Bredde og Udvikling (43)

Føljeton: Havevolley - sæson 2!

Solen skinner, himlen er blå, fuglene synger og de lyse timer har meldt deres ankomst.
Der er fedt, at man nu kan supplere den sidste del af indendørstræningen med udendørs - og med nye målgrupper.
Volleyspillerne fra klubben laver deres egen havevolleyforeninger, hvor de inviterer deres naboer, venner og andre, som kender mindre til volleyball til at blive dygtigere i deres egen have jævnligt.  
Og klubben arrangerer et par fællestræninger/ træf/ stævner med lidt grillmad og hygge i løbet af sommeren - kan I dufte stemningen?  

Din klub bliver nødt til at være en del af dette inden nettene er væk.

Kontakt Lina Johansen på tlf. 28 87 80 76 eller mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at melde dig som ny Moderklub.
Tirsdag, 26 september 2017 05:54

Bedstevolley vil være endnu bedre

Written by
Bedstevolleyklubberne på Sjælland havde samlet 11 bedstevolleyspillere på Volleyball Danmarks kontor i Idrættens Hus for at debattere udvikling af Bedstevolley.

Flere steder i landet skyder nye Bedstevolley-afdelinger op. I september har Kolding VK startet en afdeling op, og Sønderborg VK er også i gang med at lave et bedstevolleyhold, så der nu er 25 afdelinger i Danmark.

Klubberne havde samlet 11 bedstevolleyspillere til at diskutere videreudviklingen af konceptet. De blev blandt andet enige om at begynde at spille træningskampe mod hinanden som en ekstra gang træning ved siden af de stævner, som de deltager i.

”Det er altid en fornøjelse at tale med vores bedstevolleyspillere. De er vildt engagerede, og der kom mange gode input til, hvordan vi kan videreudvikle konceptet,” siger Randi Fechtenburg, bedstevolleykonsulent i Volleyball Danmark.

Samtidig er alle bedstevolleyhold inviteret til at deltage i Volleyball Danmarks pokalstævne den 16. december i forbindelse med elitespillernes Final 4 i pokalturneringen i Frederiksberg Hallen.

Bedstevolley er et spil for alle, uanset hvor meget erfaring man har med boldspil. I bedstevolley træner man både styrke, bevægelighed, balance, koordination og kondition. Det er alle elementer, som er med til at gøre hverdagen lidt lettere og meget sjovere, når de bliver trænet.

Læs mere om Bedstevolley her.
Danmark har i øjeblikket besøg af Horacio Gomez, der er ansvarlig for den argentinske pendant til Kidsvolley, Mini Volley. Han har en markant anderledes tilgang til at lære at spille volleyball.

Horacio Gomez har arbejdet med volleyball for de mindste og i skolerne i mere end 20 år i Argentina.

I disse dage er han i Danmark for at høre mere om Kidsvolley og fortælle om sine erfaringer fra hjemlandet, hvor både forholdene og tilgangen til volley er noget anderledes end i Danmark.

Hvor Kidsvolley herhjemme er delt op i levels, hvor børnene gradvist lærer teknikken i volleyball, så er fokus stik modsat i Argentina.

”Det første man skal lære er at smashe. Det er det, man lægger mærke til, når man ser de gode spille,” siger Horacio Gomez.

”Til træning spiller vi en mod en eller to mod to. Så meget som muligt. Vi fokuserer meget lidt på teknikken,” siger han.

Horacio Gomez underviser på en skole, hvor de spiller under mildest talt dårlige forhold. Hvor danske skoleelever og Kidsvolleyspillere som det mest naturlige i verden tripper rundt på et halgulv, må de unge volleyballspillere fra Horacio Gomez’ skole spille på betonunderlag, fliser og jord, hvor de ofte må nøjes med at spænde en snor ud, der fungerer som net.

Mandag aften var Horacio Gomez med på netværksmøde i Vojens i det sydjyske netværk, i dag har han været med til skolestævne i Kolding og onsdag aften fortsætter det dansk-argentinsk samarbejde, når Friheden i det sjællandske netværk får besøg.
Fredag, 15 september 2017 06:00

Danmarks klogeste volleyballhold?

Written by
Videnskab, volleyball og venskab går hånd i hånd på Danmarks Tekniske Universitet. DTU Volley kan stille med nogle særdeles kloge hoveder på holdkortet.  

Som de står der i hallen i bygning 101E på Anker Engelunds Vej i Lyngby, ligner de ethvert andet volleyballhold i gang med dagens træning. Semi-svedige T-shirts i brogede farver, knæbeskyttere og servemodtagning.

Lige nu er fokus på svæveserver og den forestående kamp i weekenden. Men tidligere på dagen var tankerne ikke rettet mod taktiktavler men kredsede i stedet omkring formelsamlinger.

Den ene kantspiller på DTU Volley forsker i fremtidens energikilder, mens en af centerspillerne forsøger at finde alternative og mindre skadelige stoffer end dagligdagens kemikalier.

Sidemanden i blokaden brugte i sidste semester over 1.000 timer på at uddanne en talegenkendelsesmodel uden at programmere specifikke regler for, hvordan menneskelig tale fungerer, hvilke frekvenser svarer til hvilke fonemer, eller hvad udtalelsens regler er på engelsk i modellen. Modellen bestod i det væsentlige af ca. 100 millioner parametre, som automatisk blev justeret for at omdanne spektrogrammerne til sekvenser af bogstaver.

