Hjemmesidebanner
lørdag, 15 september 2018 06:00

Ung dommer: Man får nogle fede oplevelser på den anden side af pinden

Written by
Det begyndte med en pæn opfordring fra klubben, men da dommerfløjten først kom i hånden, var der ingen vej tilbage. Nicklas Kjær Thomsen er ikke mere end 23 år, men har allerede været DT-dommer i mere end seks år. Og han opfordrer kraftigt andre til at gå samme vej.

Der er dømt dommermangel i Volleyball Danmark. Hver femte dommer har lagt fløjten på hylden i løbet af de seneste fem år.

Men der er mange gode grunde til at fatte fløjten. Det fortæller Nicklas Kjær Thomsen, der trods sin unge alder allerede har været uddannet DT-dommer i seks år.

”Det er skide sjovt. Man kommer ud og bliver udfordret, samtidig med, at man møder en masse nye mennesker,” siger han.

”Man ser volley fra den anden side af pinden og får et andet syn på volley. Man får en bedre forståelse for spillet, og så er det en sjov måde at være i kampene på,” siger Nicklas Kjær Thomsen.

Dommerkarrieren startede i klubben, mens han stadig selv var mest aktiv inde på banen.

”Da jeg var ungdomsspiller, og vi selv skulle dømme kampene, tog jeg altid dommertjansen. Jeg syntes, det var skide sjovt. Min træner så hurtigt, at jeg havde talent for det, så han prikkede til mig og sagde, at det da lige var noget for mig,” siger Nicklas Kjær Thomsen.

”Jeg har nok egentlig altid haft interessen for at være dommer. Den skulle bare lige graves frem,” siger han.

Først tog han Volleyball Danmarks basisdommerkursus, ved U20 EM i Randers i 2012 var han linjedommer, og ved nytårstid samme år blev han uddannet DT-dommer.

Nu har Nicklas Kjær Thomsen været dommer i seks år, og ligadommer i mere end et år.

”En af mine bedste oplevelser som dommer var min allerførste ligakamp. At komme ind i hallen og mærke suset. Det var ret vildt at skulle ud og være autoritær og stå med ansvar for kampen som ung dommer,” siger han.

”Det kræver noget opbygning at tilegne sig den respekt i klubberne, men det kommer stille og roligt som man dømmer dem,” siger Nicklas Kjær Thomsen.

”Det er vigtigt at pointere, at man får nogle fede oplevelser som dommer. Hele stemningen er også fantastisk. Uanset om det er i de lavere rækker, hvor man måske får tilbudt et stykke kage efter kampen, eller ligakampene med en masse stemning fra tilskuerne. Man kommer til at opleve mange gode ting,” siger Nicklas Kjær Thomsen.

De næste DT-dommerkurser afholdes:
29.-30. september: Ikast
16.-17. november: Korsør
2.-3. marts 2019: Odense

Læs mere og tilmeld dig her.

Banner til nyheder
Read 2425 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.