Hjemmesidebanner
onsdag, 06 december 2017 06:00

”Volleyball er mit livs kærlighed”

Written by
Foto: Henrik Lüthcke Foto: Henrik Lüthcke
73-årige Pavla Setina har været formand for Herlev Volleyball siden år 2000. Og så er hun bare vanvittigt vild med volleyball og alt, hvad der hører med.

73-årige Pavla Setina er vokset op i det daværende Tjekkoslovakiet, nu Tjekkiet, hvor de spillede volleyball, som vi spiller rundbold i Danmark.

Var der en bold, spillede de volley, fortæller hun til Herlev Bladet.

Da Pavla Setina var 12 år, begyndte hun til volleyball i en klub i Tjekkiet, og hun elskede det. Hvorfor? Det er svært at forklare, siger hun, men én ting er dog sikkert:

”Volleyball er mit livs kærlighed.”

Fra Tjekkiet til Danmark
Men i 1968 var 24-årige Pavla Setina en af de tjekker, der var nødt til at flygte fra sit hjemland og drage mod nord, da russerne okkuperede landet militært.

Hun havde hørt om Danmark fra en bekendt, som arbejdede her, og så drog hun ellers fra sit hjemland i håb om et bedre liv.

Og det fik hun. Ifølge hende er alt ved Danmark faktisk godt - lige bortset fra vejret.

”Ja, man skulle have valgt et land mere sydpå, men så havde man ikke haft det så godt som her,” griner hun.

I Danmark fandt hun også en tjekkisk mand, som hun giftede sig med, og sammen flyttede de til Herlev i 1973.

Tilbage til volleyen
I 1974 begyndte 30-årige Pavla Setina at arbejde på Løvens Kemiske Fabrik, nu LEO Pharma, men volleyen var ikke glemt.

I 1980 læste hun et lille skriv i Herlev Bladet om, at Herlev Volleyball manglede medlemmer, og så besluttede hun sig for at melde sig ind.

Dengang havde klubben omkring 150 medlemmer, fire damehold og fire herrehold, og 36-årige Pavla Setina endte i serie 1 med et af dameholdene.

Ved siden af spillet var hun samtidig meget aktiv i klubben og blev også hurtigt en del af bestyrelsen.

Omkring år 2000 stoppede 56-årige Pavla Setina så med at spille volleyball, og i stedet blev hun valgt som formand for klubbens bestyrelse, og det har hun været siden.

En rigtig hyggeklub
Når 73-årige Pavla tænker tilbage på sin tid med Herlev Volleyball, er det kun glade minder, der kommer frem.

Kampene, ja, men ikke mindst fællesskabet og fællessang til de mange fester.

Fester, som var så eftertragtede, at omkringliggende klubber også ville med -og det forstår Pavla Setina godt.

”Det var atmosfæren. Vi spillede spil og sang volleysange. Det var bare virkelig hyggeligt og godt at komme med til de fester,” fortæller hun.

Og så var der rejserne. Klubben har blandt andet været i Prag seks-syv gange, og de har også været på en stor tur til Bremen med en masse andre sportsklubber fra Herlev, Holland og Tyskland.

På alle rejserne spillede de selvfølgelig kampe, ja, men igen er det de efterfølgende fester med volleysange, dans, spil og hygge, der bliver husket. Og det styrkede sammenhold.

Hyggen fortsætter
I 2017 er de kun omkring 35 medlemmer tilbage i volleyklubben, et ' old boys'-hold og et damehold, der kalder sig ' Herlev Housewives'.

Så hyggen fortsætter, og fællesskabet bliver kun stærkere.

Pavla Setina fortæller, at tidligere medlemmer stadig kommer forbi til en snak i ny og næ, og så har hun lige holdt julefrokost for de 15 fyre på ' old boys'-holdet hjemme hos sig selv.

Så selvom klubben i Herlev og sportsgrenen generelt er skrumpet over årene, vil Pavla Setina alligevel anbefale alle at prøve den tekniske sportsgren - allermest af en meget simpel årsag:

”Volleyball har givet mig de bedste venner i Tjekkiet og i Danmark.”

Kilde: Herlev Bladet
Read 631 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.