Eller med andre ord byggede de en talegenkendelsesmodel, hvor inputtet var simpel tale, og outputtet var tekst.

Volleyballholdene på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har nogle særdeles kloge hoveder på holdkortet.

Volleyball naturligt samlingspunkt
Klubbens 105 medlemmer fordeler sig på fire Mix hold og et herrehold. Med mere end ti forskellige nationaliteter samlet i DTU Volley er klubben en multikulturel smeltedigel, hvor bolden er det fælles sprog.

Selvom det akademiske spektrum spænder ligeså bredt som præcisionen af nogle af modtagningerne, fra bachelorer til professorer, så mødes man på neutral bane til bold, når knæbeskytterne først kommer på.

Og selv om man kunne fristes til at tro, at IQ’en er højere end smashhøjden, så vandt herreholdet i den forgangne sæson oprykning til Danmarksserien og blev nummer 2 i Kredspokalen.

På holdet spiller blandt andre Bosse Bandowski fra Tyskland. Udover at være en trussel på kanten, forsker han også i fremtidens energikilder.

”Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle fortsætte med at spille volleyball, da jeg flyttede til København. Jeg har været besat af sporten i seks år. Derfor var det oplagt at blive medlem af DTU Volley, hvor jeg fik muligheden for at socialisere med mine medstuderende,” siger Bosse Bandowski.

”Det er de studerende selv, der kører klubben. Deres engagement i klubben er virkelig ekstraordinært,” siger han.

Det kan formanden for DTU Volley, 27-årige Nienke Müller fra Tyskland, skrive under på. Lige siden hun kom til Danmark i 2014 i forbindelse med en praktikantstilling, begyndte hun til volleyball på DTU.

”Jeg begyndte hurtigt at involvere mig meget i klubben udover træningerne. Jeg blev først medlem af bestyrelsen som spiller- og træneransvarlig og året efter blev jeg formand for klubben,” siger hun.

”Efter jeg var med til at arrangere vores julefrokost, har DTU Volley været en stor del af mit liv,” siger Nienke Müller.

Og ifølge Bosse Bandowski går videnskab, volleyball og venskaber i den grad op i en højere enhed:

”Det er et godt mix af danske og udenlandske gutter. Vi spiller på et ret højt niveau, og derudover har vi det rigtig sjovt uden for banen. Jeg skal være på DTU i nogle år, så jeg håber at være en del af holdets udvikling,” siger Bosse Bandowski.

Du kan læse mere om DTU Volley her.
Et helt nyt motionskoncept er ved at se dagens lys. PulsVolley er målrettet motionister i alderen 30-60 år og er lige så let at gå til, som det er sjovt og svedfrembringende.

PulsVolley er ligeså simpelt, som det er smart. Klubberne modtager en sportstaske fyldt med materialer, opvarmningsøvelser, tips til tekniktræning og forskellige spil.

PulsVolley er blevet gennemtestet det seneste halve år, og netop nu finpudser Hvidovre, Køge og Rosenlund de sidste detaljer i motionskonceptet.

”Vi har blandt andet lavet et utal af kort med træningsøvelser, som gør træningen meget lettilgængelig,” siger Julie Elton Koch, visionsprojektleder i Volleyball Danmark.

”Ofte ved man ikke, hvor mange der kommer til træning. Med PulsVolley har man altid en øvelse eller et spil, uanset hvor mange der dukker op. Vi arbejder ud fra, at man skal kunne sammensætte en træning på dagen. Det kræver ingen forberedelse, og det ænder ikke noget, om man er 4 eller 30 spillere,” siger hun.

Julie Elton Koch understreger samtidig, at PulsVolley er både sjovt, socialt og selvkørende.

”Sportstasken indeholder mange forskellige redskaber fra elastikker til en frisbee. Men kerneydelsen i tasken vil stadig være volleyball henvendt til begyndere og motionister. Det er til alle dem, som træner en gang om ugen,” siger hun.

”Man skal kunne mærke, at man har været til træning. Man skal have været sved på panden og smil på læben, når træningen er overstået,” siger Julie Elton Koch.

Med de mange gode øvelser og redskaber i sportstasken er PulsVolley så godt som selvkørende.

”Der behøver ikke være en træner til stede, hvilket er en stopklods mange steder. I begyndelsen vil det være en fordel, hvis der er en spiller fra den lokale klub, der vil sætte træningen i gang. Men PulsVolley er så let og ligetil, at de fremmødte selv kan køre en træning uden problemer,” siger Julie Elton Koch.  

Når PulsVolley lanceres, bliver alle volleyballklubber tilbudt en introduktionstræning i det nye koncept, der er målrettet motionister i alderen 30-60 år.

 ”Jeg håber, at PulsVolley fanger dem, som leder efter en fleksibel træning, sved på panden og en god, social tid, når de træner. Alle kan være med uanset niveau,” siger Julie Elton Koch.

PulsVolley er en del af idrættens fælles vision ”Bevæg dig for livet” og søger at styrke fundamentet for motionsvolley gennem klubudvikling og aktivitetsudvikling
Interview. For andet år i træk afholder Volleyball Danmark skoleturnering for flygtningebørn. Sammen med Novo Nordisk står dagen på volleyball og sundhedsboder – til stor gavn og glæde for både børn og voksne. Mike Rulis, kommunikationschef i Novo Nordisk, fortæller her om sine oplevelser fra dagen i 2016.

