Thomas Skifter Bertelsen

Thomas Skifter Bertelsen

torsdag, 19 oktober 2017 19:48

Forrygende herrefinale afslutter NEVZA 2017!

Scenen var sat i Sportscenter Ikast til herrefinale som afslutning på NEVZA 2017. Danmark var oppe imod et stærkt s...vensk hold der i puljen havde besejret danskerne 3-0. For 6. kamp i træk kom drengene stærkt ud til kampen og lagde svenskerne under et kæmpe servetryk. Inden midten af 1. sæt blev den svenske libero nedbrudt og Danmark har teten sættet igennem til sejr 25-17.

Danmark ligger også stærkt ud i 2. Sæt og spurter til en 9-4 føring. Herfra er der desværre en kortere periode med et par fejl som giver svenskerne luft til at få deres spil i gang igen. De udligner hurtigt og tager også en lille føring. Danmark kæmper det bedste de har lært men når aldrig helt op igen og taber 23-25.

I 3. sæt er det svenskerne der fuldstændigt overtager momentum og trykker Danmark i defensiven med stærke server. Da de samtidig holder en flot sideout lykkedes det aldrig de danske drenge at komme tilbage og sættet tabes 17-25.

I pausen inden 4. sæt er det stadig en flok optimistiske og fokuserede drenge der gør sig klar. Justeringer af blokaden og et fornyet servepres gør at Danmark tilkæmper sig et nyt overtag i den afvekslende kamp. Der opbygges hurtigt en 5 points føring efter fremragende dansk spil – svenskerne kæmper dog ufortrødent videre og det bliver igen et sæt med flot propaganda for herrevolley. De over 400 tilskuere bakkede fantastisk op omkring holdene og stemningen mod slutningen af sættet var elektrisk. Et flot indhop af Jonas Marcussen giver fornyet luft til det danske forspring og sættet vindes 25-21.

Både de svenske og danske spillere bliver på bedste vis animeret at de medlevende tilskuere og 5. sæt bliver velspillet på trods af spillerne har været igennem masser af kampe de seneste døgn. Den svenske stjerneangriber lægger hårdt ud med 2 fantastiske springserver og Danmark må tage en meget tidlig timeout. Herefter fungerer alt for danskerne og holdet bringer sig foran 7-5. Desværre er det igen Sverige der overtager initiativet og der byttes side ved 8-7. De udbygger føringen frem til 14-11 inden de danske drenge med en kraftanstrengelse forsøger et sidste comeback. De når på 13 point inden svenskerne lukker kampen.

Trænere og spillere var naturligvis skuffede over nederlaget. Alle i den danske trup er imidlertid også stolte af en god præstation i finalen hvor holdet i lange perioder spillede nær den maksimale kapacitet for holdet på nuværende tidspunkt.

Kæmpe tillykke til DU17 pigerne og trænerteam med NEVZA Championship!

Startopstilling
Hæver: Mikkel Hoff
Kanter: Kalle Madsen og Anders Hauge
Center: Alfred Pontoppidan og Joachim Hesselholt
Diagonal: Jonas Marcussen
Libero: Emil Stenstrup

Indskiftet: Bertram Rygaard-Rasmussen, Nicola Carapic, Alfred Piaster

Kampens spiller: Alfred Pontoppidan
søndag, 11 juni 2017 17:21

European League hattricket udeblev

European League, 1.runde, Ivano Frankivsk, Ukraine
Danmark-Israel: 1-3 (25-18, 22-25, 23-25, 20-25)

En rigtig god dansk åbning på kampen var ikke nok i den tredje gruppekamp ved dette års European League, der efter en intens fight måtte se sejren gå til Israel.

De danske volleyherrer stillede til start med en enkelt ændring i dagens startopstilling, hvor Nikolaj Hjorth igen indtrådte på libero-positionen.
Første sæt startede i velkendt godt stil for Danmark, der med skarpe svæveserver, godt forsvar og gode transitionsangreb stille og roligt trak fra Israel og via 8-6 & 16-10 var i fuld kontrol i første sæt.

Det betød, at landstræner Mikael Trolle kunne spille sin trup bredere og give muligheden til Simon Ellegaard Andersen, der kom ind i stedet for Simon Gade og gav landsholdsdebut til unge Simon Boye Jørgensen på diagonalen i stedet for Peter Trolle Bonnesen. De danske volleyherrer forsatte sit stabile spil og kunne usvigeligt sikkert lukke åbningssættet 25-18.

