Herre A       Herre U21      Herre U20      Herre U19      Herre U17 NEVZA     Herre U17 EM       Dame A      Dame U20      Dame U19       Dame U18      Dame U17     Dame U16  
Søndag, 30 oktober 2016 23:20

HU19 FORSVARER NEVZA-TITLEN

Written by
HU19 FORSVARER NEVZA-TITLEN Volleyball England
Danmark – Sverige 3-0 (25-18, 25-19, 25-23)

Efter pigernes guld var det vores tur til at forsøge at doble op på guldet.

Vi havde brugt dagen på at hvile, mens coachteamet nørdede statistik fra Sveriges tidligere kampe. Vi vidste derfor, at vi skulle holde særligt godt øje med Sveriges meget dygtige to venstrekanter, der også efter turneringen begge blev valgt til årets Dream Team. Sverige har endvidere en meget dygtig hæver, som vi ville forsøge at følge meget nøje under kampen.

Efter en shaky start, hvor Sverige starter som lyn og torden, får vi styr på vores blok/forsvar, der har været på højt niveau hele turneringen. Igen går Rasmus Mikelsons, der bliver valgt til Dream Team som bedste center og MVP, forrest og lukker nettet ned, samtidig med, at der over hele linjen kæmpes igennem i forsvaret. I løbet af kampen tegner sig også et klart billede af, hvordan Sveriges hæver fordeler boldene, så vi har gode muligheder for at forberede os inden hver bold.

I tredje sæt rykker Sveriges head coach lidt om på opstillingen, hvilket gør, at boldene fordeles på en anden måde, men til drengenes store ros, får vi omstillet os og bliver ved med at tro på os selv, og vi kæmper os frem til guldet.

Head coach Thomas Skifter Bertelsen udtaler efter kampen: ”Jeg er utrolig glad og stolt på drengenes vegnes, de har lige præsteret en virkelig flot finale. Vi havde en god gameplan, og jeg må sige, at mine spillere var disciplineret i dag og holdte aftalerne i både serv og blok samt i vores side-out fase til punkt og prikke.

Holdet har gennem hele turneringen spillet med stor ro og tro på egne evner, og så er vi bare mentalt stærke, når det gælder, som vi også viser i finalens tredje sæt, hvor vi kommer bagud 21-19, men formår at komme igen og lukke sættet 25-23 og dermed kampen 3-0, hvilket sikrer guldet fuldt fortjent efter 4 kampe, hvor vi ikke afgiver sæt.

Der er tale om en sammentømret trup med enkelte nye ansigter, der har stor erfaring fra ungdomslandsholdet og enkelte med A-landsholdet. Dette afspejles også i, at Mathias Spendrup Petersen sætter ny rekord i antallet af ungdomslandskampe med 63.

Unge Oskar Madsen, der blev MVP til U17 NEVZA i sidste uge i Ikast som venstrekant, spiller en rigtig god turnering og bliver valgt til bedste diagonal her til U19 turneringen.

Generelt er der tale om en god holdindsats, og vi er som sagt meget stolt af holdet.”

Startopstilling: Mads Kyed, Nikolaj Hjorth, Kasper Helverskov, Oskar Madsen, Tobias Kjær, Rasmus Mikelsons og Mathias Petersen

Indskiftere: Jens Feldthus

Topscorer: Oskar Madsen med 15 points.
Read 616 times Last modified on Fredag, 04 november 2016 09:01

Kontakt

 • Volleyball Danmark
  Idrættens Hus
  DK-2605 Brøndby
  Tlf.: +45 4326 2626
  Fax: +45 4363 2410
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Sportsdirektør

  Mikael Trolle
  Mob.: +45 2096 3380
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Elitechef
  Sven Brix
  Tlf.: +45 4326 2714
  Mob.: +45 2372 8900
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Bredde- og Udviklingschef
  Peter Morell
  Mob.: +45 2372 2764
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for adm.