”Jeg tror, det har været en øjenåbner for alle at være med,” siger Mike Rulis.

”For de flestes vedkommende hos os, kender vi kun til flygtningelejre og flygtningebørn gennem medierne. At komme herud og opleve den diversitet der er i den her gruppe. Lærerne har nogle fantastiske evner til at holde styr på en så heterogen børneflok og se den glæde, som børnene har ved bare at spille volleyball. Det er ubeskriveligt,” siger Mike Rulis.

”Pædagogerne herude var meget i tvivl om, hvorvidt børnene overhovedet kunne indgå i det her og ville forstå, hvad det drejede sig om og havde lyst til det. Men fra det sekund, vi gik i gang, var de ellevilde. Det gjaldt både de helt unge og de ældre børn. Jeg havde selv en gruppe af de helt små. De var helt i en anden verden, da først bolden blev givet op. De gik så meget op i det. Jeg kunne se på de store, at det var lige sådan hos dem,” siger Mike Rulis.

Højdepunkt i en ellers trist hverdag
”Jeg synes, at det har været en kæmpe oplevelse. Og jeg tror, jeg taler for alle, der har været med,” siger han,” siger Mike Rulis.

”Jeg tror, det har givet os alle sammen et mere nuanceret billede af alle de problemstillinger, der er omkring flygtningebørn i Danmark. Men også de triste vilkår, de lever under, må man jo nok sige. Det siger lidt om, hvor få variationer, der i øvrigt er for dem i hverdagen, når en dag som i dag med volleyball kan være så stort et break for dem,” siger han.

”Jeres koncept holder vand. Forstået på den måde, at det er ikke alene velopdragne danske skolebørn inden for en vis aldersgruppe, det dur på. Nogle af børnene i dag var 19 år, nogle af dem var 6. Alle syntes, at det var fedt. Det er et vildt godt koncept,” siger Mike Rulis.

Novo kan lære af kaos
”Pædagogerne forsøger hver dag at skabe en form for orden i kaos. Det er ikke noget, vi er vant til, når vi arbejder i en virksomhed, hvor alt er super struktureret og alle ved, præcis hvad de skal gøre. Og alle gør, præcis hvad de forventes at gøre. Der er systemer og processer for alt. Herude er det ens evne til at improvisere og vende en kedelig situation til noget godt,” siger Mike Rulis.

”Man skal forstå de spil, der er imellem de unge mennesker. Det giver nogle udfordringer, og dermed lærer vi også noget af det, som jeg er sikker på, vi kan bruge, når vi kommer tilbage på arbejdspladsen,” siger han.

”Stor respekt til de mennesker, der arbejder med det her til hverdag.”

Skoleturneringen afvikles fredag den 8. september.
Lysten til at dygtiggøre sig inden for trænergerningen i volleyball stiger. Antallet af deltagere på uddannelsesdagene- og weekenderne er støt voksende, og du stadig kan nå at komme med på årets kurser de to kommende weekender.

Hvert år afholder Volleyball Danmark en række uddannelsesweekender og uddannelsesdage, hvor man kan tage hul på trænerkarrieren eller opgradere sine nuværende evner.

Kurserne er fordelt over hele landet, og uddannelsesansvarlig Christina Attrup Juhl glæder sig over, at der er fremgang i deltagerantallet.

”Generelt oplever vi en stigende interesse for vores kurser. Vi er privilegerede af at have et stærkt korps af dygtige instruktører, der sammen har mere end 200 års trænererfaring,” siger hun.

I den forgange weekend var der uddannelsesweekend i Ikast, hvor knap 100 deltagere fordelt på kurserne fik lagt nye trænerredskaber i værktøjskassen.

Der er stadig få ledige pladser til nogle af kurserne på den kommende uddannelsesweekend i Ishøj den 9.-10. september samt de to uddannelsesdage i Haderslev og Aalborg lørdag den 16. september.

Kontakt uddannelsesansvarlig Christina Attrup Juhl på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller læs mere her.
Gennem hele sommeren er der poppet volleyballnet op på hovedstadens grønne arealer. Den 22. september kulminerer det hele i Ryparken i København med Volley and Chill og Roskilde-billetter på højkant.

Hele 33 gange har imødekommende værter poppet volleyballnet op på græs og i sand og inviteret alle til en gang sjov og hyggelig volleyball.

Og interessen for gratis og uforpligtende boldspil med dem man kender og nye venner har været stor. Således var banerne fyldte med hele 32 deltagere, da det oppoppende volleyball gik højest.

”Jeg synes, det er gået over al forventning. Der er blevet spillet volley, hygget og vores værter har sørget for højt humør, så der har været rum for at møde nye mennesker og tage et afbræk fra hverdagen,” siger Mie Nonbo Holck, projektkoordinator i Volleyball Danmark.

Pop Up Volley går i al sin enkelthed ud på at have det hyggeligt sammen med sine kammerater rundt om et volleyballnet. Da det er de færreste græsplæner, hvor der står volleyballnet i, har Volleyball Danmarks engagerede værter plantet net og skabt rammerne.

