Hjemmesidebanner
torsdag, 19 oktober 2017 19:48

Forrygende herrefinale afslutter NEVZA 2017!

Written by
Scenen var sat i Sportscenter Ikast til herrefinale som afslutning på NEVZA 2017. Danmark var oppe imod et stærkt s...vensk hold der i puljen havde besejret danskerne 3-0. For 6. kamp i træk kom drengene stærkt ud til kampen og lagde svenskerne under et kæmpe servetryk. Inden midten af 1. sæt blev den svenske libero nedbrudt og Danmark har teten sættet igennem til sejr 25-17.

Danmark ligger også stærkt ud i 2. Sæt og spurter til en 9-4 føring. Herfra er der desværre en kortere periode med et par fejl som giver svenskerne luft til at få deres spil i gang igen. De udligner hurtigt og tager også en lille føring. Danmark kæmper det bedste de har lært men når aldrig helt op igen og taber 23-25.

I 3. sæt er det svenskerne der fuldstændigt overtager momentum og trykker Danmark i defensiven med stærke server. Da de samtidig holder en flot sideout lykkedes det aldrig de danske drenge at komme tilbage og sættet tabes 17-25.

I pausen inden 4. sæt er det stadig en flok optimistiske og fokuserede drenge der gør sig klar. Justeringer af blokaden og et fornyet servepres gør at Danmark tilkæmper sig et nyt overtag i den afvekslende kamp. Der opbygges hurtigt en 5 points føring efter fremragende dansk spil – svenskerne kæmper dog ufortrødent videre og det bliver igen et sæt med flot propaganda for herrevolley. De over 400 tilskuere bakkede fantastisk op omkring holdene og stemningen mod slutningen af sættet var elektrisk. Et flot indhop af Jonas Marcussen giver fornyet luft til det danske forspring og sættet vindes 25-21.

Både de svenske og danske spillere bliver på bedste vis animeret at de medlevende tilskuere og 5. sæt bliver velspillet på trods af spillerne har været igennem masser af kampe de seneste døgn. Den svenske stjerneangriber lægger hårdt ud med 2 fantastiske springserver og Danmark må tage en meget tidlig timeout. Herefter fungerer alt for danskerne og holdet bringer sig foran 7-5. Desværre er det igen Sverige der overtager initiativet og der byttes side ved 8-7. De udbygger føringen frem til 14-11 inden de danske drenge med en kraftanstrengelse forsøger et sidste comeback. De når på 13 point inden svenskerne lukker kampen.

Trænere og spillere var naturligvis skuffede over nederlaget. Alle i den danske trup er imidlertid også stolte af en god præstation i finalen hvor holdet i lange perioder spillede nær den maksimale kapacitet for holdet på nuværende tidspunkt.

Kæmpe tillykke til DU17 pigerne og trænerteam med NEVZA Championship!

Startopstilling
Hæver: Mikkel Hoff
Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge
Center: Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt
Diagonal: Jonas Marcussen
Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Bertram Rygaard-Rasmussen, Nicola Carapic, Alfred Piaster

Kampens spiller: Alfred Pontoppidan
Read 675 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.