Jakob Wärme Lykke

Jakob Wärme Lykke

Mandag, 23 oktober 2017 07:02

Mads Ditlevsen jagter ny titel i Qatar

I sidste sæson vandt Police Sports Club volleyball-mesterskabet i Qatar for første gang i klubbens historien, og den 33-årige sydsjællænder Mads Ditlevsen var kraftigt medvirkende til succesen.

Faktisk var den tidligere Karrebæk-spiller en så afgørende faktor, at klubben har ønsket at forlænge aftalen med ham. Det skriver Sjællandske.

Og Mads Ditlevsen har sagt ja tak.

”Så er jeg taget ned i varmen igen. Det bliver lige til en sæson mere,” siger Mads Ditlevsen fra Qatar til Sjællandske.

Aftalen løber frem til april, og Mads Ditlevsen har ambitioner om at genvinde titlen.

”Vi går helt sikkert efter mesterskabet igen, og en af de to pokaltitler -Emir eller Qatar Cup, siger den rutinerede dansker,” siger han.

Netop pokalturneringerne har oplevet en regelændring i forhold til sidste sæson, så der nu kun er plads til én såkaldt professionel på hvert hold. Og hos Police Sports Club er valget altså faldet på Mads Ditlevsen.

I denne sammenhæng er ”professionel” en betegnelse for udenlandske spillere uden fast bopæl i Qatar.

”Der er en del hernede, der spiller som det, de kalder ”residence ”. De har boet her i to år, og det er spillere af alle mulige nationaliteter,” siger Mads Ditlevsen.

”Derudover skal man have tre spillere med Qatar-pas på banen.”
Onsdag, 18 oktober 2017 23:18

HU17 finaleklar

Danmark var på forhånd ikke levnet de store chancer mod et fysisk stærkt finsk hold. Drengene leverede imidlertid en imponerende indsats og viste et topniveau vi aldrig har set før. Danmark dominerer første sæt det meste af vejen indtil Finland får udlignet ved 20-20. Herfra spiller de finske drenge flot og effektivt og danskerne må skuffede se finnerne løbe med sætsejren på 25-22. Her efter kunne man måske have lidt bange anelser om, at kampen vil tage samme retning som puljefinalen mod Sverige. De danske spillere kom imidlertid med den helt rigtige trods-reaktion. Det var meget tydeligt at de havde lært meget af kampen mod Sverige.

I starten af 2. sæt blev der skruet op for servepresset og angriber turde gå efter de svære slag. Hæver Bertram Rygaard-Rasmussen fulgte på flotteste vis taktikken og lykkedes med at spille masser af centerspil. Holdene følges ad til 7-7 inden Danmark rykker til 12-7 i Alfred Pontoppidans serv. Her bliver det meget tydeligt at det finske hold ikke er vant til modgang. De virker frustrerede og angriber mange går ind i de effektive danske blokader. Danmark vinder sættet med de uhørte cifre 25-13!

I 3. sæt spiller begge hold på et meget højt niveau. Finland er effektive med deres hurtige spil til kanterne og få sat nogle alvorlige smash i gulvet på den danske bane. De danske spillere spiller dog ufortrødent videre og vinder en masse bolde via blokout på de finske spillere. Det siger noget om kvaliteten i spillet at Danmark er bagude 13-15 og herefter sideouter 10 gange i træk! Det matcher Finland imidlertid til fulde da de også sideouter de sidste 10 gange i sættet og vinder 25-23.

I 4. sæt kommer Danmark endnu engang ud med den helt rigtige mentalitet. Det er ikke til at se på drengene de lige har tabt et tæt sæt – de glæder sig bare til at komme på banen og tage revanche. Da samtlige danske server noget af det bedste vi har set lykkedes det pludselig at bryde den finske servemodtagning ned. Deres libero er helt fantastisk så opgaven er hele tiden at han ikke må få lov at røre bolden. Det lykkedes altså til perfektion og via 15-9 og med hjælp fra dobbeltindskiftning af Mikkel Hoff og Nicola Carapic lykkedes det at vinde 25-15.

