Hjemmesidebanner

Turnering (146)

Marienlysts danske mestre kan føje endnu en pokaltitel til samlingen. I et medrivende drama mod Gentofte, kunne fynboerne triumferende række armene i vejret efter en 3-1-sejr.

Pokalfinale, Final 4: Marienlyst vs. Gentofte 3-1 (25-23, 18-25, 25-20, 25-20)
Frederiksberg Hallen


To stærke mandskaber stod over for hinanden i herrernes pokalfinale. Gentofte og Marienlyst kender hinanden utroligt godt i finalesammenhæng, hvor klubberne har mødt hinanden i de seneste 5 DM-finaler.

Lørdag eftermiddag gjaldt det så pokalfinalen i Frederiksberg Hallen, der fra første serv var et højintenst drama med drabelige slagudvekslinger og mørtel-tætte blokader.

Frederiksberg Hallen var på kogepunktet som finalen skred frem. Marienlysts angrebsduo Kristoffer Abell og Sigurd Varming var brandvarme, lavede 45 point tilsammen og sikrede Marienlyst pokaltitlen 3-1.

Kristoffer Abell blev også kåret til pokalfighter og var glad og helt fåmælt mand efter kampen:

”Det er helt vildt. Det er helt perfekt. Jeg er mega stolt på hele holdets vegne. Vi vidste, at vi skulle se bort fra vores svingende præstationer tidligere i år og præstere i dag, og det lykkes bare perfekt,” siger han.

Marienlyst-træner Peter Lyø:

”Vi har hele tiden vidst, at vi kunne spille på det her niveau. Vi har bare ventet på forløsningen,” siger han.

”Drengene fik masser af frihed i dag. Oplægget var, at de måtte serve, som de ville, modsat mange andre hold, som har en meget stram taktik,” siger Peter Lyø.

”Mit eneste krav var, at de skulle slå, og blive ved med at slå, slå, slå,” siger han.

”Drengene håndterer den frihed godt. De mærkede kampens puls, og heldigvis mærkede de rigtigt. Det er et mega boost for holdet at vinde i dag,” slutter Marienlyst-træneren.

Marienlyst begyndte pokalfinalen bedst og var ovenpå gennem hele 1. sæt. Selvom Gentofte bragte balance i regnskabet ved 17-17, trak fynboerne med det samme fra igen og lukkede sættet 25-23.

Gentofte satte sig solidt på 2. sæt fra start af, hvor de fik presset fynboerne til flere fejl. Marienlyst kom bagud med 3-4 point, og karakteriserende for Marienlysts sæson havde de svært ved at komme op igen, når de først er kommet ned i et hul, og sættet gik til Gentofte med 25-18.

Det var nat og dag med Marienlyst, der i 3. sæt var som forvandlede i forhold til det foregående sæt. Præcis som i 1. sæt førte fynboerne frem til 17-17, hvor Gentofte udlignede, inden Marienlyst så trak fra igen, øgede et gear og vandt sættet 25-20.

Marienlyst buldrede videre i 4. sæt, hvor Gentofte-træner Denis Janka forsøgte at vende slagets gang ved at skifte Sebastian Mikelsons og Tobias Kjær ind bagud 10-14. Trods tre Gentofte-point i træk, fik Gentofte ikke lukket hullet, og da Denis Jankas tropper gjorde det sværere for dem selv bagud 16-18 ved at brokke sig til et rødt kort og et ekstra point ind på Marienlyst-kontoen, var der ikke længere tvivl om kampens udfald, som Marienlyst cementerede 25-20.

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer): 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer): 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer): 0-3 (22-25, 23-25, 24-26)
Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer): 3-1 (22-25, 25-16, 25-18, 25-18)

Lørdag den 16. december
Pokalfinale damer: Holte IF vs. Brøndby VK: 3-0 (25-22, 25-22, 25-20)
Pokalfinale herrer: Marienlyst vs. Gentofte Volley: 3-1 (25-23, 18-25, 25-20, 25-20)
Lørdag, 16 december 2017 14:28

Holte nye pokaldronninger i volleyball

Written by
For 4. år i træk stod Brøndby og Holtes kvinder over for hinanden i pokalfinalen. Brøndby havde vundet de tre foregående, men i dagens kamp fik Holte vippet Brøndby af tronen og er nye pokalmestre efter en 3-0-sejr.  

Pokalfinale, Final 4: Holte IF vs. Brøndby VK 3-0 (25-22, 25-22, 25-20)
Frederiksberg Hallen


Begge trænere havde forud for pokalfinalen udtryk stor respekt for modstanderen på den anden side af nettet og vurderet vinderchancerne til 50/50.

Pokalfinalen begyndte også tæt, men som sættene skred frem, havde Holte kvalitet til at minimere egne fejl og samtidig få spredt deres point ud på flere spillere, mens Brøndby var meget afhængige af Trine Kjelstrups højre arm.

Holte havde Amalie Owie, Sofia Martinez-Lavin og Juliane Daugaard, som alle tre scorede over 10 point.

Holte var bagud i alle tre sæt, men fik fightet sig tilbage og kunne fejre deres 10. pokalfinale i træk med en flot kamp og som kronen på værket løfte pokalen efter en 3-0 sejr.

”Det er stort at få børn, men det her er det fedeste lige nu,” siger Holte-træner Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Det er lidt ufatteligt. Pigerne spiller en utrolig flot kamp. Vi er bagud i alle tre sæt, men kæmper os tilbage og holder hovederne kolde. Jeg er så stolt af pigerne,” siger han.

