5-8, men Sveriges forspring er for stort, og vi taber sættet 12-15 og dermed kampen.

Lige nu er vi virkelig ærgerlige over at tabe kampen efter en 2-0 føring, men må også erkende, at Sverige spillede os rigtig klogt i de sidste 3 sæt. 

Anfører og topscorer i kampen, Tobias Kjær udtaler efter kampen: Alt tydede på, at kampen mod Sverige ville blive en gyser. For 2 år siden, med samme årgang, spillede vi en tæt 5-sæts kamp som blev vundet 3-2 af os. Denne gang startede vi vores kamp helt vildt godt. Højt servetryk, stabile modtagninger og stærke og kloge angreb førte os til sætsejre i de første to sæt. Velvidende, at tredje sæt ville være det sværeste skruede svenskerne også op for deres niveau i alle facetter af spillet. Vi spillede for passivt og med alt for høj fejlprocent, specielt i serven. En meget skidt start på femte sæt resulterede i en ærgerlig 3-2 sejr til svenskerne. Alt i alt en super fed kamp, selvom vi er ekstremt ærgerlige lige nu. Tillykke med guldet til svenskerne og tillykke med sølvet til os.

Startopstilling: Mads Kyed, Oskar Madsen, August Jelert, Simon Jørgensen, Tobias Kjær, Jacob Brinck og Rasmus Høyer

Indskiftere: Anton Lydolff, Bertram Rygaard-Rasmussen.

Topscorer med imponerede 29 points og +20 i win-loss er Tobias Kjær. Bedste modtager er Rasmus Høyer med 56 % perfekte og 78 % positive på 32 modtagninger. Bedste blokadespiller er Jacob Brinck med 4 blokpoints, men også August Jelert og Simon Jørgensen ligger på 3 blokpoints. Bedste server er Simon Jørgensen med 3 serveesser.
Read 1041 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.