Begge hold spillede nogenlunde stabilt i begyndelsen af 2. sæt, dog med en lille fordel til israelerne. Ved stillingen 11-11 måtte Phillip Özari udgå med en mindre skade.

I stedet for ham kom Mads Møllgaard på banen, hvilket dog ikke ændrede meget i det danske spil. Danskerne kæmper i denne periode med at få spillet til at flyde, men hldte stadig fast i en helt tæt score.

Da sættet skulle afgøres, svigtede de ellers så stærke danske svæveserver, som ikke rigtig bed på Israels modtagning, kombineret med et par slagfejl og et par gode blokader fra modstanderen tog værterne sættet med 22-25.

Fra 3. sæts start er Simon Gade og Mads Møllgaard på banen sammen med Frederik Mikelsons i stedet for Nikolaj Hjorth. Sættet blev ligesom det foregående en helt tæt affære og en rigtig sideout fight, hvor begge mandskaber kæmpede indædt med at holde sin egen sideout.

Selvom danskerne sled med spilrytmen, og spillet ikke rigtig flød, kan danskerne dog gå til begge de tekniske timeouter foran henholdsvis 8-7 & 16-12. Danmark holdt fast i sin føring, men det er tydeligt, at der er sneget sig noget usikkerhed ind i det danske spil. Danmark lavede for mange dårlige valg i blok/forsvar og krydret med personlige fejl hentede israelerne den danske føring og udlignede ved 23-23. Herfra lukkede Israel sættet med to store blokader det danske angreb 25-23 og kom dermed på 2-1 i sæt.

Til 4. sæt havde trænerstaben valgt at forsøge sig med Anders Lammert Hartmann på den ene kantplads, hvilket også var med til at stabilisere danskernes spil mere, og Danmark kunne gå til 1. tekniske timeout oppe med en enkelt.

Begge hold fightede forsat om hvert eneste point, men oftere og oftere var det Israel, der kunne trække sig sejrrigt ud af duellerne, og Danmark der kæmpede for at afgøre boldene. Med stor fight, hvor israelerne får hænderne på stort alt i blok eller forsvar, trak værterne fra og via føringer 18-14 og 23-18 og lukkede de sikkert kampen til en 3-1 sejr med 25-20 i det sidste sæt.

Det blev en kamp, hvor Danmark kun i 1. sæt fik vist det spil og de kvaliteter, holdet indeholder, mens de sidste tre sæt viste, at når holdet ikke er i fulde omdrejninger og spiller sit spil, kan det udvikle sig som det gjorde i dagens kamp.

Landstræner Mikael Trolle:

"Vi er stadig meget positive efter vores meget flotte 3-0 sejre i de to første kampe," siger han.

"Vi har ikke tidligere i European League præsteret så flot, og slet ikke i starten af turneringen. Derfor var det selvfølgelig også lidt ærgerligt, at det ikke hang rigtig sammen for os i dag," siger Mikael Trolle.

"Israel udnyttede vores svagheder og spillede en sikker kamp. Det havde vi ikke rigtig et værn imod, men har lært meget af kampen. Det skal dog tages i betragtning, at vi forsøgte os med en del opstillinger undervejs, og Philip Özari måtte gå ud med en mindre skade i 2. sæt. Dog skal det ikke være en undskyldning. For med det niveau holdet har vist, så er det en kamp, vi under normale omstændigheder skal vinde," siger han.

"Vi er stadig meget tilfredse med vores topniveau, som er væsentligt højere end tidligere, men i dag ramte vi desværre bunden. Nu tager vi på træningslejr i Ungarn de næste dage, og så er det op på hesten igen ved de kommende kampe. Vi skal huske på, at vi er kvalificeret til Final 4, så disse kampe er forberedelse for os. Men vi hader at tabe, så det kan mærkes," slutter landstræneren.