 ”Brøndby har fint fat i Sofia, så det er fantastisk, at andre træder til og laver point. Der er rigtig mange ting, der lykkes i dag. Vi holder niveau gennem hele kampen, og det er med til at sikre os sejren,” slutter Holte-træneren.

Topscorer for Holte blev Juliane Daugaard med 12 point. Hun blev efterfølgende kåret til kampens pokalfighter.

Holdene skulle lige slå finalenerverne ud af hænderne i 1. sæt, som bar præg af kampens betydning. 11 servefejl i sættet og flere uprovokerede fejl, dog også kombineret med lækre detaljer, gjorde, at sættet blev lige præcis så tæt som forventet. Holte havde gjort flere tilløb til at slå et lille hul, men der var stadig balance i regnskabet ved 21-21. Ava Sophia Cramp lavede en monsterblok til Holte-føring 23-21, og de sortblusede bandt knude på sættet 25-22.

Brøndby kom ekstra opsatte på banen til 2. sæt, hvor de gulblusede havde ryster nerver af sig, tydeligst demonstreret af et perfekt placeret servees af Eva Mielskov Bang til 11-6-føring. Brøndbys føring nåede op på 7 points, men svandt til 15-14, inden cheftræner Jens bang kaldte timeout. Holte udlignede ved 18-18, og så indfandt nerverne sig igen hos begge hold. Sofia Martinez-Lavin kunne med et drøn af et serve es sende sættet til Holte 25-22.  

Efter Brøndby igen kom bedst fra start i 3. sæt, begyndte alt stille og roligt at lykkedes for Holte. Oftere og oftere fik de blokeret Brøndbys farligste våben Trine Kjelstrup, mens en storspillende Juliane Daugaard høstede point både med solide blokader og centerangreb. Brøndbys spil faldt stille og roligt fra hinanden, og Holte kunne fejre sejren efter 25-20.

Pokalfighter blev Juliane Daugaard.

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer): 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer): 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer): 0-3 (22-25, 23-25, 24-26)
Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer): 3-1 (22-25, 25-16, 25-18, 25-18)

Lørdag den 16. december
Pokalfinale damer: Holte IF vs. Brøndby VK: 3-0 (25-22, 25-22, 25-20)
Pokalfinale herrer: Marienlyst vs. Gentofte Volley
Marienlysts regerende danske mestre er klar til pokalfinalen lørdag kl. 16.00, efter de i en intens affære besejrede Ishøj med 3-0.

Final 4, semifinale: Ishøj Volley vs. BK Marienlyst 0-3 (22-25, 23-25, 24-26)
Frederiksberg Hallen


På papiret var semifinalen mellem Ishøj og Marienlyst helt åben. Ishøj har haft en fremragende sæson og indtager pt. Volleyligaens 2. plads, mens Marienlysts regerende danske mestre modsat har haft en skuffende sæson indtil videre med blot tre sejre i ligaen.

Men det flotte fynske holdkort og historik er ikke til at tage fejl af, da Marienlyst har været i ni af de seneste ti pokalfinaler og i den grad kunne bruge et vendepunkt i sæsonen.  

Semifinalen blev da også en tæt og spændende slagudveksling, hvor få point skilte holdene ad i hvert af de tre tætte sæt, som sikrede Marienlyst sejren.  

Marienlyst-træner Peter Lyø:

”Vi havde regnet med, at det ville blive en tæt kamp. Men gennem den seneste halvanden måned har vi trænet rigtig godt, blevet mere sammenspillet og det giver sig til udtryk i dag, hvor vi har færre udfald end tidligere, ” siger han.

”Jeg spiller mere safe i dag end normalt, hvor jeg godt kan lide at skifte mre ud. Men det virker så nervøst på begge sider af nettet, så vi holder de samme mand på banen,” siger Peter Lyø.

”Det betyder så meget for os at komme i pokalfinalen. Drengene skulle mentalt over den hurdle. Vi har snakket om os selv som favoritter til kampen mod Ishøj for at forberede os mentalt, det hjalp,” slutter Marienlyst-træneren.

Spillende Ishøj-træner Marcin Janczak:

”Det var så tæt en kamp, som betød så meget for holdet. Kampens vigtighed forplanter sig i spillerne, og det gør, at vi bliver for stresset i nogle situationer. Og når vi stresser, så kan vi ikke spille og smider kampen,” siger han.

”Vi vidste, at Marienlyst ville være et bedre hold, end da vi mødte dem tidligere på sæsonen. Og så må jeg fremhæve deres libero, som virkelig har gjort et stort fremskridt og spiller en vigtig rolle i dag,” siger Marcin Janczak.

Holdene fulgtes ad i et intensivt 1. sæt, hvor både hænder og Ishøjs Karol Dziubas fødder var i brug for at holde bolden i spil i kampen om hvert eneste point. Stillingen balancerede stadig ved 17-17, hvor Marienlyst fik et 2-points forspring, som de byggede videre på og lukkede sættet med 25-22.

Ishøj tog teten i 2. sæt, hvor de førte komfortabelt 12-6, inden Marienlyst stemplede ind og på en god pointstime reducerede til 12-11, inden der var balance i regnskabet ved 17-17. Holdene fulgtes ad frem til 23-23, hvor først Marienlysts Kristoffer Abell slog til fra kanten, og efterfølgende Daniel Thomsen med en vandtæt blokade sikrede fynboerne sættet 25-23.