Det 5. og afgørende sæt bliver en rutsjebanetur af nedture og opture. Finland lægger bedst ud og får opbygget en 3 pointsføring ved stillingen 10-7. Danmark sideouter nu sikker men laver desværre også et par servefejl så Finland kan fastholde deres føring til 13-10. Efter et vundet sideoutangreb skifter Kalle Madsen servestrategi og lavet et es til 12-13. En fantastisk dansk blokade og en finsk fejl skaffer Danmark matchbold ved 14-13. Det hele bliver vendt på hovedet af et par danske fejl og Finland får matchbold ved 15-14. Efter en finsk servefejl bliver Mikkel Hoff skiftet ind for at serve ved stillingen 15-15. Det går fantastisk og efter en tumultarisk afslutning med fight, redninger og spillere der bare VILLE vinder ender sættet 17-15 til Danmark.

På vegne af drengene vil vi gerne give en kæmpe tak til de mange tilskuere der levede sig med i kampen og skabte en fantastisk opbakning i medgang og modgang. Vi håber i er klar igen torsdag kl. 15.30 til finalen mod Sverige!

Startopstilling

Hæver: Bertram Rygaard-Rasmussen

Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge

Centere: Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt

Diagonal: Nikola Carapic

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Mikkel Hoff og Jonas Marcussen

Kampens spiller: Bertram Rygaard-Rasmussen
Onsdag, 18 oktober 2017 15:16

HU17 drengene tilbage på vindersporet

Danmarks 2. plads i puljen betød at der var islandsk modstand i ¼-finalen. Island vandt kun et enkelt sæt i den anden pulje så Danmark måtte på forhånd påtage sig en klar favoritværdighed.

Servetaktikken var justeret lidt så alle de danske spillere skulle svæveserve fra kampens start. Det fungerede rigtigt fint og islændingene kom under et vedvarende servepres. I perioder løste de det fint, men i andre perioder kunne Danmark score point i stimer. Først sæt bliver således vundet meget overbevisende 25-12.

I 2. sæt fik Island justeret servemodtagningen lidt ved hjælp af et par indskiftninger. Det gjorde at de danske spillere skulle arbejde lidt mere for pointene. Island var dog nødt til at sende mange lette bolde over på den danske side og hæver var sammenspillet mellem Mikkel Hoff og centrene Joachim Hesselholt og Alfred Piaster en pointgivende kombination. Sættet vindes 25-13.

I slutningen af 2. sæt var Albert Ellegaard kommet på banen og han var også på banen en større del af 3. sæt. Samtidig var Nicola Carapic på banen i rollen som diagonalspiller. Begge viste gode takter og de unge spillere i den danske trup viser heldigvis at flere og flere er klar til at levere gode præstationer på u-landsholdsniveau. Sættet vindes 25-15.

Med sejren er Danmark nu klar til semifinale mod Finland. Finland har traditionen tro et stærkt hold, men England viste i aftes at de er til at tale med. Godt nok vandt Finland kampen men de virker på ingen måde uovervindelige. Vi håber derfor at vi har en ”aftale” med vores fantastiske hjemmepublikum kl. 17.00 i IBF Arena Hal C…

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Malthe Karhula

Centere: Joachim Hesselholt og Alfred Piaster

Diagonal: Jonas Marcussen

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Albert Ellegaard, Nicola Carapic og Bertram Rygaard-Rasmussen

Kampens spiller: Alfred Nørskov Piaster
Danmark indledte kampen flot med stabil sideout og ”fanden-i-voldsk” transitionsspil. Det skabte små føringer på 3-4 point midtvejs i sættet. Desværre resulterer det i at de danske drenge spiller lidt mindre aggressivt og Sverige dermed for ro til at strukturere deres spil. Omkring 20 point er den danske føring indhentet og via 23-23 vinder svenskerne 25-23. Meget ærgerlig afslutning på et sæt hvor Danmark ellers havde vist mange af de kvaliteter holdet besidder.

Fra starten af 2. sæt er Danmark fint med, men i nogle situationer er spillerne måske lidt hæmmet af den ærgerlige afslutning på 1. Sæt. Det resulterer i lidt for mange bløde slag mod den svenske banehalvdel som de ofte konverterer til point. I time-outs forsøger vi at få troen og aggressiviteten tilbage i de danske spillere men det lykkedes aldrig helt. Bagud med 4 point midtvejs i sættet indskiftes Alfred Piaster og Malthe Karhula. Det giver en kortvarig opblomstring til holdet men ikke nok til at ryste den svenske volleymaskine. Stille og roligt øger de føringen og vinder sættet 25-14.

