Hjemmesidebanner
tirsdag, 17 oktober 2017 22:15

Stabile Sverige satte danske drenge på plads

Written by
Foto: Hamistolen Photography Foto: Hamistolen Photography
Danmark indledte kampen flot med stabil sideout og ”fanden-i-voldsk” transitionsspil. Det skabte små føringer på 3-4 point midtvejs i sættet. Desværre resulterer det i at de danske drenge spiller lidt mindre aggressivt og Sverige dermed for ro til at strukturere deres spil. Omkring 20 point er den danske føring indhentet og via 23-23 vinder svenskerne 25-23. Meget ærgerlig afslutning på et sæt hvor Danmark ellers havde vist mange af de kvaliteter holdet besidder.

Fra starten af 2. sæt er Danmark fint med, men i nogle situationer er spillerne måske lidt hæmmet af den ærgerlige afslutning på 1. Sæt. Det resulterer i lidt for mange bløde slag mod den svenske banehalvdel som de ofte konverterer til point. I time-outs forsøger vi at få troen og aggressiviteten tilbage i de danske spillere men det lykkedes aldrig helt. Bagud med 4 point midtvejs i sættet indskiftes Alfred Piaster og Malthe Karhula. Det giver en kortvarig opblomstring til holdet men ikke nok til at ryste den svenske volleymaskine. Stille og roligt øger de føringen og vinder sættet 25-14.

I 3. sæt fortsætter de danske drenge med at levere på et tilfredsstillende niveau. Desværre lykkedes det aldrig i længere perioder at få alle elementerne optimeret samtidig. I perioder mangler vi power fra kanterne og i andre perioder er det serv og blokadespillet der giver udfordringer. Samtidig er vi oppe mod et meget stabilt spillende svensk hold der laver meget få fejl. Det betyder at Danmark aldrig for alvor kan true Sverige udover indledningen på kampen og dermed taber 3. sæt 25-18.

Win or learn! De to første kampe ved NEVZA har vi vundet og mod Sverige har vi både individuelt og som hold lært en hel masse. Drengene har være virkelig skarpe i refleksionerne over hvad vi skal tage med videre fra kampen. Der er ting vi kan forbedre her og nu inden kampen imorgen tidlig. F.eks. at fokusere på at bevare presset på modstanderen når man har overtaget samt turde tage lidt større chancer i angrebet selvom man er bagud. Samtidig er der ting vi skal træne på frem mod næste u-landsholdsturnering, f.eks individuel blokadeteknik og. samarbejdet i blokadespillet. Heldigvis kunne drengene også se masser af gode ting i præstationen. God forberedelse, klar fra star og god fight hele vejen igennem trods modgang.

Danmark – Sverige 0-3 (23-25, 14-25 og 18-25)

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge

Center: Joachim Hesselholt og Alfred Pontoppidan

Diagonal: Jonas Marcussen

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Malthe Karhula og Alfred Piaster

Kampens spiller: Anders Hauge
Read 225 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.