Hjemmesidebanner
fredag, 13 januar 2017 06:00

Volleyliga: Nu går grundspillet ind i sin afgørende fase

Written by
Foto: Eventmedia Foto: Eventmedia
Det er efterhånden over en måned siden, at den sidste bold blev slået i det indfarvede gulv i Volleyligaen. I denne weekend spænder landets bedste volleyballspillere igen servearmen, når Volleyligaen går ind i sin afgørende fase i grundspillet.

Holdene er nået halvvejs i grundspillet, og nu intensiveres placeringskampene. Nummer 1 og 2 i grundspillet kvalificerer sig direkte til semifinalerne, mens nummer 3-6 spiller kvartfinaler.

”Jeg ser meget frem til at komme i gang med Volleyligaen igen efter en julepause,” siger Casper Ahlehoff Hansen, fast Volleyliga-kommentator hos Volleyball Danmark.

”Det er nu, at grundspillet går ind i sin afgørende fase. Kampen om topplaceringerne intensiveres, og som ventet er det et meget bredt felt, der kæmper med om at få det bedste udgangspunkt for kvart- og semifinaler,” siger han.

Meget på spil i grundspillet sidste kampe
Som stillingen ser ud pt., ligger Brøndby og Holte til at booke den direkte semifinale-billet hos kvinderne. Brøndby er ubesejrede, mens Holte er noteret for fem sejre ud af seks mulige.

Amager er førsteudfordrer til at snuppe den direkte semifinale-billet fra Holte med fire sejre inden jul. Aarhus er noteret for tre sejre, Køge for to og Fortuna Odense for en enkelt.

Ikast KFUM er stadig uden sejr i Volleyligaen og ser dermed ud til ikke at komme med i kampen om medaljer.

Gentoftes herrer virker som stærke kandidater til at snuppe 1. pladsen i grundspillet med syv sejre ud af syv mulige. Der er mere kamp om 2. pladsen, som pt. tilhører Marienlyst med fem sejre. Fynboerne er dog skarpt forfulgt af både Hvidovre, ASV Århus og Ishøj, som ånder dem i nakken – alle med fire sejre.

I kampen om den sjette og sidste plads i kvartfinalen er der kun en sejr, som adskiller Middelfart på den øjeblikkelige 6. plads og Lyngby-Gladsaxe på 7. pladsen.

VK Vestsjælland er uden sejre på 8. pladsen og har dermed lang vej til en plads i kvartfinalerne.

Volley TV, Volleyball Danmarks nye TV-kanal på nettet, streamer også i 2017 fra Volleyligaen.

”Som vi så til Final 4, kom vi godt fra start med vores nye streaming setup. Det er ret unikt, at vi i volleyball har et setup, hvor vi selv kan producere kampe med helt op til seks kameraer. Så mange kameraer kan seerne ikke forvente til Volleyliga-kampene, men man vil fremover opleve et stærkere og forbedret produkt,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

Fortuna Odense byder Ikast KFUM velkommen til årets første Volleyligakamp i kvindernes Volleyliga lørdag den 14. januar klokken 13:00 i Dalumhallen. Team Køge og Amager mødes søndag den 15. januar klokken 13:00 på Asgårdskolen.

Hos herrerne åbner ASV Århus og Ishøj 2017 lørdag den 14. januar klokken 14:00 i Gl. Stadionhal.

Klik ind på kvindernes Volleyliga her.  

Klik ind på herrernes Volleyliga her.
Read 1093 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.