I 3. sæt fortsætter de danske drenge med at levere på et tilfredsstillende niveau. Desværre lykkedes det aldrig i længere perioder at få alle elementerne optimeret samtidig. I perioder mangler vi power fra kanterne og i andre perioder er det serv og blokadespillet der giver udfordringer. Samtidig er vi oppe mod et meget stabilt spillende svensk hold der laver meget få fejl. Det betyder at Danmark aldrig for alvor kan true Sverige udover indledningen på kampen og dermed taber 3. sæt 25-18.

Win or learn! De to første kampe ved NEVZA har vi vundet og mod Sverige har vi både individuelt og som hold lært en hel masse. Drengene har være virkelig skarpe i refleksionerne over hvad vi skal tage med videre fra kampen. Der er ting vi kan forbedre her og nu inden kampen imorgen tidlig. F.eks. at fokusere på at bevare presset på modstanderen når man har overtaget samt turde tage lidt større chancer i angrebet selvom man er bagud. Samtidig er der ting vi skal træne på frem mod næste u-landsholdsturnering, f.eks individuel blokadeteknik og. samarbejdet i blokadespillet. Heldigvis kunne drengene også se masser af gode ting i præstationen. God forberedelse, klar fra star og god fight hele vejen igennem trods modgang.

Danmark – Sverige 0-3 (23-25, 14-25 og 18-25)

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge

Center: Joachim Hesselholt og Alfred Pontoppidan

Diagonal: Jonas Marcussen

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Malthe Karhula og Alfred Piaster

Kampens spiller: Anders Hauge
Færøerne imponerede i mandagens kamp mod Sverige hvor de længe havde momentum i kampen inden Sverige i slutningen af 2. sæt vendte tingene på hovedet og vandt 3-1. I dagens 1. Sæt skiftede føringen adskillige gange og indtil 20 point lykkedes det ingen af holdene at skabe det afgørende forspring.

Danmark viste lovende takter men lavede for mange unødige fejl til at skabe et forspring. Anders Hauge og Alfred Piaster var nye i den danske startopstilling og de bidrog begge med både serve –og angrebspoint. Da sættet skulle afgøres viste drengene stor erfaring, minimerede fejlene, tog de rigtige beslutninger og vandt 25-21.

I 2. sæt fandt de danske drenge en bedre balance hvor modstanderen hele tiden blev presset og fejlene samtidig minimeret. Det betød at holdet midtvejs i sættet havde opbygget en solidt 15-7 føring. Flere nye kræfter blev sat på banen i løbet af sættet og stille og roligt fandt de sig til rette på banen og begyndte at bidrage med godt spil og point. Sættet vindes 25-18.

Færøerne fik i løbet af kampen sværere og sværere ved at vinde deres angreb da den danske defensiv efterhånden var indstillet helt rigtigt. Da de danske spillere samtidig fandt de skarpe server frem blev der aldrig tvivl om sættets udfald. Danmark vinder 25-16.

Samlet en fornuftig præstation hvor vi dog ikke helt ramte topniveauet fra i går. Det får vi helt sikkert brug for kl. 17.30 hvor der er puljefinale mod Sverige.

Danmark – Færøerne 3-0 (25-21, 25-18, 25-16)

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge

Center: Joachim Hesselholt og Alfred Pontoppidan

Diagonal: Jonas Marcussen

Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Bertram Rygaard-Rasmussen, Alfred Pontoppidan, Nicola Carapic og Albert Ellegaard

Kampens spiller: Emil Stenstrup
Efter 5 dages intense forberedelser var der ”serve-off” kl. 15.30. Dagens modstander var Norge, en nation som tidligere har slået Danmark ved adskillige NEVZA turneringer. På det seneste er tingene dog vendt og de danske drenge har på U17 niveau slået Norge i både 2015 og 2016.