”Man kan spille volleyball alle steder, men ofte mangler nettet. Derfor har vores søde værter sat volleyballnet op, så kan bare har kunnet droppe forbi og nyde en kold øl eller sodavand, mens man spiller volleyball og har det for fedt,” siger Mie Nonbo holck.

”I betragtning af, at det har været den værste sommer i 38 år, har tilslutningen været imponerende. Når ikke vejret kunne, så sørgede vores søde værter for smil på læben og varme i kinderne på de fremmødte,” siger hun.

”Jeg håber, at nogle har fået så meget smag for volley, at de vil prøve kræfter med det igen, måske i klubregi,” slutter hun.

Fredag den 22. september popper de sidste volleyballnet op, når initiativet kulminerer med det årlige Volley and Chill i Ryparken.

Her koster 25 kroner pr. person at deltage. Men så deltager man samtidig i konkurrencen om to billetter til næste års Roskilde Festival.

Læs mere om Volley and Chill her.
Torsdag, 06 Juli 2017 09:28

Sommer Camp blev igen en stor succes

Written by
Igen i år kunne Volleyball Danmark i samarbejde med Ikast KFUM indbyde en masse af landets volley-spillere til den årlige Sommer Camp.

Som en fast tradition kunne Volleyball Danmark igen i uge 26 invitere volleyballspillere i alderen 10-18 år til Sommer Camp i Ikast. Det blev som altid en uge med en masse volleyball, socialt samvær og nye venskaber på tværs af årgange og niveau.

Camp-deltager Emma Dalsgaard var også rigtig glad for, at hun endnu engang valgte at bruge en uge af sin sommerferie på Campen i Ikast.

”Jeg synes, det er gået rigtig godt. Det har været en meget lærerig uge, hvor man også har fået lært en masse nye mennesker at kende.” 

Deltagerne på årets Camp blev foruden de to daglige træningspas i hallen også introduceret for beachvolley, data volley program og en masse andre volley-relaterede aktiviteter.

Der er masser af grønne områder i København. Men det er de færreste græsplæner, som har et volleyballnet plantet i jorden. Det laves der om på denne sommer, hvor der vil poppe net op, så alle kan nyde solen og noget kold at drikke, mens de spiller volleyball.

Tag en ven under armen og spil en gang sjov og hyggelig volleyball på hovedstadens grønne områder.

Pop Up Volley er et gratis tilbud til alle dem, som har lyst til at nyde sommeren sammen med deres kammerater med lidt uforpligtende boldspil.

Volleyball Danmark sørger for, at der gennem hele sommeren er engagerede værter, som popper volleyballnet op i København. Så er det bare med at komme forbi og spille.  

”Pop Up Volley går i al sin enkelthed ud på at have det hyggeligt sammen med sine kammerater rundt om et volleyballnet,” siger Mie Nonbo Holck, projektleder i Volleyball Danmark.

”Man kan spille volleyball alle steder, men ofte mangler nettet. Derfor har vi engageret en række søde værter, der sætter volleyballnet op på hovedstadens grønne områder. Så kan man bare droppe forbi, nyde solen og en kold øl eller sodavand, mens man spiller volleyball og har det for fedt,” siger hun.

Pop Up Volley afholdes i Frederiksberg Have, Fælledparken og på Amager Strandpark fra uge 24-32. Det første volleyballnet popper op den 13. juni i Fælledparken.

Hvor og hvornår, nettene popper op, varierer fra uge til uge, så følg med på Facebook her.
Torsdag, 01 juni 2017 06:00

I den her bygd spiller vi kun volley

Written by
Kidsvolley på Færøerne. Der er kun ni volleyballklubber på Færøerne. Det gør det væsentligt lettere at lave en koncentreret og kvalificeret indsats med Kidsvolley. Måske noget vi kan lære af i Danmark.

Med ni volleyballklubber og 20 skoler i hele landet er det overskueligt at komme hele vejen rundt, når man skal på udvikle Kidsvolley på Færøerne. Også selvom man skal sejle rundt blandt øerne for at komme frem.

Volleyball Danmarks Bredde- og Udviklingschef Peter Morell har de seneste otte måneder været på Færøerne for at udvikle Kidsvolley. Han har samtidig høstet masser af erfaringer, som han har med hjem i kufferten.

For selvom der er mange ligheder med det danske broderfolk, er kulturen er helt anderledes.

”Vi arbejder med meget små samfund, som kan være meget isolerede på øer, hvor man skal sejle til og fra. Derfor har man nogle steder valgt, at i vores by spiller vi volleyball,” siger Peter Morell.

”En af de store volleyballklubber er SÍ i Sørvángur. Det er en lille bygd, hvor volleyball er det, man går til. I Kollarfjørður KIF har de valgt, at drengene går til håndbold, og pigerne går til volleyball. Det har betydet, at KIF var i finalen om det færøske mesterskab for damer,” siger han.

”På Suderoy er der to store bygder, Vagur og Tvøroyri. Man spiller håndbold i Vagur, og i Tvøroyri spiller man volleyball. De to bygder er virkelig stærke til hver deres sport. Man har delt sig for at få mest muligt ud af det.

”Det er nogle valg, man må gøre sig. For hvis man vil gå til alt og havde udbud af alt, så var der ingen til noget,” siger han.

Men hvordan kan man overføre de færøske erfaringer til Danmark?

