Hjemmesidebanner
fredag, 17 november 2017 11:26

Kidsvolley skolestævner rammer plet i valgkampen

Written by
Fire af fem kommunalpolitikere vil have mere bevægelse i skolen, viser en ny undersøgelse fra DIF. De kan med fordel skæve mod volleyball, hvor tæt på 40.000 elever hvert år deltager i Volleyball Danmark og Novo Nordisk Kidsvolley skolestævner.

Folkeskolen ligger i top over de vigtigste emner, når vælgerne 21. november sætter deres kryds i boksen ved kommunalvalget.

Og ifølge de opstillede kandidater skal idræt og bevægelse spille en central rolle i skoledagen. Det viser en rundspørge blandt flere end 2.000 kandidater foretaget af Danmarks Idrætsforbund (DIF).

79 procent af kandidaterne vil have mere idræt og bevægelse i folkeskolen, og lige så mange ønsker at styrke samarbejdet mellem skolerne og idrætsforeningerne i ’Den Åbne Skole’.

En oplagt mulighed til at føre den vision ud i livet er Novo Nordisk Kidsvolley skolestævner, som cirka 40.000 elever hvert år deltager i.

Skolestævnerne arrangeres af Volleyball Danmark sammen med de lokale klubber og varer i tre timer. Derudover kører flere skoler sammen med klubberne forløb med Kidsvolley op til stævnerne, mens andre skoler benytter Volleyball Danmarks lektionsplaner fra Uvolley.dk.

Dermed rammer skolestævnerne plet i den lokale valgkamp.

”Vi har arbejdet sammen med Novo Nordisk i en lang årrække om at arrangere skolestævnerne. Novo Nordisk støtter økonomisk, så vi kan sende pokaler, medaljer og turneringsmaterialer ud til alle stævner samt have mandskab til at lave turneringsplaner til samtlige stævner i hele Danmark, hvor cirka 40.000 elever deltager hver år,” Christina Attrup Juhl, teamleder i Volleyball Danmark.

”Derudover har vi en række Take Action-stævner, hvor Novo Nordisk er med som frivillige hjælpere og hjælper med aktiviteter, der har fokus på sundhed,” siger hun.

”Det er genialt at kunne kombinere sundhed og Kidsvolley. For sundhed handler både om at være fysisk aktiv som i Kidsvolley, men også om at kunne sammensætte en sund madpakke. Det er en naturlig kombination,” siger Christina Attrup Juhl.

Et af de mange skolestævner afvikles fredag den 24. november, hvor flere end 1.200 elever fra otte skoler deltager i Volleyball Danmark og Novo Nordisk Kidsvolley skolestævner i Gentofte.

Kandidaternes prioritering af idræt og bevægelse i skolen:

• 79,3 procent mener, at der bør være mere bevægelse i skolen
• 80,7 procent mener, at skolerne og idrætsforeningerne bør samarbejde mere
• 65,3 procent mener, at der skal afsættes flere resurser til kompetenceløft hos lærere med henblik på mere bevægelse

Kilde: DIF
Read 783 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.