Efter et par indledende servefejl, får Danmark godt fat i spillet og har små føringer frem til 13-12. Herfra sætter anfører Kalle Madsen gang i en imponerende serie af springser og godt hjulpet at blokerende holdkammerater er føringen pludselig 21-12. I slutningen af sættet får Norge igen styr på deres sideout, men Danmark vinder meget sikkert 25-18.

Norge kommer helt skævt fra start i 2. sæt da Alfred Pontoppidan med en serie skarpe svæveserver bringer Danmark i front med 8-2. Det er ikke altid let at have en stor føring tidligt i et sæt, men de danske drenge bevarer på flotteste vis agressiviteten på de rigtige tidspunkter og kan dominere hele sættet. Midtvejs i sættet kommer debutant Anders Hauge på banen og glider fint ind i holdets rytme. Sættet vindes 25-16.

Danmark fortsætter i 3. sæt med solid sideout og venter tålmodigt på, at serverne og transitionsspillet skal skabe et forspring. I dette sæt er det Joachim Hesselholt der af to omgange laver flotte serveserier. Giftige svæveserver mod pos. 1 bringer således Danmark foran 12-6. I slutningen af sættet er det igen Joachim Hesselholt der sætter trumf på med 3 skarpe server så Danmark kan vinde 25-18.

Mikkel Hoff styrede igennem hele kampen på flotteste vis den danske sideout og fik alle angrebsspillere sat godt i scene.

Danmark – Norge 3-0 (25-15, 25-16, 25-18)

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Kalle Madsen og Malthe Karhula

Centere: Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt

Diagonal: Jonas Marcussen

Indskiftet: Anders Hauge

Kampens spiller: (Kalle Madsen)
Torsdag, 19 oktober 2017 09:00

Dobbelt dansk i NEVZA-finale

Både de danske U17 piger og U17 drenge imponerer ved NEVZA-mesterskaberne i Ikast, hvor begge de danske mandskaber har spillet sig i finalen senere i dag. Volley TV streamer begge finaler direkte.

Begge danske finalepladser blev sikret efter flotte sejre over Finland i semifinalen. Pigerne vandt med 3-1, mens drengene måtte have alle fem sæt i brug, inden finalepladsen blev booket med en 3-2-sejr.

På den anden side af nettet i finalen står de svenske piger og drenge. For de danske drenge bliver det et revancheopgør fra gruppespillet, hvor Danmark tabte 3-0. Danmarks piger har ikke mødt de svenske piger endnu i turneringen.

”Det er fantastisk. Jeg er meget tilfreds,” siger elitechef i Volleyball Danmark Sven Brix.

”Der bliver lavet et kæmpe talentarbejde mange steder i systemet, og det de dejligt at se, at de ting, vi arbejder med, giver udbytte,” siger han.

”Selvom vi har meget fokus på processen, så er det da rart at se resultater også,” siger Sven Brix.

”Begge hold har slået Finland på deres vej til finalen, og der er atypisk. Det er præstationer, som vi kan være meget stolte over,” siger han.

”Nu gælder det to stærke svenske hold i finalen, og så må tiden vise, hvilken karat medaljerne bliver af,” slutter elitechefen.

Pigernes finale begynder klokken 13.30. Drengenes finale spilles klokken 15.30.
Begge finaler streames på Volley TV her.
20 unge og talentfulde dommere fra hele Europa, heriblandt den danske Volleyligadommer Rebecca Rafn Hagen, sugede erfaring til sig fra europæiske topdommere på seminar i Slovenien.

Til at inspirere og videreuddanne de unge dommere var blandt andet tre internationale topdommere fra øverste hylde: Fabrizio Pasquali fra Italien, Susana Maria Rodriguez Jativa fra Spanien og Vladimir Simonovic fra Serbien.

“Det er ikke set tidligere, at der organiseres sådanne et seminar, hvor erfarne elitedommere adresserer deres yngre, talentfulde kolleger,” siger præsidenten for den europæiske dommerkomite Luciano Gaspari.

”De unge dommere viste stor entusiasme og interesse i alle de diskuterede emner,” siger han.

Et af fokuspunkterne på seminariet var blandt andet brugen af moderne teknologi, og hvordan dette influerer på dommergerningen. Det psykologiske aspekt blev også vendt samt hvordan man forbereder sig bedst muligt forud for en kamp.