”Volleyballfagligt har jeg lært og erfaret, at hvis vi er i stand til at lave massive interventioner i sammenhæng mellem skole og forening, så er vi i stand til virkelig at flytte noget. Arbejder vi med kvalitet, er vi også i stand til at flytte noget,” siger Peter Morell.

”Jeg tager med mig hjem, at det kan være, vi skal koncentrere vores indsatser noget mere om enkelte klubber og områder for at få noget synergi, så vi kan være i stand til at vokse og blive stærkere i nogle områder, frem for måske at sprede vores indsats. Det er en af læresætningerne deroppefra,” slutter han.

Der er anslået 1.500 volleyballspillere på Færøerne.

LÆS OGSÅ: DET VILLE SVARE TIL, AT 170.000 DANSKERE SPILLEDE VOLLEYBALL
LÆS OGSÅ: HAN MAN NOGENSINDE NOK FRIVILLIGE?
Torsdag, 01 juni 2017 06:00

Har man nogensinde nok frivillige?

Written by
Kidsvolley på Færøerne. Frivilligt arbejde i klubberne er essentielt for foreningslivet. Det gælder i alle de nordiske lande. Men hvornår har man frivillige nok?

Fra træningsbanen til regnskabet, køreturen til kamp eller salg i kiosken. Listen med frivillige opgaver i klubberne er lang.

Også på Færøerne, hvor Volleyball Danmarks Bredde- og Udviklingschef Peter Morell de seneste otte måneder har udviklet Kidsvolley.

”Frivillighed er et begreb, som vi snakker om i alle de nordiske lande. Og i alle vores nordiske lande er frivillighed noget, vi står og mangler. Uanset hvor få eller hvor mange frivillige, vi har,” siger Peter Morell.

”Jeg har aldrig oplevet så stor en frivillighed, som på Færøerne. Der er så mange, der gør en indsats, hvor det har betydning. Men stadigvæk står man og mangler frivillige,” siger han.

Manglen på frivillige hænder skal faktisk ses som en positiv ting:

”Fordi man hele tiden vil mere, står man og mangler flere frivillige hænder. Det understreger, at der bliver arbejdet seriøst med volleyball,” siger han.

LÆS OGSÅ: I DEN HER BYGD SPILLER VI KUN VOLLEY

Udleve en udenlandsk trænerdrøm
Efter sit ophold på Færøerne har Peter Morell mere end store naturoplevelser og mærkelige madvaner med sig hjem.

”Jeg har også et ønske fra nogle klubber på Færøerne. De har brug for trænere, hvor man kan være med til at udvikle volleyball og Kidsvolley deroppe,” siger han.

”De er ambitiøse. De vil også gerne udvikling, så de kan blive bedre og dygtigere. Så hvis man har lyst til at få en fantastisk oplevelse over en sæson eller flere, så er der en stående invitation til at komme derop og udleve den drøm,” siger Peter Morell.

”Der er brug for en træner til et af Færøernes bedste herrehold samt en Kidsvolley- og ungdomstræner, der skal være med til at udvikle en anden af de store klubber deroppe,” slutter han.

For nærmere kontakt i forhold til seniortræner eller seniortræner/spiller kontakt:
Klæmint Isaksen Fleyr, mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Peter Morell, 23722764, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

For nærmere kontakt vedrørende Kids og ungdomstræner kontakt:
Peter Morell, 23722764, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

LÆS OGSÅ: DET VILLE SVARE TIL, AT 170.000 DANSKERE GIK TIL VOLLEYBALLDenne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">
Kidsvolley på Færøerne. Med dansk hjælp vokser Kidsvolley på Færøerne. De seneste otte måneder har Volleyball Danmarks Bredde- og Udviklingschef Peter Morell udlevet en drøm og arbejdet med at udvikle Kidsvolley hos vores nordiske broderfolk.

De 18 øer af vulkansk oprindelse i den nordlige del af Atlanterhavet syner ikke af meget, når man kigger på et Europakort.

Men Færøerne gemmer både på en storslået natur og en pæn del volleyballspillere blandt de 50.000 indbyggere.

Selvom man ikke tæller medlemmer på Færøerne, som man gør i Danmark, så er der anslået 1.500 volleyballspillere deroppe. Det svarer til tre procent af den færøske befolkning.

Gjaldt samme procentsats herhjemme, ville cirka 170.000 danskere gå til volleyball, som dermed ville være den 5. største sportsgren i landet. En del mere end de 15.500 medlemmer, der er ifølge seneste optælling fra DIF.

Måske kommer der endda endnu flere volleyballspillere på Færøerne i fremtiden.

LÆS OGSÅ: I DEN HER BYGD SPILLER VI KUN VOLLEY

Samme tilgang – men noget lettere, når der kun er ni klubber i landet
Volleyball Danmarks Bredde- og Udviklingschef Peter Morell har arbejdet sammen med det færøske volleyballforbund siden 2000.

Da han sidste år valgte at trappe ned, blev der plads til at komme op og udleve en drøm på Færøerne. Og de seneste otte måneder har Peter Morells primære fokus være at udvikle Kidsvolley deroppe.

”Det har været fantastisk, ” siger han.

”Den måde, vi arbejdede på Færøerne, har meget afspejlet den måde, vi har arbejdet med og udviklet Kidsvolley i Danmark. Jeg kunne bruge de samme elementer,” siger Peter Morell.

