Hjemmesidebanner
torsdag, 17 januar 2019 06:00

Samarbejde på tværs: Sydjysk Volleycamp er et trækplaster

Written by
Frivillige i Sønderjylland er gået sammen om at arrangere en volleycamp for hele kredsen. Med 110 tilmeldinger må det siger at være en succes.

Sydjysk Volleycamp 2018 blev afholdt tilbage i november på Vojens Gymnastik og Idrætsefterskole. Tre ildsjæle fra tre lokale klubber arrangerede i samarbejde med Volleyball Danmark campen.

Lokale trænere stod for træningen af de i alt 110 spillere fra Sydjylland fordelt på level 2 til teen 2, som deltog på campen. Derudover var 23 trænere og ledere med.

”Ønsket var at skabe relationer mellem klubber og spillere for at gøre det lettere at lave holdsamarbejde,” siger Stine Gørtz.

Hun er leder i Sønderborg VK og en del af Camp-gruppen, der desuden bestod af Karsten Strandridder fra Kolding VK/Rødding/Skrave og Vicky Linnet fra TSV-75 med assistance fra Mads Rosager fra Volleyball Danmark.

”Samtidig ville vi gerne inspirere trænerne til den daglige træning ved hjælp af et mini-trænerkursus,” siger Stine Gørtz.

”Ved at samle en stor gruppe er håbet at gøre det nemmere og tryggere for spillere at deltage i Talent Camps, da de i forvejen har fået nogle venner fra Sydjylland, som også deltager i campen,” siger hun.

Sydjysk Volleycamp skulle samtidig introducere Teenspillere til 6 mands-volleyball.

Nye venskaber og inspiration
Campen blev promoveret til klubbernes Kids- og Teenstævner, hvor Camp-gruppen nævnte det for trænere og spillere til alle stævner i starten af sæsonen. Derudover blev campen promoveret på deres Facebook-gruppe samt mail.

”Campen forløb rigtig godt. Der var massere af glade spillere, der fik nye venskaber, fik prøvet kræfter med 6 mands-volleyball og trænere, der fik god inspiration til deres egen træning hjemme i klubberne,” siger Stine Gørtz.

Sydjysk Volleycamp fik også fint besøg, da danmarksmester i beachvolley og Volleyligaspiller Jacob Stein Brinck samt DM-sølvvinder beachvolley Helle Søndergaard gæstede campen.

Går du eller din klub og pønser på at arrangere en større camp i et lokalområde, er arrangørernes råd at indgå samarbejde med en efterskole:

”At afholde camp på en efterskole gør det bare ret nemt. Faciliteterne er gode, og man skal ikke tænke på bespisningsdelen, da efterskolen stod for det. Det betyder at vi kunne fokusere 100% på indholdet af campen og sørge for, at spillerne fik en god og lærerig oplevelse,” slutter Stine Gørtz.

Efterfølgende er blevet arrangeret træningsfællesskaber i 6-mands volleyball, hvor klubber fra Sydjylland mødes og træner 6-mands volley.
Read 509 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.