Hjemmesidebanner
onsdag, 19 oktober 2016 20:29

DU17 TABER IGEN TIL FAVORITTERNE FRA FINLAND

Written by
DANMARK - FINLAND, SEMIFINALE NEVZA DU17
0-3, (14-25, 19-25, 18-25)

Efter den fantastiske sejr over Sverige i kvartfinalen var opgaven for trænerteamet at få pigerne til at ramme samme spændingsniveau i semifinalen mod Finland. Efter holdet for alvor fik udløst sit potentiale i kvartfinalen, kombineret med en masse gode erfaringer fra den første Finland-kamp, så var der bestemt muligheder for Danmark, selvom det finske hold er meget stærkt.

Fra starten af 1. sæt lykkedes det desværre ikke Danmark at komme godt igang. Der blev lavet mange angrebsfejl og rytmen var der ikke fra begyndelsen af. Det lykkes aldrig det danske hold at finde spillet fra kvartfinalen i 1. sæt og de virkede låste i handlingerne. Finland vandt sikkert med 14-25.

Til 2. sæt skiftede Danmark lidt rundt og det var med til at give noget ekstra energi på banen. Danmark spillede nu friskt til og tag alle de chancer der bød sig. Danmark bragte sig flot på 16-14 via masser af fremragende angrebsaktioner, hvor der blev varieret flot. Men derfra gik Danmark desværre helt i stå og Finland skiftede et par gear op. Af de resterende 14 bolde vandt Finland de 11, hvilket gav en sætsejr på 19-25. Det var et virkelig ærgerligt sættab, da Danmark i den grad beviste undervejs, at de kunne spille op med Finland.

3. sæt kom i høj grad til at minde om 2. sæt, hvor Danmark igen foldede hele sit potentiale ud. Holdene fulgtes ad til 14-14 og man fornemmede igen, at Danmark kunne spille med om sejren. Men desværre gentog historien sig fra 2. sæt, hvor Finland satte tempoet op, mens Danmark begyndte at fejle. Af de resterende 16 points vandt Finland de 12, hvilket gav dem en sætsejr på 18-25. Man sad med samme følelse efter 3. sæt som efter 2. sæt, at Danmark kunne være med på højeste niveau mod Finland, men at Finland havde et gear ekstra, når det virkelig gjaldt. 

Kampens spiller blev Amalie Jørgensen som vandt 5 ud af 10 angreb på centerposition og arbejdede godt i blokaden. 

Nu venter så Island i kampen om 3. pladsen og dermed bronzemedaljer kl. 11.00 torsdag.

"Vi havde snakket meget om inden kampen, at vi skulle finde akkurat samme tænding og mentalitet frem som mod Sverige. Vi snakkede også om, at vi skulle turde sætte vores mål højt og tro på vi kunne vinde over Finland. Det virkede dog ikke som, at vi sådan for alvor fik ramt de ting i kampen. Vi spiller en meget bedre kamp end første gang mod Finland, mens vi også får justeret en masse ting taktisk. Det gør at vi er bedre med i denne kamp, men vi kan desværre ikke modstå Finlands tryk over en hel kamp eller et helt sæt. Vi må betegne vores præstation som godkendt i en kamp mod en rigtig stærk modstander. Men godkendt er ikke godt nok, hvis vi skal vinde over Finland. Der skal vi turde være fuldstændig frygtløse og spille med fuld power hele kampen igennem. Det vidste vi naturligvis godt inden kampen, men det er værdifuld læring for pigerne at få i disse kampe", udtaler head coach Kim Buchwald.

Read 746 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.