Danmarks Startopstilling:

Hæver: Axel Jacobsen

Kanter: Rasmus Breuning & Philip Özari

Diagonal: Peter Trolle

Centre: Aske Mørkeberg & Simon Gade

Libero: Nikolaj Hjorth

Indskrifter:

Simon Ellegaard Andersen

Simon Boye Jørgensen

Mads Møllgaard

Frederik Mikelsons

Anders Lammert Hartmann
 
European League, 1.runde, Ivano Frankivsk, Ukraine
Danmark-Ukraine: 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)


På knap halvanden time tog Danmark sin 2. sejr af to mulige i 1. runde af European League-gruppespillet i Ukraine. Dagens modstander var værterne, der også i deres åbningskamp havde vundet 3-0 over det 4 hold i puljen, Israel.

I en tæt pakket arena med 1.300 opstemte tilskuere åbnede kampen i et hæsblæsende tempo fra begge mandskaber. Danmark havde taget de skarpe svæveserver med fra gårsdagens kamp og kunne derfor gå til første tekniske med en 3 points føring.

Frem mod den anden tekniske timeout var det ren power volleyball fra begge hold med kraftfulde server og effektive angreb hele vejen. Værterne havde to små stimer i deres springserver, som gav dem en lille fordel, og Ukraine gik således til den 2. tekniske timeout foran 16-14.

Men selvtilliden på det danske hold er ikke til at tage fejl af. Holdet fortsatte ufortrødent deres eget spil, noget som coach-teamet har brugt meget tid på at fokusere på. 
Igen gav de danske svæveserver uro i Ukraines modtagning, og som så ofte set før, var det centerspiller Simon Gade, der stod i servefeltet og tvang den ukrainske coach til at kalde sin første timeout ved 17-18 i dansk favør. Kombinationen af gode server og flot forsvarsspil af bl.a. libero Frederik Mikelsons og klogt transitionsangreb bragte Danmark i front igen.
Næste mand på servelinjen var Peter Trolle Bonnesen, der med millimeter præcise svæveserver sørgede for flere danske point, og med 21-18 til Danmark tog Ukraine deres anden og sidste timeout. Lige lidt hjalp det dog, og Danmark øgede deres forspring yderligere .

Oppe med 23-18 får Ukraine stoppet den danske serie og via et par kanon springserver reduceret til 23-21, da landstræner Mikael Trolle tog en timeout. Effekten udeblev ikke og på et rigtig flot liniesmash af Peter Trolle Bonnesen vandt Danmark serven tilbage, en serv som værterne dog uden besvær spillede sideout på. På sætbolden er der dog heller ikke nogen slinger i valsen fra det danske mandskab, og Phillip Özari kunne med et kraftfuldt diagonalsmash sikre sættet til Danmark med 25-22.

Ukraine kom også blæsende ud til 2. sæt med stor power i deres server. Men den danske modtagning kæmpede godt med at holde bolden i spil, dog havde angrebet svært ved at afgøre boldene mod den store ukrainske blokade.

De danske volleyherrer nægtede dog at slippe taget og var kun nede med to point ved første tekniske timeout. Desværre fortsatte det ukrainske stormvejr i form af effektfulde springserver, som de danske angribere havde svært ved at afgøre deres angreb til point.

Ved stillingen 10-6 til hjemmeholdet kaldte Mikael Trolle en timeout, og det skulle vise sig at være yderst gavnligt for danskerne. Danmark får atter gang i deres spil, og nok engang er det i Simon Gades svæveserv, at Danmark henter og udligner til 10-10. Danmark kunne dog ikke helt følge op på den gode stime og fik nok en gang store udfordringer i sideout spillet og måtte derfor gå til anden teknisk timeout nede med 12-16.

Det var imidlertid ikke til at se på det danske landshold. De bevarede roen og blev ikke frustreret på noget tidspunkt. Ved stillingen 13-17 kom kantspiller Mads Møllgaard på banen i en serve match-up, hvilket resulterede i et point til Danmark og med to velplacerede springserver sørger anfører Axel Jacobsen for at hente endnu mere ind på Ukraine, der blev voldsomt presset og tvunget til fejl i angrebet af de danske blokader. Her bød Phillip Özari også ind i serven og med en knaldhård springserv udlignede Danmark til 19-19 og fremtvang timeout fra Ukraine.