3. sæt blev endnu tættere end de to foregående. Ishøj overlevede to matchbolde bagud 22-24, inden først Simon Bitsch og derefter Sigurd Varming blokkede Marienlyst til sætsejr 26-24 og dermed en 3-0-sejr.

Med sejren er Marienlyst klar til pokalfinalen i morgen klokken 16:00, hvor de møder vinderen af den anden semifinale mellem Gentofte og Middelfart.

Alle kampe til Final 4 vises direkte på Volley TV. 

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Kl. 13.00: Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer): 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Kl. 15.00: Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer): 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Kl. 17.00: Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer): 0-3 (22-25, 23-25, 24-26)
Kl. 19.00: Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer)

Lørdag den 16. december
Kl. 13.30: Pokalfinale damer: Holte IF vs. Brøndby VK
Kl. 16.00: Pokalfinale herrer:

- Med forbehold for forsinkelser begge dage.
De tredobbelte pokalmestre fra Brøndby er klar til deres 4. pokalfinale i træk, efter de besejrede Elite Volley Aarhus i semifinalen ved Final 4 i Frederiksberg Hallen.

Final 4, semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Frederiksberg Hallen


Kvindernes pokalfinale er for 4. år i træk et opgør mellem sværvægterne i dansk damevolley, Brøndby og Holte.

Brøndby har været fast inventar i Final 4 siden den første event i Frederiksberg Hallen i 2014, og holdet fra den københavnske vestegn har vundet alle tre pokalfinaler indtil videre.

Inden Brøndby for alvor kunne rette sigtekornet ind på pokalfinalen lørdag, gjaldt det semifinalen mod Final 4-debutanterne fra Elite Volley Aarhus.

Og rutinen fornægtede sig ikke i semifinalen, hvor holdet fra Smilets By endte med mundvigene pegende nedad. Brøndby var for stærke i alle spillets facetter og bookede billet til deres 4. pokalfinale i træk med en 3-0-sejr.

Brøndby-træner Jens Bang var en glad mand efter sejren:

”Aarhus er et godt hold, de har fået en virkelig god træner, der har fået organiseret dem bedre end tidligere og udnytter deres kvaliteter bedst muligt. Vi er nødt til at spille med vores bedste opstilling gennem hele kampen,” siger han.

”Forskellen i dag er rutinen. Vi har prøvet det her mange gange før. Og så har vi Trine Kjelstrup, der kan vinde bolde, når der er brug for det,” siger Jens Bang og kigger frem mod pokalfinalen lørdag kl. 13.30:

”Holte har spillet europæisk tidligere i denne uge, så de bør være bedre mentalt rustet end os. Det bliver en kamp, der kan gå begge veje og kommer til at handle om, hvem der står bedst og har dagsformen,” slutter Brøndby-træneren.

Aarhus-træner Shane Smith:

”Brøndby viser, at de er et virkelig stærkt hold. Vi vidste, at det ville være en stor udfordring, hvis vi skulle spille os i pokalfinalen,” siger han.

”Vi bliver presset og laver derfor for mange personlige fejl. Og så har Brøndby en meget dygtig hæver og en kant, der virkelig kan slå boldene ned,” slutter Shane Smith.

Brøndby lagde hårdt ud i 1. sæt, hvor den altid hårdtslående Trine Kjelstrup viste, hvorfor kollegerne i Volleyligaen igen i år har nomineret hende til Årets spiller. 8 point satte hun ind på Brøndby-kontoen i åbningssættet, som Brøndby vandt 25-20.

Efter en glimrende start på 2. sæt for Elite Volley Aarhus fik Brøndby udlignet ved 8-8. Brøndbys giftige angrebsduo Trine Kjelstrup og Deprece Washington fortsatte med at finde hullerne i EVA’s blokader hele vejen til sætsejren 25-19.

3. sæt var helt lige frem til 14-14. Men så trak de regerende pokalmestre fra, og hvem andre end Trine Kjelstrup kunne hamre matchpointet i gulvet til 25-21.

Med sejren er Brøndby klar til pokalfinalen i morgen klokken 13:30, hvor de møder Holte.

Alle kampe til Final 4 vises direkte på Volley TV.

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Kl. 13.00: Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer): 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Kl. 15.00: Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer): 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Kl. 17.00: Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer)
Kl. 19.00: Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer)

Lørdag den 16. december
Kl. 13.30: Pokalfinale damer: Holte IF vs. Brøndby VK
Kl. 16.00: Pokalfinale herrer

- Med forbehold for forsinkelser begge dage.
Fredag, 15 december 2017 13:48

Holte klar til 10. pokalfinale i træk

Written by
Holte IF bookede fredag billet til deres 10. pokalfinale i træk, efter de besejrede Amager VK i den 1. semifinale ved Final 4 i Frederiksberg Hallen.

Final 4, semifinale: Holte IF vs. Amager VK 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Frederiksberg Hallen


Inden Holtes billet til pokalfinalen kom i hus, skulle Amagers damer på den anden side af nettet besejres. En svær modstander, da amargenserne, foruden to bronzemedaljer de to seneste sæsoner, har vist sig stærke i pokalsammenhæng og i år stod i deres 3. Final 4 i træk.      

Begge mandskaber leverede en god forsvarskamp, og den helt store forskel var kvaliteten af angrebene.

Her var Amager uden deres farligste angrebsspiller i denne sæson Thit Bak, mens Holte havde et større angrebsarsenal at rulle ud først an af Sofia Martinez-Lavin, der havde diamanter i hænderne.

