Hjemmesidebanner
mandag, 10 september 2018 12:13

1.333 elever samles til Danmarks største Kids- og Teenvolleystævne nogensinde

Written by
På onsdag den 12. september 2018 tørner ikke færre end 1.333 elever ud fra skolerne i Svendborg til Danmarks største Kids- og Teenvolleystævne nogensinde.

53 baner, 308 hold og 1.333 elever.

Der bliver fyldt godt op på landsstævnepladsen ved Svendborg Idrætscenter på onsdag, når det største antal skoleelever nogensinde dyster om at blive klassemestre på deres årgang i Kids- og Teenvolley.

”Målet er at skabe det største Kids- og Teenvolleystævne i Danmark. Tidligere har der været samlet 1.000 elever til stævne i Viborg, men nu har vi altså i Svendborg slået en national deltagerrekord,” siger Christina Attrup Juhl, bredde- og udviklingschef i Volleyball Danmark.

Stævnet arrangeres i et samarbejde mellem Volleyball Danmark, Dansk Skoleidræt Kreds Fyn og Svendborg Kommune.

”Det er kun muligt at løfte et stævne i denne størrelsesorden, fordi vi er flere aktører, der spiller sammen og bakker op – ellers havde vi ikke turde kaste os ud i så stort et stævne,” siger Randi Fechtenburg, formand for Dansk Skoleidræt Kreds Fyn.

Den sjoveste sveder
Kidsvolley og Teenvolley er tilpassede former for volleyball, som er målrettet elever på alle årgange, så de kan opleve succes og flow med spillet. Blandt andet er banerne gjort mindre, der er færre spillere på banen og nogle af de teknisk svære volleyballslag erstattes af ’kaste-gribe’-bevægelser.

Der er indlagt en helt særlig rotationsordning for de mindre elever, som gør, at de bevæger sig hele tiden og får sved på panden. Det er derfor ikke tilfældigt, at Kidsvolley bliver kaldt den sjoveste sveder.

Kæmper for klassen
Helt særligt for Volleyball Danmarks skolestævner er strukturen, hvor klasserne inddeles i forskellige hold, men kæmper sammen for at vinde som klasse.

Det betyder, at man hepper på sine klassekammerater, når man ikke selv spiller, og det giver altid en helt særlig stemning og fornemmelse af samhørighed for klasserne og skolerne.

Lokalt samarbejde gør det muligt
Når der skal sættes 53 baner op på landsstævnepladsen ved Svendborg Idrætscenter, og der skal afvikles 7 forskellige turneringer på samme tid med i alt 308 hold, så kræves der mange hænder.

Derfor har det været helt afgørende for stævnet, at der er lokale kræfter, der bakker op.

Skårup IF (Volley) og Svendborg Volleyballklub stiller med ca. 10 frivillige til opgaven. Håbet er også, at nogle af de 1.333 elever får blod på tanden til mere Kids- eller Teenvolley og efterfølgende aflægger én af klubberne et besøg.

Banner til nyheder
Read 1561 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.