Herre A       Herre U21      Herre U20      Herre U19      Herre U17 NEVZA     Herre U17 EM       Dame A      Dame U20      Dame U19       Dame U18      Dame U17     Dame U16  
Mandag, 17 oktober 2016 19:06

Danmark (DU17) taber åbningskamp til de forsvarende mestre fra Finland

Written by
DANMARK - FINLAND, NEVZA DU17
0-3 (19-25, 9-25, 18-25)

Før kampen mod Finland havde det danske hold snakket meget om at holde fokus på egen side af nettet, hvor holdets værdier “Sisterhood - Vilje - Respekt - Positivitet” kombineret med aggressivt spil på banen skulle være vejen frem. Det lykkedes til fulde i kampens begyndelse, hvor Danmark kom fantastisk fra start til 5-0. Finland kom sig over den gode danske start og fik arbejdet sig ind i kampen. Danmark fik det undervejs svært ved nettet, hvor særligt Finlands kantspillere stemplede ind. Sættet blev tabt med 19-25.

I 2. sæt kom Danmark under pres fra starten af i alle facetter af spillet, og selvom pigerne kæmpede det bedste de havde lært, var det ikke nok. Der blev også lavet en del udskiftninger undervejs for at forsøge vende momentum i sættet, men intet lykkedes rigtig for Danmark i dette sæt, 9-25.

Til 3. sæt kom Danmark med fornyet gejst og tro på tingene og det var helt lige midtvejs i sættet. Men som flere gange tidligere i kampen satte Finland afgørende tryk på deres kantangreb og blokadespil, hvilket Danmark havde svært ved at dæmme op for. Derfor kunne Finland tage 3. sæt med 18-25 og dermed kampen med 0-3.

Kampen igennem havde Danmark det svært angrebsmæssigt, hvor Finland fik hænderne på rigtig mange danske angreb. De danske piger blev dog ved med at tro på det i angrebet og trykke til bolden, men succesen udeblev. Blok- og forsvarsmæssigt justerede Danmark en del undervejs, men formåede ikke for alvor at gøre noget ved særligt Finlands stærke kantangribere. Modtagningen var det Danmark kunne være mest tilfredse med på dagen, hvilket har været et stort fokuspunkt for holdet. Energi og gejst var der masser af på det danske hold hele kampen igennem og pigerne levede op til sine værdier på det område. 

Kampens spiller var uden tvivl Manuella Johnson, som var Danmarks stærkeste spiller både i angreb og modtagning.

“Det blev som ventet en rigtig svær kamp mod Finland, hvor vi fik at mærke hvad det kræver at være med i toppen til NEVZA. Jeg er dog meget fortrøstningsfuld hvad angår resten af turneringen, da jeg så masser af gode takter fra pigerne, som for alles vedkommende holder hovedet højt og udviser en fantastisk spilleglæde. Vores store styrke generelt på holdet er angrebs- og blokadespillet og det var faktisk det vi ikke rigtig fik til at fungere. Så hvis vi møder Finland igen, så har vi taget rigtig meget med fra kampen taktisk, som vi kan bruge til vores fordel i et eventuelt kommende opgør”, udtaler holdets træner Kim Buchwald.

Holdet ser nu frem til to kampe på meget kort tid imorgen tirsdag, hvor England venter kl. 12.00 og efterfølgende Færøerne kl. 15.30. De kampe vil afgøre, om Danmark kan tage enten 2. eller 3. pladsen, som giver adgang til kvartfinalerne onsdag.
Read 562 times Last modified on Mandag, 17 oktober 2016 19:08

Kontakt

 • Volleyball Danmark
  Idrættens Hus
  DK-2605 Brøndby
  Tlf.: +45 4326 2626
  Fax: +45 4363 2410
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Sportsdirektør

  Mikael Trolle
  Mob.: +45 2096 3380
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Elitechef
  Sven Brix
  Tlf.: +45 4326 2714
  Mob.: +45 2372 8900
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Bredde- og Udviklingschef
  Peter Morell
  Mob.: +45 2372 2764
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for adm.