Styrkeforholdet viste sig efter tre glimrende sæts volleyball at falde ud til Holtes fordel, og dermed er Holtes regerende danske mestre klar til sin 10. pokalfinale i træk i Frederiksberg Hallen i morgen klokken 13.30, hvor de møder vinderen af semifinalen mellem Elite Volley Aarhus og Brøndby.

Holte-træner Sven-Erik Borch Lauridsen var meget tilfreds efter kampen:

”Jeg er rigtig glad for, at vi kommer så godt fra start. Vi havde inden kampen talt om at være klar, og vi kommer på banen med en rigtig god energi, som vi holder gennem hele kampen,” siger han.

”Jeg synes, at vi har godt styr på Amager gennem hele kampen. Vi laver nogle gode justeringer undervejs, og pigerne leverer en solid præstation,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

”Jeg havde frygtet, at Europa Cup-kampen stadig sad i pigerne, men de var skarpe,” siger han.

”Jeg har to lige store bunker papirer ude i bilen – en på Aarhus og en på Brøndby. Vi begår ikke den fejl kun at forberede os på det ene hold,” slutter Holte-træneren.

Træner-kollega for Amager Lars Engell:

”Vi starter simpelthen for svagt. Vi havde en strategi om at lave mange point på centerpositionen, men det lykkedes kun halvt, og så skal Cara lave rigtig mange point på kanten, og det er svært mod Holte, for der er de rigtig stærke,” siger han.

”Vi presser bedre på i vores serv i 3. sæt, hvor vi også kommer tæt på, men Holte havde kontrol over vores kanter,” slutter Lars Engell.

Holte buldrede derudaf fra starten af 1. sæt med en hårdtslående pointsluger Sofia Martinez-Lavin på højrekanten. Amager var samtidig uden deres farligste angrebsspiller i denne sæson Thit Bak og havde derfor svært ved at dæmme op for Holte, hvor Holte-anfører Nora Møllgaard sikrede sættet 25-16.

Amager gik ufortrødent til opgaven i 2. sæt, hvor de hurtigt bragte sig foran 6-2. Stille og roligt blokerede Holte sig tilbage i sættet og gik fra at være bagud 8-11 til at være foran 13-11. Ava Sophia Cramp var en levende mur ved nettet, og Holte sikrede sig sættet 25-17.

I 3. Sæt var Amager bedre med, da de fik trykket mere på i serven. Holte-hæver Nikoline Mogensen kom mere ud at løbe, og Amager fik udlignet til 23-23. Men så hamrede Sofia Martinez-Lavin igennem til 24-23, inden Amager måtte se Holte vinde sættet med 25-23 og dermed kampen 3-0.

Med sejren er Holte klar til pokalfinalen i morgen klokken 13:30, hvor de møder vinderen af den anden semifinale mellem Elite Volley Aarhus og Brøndby.

Alle kampe til Final 4 vises direkte på Volley TV. 

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Kl. 13.00: Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer): 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Kl. 15.00: Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer)
Kl. 17.00: Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer)
Kl. 19.00: Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer)

Lørdag den 16. december
Kl. 13.30: Pokalfinale damer
Kl. 16.00: Pokalfinale herrer

- Med forbehold for forsinkelser begge dage.
Årets største volleyballevent begynder i morgen, når otte af Danmarks bedste hold samles til Final 4 i pokalturneringen. Frederiksberg Hallen danner rammerne med semifinaler fredag den 15. december og pokalfinaler lørdag den 16. december. Alle kampe vises på Volley TV.

Volleyball Danmarks faste Volleyliga-kommentator Casper Ahlehoff Hansen har kigget nærmere på fredagens fire semifinaler ved Final 4 i pokalturneringen. Her kommer han med sin vurdering af de forestående pokalbrag. 

Kl. 13.00: Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer)

”I min optik er Holte kæmpe favoritter til at sikre sig en plads i pokalfinalen. Amager har haft svært ved at få gang i deres nye spillere og ramme samme niveau, som sikrede dem bronzemedaljer i sidste sæson,” siger Casper Afhlehoff Hansen.

”Men Holte har haft nogle udfald i denne sæson. Så hvis Amager rammer topniveauet og får gang i deres spilfordeler, og Holte samtidig underpræsterer bare en lille smule, så kan det blive en rigtig interessant semifinale,” siger han.

Kl. 15.00: Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer)

”Aarhus og Brøndby har lige mødt hinanden i Volleyligaen, hvor Brøndby godt nok vandt 3-1, men Aarhus tog sæt og var godt med i resten af kampen,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Aarhus spiller godt i denne sæson, det bedste i flere år. De har flere strenge at spille på end tidligere, så jeg tror, at i den grad er klar til at byde Brøndby op til dans i kampen om en plads i pokalfinalen,” siger han.
 
Kl. 17.00: Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer)


”Det er en svær kamp at spå om. Da Ishøj og Marienlyst mødte hinanden i Volleyligaen for en måned siden, vandt Ishøj 3-1 i en super tæt kamp. Ishøj har virkelig spillet stærkt i denne sæson. For bare en uge siden lå de nummer 1 i Volleyligaen og var ubesejrede,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Marienlysts regerende danske mestre har modsat haft en katastrofal start på sæsonen med flere nederlag end sejre. Derfor er pokalturneringen også ekstra vigtig for Marienlyst, da det kan være vendepunktet for fynboerne,” siger han.

