Hjemmesidebanner
torsdag, 03 marts 2016 13:51

Status på Danmarksturneringen: Fusion af klubber, fritagelse for oprykning, ekstraordinær nedrykning og wildcardhold.

Written by
1. marts udløb fristen for ansøgning om fusion af klubber, fritagelse for oprykning, ekstraordinær nedrykning og wildcardhold. Hermed en status:

Aalborg HIK og VK74 Aalborg er fusioneret og vil i den kommende sæson optræde som Aalborg Volleyball.

Kvalifikation til VolleyLigaen
Turneringsudvalget har godkendt ansøgning fra Randers Novo (herrer) og DHV Odense (damer) om nedrykning til 1. division efter denne sæson. Begge hold slutter sæsonen efter VolleyLigaens grundspil og deres kampe i kvalifikation til VolleyLigaen suspenderes. Kvalifikation til VolleyLigaen spilles med tre hold for hhv. damer og herrer (nr. 7 i VolleyLigaen og nr. 1-2. fra 1. division), der spilles om 2 pladser i VolleyLigaen i sæsonen 2016-17. Der spilles alle mod alle ude og hjemme. Læs mere >>

Kvalifikation til 1. division
Turneringsudvalget har godkendt ansøgning fra Grøndal EV (herrer)om nedrykning til 2. division efter denne sæson.  Grøndal EV’s kampe i kvalifikation til 1. division herrer suspenderes.
De to vindere af 2. division møder hinanden i kvalifikationskampe (bedst af to kampe (hjemme og ude). Rangering efter prioritering af flest vundne: kampe, kamppoint, sætforskel og boldforskel. Ved lighed spilles et Golden Set). Vinderen af disse kvalifikationskampe rykker direkte op i 1. division, mens taberne møder nr. 5 i kvalifikation til 1. division.

For damerne er forløbet næsten det samme. Dog spiller vinderen af kvalifikationskampene mod nr. 6 i kvalifikation til 1. division, mens taberne møder nr. 5 i kvalifikation til 1. division.

Fritagelse fra oprykning i 2.-3. division
Følgende hold fra 2-3. division har søgt om fritagelse for oprykning.
Farum-Holte (2. div HØ) og VK Næstved (2. div. DØ)
Ønsker et oprykningsberettiget hold ikke at rykke op, overgår pladsen til det næste oprykningsberettigede hold i rækken.

Ekstra ordinær nedrykning
Turneringsudvalget har godkendt ansøgning om ekstraordinær nedrykning fra følgende hold: DHV Odense.2 (2. div HV) og Vesthimmerlands VK (3. div DV) til en lavere række
Et hold der har spillet sig til nedrykning (nr. 10 i 2. division og nr. 9-10. i 3. division) rykker som udgangspunkt altid ned (nedrykning suspenderes kun hvis rækken ikke kan fyldes op).

Wildcardhold
DVBF’s administration foretager en vurdering af ansøgningerne.
Top Volleyball Danmark fordeler de uddelte wildcardhold i rækkerne på baggrund af administrationens indstilling. Resultatet forventes udmeldt til de ansøgende klubber af denne senest 15. marts.

Hvidovre VK wildcard i 2. div. HØ overgår efter sæsonen til et ”almindeligt” hold, og rykker ned i 3. division herrer øst. Alle øvrige eksisterende hold har søgt om forlængelse af deres projekter.  Der er i alt kommet 8 wildcardansøgninger.
Read 1017 times
Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.