Igen igen er det Simon Gades tur til at serve, og han er efterhånden en frygtet mand for modstanderen, når han går i servefeltet. På gode server, der gav det danske forsvar mulighed for at vende forsvar til angreb, trak de danske drenge uimodståeligt fra på kraftfulde transitionsangreb fra især Rasmus Breuning. Selvsamme Breuning lukkede sættet med et bragende servees til endnu en dansk sætgevinst på 25-22.

Danmark fik en intet mindre end perfekt start på 3.sæt. En serie svæveserver fra Peter Trolle bragte lynhurtigt Danmark i front, intet fungerede på den ukrainske side, og det er ingen sag for danskerne at gå til den 1. tekniske timeout oppe med 8-3. Frem mod den 2. tekniske timeout byttede de to hold stort set sideout, og Danmark var således stadig i front med hele 16-9. Det danske spil flød og hæver Axel Jacobsen fordelte boldene mesterligt i angrebet og spillede den ukrainske blok tynd, så anførerens angribere konstant kun havde en eller ”halvanden mand” i blokken.

Om det var den store føring eller noget andet, der spillede ind, skal være usagt, men pludselig fik danskerne store problemer i modtagningen med den ukrainske springserv. Danmark kunne ikke vinde sin sideout, hvilket resulterede i, at værterne kom helt med igen og kunne udligne til 16-16, inden Aske Mørkeberg Sørensen med et godt stik angreb endelig får brudt Ukraines stime.

Men som det har været kendetegnende i de første fem sæt i European League, bevarer de danske spillere roen og fokusm og til alt held har Danmark også sin egen servekanon i Rasmus Breuning, der efterfølgende sendte to missiler afsted mod værternes modtagere og skaffede Danmark en 3 points føring.

Derfra var det blot et spørgsmål om at holde egen sideout, og det gjorde Danmark på fornem vis og på første matchbold hamrede Rasmus Breuning bolden i gulvet til 25-23 og dermed en dansk 3-0 sejr.

Landstræner Mikael Trolle:

"Det er er måske den bedste landskamp, vi har spillet, de sidste par år. Den her kulisse med massivt pres fra tilskuere, et godt ukrainsk hold, der har nogle stærke og fysiske spillere, er virkelig en manddomsprøve. Jeg kan kun give alt mulig kredit til spillerne," siger han.   

Libero Frederik Mikelsons: 

"Jeg må ærligt indrømme, at jeg før kampen var i tvivl, om vi kunne hive sejren hjem. Ukraine har et stærkt hold og nogle dygtige kantspillere, og så havde de også 1.300 støjende tilskuere i ryggen. Men vi spillede efter min mening på et sjældent højt niveau. Vi havde meget få dårlige perioder i kampen, og efter de dårlige perioder kom vi tilbage hver gang. Det viser god teamspirit, og det kan vi tage med os videre i turneringen."

Danmarks Startopstilling:

Hæver: Axel Jacobsen

Kanter: Rasmus Breuning & Philip Özari

Diagonal: Peter Trolle

Centre: Aske Mørkeberg & Simon Gade

Libero: Frederik Mikelsons

Indskrifter:

Mads Møllgaard
European League, 1.runde, Ivano Frankivsk
Danmark-Ungarn: 3-0 (25-19, 26-24, 25-21)

I optakten til dette års landsholdssæson mødte Danmark også dagens modstander Ungarn, hvor det blev til en 3-2 sejr.

I dagens kamp gjorde det danske mandskab kort proces og vandt forholdsvist sikkert, kun en enkelt gang var herrerne ikke først til de tekniske timeouter, da de i 3.sæt var bagud 5-8.

I 1.sæt lagde holdene ud med at bytte sideout, dog med et lille forspring til Danmark skabt på gode server fra starten af sættet. De danske volleyherrer kom først til den tekniske timeout. Ungarn tog sin første timeout nede 9-13, et forspring, der var opbygget på baggrund af en stabil sideout godt sat op af hæver og anfører Axel Jacobsen og et tungt servepres på den ungarske modtagning. Nede med 14-19 tog Ungarn deres anden timeout efter endnu en kanon serv fra Philip Özari.

De danske drenge haved ingen problemer med at kører sætsejren hjem derfra og vandt  sikkert 25-19 via den stabil sideout, hvor hæver Axel Jacobsen får de fleste af sine angribere sat i scene og især diagonal Peter Trolle nød godt af de mange fine hævninger.

