Hjemmesidebanner
tirsdag, 18 september 2018 06:00

Hav af nye trænere i Volleyligaen

Written by
Foto: Flemming Patulski Nielsen Foto: Flemming Patulski Nielsen
65 procent af trænerne i Volleyligaen er nye i spidsen for deres hold i denne sæson. Det betyder overarbejde til de mange nye cheftrænere, vurderer sportspsykologisk konsulent.

Der er masser af nye ansigter på sidelinjen i den kommende sæson af Volleyligaen. Således har hele 13 ud af 20 klubber i damerne og herrernes Volleyliga fået ny cheftræner.

Nogle trænere kommer fra andre Volleyliga-klubber, mens nogle trænere prøver kræfter med Danmarks bedste række for første gang.

Carsten Hvid Larsen er sportspsykologisk konsulent i Team Danmark og har mange års erfaring med holdsport. Ifølge hans vurdering har det stor indflydelse på et hold, når der kommer en ny træner til:

”Det er en stor en omstilling at skifte træner. Når man skifter træner, skifter man også træningsfilosofi og måde at kommunikere på, ”siger han.

”Det kan være voldsomt for spillerne at skifte træner ofte. Når der kommer en ny træner, vil spillerne gerne passe ind. Det kan være en stor omstilling at skulle forholde sig til. Spillerne skal finde sig til rette, og det kræver meget af hver enkelt spiller,” siger Carsten Hvid Larsen.

”Nogle spillere blomstrer og andre spillere falder sammen under en bestemt trænertype. Og omvendt. Man skal tilpasse sig som spiller,” siger han.

Lang tid med overarbejde
De nye trænere kan godt se frem til en del ekstra timers arbejde i den første lange periode.

”Det spiller en stor rolle, at den nye træner ikke har kendskab til truppen. Hvem er leder på holdet, hvem er den uformelle leder, hvem er den sjove og alle de forskellige typer af roller på holdet. Der er en masse gruppedynamik, som en ny træner skal lære. Træneren skal lære, hvordan man udnytter kompetencerne bedst på holdet,” siger Carsten Hvid Larsen.

”Der kommer en ny chef ind, der ikke ved, hvad man står for som spiller, hvilke specifikke færdigheder man har, hvordan man bruges bedst. Det kendskab kommer ikke natten over, og træneren kommer på overarbejde i den første lange periode,” siger han.

En af de nye trænere i Volleyligaen er Joakim Larsen i Amager VK. Han har brugt flere metoder for at lære holdet og spillerne at kende.

”Jeg har presset spillerne ret hårdt fysisk. Det, synes jeg, er en god måde at lære dem at kende på,” siger han.

”Vi har holdt en teambuilding-weekend med diverse metoder for at forventningsafstemme og sætte os fælles mål og normer,” siger Joakim Larsen.

Og så er der en enkelt detalje, som ikke har noget med volleyball at gøre:

”Vigtigst er nok, at der er sauna efter træning hver tirsdag, hvor jeg nogle gange er jeg med. Men jeg synes også, det er vigtigt, at spillerne får lidt fri fra træneren,” slutter Joakim Larsen.

Herrernes Volleyliga begynder den 28. september.

FAKTA: TRÆNERNE I VOLLEYLIGAEN

HERRERNE

Aalborg Volleyball: Mads Peter Hilligsøe (NY)
ASV Aarhus: Søren Hansen (NY)
Ikast KFUM: Peter Kjellerup        
Nordenskov Ungdoms-og IF: Brendan Garlick (NY)
Middelfart VK: Matteo Pazienza (NY)
Boldklubben Marienlyst:  Kaj Jeppesen (NY)
VK Vestsjælland: Michael Birk Nielsen
Hvidovre VK: Martin Olesen
Gentofte Volley: Shane Smith (NY)
Amager VK: Joakim Larsen (NY)
Ishøj Volley: Robert Zuchowski (NY)

DAMERNE

Brøndby VK: Jens Bang
Elite Volley Aarhus: Quentin Moore (NY)
Ikast KFUM: Mats Björkman (NY)
Team Køge: Sven Brix
Frederiksberg Volley: Thomas Bondebjerg (NY)
Fortuna Odense Volley: Britt Hofsted Hansen (NY)   
VK Vestsjælland: Jovan Šajnberger (NY)
Holte IF: Sven-Erik Borch Lauridsen
Gentofte Volley: Chris Cheng

Read 2427 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.