Han har kunnet lave de samme ting på Færøerne som i Danmark, da det danske og færøske folk er broderfolk og i den grad ligner hinanden, fortæller Peter Morell:

”Børn, forældre og skoler reagerer på nøjagtig samme måde på Færøerne som i Danmark,” siger han.

”Forskellen er bare, at på hele Færøerne er der kun ni volleyballklubber at forholde sig til. Der omkring 20 skoler at forholde sig til. Så det har været væsentlig nemmere at implementere Kidsvolley på øerne, end at skulle hele Danmark rundt med 335 volleyballklubber,” siger Peter Morell.

LÆS OGSÅ: HAR MAN NOGENSINDE NOK FRIVILLIGE?

Høster international anerkendelse
Ligesom herhjemme har arbejdet bestået i at være ude og have fat i lærerne og lave helt praktiske forløb med eleverne. Peter Morell har lavet undervisningsforløb, været i klubben og inspireret dem. Inspireret dem til, hvordan de kommer videre og organiserer sig.

Og arbejdet har været en succes.

”Nu tæller man ikke medlemmer på Færøerne, som man gør i Danmark. Så det er svært at gøre op på den måde. Men til det afsluttende stævne for børn under 12 år var der 105 hold tilmeldt. Det er væsentlig flere end de foregående år. Målt på det parameter har det været en succes. Også i forhold til de tilkendegivelser vi har fået fra forældre og lærere, har det været en succes,” siger Peter Morell.

Det har vakt opsigt, hvad et lille land har været i stand til at gøre. Derfor har det europæiske volleyballforbund CEV og det international volleyballforbund FIVB bevilget et pæn portion penge til at videreudvikle Kidsvolley på Færøerne.
Fra kidsvolleytræner til landstræner. Volleyball Danmarks kompetente instruktører har mere end 200 års trænererfaring og er klar til at hjælpe dig videre til næste skridt i din trænerkarriere. Se hvilken uddannelse der er noget for dig.

Leg, spil og sjov med Kidsvolley. 1-2-Træner. Eller hvad med et divisionstrænerkursus?

Der er masser af forskellige og spændende kurser og uddannelser i Volleyball Danmarks uddannelseshus, som kan være enten startskuddet eller næste skridt i trænerkarrieren.

11 yderst kompetente instruktører lærer fra sig i uddannelsesweekenderne og dagene.

En af dem er Marie Hesselbjerg Braagaard, der er assistenttræner på Talenthold Vest for piger samt U19-landsholdene. Gennem sine 11 år som træner har hun trænet alt fra kidsspillere til ungdomsspillere samt liga- og landsholdsspillere.

”Jeg tror på, at en af de bedste måder at udvikle spillere på er at få fat i trænerne, der har spillerne til daglig. Det er trænerne, der skal have værktøjerne til at lære fra sig, fejlrette, give inspiration til nye lege, øvelser, spil og så videre,” siger hun.

Marie Hesselbjerg Braagaard underviser på kidstrænerkurserne og trænerkurserne for ungdom og senior.

Du kan læse mere om alle Volleyball Danmarks instruktører her.

Få det totale overblik og tilmeld dig de mange kurser og uddannelser fra Volleyball Danmark her.  

Datoer for uddannelsesweekender og dage i september 2017
Ikast: Lørdag og søndag d. 2.-3. september 2017: Alle basiskurser + divisionstrænerkursus
Ishøj: Lørdag og søndag d. 9.-10. september 2017: Alle basiskurser + divisionstrænerkursus
Haderslev: Lørdag d. 16. september 2017
Aalborg: Lørdag d. 16. september 2017
Højbyhallerne i Odense dannede i weekenden rammerne om danmarksmesterskaberne for U16-hold.

Helt til tops strøg pigerne fra Gentofte, der i finalen besejrede DHV Odense 2-0 (25-15, 25-21)og dermed snuppede guldet.

Hos drengene triumferede VK Vestsjælland ved at vinde med 2-1 (21-25, 25-20, 15-11) over Gentofte/Lyngby-Gladsaxe i finalen.

Slutstilling DU16                       
Guld Gentofte Volley
Sølv DHV Odense
Bronze Lyngby-Gladsaxe
4 RaLyIkast
5 Farum-Holte
6 Vestegnens Volley
7 Ishøj Volley
8 Vrå
9 Amager VK
10 Fortuna Odense

Slutstilling HU16
Guld VK Vestsjælland
Sølv Gentofte/Lyngby-Gladsaxe
Bronze DHV Odense
4 Grøndal EV
5 Hvidovre-Køge
6 Jels/Kolding
7 Rødovre-Ishøj
8 Ungdomsvolley Sydvest
9 Ikast KFUM
10 Fortuna Odense

Dream Team DU16
Hæver: Louise Iversen, RaLyIkast
Hæver: Frederikke Hviid Røjgaard, Farum-Holte
Kant: Clara Windeleff, DHV Odense
Kant: Mikala Mogensen, Lyngby-Gladsaxe
Kant: Sofia Bisgaard, Gentofte
Center: Anna Lund Wulff, DHV Odense
Center: Adelina Pedersen, RaLyIkast
Forsvar/Modtagning: Liva Kjøller Jensen, Amager VK

MVP: Clara Windeleff, DHV Odense

Dream Team HU16
Hæver: Ashley Hakizimfura, VK Vestsjælland
Hæver: Malthe Karhula Lauridsen
Kant: Kalle Madsen, VK Vestsjælland
Kant: Bertram Rygaard-Rasmussen, Gentofte/Lyngby-Gladsaxe
Kant: Mikkel Hoff, DHV Odense
Center: Alfred Pontoppidan
Center: Tobias Tirsvad, VK Vestsjælland
Forsvar/Modtagning: Ludwig Lønstrup-Kliim, Gentofte/Lyngby-Gladsaxe

MVP: Kalle Madsen, VK Vestsjælland

Se alle resultater her.