Kl. 19.00: Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer)

”Gentofte er kæmpe favoritter til at booke en billet til pokalfinalen. Selvom Middelfart er fint kørende i denne sæson, så skal de virkelig ramme deres topniveau, hvis de skal drille Gentofte,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Fynboerne bedste våben er Nicholas Hunt, som er en mega spændende spiller. Kan Middelfart få gang i ham og samtidig dæmmet op for Gentoftes angreb, så er der muligheder,” siger han.

Billetter til pokalfinalerne kan købes online her eller i indgangen.
Alle kampe ved Final 4 i pokalturneringen streames direkte på Danmarks bedste volleyballkanal på nettet Volley TV.

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Kl. 13.00: Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer)
Kl. 15.00: Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer)
Kl. 17.00: Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer)
Kl. 19.00: Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer)

Lørdag den 16. december
Kl. 13.30: Pokalfinale damer
Kl. 16.00: Pokalfinale herrer

- Med forbehold for forsinkelser begge dage.
Det er nu besluttet, hvor finalerne i NEVZA Club Championships NCC skal spilles. Samtidig er det trukket lod til finalekampene.

Danmark har to hold med i damernes finalespil i NCC, da både Holte og Brøndby gik ubesejrede gennem gruppespillet.

Damernes finaler i NEVZA Club Championships spilles i Brøndby den 19.-21. januar 2018. Der er samtidig trukket lod til kampene, som ser således ud:

Holte IF - Oslo Volley
Førde VBK - Brøndby VK

På herresiden har Danmark et enkelt hold med i finalerne i form af de regerende danske mestre Marienlyst. De skal en tur til Bergen i Norge, hvor finalespilles spilles den 26.-28. januar 2018.

Marienlyst møder hjemmeholdet TIF Viking, mens den anden kamp bliver et opgør mellem Tromsø og Randaberg.
De afgørende slag skal slås om, hvem der kommer med i den eftertragtede Final 4 i Frederiksberg Hallen den 15. og 16. december.

Otte hold skal koges ned til fire, når kvartfinalerne i pokalturneringen spilles torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Både på dame- og herresiden venter der nogle gode dueller, og det bliver spændende at se, hvem der slipper gennem nåleøjet til Final 4.

Der er fri entré til semifinalerne fredag den 15. december, mens billetter til pokalfinalerne lørdag den 16. december kan købes her.
Der er 25 procents rabat resten af november. 

KLIK HER FOR AT FØLGE DAMEKAMPENE PÅ LIVESCORE
KLIK HER FOR AT FØLGE HERREKAMPENE PÅ LIVESCORE

1/4-FINALER, KAMPPROGRAM
23/11, 19.30: Marienlyst vs. ASV (h)
24/11, 19.30: Køge vs. Elite Volley Aarhus (d)
25/11, 13.30: Middelfart vs. Hvidovre (h)
25/11, 14.00: Gentofte vs. Amager (d)
25/11, 16.00: Gentofte vs. Aalborg (h)
25/11, 19.30: Vestsjælland vs. Ishøj (h)
25/11, 18.00: Vestsjælland vs. Brøndby (d)
26/11, 18.00: Fortuna Odense vs. Holte (d)

Godt en tredjedel af sæsonen i landets bedste række er spillet, og det er tid til et overblik.

Efter fem runder af herrernes Volleyliga er status langt fra den velkendte med Marienlyst og Gentofte i parløb i toppen.

De regerende danske mestre fra Marienlyst frister efter fem spillerunder en noget uvant tilværelse som tredjesidst i Volleyligaen. Det er blot blevet til en enkelt sejr til fynboerne indtil videre i sæsonen.

Gentoftes regerende pokalmestre indtager duksepladsen med maksimumpoint efter fem kampe. Samme antal sejre har Ishøj, der dog må vige 1. pladsen på en dårligere sætscore.

Oprykkerne for Aalborg har i den modsatte ende af tabellen fået en hård start på Volleyligatilværelsen. Nordjyderne har endnu ikke smagt sejrens sødme, og det er kun blevet til et enkelt sæt til Stephen Adjohs tropper.  

”Det er meget interessant, at så mange hold byder sig til. Ishøj har vist sig rigtig godt spillende og samtidig stabile, og de bliver spændende at følge resten af sæsonen,” siger Casper Ahlehoff Hansen, Volleyball Danmarks Volleyliga-kommentator på Volley TV.

”Samtidig kan man godt være lidt i chok over, at Marienlyst ikke har flere sejre på kontoen. De har mødt stærke modstandere, men kun én sejr indtil videre kan få alarmklokkerne til at ringe. Jeg kan dog ikke forestille mig, at de bliver ved med at være så ustabile,” siger han.

”Selvom Gentofte har maksimumpoint, synes jeg ikke, at de ser ikke ligeså stærke ud som i sidste sæson,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Det er dog stadig tidligt at spå om, hvordan og hvorledes det ender. Jeg nyder i hvert fald en meget spændende Volleyligasæson indtil videre,” siger han.

SE STILLINGEN OG RESULTATER I HERRENES LIGA HER. 

Lugter de medaljer i Smilets By?
På damesiden er pokalmestrene fra Brøndby eneste ubesejrede hold i ligaen og dermed tophold med fire sejre i fire kampe.

Noget overraskende er det ikke den evige rival fra Holte, der ligger på 2. pladsen. De regerende danske mestre har inkasseret to nederlag og må efter fem kampe tage til takke med 3. pladsen i Volleyligaen.  

Derimod har Head Coach i Aarhus, Shane Smith, i den grad fået smilene frem hos spillerne fra Smilets By. Nummer 2 i damernes Volleyliga hedder nemlig Elite Volley Aarhus, der har vundet fire af sæsonens første fem kampe.

