Hjemmesidebanner
mandag, 04 juni 2018 09:00

Over 600 elever dystede om sejr i det første Kidsvolley-kredsmesterskab

Written by
Foto: Thomas Olesen Foto: Thomas Olesen
Fredag dystede over 600 elever om at blive Slagelses bedste til Kidsvolley, da det allerførste Novo Nordisk Skolevolley Kredsmesterskab løb af stablen.

Det vrimler med børn på fodboldbanen på Nymarksskolen i Slagelse, hvor 21 volleyballkampe bliver udspillet på én gang fredag formiddag. Det skriver Sjællandske. 

På en af banerne er det 4. klasserne fra Broskolen og Stillinge Skole, der spiller de sidste afgørende minutter, inden fløjten lyder.

”Flot spillet!,” udbryder en mor og hopper i vejret ved sidelinjen, imens to drenge fra Stillinge Skole ivrigt klasker hinanden på ryggen.

”-Åh! Vi vandt 13-0,” hujer den ene glad.

Det er Volleyball Danmark, der i samarbejde med Volleyklubben Vestsjælland for første gang i år afholder Kredsmesterskaberne for alle 2. til 6. klasser i Slagelse Kommune.

”Formålet er at finde ud af, hvem der er de bedste til volleyball i kommunen,” forklarer Rolf Meegdes, der er ungdomskonsulent hos VK Vestsjælland.

Han står for udførelsen af arrangementet, og i løbet af skoleåret har han været med til både at stå for undervisning i Kidsvolley på de otte deltagende skoler i kommunen, ligesom han har afholdt 25 indledende indendørs-stævner på skolerne, hvor alle klasser, der er blevet nummer et og to, er blevet udtaget til dagens Kredsmesterskaber.

”Der har været en helt fantastisk opbakning. Det er en succes. Så er det klart, at man også har lyst til at lave det igen næste år, siger Rolf Meegdes og pifter endnu en runde af, hvorefter de 656 elever roterer ude på banerne og gør sig klar til at indlede endnu et slag under en bagende sol.

Ved sidelinjerne står deres skolelærere, der i dagens anledning agerer dommere.

Begejstrede spillere
De unge spillere lader også til at være begejstrede for arrangementet. Mathilde Wolff Hjortsund, der netop har vundet sammen med de andre fra 4. klasse på Stillinge Skole, håber i hvert fald på, at Kredsmesterskaberne vender tilbage til næste år.

”Det er hyggeligt at komme ud til sådan noget her. Der er mange, man ikke kender, så man får også mødt nogle nye,” fortæller hun.

Selvom det ikke gik helt lige så godt for hendes modstandere fra Broskolen, synes en af 4. klasseeleverne, Fritz Luberth, også, at dagen har været sjov.

”Man dyrker rigtig meget social intelligens, man skal jo prøve at samarbejde for at vinde,” siger han.

Og til dagens vinderklasser fra de forskellige klassetrin venter der fine belønninger, for på to borde mellem banerne står fem store gyldne pokaler allerede klar til at blive overrakt til de klasser, der samlet har opnået flest point, når de har spillet deres fem kampe.

Alle kommunens skoler tog del i stævnet på nær en. 

Kilde: sn.dk
Read 346 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.