Hjemmesidebanner
torsdag, 27 september 2018 08:37

Procedure for certificering af hold til Volleyligaen

Written by
Nye hold, der ønsker at indgå i certificeringsprocessen, skal senest den 15. oktober have meddelt dette skriftligt til turneringslederen.

Det sker på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hold, der spiller i Volleyligaen udpeges på baggrund af en certificering foretaget af Top Volleyball Danmark - dvs. at der ikke er nogen direkte op- og nedrykning mellem Volleyligaen og 1. division.

Certificering af nye hold til Volleyligaen påbegyndes i september. Klubberne vurderes bl.a. på sportsligt niveau, træningsmiljø, organisation omkring holdet / klubben, økonomi, hal, arrangementer, events og eventuelt kvalifikationskampe.

Ambitionsplan
Alle klubber, der ønsker at spille i Volleyligaen i sæsonen 2019-20, skal indsende en ambitionsplan. For eventuelt nye hold i Volleyligaen skal ambitionsplanen være Volleyball Danmark i hænde senest den 3. januar 2019, mens den for eksisterende hold i Volleyligaen skal være Volleyball Danmark i hænde senest den 15. februar 2019.
·         Holdet forventes at have sportsligt niveau til at spille i Volleyligaen 2019-20. Dette vurderes af Top Volleyball Danmark ud fra præstationer i indeværende sæson samt holdets ambitionsplan
·         Klubben fremlægger en resursemæssig plan, der sandsynliggør, at klubben kan overholde sine forpligtigelser ved at spille i Volleyligaen

Spillested
·         Hallen skal som udgangspunkt opfylde kravene i ”Hal, bane og rekvisitreglementet”. Volleyball Danmark foretager en opmåling af hallen og informerer om, hvad der evt. skal til for at der kan spilles Volleyligaen

Nye hold i Volleyligaen
Ud over ambitionsplan og en opmåling af spillestedet kan klubberne øve sig i at blive Volleyligahold. Dette kan bl.a. ske ved at afprøve et eller flere af følgende tiltag:
·         Kampafvikling efter Ligaprotokol, afvikle events kampe og evt. bander omkring banen
·         Fuld holdpræsentation i Web Competition Manager
·         Mediestatistisk og videosharing er tilgængeligt i 1. division.  Klubben kan øve sig i sæsonen inden en eventuel certificering, ved at lave mediestatistisk og lægge klubbens kampe på videosharing ift. retningslinjer
·         Kontinuerligt pressearbejde

Disse punkter er ikke et must, men det skal sandsynliggøres, at klubben kan klare opgaverne fra en evt. sæsonstart i Volleyligaen.

Top Volleyball Danmark vil give en første tilbagemelding på en certificeringsansøgning senest 1. februar 2019. Denne tilbagemelding vil indeholde retningslinjer for det videre forløb i retning mod en endelig afklaring.

Eksisterende hold i Volleyligaen
Generelt er administrationen opmærksom på de praktiske forhold, der knytter sig til afviklingen af Volleyligakampe. F.eks. mediestatistisk, video mv. og der følges jævnligt op på klubberne, så disse forhold er i orden. Hvis der er hold, som har udfordringer, enten på den tekniske del eller på det sportslige niveau, indgås der en dialog mellem Top Volleyball Danmark og klubben omkring fremtidige forhold og status.

Det forventes, at Top volleyball Danmark senest 1. april 2019 vil have en afklaring på hvilke hold der forsætter i Volleyligaen.

Antal hold i Volleyligaen
Top Volleyball Danmark vurderer, at Volleyligaen indtil videre maksimalt bør rumme 12 hold pr. køn under forudsætning af, at holdene kan certificeres jf. disse retningslinjer.

Nye hold, der ønsker at indgå i certificeringsprocessen, skal senest den 15. oktober have meddelt dette skriftligt til turneringslederen.

Det sker på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Read 349 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.