I den anden ende af tabellen har Ikast KFUM’s unge mandskab stadig sæsonens første sejr til gode i bunden af ligaen. Det skal dog pointeres, at midtjyderne kun har spillet fire kampe, ligesom Fortuna Odense og Frederiksberg på pladserne umiddelbart over også har en kamp til gode.

”Elite Volley Aarhus har imponeret indtil videre. De har virkelig leveret nogle stærke præstationer både ude og på deres altid svære hjemmebane. De har været stabile, og det kan de komme rigtig langt på,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Derudover ser vi nogle resultater, som der bare ikke har været i de sidste sæsoner. Køge har slået Holte, oprykkerne fra Frederiksberg har slået bronzevinderne fra Amager. Generelt ser damernes liga ud til at være mere jævnbyrdig og mere spændende i år,” siger han.

”Brøndby buldrer derudaf, men som de selv giver udtryk for, så er de stadig ikke helt der, hvor de skal være. Det er stadig alt for tidligt at spå om placeringer og medaljer,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

SE STILLINGEN OG RESULTATER I DAMERNES LIGA HER.
Fredag, 17 november 2017 16:38

Her afvikles DM for ungdom 2018

Written by
Volleyball Danmarks Bredde og Udviklingsstyregruppen har tildelt værtskaberne Danmarksmesterskaberne for ungdom.
Danmarksmesterskaberne bliver spillet


U14 DM
afholdes den 21-22. april 2018 i Lillebæltshallerne med Middelfart VK  som arrangør.
U14 Teen 2 DM afholdes den 21-22. april 2018 i Lillebæltshallerne med Middelfart VK  som arrangør.

U18 DM
afholdes den 5-6. maj 2018 i Gentoftesportspark med Gentofte Volley som arrangør. 
U21 DM
 afholdes den 11-13. maj 2018 i Ikast-Brande Arena med Ikast KFUM som arrangør.
U16 DMafholdes den 26-27. maj 2018 i Brønderslevhallen med VK Vendsyssel som arrangør.
Mandag blev der i Idrættens Hus i Brøndby trukket lod til kvartfinalerne i pokalturneringen. Det er sidste skridt på vejen for at komme med i den eftertragtede Final 4 den 15.-16. december i Frederiksberg Hallen.

Lodtrækningen blev streamet live på Volleyball Danmarks Facebookside, og resultaterne af lodtrækningen kan ses herunder, hvor videoen også kan ses eller genses.

1/4-FINALER, DAMER
Team Køge vs Elite Volley Aarhus (Asgårdskolen)
Gentofte Volley vs Amager VK (Kildeskovshal 1)
VK Vestsjælland vs Brøndby VK (Korsørhallen)
Fortuna Odense Volley vs Holte IF (Klostermarkshallen)  

1/4-FINALER, HERRER             
Gentofte Volley vs Aalborg Volleyball (Kildeskovshal 1)
Middelfart VK vs Hvidovre VK (Lillebæltshallen)
Boldklubben Marienlyst vs ASV Århus(Marienlyst Centret Hal 4)
VK Vestsjælland vs Ishøj Volley (Korsørhallen)

KØB BILLETTER TIL FINAL 4 HER (25 PROCENTS RABAT HELE NOVEMBER)

11 damehold og 9 herrehold krydsede i weekenden klinger i gruppespillet i NEVZA Club Championships, NCC. Tre danske hold viste storspil og gik ubesejrede videre til finalespillet.

Holtes regerende NCC-mestre var selv værter for Gruppe A, hvor de tog imod ToppVolley Norge, TIK Viking og Volleyliga-kollegerne Amager.

Holte viste dog ikke den store gæstfrihed og vandt tre gange 3-0, hvilket sender dem suverænt til tops i gruppe og direkte i finalespillet.

Samme scenarie udspillede sig i det andet gruppespil på dansk grund, Gruppe B i Brøndby. Her var klubben fra den københavnske vestegn også det stærkeste hold i gruppen, hvor de vandt 3-0 over Afturelding og 3-1 over Oslo Volley.

Dermed er Brøndby også videre til finalespillet. Her for de to danske klubber selskab af Førde VK, som vandt Gruppe C samt Oslo Volley, som blev bedste 2’er.

Finalespillet spilles den 19.-21. januar. Værterne offentliggøres senere.

Amager og Køge fik begge en sejr, men det var desværre ikke nok til at sende dem videre fra gruppespillet.

Marienlyst også i finalespillet
Hos herrerne havde Marienlyst fordel af hjemmebane, og den udnyttede de. De regerende danske mestre vandt 3-0 over Afturelding og 3-1 over Randaberg og sikrede sig dermed 1. pladsen i Gruppe B og en billet videre til finalespillet.

Marienlyst bliver eneste danske herrehold i NCC-finalespillet. Hvidovre måtte desværre rejse hjem fra gruppespillet i Norge uden en sejr, mens Ishøj, der var værter for Gruppe C, sluttede på 2. pladsen med en 3-0 sejr over Polonia London. Det var desværre ikke nok til at blive bedste 2’er.

Marienlyst får selskab af Viking, Tromsø og Randaberg i herrernes finalespil, som afvikles den 26.-28. januar. Værterne offentliggøres senere.