“Det er i denne weekend, at vi støber fundamentet for fremtidens topdommere i volleyball,” siger Luciano Gaspari.

Rebecca Rafn Hagen og hendes kolleger blev også klogere på 2. dommerens forpligtelser og ansvar på seminariet, hvor Challenge Systemet også blev diskuteret.

Endelig talte de unge dommere og deres rutinerede kolleger om lederskab, kommunikation samt stresshåndtering. 

Kilde: CEV
Tirsdag, 17 oktober 2017 07:42

U17 NEVZA i Ikast er en seersucces

Flere end 4.000 seere fra 15 forskellige lande så med direkte på Volley TV fra førstedagen af U17 NEVZA-turneringen i Ikast.

Starten kunne næsten ikke være bedre for Danmark på NEVZA-turneringen i Ikast. DU17 og HU17 hentede tre sejre på førstedagen, og med undtagelse af lidt netværksproblemer mandag morgen, er det også gået rigtig godt for Volley TV, der har streamet alle kampe.

”Med et seertal på den gode side af 4000, har vi virkelig fået NEVZA-mesterskaberne godt i gang på Volley TV,” siger Casper Ahlehoff Hansen, mediekonsulent i Volleyball Danmark.

Streamingen fra NEVZA fortsætter i dag med 12 kampe på programmet. Danmarks U17 drenge møder Færøerne klokken 11.00, inden pigerne er i ilden mod Norge klokken 15.00, og de danske drenge runder dagen af klokken 17.30 med et opgør mod Sverige.

”Vi streamer alle kampe fra begge haller på Volley TV, og jeg er klar til at kommentere alle de danske kampe. I hal A til de danske kampe har vi to kameraer, slow, kommentering og grafik,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Jeg har fået mange positive tilkendegivelser fra de forskellige lande, som er dybt imponeret over vores produkt. Det gør mig naturligvis meget stolt og bekræfter mig i, at vi i forbundet har valgt rigtigt i at investere i dette udstyr og etablering af Volley TV,” siger han.

Klik her for at komme til Volley TV.
Følg resultater fra NEVZA i Ikast på Facebook her.
Der er trukket lod til EM-kvalifikationen for fire ungdomslandshold. Se her hvem Danmarks U17 piger, U18 drenge, U19 piger samt U20 drenge møder.

Næste generation af volleyballstjerner kan nu planlægge deres rejse frem mod EM i 2018 efter der er trukket lod til kvalifikationen i det europæiske volleyballforbunds hovedkvarter i Luxembourg.

De danske U17 piger
skal i aktion den 5.-7. januar 2018 i Tyskland. Der er i alt 8 grupper, hvor gruppevinderne samt de tre bedste 2’ere kvalificerer sig til slutrunden. Da der både er grupper med 3 og 4 hold, vil resultaterne mod det hold, som slutter sidst i gruppen, blive slettet fra det samlede toer-regnskab.

u17w

De danske U18 drenge spiller deres EM-kvalifikation den 5.-7. januar 2018 i Italien. Gruppevinderne fra de syv grupper samt de tre bedste 2’ere kvalificerer sig til EM.

u18m

De danske U19 piger spiller kvalifikation den 26.-29. april i Serbien. Danmark træder ind i 2. kvalifikationsrunde. De 7 gruppevindere kvalificerer sig direkte til EM, mens de 7 hold, som slutter på 2. pladsen samt den bedste 3’er går videre til 3. og sidste kvalifikationsrunde.

u19w

De danske U20 drenge spiller kvalifikation den 26.-29. april. Gruppevinderne kvalificerer sig direkte til EM, mens 2’erne i gruppen går videre til 3. kvalifikationsrunde. 

u20m
Side 1 ud af 109

Kontakt

 • Volleyball Danmark
  Idrættens Hus
  DK-2605 Brøndby
  Tlf.: +45 4326 2626
  Fax: +45 4363 2410
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Sportsdirektør

  Mikael Trolle
  Mob.: +45 2096 3380
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Elitechef
  Sven Brix
  Tlf.: +45 4326 2714
  Mob.: +45 2372 8900
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Bredde- og Udviklingschef
  Peter Morell
  Mob.: +45 2372 2764
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for adm.