Hjemmesidebanner
tirsdag, 19 september 2017 09:20

Argentisk Kidsvolleyrevolution? Det første man skal lære er at smashe!

Written by
Danmark har i øjeblikket besøg af Horacio Gomez, der er ansvarlig for den argentinske pendant til Kidsvolley, Mini Volley. Han har en markant anderledes tilgang til at lære at spille volleyball.

Horacio Gomez har arbejdet med volleyball for de mindste og i skolerne i mere end 20 år i Argentina.

I disse dage er han i Danmark for at høre mere om Kidsvolley og fortælle om sine erfaringer fra hjemlandet, hvor både forholdene og tilgangen til volley er noget anderledes end i Danmark.

Hvor Kidsvolley herhjemme er delt op i levels, hvor børnene gradvist lærer teknikken i volleyball, så er fokus stik modsat i Argentina.

”Det første man skal lære er at smashe. Det er det, man lægger mærke til, når man ser de gode spille,” siger Horacio Gomez.

”Til træning spiller vi en mod en eller to mod to. Så meget som muligt. Vi fokuserer meget lidt på teknikken,” siger han.

Horacio Gomez underviser på en skole, hvor de spiller under mildest talt dårlige forhold. Hvor danske skoleelever og Kidsvolleyspillere som det mest naturlige i verden tripper rundt på et halgulv, må de unge volleyballspillere fra Horacio Gomez’ skole spille på betonunderlag, fliser og jord, hvor de ofte må nøjes med at spænde en snor ud, der fungerer som net.

Mandag aften var Horacio Gomez med på netværksmøde i Vojens i det sydjyske netværk, i dag har han været med til skolestævne i Kolding og onsdag aften fortsætter det dansk-argentinsk samarbejde, når Friheden i det sjællandske netværk får besøg.
Read 1292 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.