Hjemmesidebanner
fredag, 27 januar 2017 11:49

Hvor svært kan det være at samle 200 til et ungdomsstævne?

Written by
Foto: Privat Foto: Privat
Ildsjæl. Det kan lyde en anelse provokende. Men det er sagt i den bedste mening. For det kræver godt nok knofedt, men lægger man sig i selen, kan de fleste klubber godt samle masser af unge volleyballspillere til stævner og give dem en rigtig god dag, lyder det fra denne måneds ildsjæl, Karsten Vium Strandridder.

I denne weekend samles over 200 unge volleyballspillere i Lyshøjhallen i Kolding til et stort ungdomsstævne, hvor der dystes i U14, U16 og U18-rækkerne.

Hele 31 hold er tilmeldt ungdomsstævnet, som Kolding Ungdoms Volley (KUV) og Kolding Volleyball Klub (KVK) har arrangeret sammen.

Primus motor på stævnet er Karsten Vium Strandridder fra Kolding Volleyball Klub. Han tror på, at alle klubber kan stable et lignende stævne på benene:

”Det handler om vilje og vedholdenhed,” siger han.

”At arrangere sådanne et stævne kommer ikke af sig selv. Jeg har været om mig. Jeg skrev til klubberne allerede inden jul og har sendt to remindere siden. Jeg bliver ved med at følge op,” siger Karsten Vium Strandridder.

”Jeg satte mig for, at jeg ville lave et stort stævne. Det kræver engagement og vedholdenhed. Hvis der bliver gjort en indsats, så kan man også lykkes. Hvor svært kan det være,” siger han.

Og lykkes er det i den grad. Af de 31 hold, som er med i turneringen i Kolding, er 25 af dem fra Fyn og Sønderjylland samt 4 efterskolehold fra Sydvestjylland og 2 efterskolehold fra Djursland.

Gå direkte til dem, der har holdene
Den store tilslutning til ungdomsstævnet skyldes mere end vedholdenhed. Karsten Vium Strandridder vidste nemlig lige præcis, hvem han skulle kontakte i klubberne og på efterskolerne:

”Jeg skrev ikke til klubbernes officielle mail, men til dem, som har holdene. Til dem, jeg ved, der rykker på det. Det er en selvfølgelig en viden, jeg har qua min tidligere ansættelse i Volleyball Danmark. Men jeg tror på, det er vejen at gå,” siger han.

Klubber, som ikke ved, hvem de skal kontakte, skal dog ikke føle sig hæmmet, forklarer Karsten Vium Strandridder:

”Hvis man ikke ved, hvor man skal begynde, så er det oplagt at tage fat i konsulenterne i Volleyball Danmark. De ved, hvilke personer i klubberne, man skal hive fat i,” siger han og tilføjer:

”Ellers skal man jo ikke være bange for at hjælpe hinanden i klubberne på tværs. Derfor er andre velkomne til at kontakte mig for hjælp,” siger Karsten Vium Strandridder.

Et andet trick kan være at gå flere klubber sammen om at arrangere et stævne, som Kolding Ungdoms Volley og Kolding Volleyball Klub har gjort:

”Det giver meget, at vi har været to klubber sammen om at arrangere stævnet. Vi kan supplere hinanden og har gjort hinanden stærkere,” siger Karsten Vium Strandridder.

Klubberne har desuden fået en håndfuld af klubbens ungdomsspilleres forældre til at komme og styre stævnebordet. Samtidig er der præmier til vinderholdene i alle tækker. Og så kan dommerne på hver bane belønne en spiller med præmie til en lækker detalje, redning eller flot smash i hver kamp.

Klik her for at læse mere om ungdomsvolley.
Read 1398 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.