Hjemmesidebanner
onsdag, 21 februar 2018 08:30

Sidste slag i grundspillet: Hvem får det bedste udgangspunkt til kvartfinalen?

Written by
Foto: Eventmedia Foto: Eventmedia
De sidste kampe i Volleyligaens grundspil afvikles fra i morgen og ugen ud. Størsteparten af placeringerne er faldet på plads, men for fem hold kan weekenden vende op og ned på, hvem kvartfinalemodstanderen bliver.

Turneringsstrukturen er skruet således sammen, at nummer 1 møder nummer 8 i kvartfinalerne, nummer 2 møder nummer 7 og så fremdeles.

Volleyliga-kommentator Casper Ahlehoff Hansen har kigget nærmere på de hold, som har mest på spil i grundspillets sidste runde.

I herrernes Volleyliga har Gentofte sikret sig 1. pladsen, og de fleste af de øvrige placeringer ligger også fast. Men Hvidovre og Middelfart kæmper om 2. pladsen i grundspillet.

Begge hold har 9 sejre, og derfor bliver sidste spillerunde afgørende for, hvem der slutter på grundspillets 2. plads og dermed skal møde ASV på 7. pladsen i kvartfinalen, mens nummer 3 skal op imod nummer 6, VK Vestsjælland.

Hvidovre møder ASV i sidste spillerunde lørdag den 24. februar kl. 16 i Aarhus.

”Hvidovre har alle kort på hånden til at blive 2’er i grundspillet. Deres flotte sejr over Gentofte for et par uger siden viser i den grad, at vestegnsklubben har sat en rigtig fin slutspurt ind. Det lover godt for deres chancer i en kommende kvartfinale,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

Middelfart skal på udebane møde VK Vestsjælland søndag klokken 14.00.

”Middelfart har været en af de helt store overraskelser i grundspillet. De var tæt på at slå Gentofte i sidste uge, de har vundet over Marienlyst og Hvidovre, så uanset hvem de møder i kvartfinalen er de favoritter dér,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

Klik her for at komme til herrernes Volleyliga site.
 
Tre placeringer i spil hos damerne
I damernes Volleyliga har Brøndby sikret sig 1. pladsen, Holte 2. pladsen og Elite Volley Aarhus 3. pladsen.

Men der er tre hold, som skal have afgjort deres grundspilsplacering i sidste spillerunde: Amager, Køge og Fortuna Odense.

Amager går ind til sidste spillerunde som nummer 4 i Volleyligaen med 7 sejre, mens Køge ånder dem i nakken med 6 sejre. De to hold kan dermed bytte plads i grundspillet på målstregen, afhængigt af resultaterne i weekenden.

Køge ligger i den grad i en elevator-position, da de foruden at kunne rykke op i tabellen også kan dumpe en plads ned på 6. pladsen, hvor Fortuna Odense ligger placeret pt.

Meget fokus vil derfor være rettet mod Sundbyhal 2 på Amager, hvor hjemmeholdet tager imod netop Fortuna Odense i et spændende opgør kl. 13.30 søndag.

”Amager er blevet bedre og bedre i takt med, at sæsonen er skredet frem. De kommer med en frisk sejr over sølvvinderne fra Brøndby i sidste uge. Så efter min mening, er Amager favoritter til at snuppe 4. pladsen i grundspillet,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Køge skal vinde over Frederiksberg på udebane for at holde håbet om en 4. plads i live. Det vil jeg også mene, de er favoritter til, hvis man kigger på Frederiksbergs øjeblikkelige formkurve, der halter lidt. Køge vil samtidig følge nøje med i kampen mellem Amager og Fortuna, da den er afgørende for, hvem der løber med 4. pladsen,” siger han.

Klik her for at komme til damernes Volleyliga site.
Read 977 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.