Hjemmesidebanner
onsdag, 08 november 2017 11:40

Nye venskaber opstår i uformelle volley-rammer

Written by
50 unge studerende samledes i sandet til Welcome U-arrangementet Hawaii in Hafnia. Og volley med blomsterkranse om halsen er en oplagt måde at møde nye venner på og have en sjov aften.

Mens efterårsstormene rusker udenfor, flyder bløde reggaerytmer ud af højtalerne i Hafniahallen, hvor 50 unge mennesker er samlet til en sjov og uformel gang beachvolley arrangeret af Volleyball Danmarks projekt Welcome U.


Under temaet Hawaii in Hafnia blandes uerfarne fingerslag med mere rutinerede kræfter i sandet, og i takt med at holdene vinder en kamp, bliver de mere og mere udsmykket med alskens Hawaii-lir fra udklædningsbutikken.

Blomsterarmbånd, blomsterkrans, blomsterkrone og endelig solbriller den sidste sejrs-accessoires, hvis holdet når fire sejre.

Et par af de mange smil i Hafniahallen sidder på Eya Ebuka og Blagovest Stanoev.

De kendte ikke hinanden for bare en måned siden. Her havde de tilmeldt sig et andet Welcome U-arrangement, Volley and Chill, og tilfældigvis blev de sat på hold sammen, da de var dukket op til hygge-turneringen hver for sig.

Nu står de side om side i sandet og sender server over på den anden side af nettet i Hafniahallen. For på beachvolleybanen udviklede der sig mere end godt samspil. Der udviklede sig et venskab.

”Jeg kom sammen med en kammerat til Volley and Chill. Vi var kun os to, men blev sat sammen med en dreng og en pige til turneringen,” siger Eya Ebuka fra Nigeria, der til dagligt læser til ingeniør på DTU.

”Vi havde en super god oplevelse og udvekslede telefonnumre efter turneringen, så vi kunne holde kontakten,” siger han.

”Allerede til Volley and Chill spurgte vi, hvornår det næste arrangement var. Og vi var ikke i tvivl om, at vi skulle være med, da Hawaii in Hafnia blev slået op på Facebook,” siger Eya Ebuka.

Møder nye venner
Hvert år flytter tusindvis af unge til en ny by for at tage en uddannelse, og det kan være hårdt og ensomt at være langt fra de vante rammer.

Volleyball Danmark har med støtte fra Nordea-fonden udviklet Welcome U – et særligt idrætstilbud, som skal gøre det nemmere for unge at finde nye fællesskaber.

”Sport kan være et naturligt samlingspunkt, hvor alle mødes på lige fod for at grine og konkurrere sammen. Deltagerne er fælles om sporten og har dermed en masse ting at snakke om, som gør, at man bliver rystet sammen. Det skaber robusthed samtidig med, at den enkelte får motion,” siger Mads Rosager, udviklingskonsulent i Volleyball Danmark.

”Når man møder et hold af tre personer, der helt tilfældigt blev sat sammen til Volley and Chill, og de så tilmelder sig som hold til Hawaii in Hafnia, så er det et bevis på, at vi rammer plet,” siger han.

Det skriver Eya Ebuka gerne under på:

”Volleyball er en perfekt måde at lære nye mennesker at kende. Det er en familiesport, hvor man bliver nødt til at arbejde sammen og tale sammen for at få det til at fungere på banen. Og når det gør det, er det naturligt at det også fungerer uden for banen,” siger han.

”Hawaii-turneringen var virkelig sjov. En rigtig god oplevelse hele vejen igennem. Det kostede stort set ikke noget at være med, musikken var god – det hele var bare rigtig godt planlagt,” siger Eya Ebuka.

”Du møder nye mennesker og har det sjovt sammen. Du har ikke noget at miste,” siger han.

Hyggen og sjov i centrum
Hawaii in Hafnia var sidste event på Welcome U-stammen, der også har budt på Volley and Chill og TGIF Volley.

Fælles for arrangementerne er, at det mindst ligeså meget handler om at have det sjovt, møde nye mennesker og drikke en øl, som det handler om at spille volleyball.

”Vi får vist volleyball frem på en helt ny måde, der er så markant anderledes end den oplevelse mange har stået med i folkeskolen eller gymnasiet,” siger Mads Rosager.

”Når holdene vandt en kamp, fik de flere og flere accessoires på, som de skulle spille med. Det gør kampene og arrangementet meget mere uformelt og flytter alle deltagerne over i en anden rolle, end man ellers ville have, hvis det var helt normal volleyball på et halgulv, hvor man er mere modtagelig for nye relationer. Generelt var det bare super sjovt, når man pludselig stod med blomsterkranse om halsen og håndleddet,” siger han.

”Kombineret med god musik og kolde øl fra caféen, rammer vi virkelig noget, der giver mening for de unge mennesker at deltage i,” slutter Mads Rosager.

Welcome U er støttet af Nordea-fonden.
Læs mere om projektet på www.WelcomeU.dk.

Følg med på Welcome U Facebooksiden her, hvor du også kan se mange flere billeder fra Hawaii in Hafnia.
Read 1041 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.