Se alle resultater og stillinger her.
Og se meget mere på Facebook her.
Onsdag, 01 november 2017 06:00

Stor NEVZA Club Championships weekend venter

Written by
Der bliver rig mulighed for at opleve nogle af Danmarks bedste volleyballhold i kamp mod andre nordeuropæiske klubber, når bolden denne weekend gives op til gruppespillet i NEVZA Club Championships. 

De danske klubber dominerede NEVZA Club Championships sidste år, hvor Holte vandt guld, Brøndby sølv og Amager bronze hos damerne, men Gentofte vandt sølv hos herrerne.

I år er der desværre ingen svenske klubber med i NCC, der til gengæld har engelske Polonia London med for første gang. I alt skal 11 damehold og 9 herrehold kæmpe om NEVZA Club Championships-titlen.

Danmark har igen i år fået fornøjelsen af at være værter for to gruppespil hos begge køn. Holte og Brøndby er værter for hver deres gruppe i kvindernes turnering, mens Marienlyst og Ishøj er værter for hver deres gruppe i herrernes turnering. Både damerne og herrernes grupper afvikles den 3.-5. november.

Der er i alt syv danske hold med i NEVZA Club Championships, som foruden værtsklubberne tæller Amager VK, Team Køge samt Hvidovre VK.

”Det er altid spændende at se, hvordan nogle af de bedste danske klubber ligger i forhold til andre af de bedste NEVZA-nationer,” siger Casper Ahlehoff Hansen, mediekonsulent i Volleyball Danmark.

”Det giver forhåbentlig holdene en masse kampe på højt niveau mod mere ukendte modstandere, som de ikke spiller mod i hverdagen i Volleyligaen,” siger han.

”Jeg krydser fingre for, at vores klubber kan følge op på de flotte præstationer sidste år, så vi igen har mange danske hold med i finalespillet,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

Han sidder selv bag mikrofonen fredag aften, når Volley TV klokken 19.00 streamer kampen fra Gruppe C, hvor Ishøj møder de regerende engelske mestre Polonia London. 

Holte er regerende NCC-mestre hos damerne, mens svenske Falkenberg er regerende mestre hos herrerne.

Klik her for at komme til kvindernes NCC-side.

Klik her for at komme til herrernes NCC-side.

Følg NEVZA Club Championships på Facebook her.

STREAMING WOMEN POOL A (HOLTE)
Friday, 17:30: Holte vs. Amager  
Friday, 20:00: ToppVolley Norge vs. TIF Viking

Saturday, 15:00: Holte vs. TIF Viking 
Saturday, 17:30: Amager vs. TopVolley Norge 

Sunday, 12:00: Holte vs. TopVolley Norge 
Sunday, 14:30: Amager vs. TIF Viking 

STREAMING WOMEN POOL B (BRØNDBY)
Friday, 20:00: Brøndby vs. Afturelding

Saturday, 15:00: Oslo vs. Afturelding

Sunday, 15:30: Brøndby vs. Oslo 

STREAMING WOMEN POOL C (RANDABERG)
Friday, 17:00: Polonia SideOut vs. Førde VBK
Friday, 19:30: Randaberg vs. Team Køge

Saturday, 15:00: Randaberg VBK vs. Polonia SideOut
Saturday, 17:30: Førde VBK vs. Team Køge

Sunday, 12:00: Polonia SideOut vs. Team Køge
Sunday, 14:30: Randaberg VBK vs. Førde VBK

 STREAMING MEN POOL A (BERGEN)
Friday, 19:00: Førde VBK vs. TIF Viking

Saturday, 15:00: Førde VBK vs. Hvidovre VK

Sunday, 14:30: Hvidovre VK vs. TIF Viking  

STREAMING MEN POOL B (MARIENLYST)
Friday, 19:00: Marienlyst vs. Afturelding

Saturday, 15:00: Afturelding vs. Randaberg

Sunday, 14:00: Marienlyst vs. Randaberg

STREAMING MEN POOL C (ISHØJ)
Friday, 19:00: IBB Polonia vs. Ishøj Volley 

Saturday, 16:00: BK Tromsø vs. IBB Polonia 

Sunday, 12:00: Ishøj Volley vs. BK Tromsø
Volleyliga-hjemmesiden er blevet endnu bedre. I denne sæson opdaterer klubberne med statistik fra kampene live online fra alle kampe.

Hvor mange point scorede nummer 4? Hvor mange perfekte modtagninger havde liberoen? Og hvad var egentlig venstrekantens angrebseffektivitet?

Volleyballfans har efterhånden vænnet sig til at kunne dykke ned i kampstatistikken fra Volleyligaen senest 48 timer efter den sidste bold har ramt gulvet.

I denne sæson af Volleyligaen er det nu muligt at følge statistikken fra kampen bold for bold online. Det vil sige, at du udover at kunne se kampens forløb på pointtavlen også løbende kan se, hvem der laver hvad på banen.

Teknikken er stadig ny, og det samme er nogle af de scouts i klubberne, der skal lave statistikken. Nogle laver deres første online scout, mens andre flere end 500 kampe på CV’et.

Der vil derfor her i starten helt naturligt blive begået fejl. Det er en del af gamet.

Volleyball Danmark er i gensidig forpligtende dialog med klubberne ift. kampstatistik, hvor der er ”fejl” i, ikke rettet endeligt til, eller er andre ting, som skal justeres.

Klubberne har stadig 48 timer til at tjekke, rette og uploade den endelige kampstatistik, når kampen er slut.

Klik her for at komme til damernes Volleyliga site.

Klik her for at komme til herrernes Volleyliga site.
En ny Volleyligasæson står for døren, første serv sendes af sted den 7. oktober og spørgsmålene står i kø.

