Hjemmesidebanner
onsdag, 19 oktober 2016 13:45

FORLØSNINGEN KOM - DU17 VANDT PRAGTKAMP OVER SVERIGE

Written by
DANMARK - SVERIGE, NEVZA DU17
3-1, (25-22, 23-25, 25-22, 25-22)

Optakten til kvartfinalen mod Sverige startede allerede dagen før, hvor truppen havde en god snak omkring forventningerne til hinanden. Alle var enige om, at holdet endnu ikke havde spillet sit potentiale ud i turnerigen. Viljen til at ændre dette i positiv retning var meget klar hos samtlige spillere, som aftalte at smide alle hæmninger og give den fuld gas i kvartfinalen. 

Der var ændret lidt i holdets startopstilling for at styrke servemodtagningen, hvilket viste sig at få en gavnlig effekt allerede fra begyndelsen af 1. sæt. Danmark kom nemlig godt fra start til 8-6, hvor det også lykkedes at lægge et godt servetryk på Sverige. Danmarks angrebsspil var også stærkt i 1. sæt, så Danmark øgede til 16-11 og holdt den afgørende føring til 21-17. Sættet blev vundet med 25-22.

2. sæt blev meget spændende, hvor holdene fulgtes af det meste af vejen. Stillingen var undervejs 8-6 og 16-15, hvor man dog havde fornemmelsen af, at Danmark havde overtaget. Desværre fik Danmark servet sig ud af dette sæt med hele 7 servefejl, hvilket kom til at koste dyrt i slutningen af sættet. Det danske centerangrebsspil blev dog i den grad etableret i 2. sæt, hvor der blev vundet flere points ved Amalie Jørgensen og Emma Hesselholt. Desværre var det ikke nok, da de danske servefejl blev for mange. Sverige vandt med 23-25.

Til trods for nederlaget i 2. sæt var ingen tvivl om, at Danmarks piger endelig var begyndt at spille mere frit og med modet til at trykke til angrebene og serven. Danmark kom også helt fantastisk ud til 3. sæt, hvor de i Klara Binaus serv bragte sig på 5-0. Selvom Sverige i flere omgange var ved at komme helt op, så var det som om, at Danmark efterhånden havde fået indstillet sig rigtig godt taktisk på Sveriges angrebsspil. Danmark lod til at bringe sig afgørende foran 16-11 og havde i dette sæt virkelig fået sat nogle stærker blokader. Men Sverige kom helt op på 21-20, inden Danmark dog var bedst i de afgørende situationer og vandt med 25-22. 

I 4. sæt kom Danmark håbløst fra start og det virkede som om, at gassen var ved at gå lidt af ballonen. Sverige vandt i denne periode alle marginalbolde og sættet virkede nærmest tabt for Danmark allerede ved 1-7. Det var dog i dette øjeblik, at holdet viste sin sande styrke og levede op til sine værdier. Astrid Liv Empacher og Mikala Mogensen blev skiftet ind som henholdsvis hæver og diagonal, og de bragte virkelig fornyet liv i det danske spil. Holdet var som forvandlet og fik kontakt ved 15-15, hvilket i høj grad skyldtes Astrid Livs kreative hævninger og Mikalas blokadespil, hvor hun effektivt lukkede ned for Sveriges bedste angriber. Darnmark fik endelig slået hullet til slut til 21-19, men Sverige kom tilbage og sættet skulle så igen afgøres med mindst mulig margin. Det var dog heldigvis igen Danmark som var mest cool da det gjaldt og sættet blev vundet med 25-22. Jublen brød ud og man kunne virkelig se den forløsning det for holdet endelig at have spillet op til sine egne forventninger. 

Kampens spiller var svær at kåre efter så mange flotte præstationer blandt de danske spiller. Cecilie Christensen spillede aldeles fremragende som libero, mens Amalie Jørgensen var et bæst ved nettet med 6 rene blokadevindere. Trænerteamet valgte dog at kåre holdets anfører Astrid Mellmølle som kampens spiller, da hun for alvor foldede sit spil ud i denne kamp. Med 47 modtagninger (mere end 50 % af holdets samlede) og 43 angreb (14 vundne) taler statistikken sit tydelige sprog om hendes rolle i kampen.

Nu venter de stærke finner i semifinalen kl. 19.00, hvor Danmark efter en god gang hvile og spise er så klar.

"Endelig fik vi vist det spil, som vi vidste vi kunne præstere. Vi havde snakket meget om, at det ikke var nok at være glade for at være her og glade for at være sammen. Nu skulle vores "sisterhood" også omsættes i spillet på banen og det formåede pigerne i den grad. De fortjener den største ros, da de fulgte taktikken til punkt og prikke. Ud over det var de også dygtige til at justere undervejs, hvilket gjorde vi hele tiden var et skridt foran Sverige. Alt hvad vi prøvede at gøre lykkedes, så det var på alle måder en fantastisk kamp", udtaler head coach Kim Buchwald. 
Read 801 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.