Danmark startede 2. sæt med de samme 7 spillere, som også startede 1. sæt, og det blev til en flyvende start, hvor holdet hurtigt bragte sig på 5-1 på en serie skarpe server fra centerspiller Simon Gade, som tvang den ungarske træner til at tage sin første timeout.

Desværre rammer en af de ungarske spillere også en rigtig fin servestime og kombineret med nogle slagfejl i det danske angreb, bragte det Ungarn tilbage i sættet, så Danmark kun førte med en enkelt point ved første tekniske timeout. Herfra var 2. sæt en tæt affære og begge hold kæmpede om overtaget med stort servetryk, der skabte problemer for begge holds modtagning.

Det danske mandskab havde dog lidt mere styr på serven, og især de danske svæveserver gjorde ondt på på Ungarns modtagning. I en tæt afslutning haved Danmark den fornødne coolness og smule held, da sættet blev afgjort på en ført bold dømt på den Ungarske hæver. Danmark snuppede dermed sættetog 26-24.

Det stabile og gode spil betød, at landstræner Mikael Trolle også i 3.sæt valgae at starte med samme line up som i de to foregående. I dette 3.sæt var det dog Ungarns tur til at få en forrygende start på sættet, hvor de hurtigt via gode springserver bragte sig foran og for første gang kunne gå til den tekniske timeout foran 8-5.

Der var dog ingen panik på den danske side og stille og roligt åd Danmark sig ind på Ungarn og kunne fuldt fortjent udligne til 13-13 og gå til den tekniske timeout foran 16-15. Ungarn forsøgte dog stadig at hænge på, og sættet er helt tæt frem til kantspiller Rasmus Breuning igen gik til servefeltet ved stillingen 19-18 i dansk favør og sendte 4 kanon server afsted, der resulterede i, at sættet reelt knækkede til Danmarks fordel med 22-18. Herfra sideoutede begge mandskaber til sæt resultatet 25-21 og dermed en 3-0 sejr til Danmark i åbningskampen.

Landstræner Mikael Trolle efter kampen:
"Jeg synes virkelig, vi spiller en flot landskamp i dag, specielt er jeg glad for den måde vores servepres fungerer på i dag. Vi får hele tiden sat dem under pres og får dem til at satse og lave fejl – mange fejl. Samtidig er det godt at se, at det arbejde assistenttræner Kristian Knudsen har lavet med vores modtagning i en periode, også begynder at vise sin effekt i kampene og viser, at vi har rykket os, selvom vi stadig skal være bedre til dette."

"Kampen igennem er jeg rigtig tilfreds med, at vi gang på gang tager gode beslutninger i de afgørende situationer. Det gælder i serv og blok, og at vi langt hen af vejen formår at holde taktikken, der er langt for dagens kamp. Så alt i alt en rigtig god måde at starte dette års European League på."

Anfør Axel Jacobsen :
"Det er utroligt vigtigt at komme godt fra start, og selvom jeg mener, der er nogle ting, vi kan og skal forbedre, er jeg rigtig tilfreds med vores præstation i dag. Vi spiller med stor ro på banen, og jeg synes, at vi i de afgørende momenter i sættene i dag lige er den tand bedre end vores modstander og derfor afgør kampen til vores fordel."

Danmarks Startopstilling:
Hæver: Axel Jacobsen
Kanter: Rasmus Breuning & Philip Özari
Diagonal: Peter Trolle
Centre: Aske Mørkeberg & Simon Gade
Libero: Nikolaj Hjorth

Indskifter: Anders Lammert Hartmann
De 2 hold lagde begge lidt forsigtigt og afventende ud. Tydeligt at de mange debutanter lige skulle føle sig til rette på ”landsholdsscenen”. Stille og roligt begyndte Danmark at sætte tryk på serverne og skaffede således mange point. England spillede imidlertid meget stabilt og får en sætbold ved 24-23. De danske drenge er heldigvis bedst når det gælder og vinder de næste 3 point til 26-24 sæt sejr.

Selvtilliden efter det vundne sæt gør at Danmark får en flyvende start. Sander Bang sender skarpe server afsted og lynhurtigt er Danmark foran 6-1 . Efter en kort opblomstring fra England midtvejs sætter Danmark turbo på og vinder sættet  25-15.

