Hjemmesidebanner
fredag, 23 februar 2018 11:41

Overblik: Sådan fungerer op- og nedrykning i danmarksturneringen

Written by
Danmarksturneringen går snart ind i deres afgørende fase. Få overblikket over op- og nedrykningsscenarier samt certificering til Volleyligaen.


Inden overblikket er det vigtigt at pointere, at nedenstående gennemgang afhænger af, hvad Top Volleyball Danmark beslutter på deres møde den 21. marts.

Det er til dette møde, at bl.a. den endelige beslutning vedrørende certificering af hold til Volleyligaen for den kommende sæson træffes.

VOLLEYLIGAEN
Holdene i Volleyligaen udpeges på baggrund af en certificering. Dvs. der ikke er nogen direkte op- eller nedrykning mellem Volleyligaen og 1. division.

Certificeringsprocessen af nye hold til Volleyligaen for den kommende sæson begyndte i oktober 2017. Her indgår en vurdering af bl.a. klubbernes sportslige niveau, ambitioner og organisation.

Top Volleyball Danmark har på den baggrund besluttet, at der ønskes en inkluderende tilgang til Volleyligaen.

Følgende klubber er i dialog:
Damer: Gentofte Volley, VK Vestsjælland og Bedsted KFUM
Herrer: Amager VK, Ikast KFUM og Nordenskov UIF

1. DIVISION
Ifølge det nuværende nedrykningsreglement for 1. division rykker nr. 7. i 1. division ned i 2. division. Nr. 6 i 1. division spiller mod de to vindere af 2. division om to pladser i 1. division.

Ønsker et oprykningsberettiget hold ikke at rykke op i 1. division, overgår pladsen til det næste oprykningsberettigede hold i rækken. Et hold, der er placeret dårligere end nr. 3 blandt de oprykningsberettigede hold, kan ikke rykke op.

Turneringsudvalget har besluttet følgende scenarier for nedrykning fra 1. division.

Status Quo – Nr. 7 i 1. division rykker ned i 2. division. Nr. 6 i 1. division spiller mod de to vindere af 2. division om to pladser i 1. division.

Minus 1 hold i 1. division* – Rykker der fx 1 hold op i Volleyligaen, bortfalder kvalifikationsspillet. Nr. 6 i 1. division forbliver i rækken, nr. 7 i 1. division rykker ned, mens de to vindere af 2. division rykker op i 1. division.

Minus 2 hold i 1. division* - Kvalifikationsspillet bortfalder. De to vindere af 2. division rykker op og tvungen nedrykning af nr. 7 fra 1. division annulleres.

*Gælder differencen af hold mellem Volleyligaen og respektive 1. division

2. DIVISION
Nedrykningen kan suspenderes for 7’erne fra 2. division. Det afhænger af antallet af nye wildcard-hold, og/eller hvorvidt oprykkerne fra danmarksserien ønsker oprykning.

Når vi kender de certificerede hold til Volleyligaen og nye godkendte wildcard-hold, vil der blive udsendt en opdateret oversigt over, hvordan det ser ud i de enkelte regioner og køn.
Read 896 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.