Se mange flere billeder fra U16 DM her. Foto: Kim Leerskov.

...
Ildsjæl. Det kan lyde en anelse provokende. Men det er sagt i den bedste mening. For det kræver godt nok knofedt, men lægger man sig i selen, kan de fleste klubber godt samle masser af unge volleyballspillere til stævner og give dem en rigtig god dag, lyder det fra denne måneds ildsjæl, Karsten Vium Strandridder.

I denne weekend samles over 200 unge volleyballspillere i Lyshøjhallen i Kolding til et stort ungdomsstævne, hvor der dystes i U14, U16 og U18-rækkerne.

Hele 31 hold er tilmeldt ungdomsstævnet, som Kolding Ungdoms Volley (KUV) og Kolding Volleyball Klub (KVK) har arrangeret sammen.

Primus motor på stævnet er Karsten Vium Strandridder fra Kolding Volleyball Klub. Han tror på, at alle klubber kan stable et lignende stævne på benene:

”Det handler om vilje og vedholdenhed,” siger han.

”At arrangere sådanne et stævne kommer ikke af sig selv. Jeg har været om mig. Jeg skrev til klubberne allerede inden jul og har sendt to remindere siden. Jeg bliver ved med at følge op,” siger Karsten Vium Strandridder.

”Jeg satte mig for, at jeg ville lave et stort stævne. Det kræver engagement og vedholdenhed. Hvis der bliver gjort en indsats, så kan man også lykkes. Hvor svært kan det være,” siger han.

Og lykkes er det i den grad. Af de 31 hold, som er med i turneringen i Kolding, er 25 af dem fra Fyn og Sønderjylland samt 4 efterskolehold fra Sydvestjylland og 2 efterskolehold fra Djursland.

Gå direkte til dem, der har holdene
Den store tilslutning til ungdomsstævnet skyldes mere end vedholdenhed. Karsten Vium Strandridder vidste nemlig lige præcis, hvem han skulle kontakte i klubberne og på efterskolerne:

”Jeg skrev ikke til klubbernes officielle mail, men til dem, som har holdene. Til dem, jeg ved, der rykker på det. Det er en selvfølgelig en viden, jeg har qua min tidligere ansættelse i Volleyball Danmark. Men jeg tror på, det er vejen at gå,” siger han.

Klubber, som ikke ved, hvem de skal kontakte, skal dog ikke føle sig hæmmet, forklarer Karsten Vium Strandridder:

”Hvis man ikke ved, hvor man skal begynde, så er det oplagt at tage fat i konsulenterne i Volleyball Danmark. De ved, hvilke personer i klubberne, man skal hive fat i,” siger han og tilføjer:

”Ellers skal man jo ikke være bange for at hjælpe hinanden i klubberne på tværs. Derfor er andre velkomne til at kontakte mig for hjælp,” siger Karsten Vium Strandridder.

Et andet trick kan være at gå flere klubber sammen om at arrangere et stævne, som Kolding Ungdoms Volley og Kolding Volleyball Klub har gjort:

”Det giver meget, at vi har været to klubber sammen om at arrangere stævnet. Vi kan supplere hinanden og har gjort hinanden stærkere,” siger Karsten Vium Strandridder.

Klubberne har desuden fået en håndfuld af klubbens ungdomsspilleres forældre til at komme og styre stævnebordet. Samtidig er der præmier til vinderholdene i alle tækker. Og så kan dommerne på hver bane belønne en spiller med præmie til en lækker detalje, redning eller flot smash i hver kamp.

Klik her for at læse mere om ungdomsvolley.
Mandag, 07 november 2016 12:00

Nu kan du tilmelde dig Pokalfestivalen

Written by
Den traditionsrige Pokalfestival er en weekend i børnenes tegn med sjov og masser af volleyball. Og der er flere gode grunde til at melde sig til Pokalfestivalen den 21. og 22. januar 2017 lige med det samme. På grund af den store interesse og høje antal deltagere er der nemlig sat loft på antallet af hold.

Snyd ikke dig selv og dit hold for et brag af en Pokalfestival, hvor weekenden står i børnenes og de unges tegn med sjov, hygge og venskaber på tværs af landet. Og ikke mindst kampe om de store pokaler til mestrene i alle rækker. Som de andre år vil der naturligvis være medaljer til alle deltagere.

Sidste år foldede over 500 Kids-, teen- og beachvolleyspillere talentet sig ud med humøret i højsædet til Pokalfestivalen. Der er plads til det samme antal hold til årets Pokalfestival, men heller ikke mange flere. Derfor er der i år sat begrænsning på antal hold.

”Tilmeldinger er derfor efter "Først til Mølle" princippet,” siger Christina Attrup Juhl, teamleder i Bredde- og udviklingsafdelingen i Volleyball Danmark.