Kan Holtes damer og Marienlysts herrer forsvare DM-guldet? Hvem bliver de helt store profiler i denne sæson? Hvem får sit gennembrud? Og hvordan klarer oprykkerne sig?

​I et helt nyt online magasin har vi talt med samtlige trænere i både damerne og herrernes liga og stillet dem blandt andet disse spørgsmål. Magasinet er optimeret til din skærm, uanset om du sidder ved computeren, læser det på din tablet eller smartphone.

I Volleyliga Magasinet kan du blive meget klogere på klubbernes forberedelser frem mod nye sæson i Volleyligaen, som kulminerer til april, hvor danmarksmestrene igen skal findes i en finaleserie på bedst af fem kampe.

Læs også om til- og afgange i truppen samt trænernes medaljefavoritter.

Danmarks bedste volleyballkanal Volley TV er som vanligt på pletten og streamer udvalgte kampe fra ligaen i knivskarp kvalitet. Allerede nu kan du se, hvornår du skal reservere skærmen derhjemme, hvis du ikke kan komme i hallen. Klik her for at se nærmere på Volley TV.

Det helt store overblik; stillingen, kampprogrammet, statistikken og så videre, kan du som altid få den dedikerede Volleyliga-portal her.

KLIK DIG VIDERE TIL VOLLEYLIGA MAGASINET HER.
Landets bedste volleyballrække tager hul på en ny sæson i weekenden med DM-revanche både hos damerne og herrerne. Volley TV streamer begge kampe plus en ekstra. Læs også samtlige ligatræneres forventninger til sæsonen samt bud på profiler og en kommende danmarksmester.

Knap et halvt år uden Volleyligabold kommer til sin ende på lørdag, når de regerende danske mestre Holte åbner sæsonen på udebane mod de evige rivaler fra Brøndby i en vaskeægte DM- og pokalfinalerevanche. Søndag brager Marienlyst og Gentofte sammen i herrernes pendant.

Der er høje forventninger til den nye sæson både blandt spillere og trænere og selvfølgelig også hos Volleyball Danmarks faste Volleyliga-kommentator Casper Ahlehoff Hansen:

”Det er altid spændende i de første kampe, hvor man får et indblik i, hvordan holdene har fundet sig selv efter pausen,” siger han.

”Der er blevet rokeret lidt rundt på nogle profiler både hos damerne og herrerne, og der er kommet nogle interessante udenlandske navne til ligaen, som jeg også glæder mig til at se, hvad kan bidrage med,” siger Casper Ahlehoff Hansen.

”Hos damerne er der to klare favoritter i form af Holte og Brøndby. Men hos herrerne kan vi nok forvente en endnu mere jævnbyrdig liga. Jeg synes, at rigtig mange klubber ser gode ud, så det bliver utrolig interessant at se, hvordan sæsonen begynder,” siger han.

”Pausen er slut, og jeg glæder mig til endnu en fremragende sæson i den danske Volleyliga med en masse gode kampe på vores egen TV-kanal på nettet – Volley TV,” siger Casper Ahlehoff Hansen, der har talt med samtlige ligatrænere om opstarten, profiler, gennembrud og bud på en kommende danmarksmester.

Det kan du læse meget mere om i det helt nye online Volleyliga Magasin her.

Du kan som altid se stillingen, finde kampprogrammet og dykke ned i statistikken på det dedikerede Volleyliga-site. Klik her for at komme til damernes og her for at komme til herrernes.

Danmarks bedste volleyballkanal på nettet Volley TV streamer som altid et hav af kampe i knivskarp kvalitet. Klik her for at se, hvornår du skal reservere skærmen.
Fredag, 29 september 2017 11:15

Trækning af hold i 2. division herrer pulje 2

Written by
Gentofte Volley har meddelt turneringsledelsen at klubben trækker deres hold i 2. division herrer pulje 2 (Gentofte Volley.3).
Alle holdets kampe og resultater trækkes ud af stillingen, ligesom klubberne mister retten til eventuel oprykning til de rækker hvorfra holdene er trukket.
Grundet den sene trækning erstattes holdet ikke.

Henrik Petersen
Turneringsleder
Lørdag, 16 september 2017 10:12

Ny termin - Danmarksmesterskaber for U21

Written by
Ungdomsturneringsgruppen i BUSG har efter indstilling fra Turneringsudvalget, A-landsholdstrænerne og Top Volley Danmark valgt at flyttet Danmarksmesterskabet for U21 hold.

Danmarksmesterskabet U21 spilles fredag den 11. maj – søndag den 13 maj 2018.
Planen er at de første kampe spilles om eftermiddagen fredag, som fungere som delvis fridag da det er Kr. himmelfartsdag torsdag.

Baggrund: CEV har fastlagt terminerne for EM-kvalifikation for ungdomslandsholdene. DU19-HU20 landsholdene skal spille den 26-29. april hvor U21 DM oprindeligt var planlagt.
Side 1 ud af 7

Kontakt

 • Volleyball Danmark
  Idrættens Hus
  DK-2605 Brøndby
  Tlf.: +45 4326 2626
  Fax: +45 4363 2410
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Sportsdirektør

  Mikael Trolle
  Mob.: +45 2096 3380
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Elitechef
  Sven Brix
  Tlf.: +45 4326 2714
  Mob.: +45 2372 8900
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


  Bredde- og Udviklingschef
  Peter Morell
  Mob.: +45 2372 2764
  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 

Login for adm.