Hjemmesidebanner
lørdag, 16 december 2017 18:30

Gentofte Volleys rummelighed belønnes med Volleyball Danmarks initiativpris

Written by
Gentofte Volley tager et socialt ansvar ved at give plads til anderledes medlemstyper i klubben. Fx inddrager klubben Phillipino Team ved bl.a. at invitere dem til kampe som tilskuere, udøve tjanser i klubben samt finde en passende kontingentform. Det blev lørdag aften belønnet med Volleyball Danmarks Initiativ pris 2017.

Phillipino Team er en anderledes måde at spille volleyball på. Holdets fokus er på det sociale og samværet, og spillerne organiserer træningen anderledes end den ”normale” træningsstruktur.

Phillipino Team består af en gruppe piger, der tog kontakt til Gentofte Volley, da de manglede en klub at spille i, efter de ikke længere kunne få haltid i København eller Frederiksberg.

To af de filippinske kvinder og ledelsen i Gentofte Volley blev enige om, at de naturligvis kunne blive en del af klubben. I år er der 40 spillere på Phillipino Team.

Gentofte Volley ser muligheder i at tilbyde anderledes hold en plads i foreningen.

Træning, men først kirke
Phillipino Team har træningstid torsdag aften og søndag eftermiddag. Og da søndag er fridag for mange af kvinderne, er der klart flest til træning her.

Der er en særlig grund til, at holdet spiller om eftermiddagen søndag. Så kan de nemlig starte med at gå i kirke om formiddagen.

Gentofte Volley har sat en ramme op, hvor de indgår i klubben. Phillipino Team inviteres med til kampe som tilskuere, de udøver tjanser i klubben, fx til fx Final 4 i European League, som Gentofte stillede med frivillige til og formand Ulrik Hesse inviterer til klubafslutninger, så han kan fortælle om klubben til pigerne.

Volleyball er en kæmpe sport i Filippinerne, og derfor er det helt naturligt for kvinderne at spille og se på volleyball.

Phillipino, Russian og Nydanske
Gentofte Volley inddrager flere hold i klubben på disse særlige vilkår. Således rummer klubben også et Russian Team samt Nydanske holdet.

Dermed tager Gentofte Volley et socialt ansvar og skaber i tilfældet med Phillipino Team en ramme for kvinderne, hvor de kan mødes og dyrke volleyball på deres præmisser.

Samtlige af kvinderne på holdet er i familier med børn. Kommer kvinderne hjem og er glade, er det en måde hvorpå volleyball sælges ind i familierne og deres snakke med andre børnefamilier. Det styrker rekrutteringen af nye spillere.

Volleyball Danmark er derfor glade for at kunne belønne Gentofte Volley for deres rummelighed i forhold til anderledes hold-strukturer og kulturer og ser masser af muligheder i, at klubber begynder at se bredere på forenings- og holdbilledet.
Read 510 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.