”Man kommer på venteliste, hvis ens række bliver fyldt op. Hvis der er rækker, som ikke er fyldt op efter tilmeldingsfristen den 1. december, kan holdene på ventelisten komme i spil, da der kan blive åbnet for flere hold i de fyldte rækker,” siger hun.

Pokalfestivalen løber af stablen lørdag den 21. og søndag den 22. januar 2017.

Alle kids- og teenhold spiller i Marienlystcentret, hvor der lægges gulv på området i tennishallen og der desuden spilles i to haller. Beachvolleyspillerne skal en tur til Odense Beach Hal.

Pokalfestivalen afvikles i samarbejde med DHV, Fortuna Odense Volley, Marienlyst og Odense Beachvolley.

Sidste frist for tilmelding er fredag d.16. december.  
Læs mere om Pokalfestivalen og gå til tilmelding her.
Fredag, 28 oktober 2016 06:00

CEV-præsident roser dansk Kidsvolley-model

Written by
Volleyball Danmarks fokusområde med skolevolley og Kidsvolley vækker stor interesse i det europæiske volleyballforbund CEV.

Skoleturneringer for flere end 30.000 elever årligt. Kidsvolley på forskellige levels tilpasset barnets spillemæssige færdigheder.

Det var nogle af de punkter, som næstformand Jørgen Bentzen, bestyrelsesmedlem Thomas Bro-Rasmussen og sportsdirektør Mikael Trolle drøftede med CEV-præsident Aleksandar Boričić under hans besøg i Danmark tidligere på ugen.

Og Volleyball Danmarks store arbejde med Kidsvolley vakte stor interesse hos CEV-præsidenten:

”Vi vil gerne samarbejde med de nationale forbund helt fra græsrødderne, og vi starter med skoleprojekter. Danmark har nogle meget gode projekter for børn,” siger Aleksandar Boričić.

”Vi ønsker, at alle de nationale forbund begynder at arbejde med børn, og vi er klar til at støtte projekter med børn,” siger CEV-præsidenten.

“Vores ønske er, at de nationale forbund er så stærke som muligt, og vi ønsker at hjælpe hinanden. Med flere skoleprojekter får vi flere børn og lærere tættere på volleyball, og derved vil fremtiden for volleyball se lysere ud end i dag,” siger han.

Læs mere om Kidsvolley og skolevolley her.
Tirsdag, 16 september 2014 14:21

Pokalfestival 2015

Written by

Gå til tilmelding til Pokalfestivalen

Mange år er gået siden den første Pokalfestival blev afviklet. Festivalen har i mange år været en kæmpe succes med hundredevis af børn, unge og gamle, der mødes en weekend i januar i Odense for at kæmpe om titler i utallige rækker, for til sidst at overvære årets pokalfinale for Damer og Herrer.

Som med så meget andet så skifter tiderne, og dermed var tiden også inde til en fornyelse af Pokalfinalerne og Pokalfestivalen, som fra denne sæson vil fremstå i en ny form.

Pokalfestivalen bliver udelukkende et stævne for børn og unge, der mødes og spiller om mesterskabet i kids- og teenrækker den 24.-25. januar 2015.

Pokalfinalerne bliver et helt nyt koncept, hvor henholdsvis fire dame- og herrehold mødes til en Final Four Weekend i Frederiksberg hallen d. 20-21. december 2014.

Vi er sikre på, at vi med det nye koncept kan skabe en ny kæmpe succes, idet vi nu kan koncentrere alle kræfterne om spillerne i kids- og teenrækkerne samt deres trænere og forældre. Som noget nyt spilles alle kampe det samme sted, nemlig det nye Marienlystcenter, der kan rumme minimum 30 baner ad gangen, hvor der også vil blive opsat et stort lege- og aktivitetsområde og indrettet et særligt hygge- og afslapningsområde for forældre og fans.

Med det nye koncept har vi lyttet til jer deltagere og forbedret forholdene omkring indkvateringen således, at alle spillere fra samme klub kommer til at sove på samme skole, lige som alle spiser frokost det samme sted.

Så med dette vil vi gerne invitere jer alle til et brag af en Pokalfestival i en weekend, der står i de unges tegn med sjov, hygge og venskaber på tværs af landet - og ikke mindst kampene om de store pokaler til mestrene i alle rækkerne. Som de andre år vil der naturligvis være medaljer til alle deltagere.


Deltagergebyr inkl. fuld forplejning og overnatning: 300 kr
Deltagergebyr inkl. fuld forplejning minus overnatning: 275 kr
Holdgebyr: 300 kr pr. hold

Fuld forplejning = lørdag: frokost + aftensmad, søndag: morgenmad + frokost

Tilmeldingen åbner 1. november og sidste frist for tilmelding er fredag d. 19. december

Gå til tilmelding til Pokalfestivalen

 

 

 


Side 1 ud af 2

Kontakt

 • Volleyball Danmark
  Idrættens Hus
  DK-2605 Brøndby
  Tlf.: +45 4326 2626
  Fax: +45 4363 2410
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Sportsdirektør

  Mikael Trolle
  Mob.: +45 2096 3380
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Elitechef
  Sven Brix
  Tlf.: +45 4326 2714
  Mob.: +45 2372 8900
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Bredde- og Udviklingschef
  Peter Morell
  Mob.: +45 2372 2764
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for adm.