Fra starten af 3. sæt bliver den ellers stærke danske servemodtagning desværre lidt passiv. Det betyder at angrebsspillerne ender i svære situationer som de sjældent får løst. To timeouts løser ikke tingene og England er hurtigt foran 10-4. Herfra indleder de danske drenge anført af Oskar Madsenen intens jagt på England. Stille og roligt kommer der struktur i spillet og Danmark når tæt på ved 20-21. Desværre redder England stormen af og vinder 25-21.

I 4. sæt er Danmark tilbage i kontrol. Godt spil af alle danske spillere sikrer 3-4 pointsføringer indtil 20-16. Her får de engelske servere igen presset de danske modtagere så angrebsopbygningen bliver besværligt gjort. Danmark finder ikke en løsning og England vinder perioden 8-1 og skaffer sig sætbolde ved 24-21. Heldigvis er August Jelert iskold i servefeltet og fantastiske pipeangreb fra Oskar Madsen bringer Danmark tilbage på 24-24. Nu er det pludselig de engelske drenge der er i vildrede og Danmark gør arbejdet færdig 26-24.

En fantastisk holdpræstation hvor alle fik vist flot niveau. Omvendt er det også tydeligt, at der er tale om unge spillere der først er i gang med at bygge erfaringer med at spille på højeste niveau. Det gælder heldigvis også aftenens modstander.

Kampens spiller: August Jelert

Startopstilling

Hæver: Mikkel Hoff

Kanter: Oscar Madsen og Kalle Madsen

Diagonal: Ulrik Dahl

Centere: Sander Bang og August Jelert

Libero: Kristian Deding

Indskiftede: Anton Lydolf og Jonas Marcussen
Efter tre kampe i træk med sejre over Østrig stoppede stimen med et 0-3 nederlag i den anden testkamp i Steinbrunn.

Østrig-Danmark 3-0 (25-17, 25-16, 25-18)

Efter en let formiddagstræning, der bød på en gang serv og servemodtagning og en lille smule angrebsrytme med enkelte spillere efterfulgt af frokost og lidt hvile, gik det danske hold endnu en gang på banen for at forberede sig til de kommende kampe i European League.

Til trods for fem lange sæt i går, kom det østrigske mandskab blæsende ud med stor power i alle momenter og overmatchede de danske volleyherrer, der modsat østrigerne virkede mærkede af gårsdagens kamp. Gennem rigtig stærke server og fremragende forsvarsspil kom værterne hurtigt foran med 5-6 point. Det danske mandskab forsøgte at mobilisere kræfterne og skrue op for trykket især i serverne men uden nok ”saft & kraft” samt det fonødne held udeblev effekten og Østrig vandt sikkert 1. sæt med 25-17.

Billedet var det samme i de to efterfølgende sæt. Landstræner Mikael Trolle forsøgte at vende slagets gang med et hæver-skifte, hvor Casper Olesen erstattede Axel Jacobsen og på højrekanten byttede Oscar Møllgaard med Peter Trolle Bonnesen, men værterne tog også de to efterfølgende sæt sikkert med 25-16, og 25-18.

Som det er kutymen i disse testkampe havde de to head coaches aftalt at spille ekstra sæt, og derfor forsatte de to mandskaber i endnu to sæt, så der i alt blev spillet fem. I dagens kamp var det tydeligt, at Østrig er lidt længere fremme i deres forberedelser og de fortsatte deres dominans i spillet. Selvom Danmark i perioder fik bedre fat i spillet og især sideouten, kunne de ikke for alvor få overtaget og tabte også de to ekstra sæt 25-20 og 15-11.

"Med tanke på, at Østrig allerede om to uger skal i gang med 1. runde i EM-kvalifikationen, er jeg ikke overrasket over, at Østrig i dag er foran os," siger landstræner Mikael Trolle.

"For os har det været vigtigt at få prøvet nogle ting af. Således har vi fået prøvet nogle forskellige konstellationer på vores kanter, men det er klart, vi pt. ikke er sammenspillet som hold. Dog har der været flere positive momenter og opløftende præstationer, der lover godt fremadrettet. Alt i alt har det været rigtig fint at komme herned og oveni købet så tidligt i forløbet kunne tage herfra med en sejr er på alle måder en fin start," siger han.

Danmark startopstilling
Hæver: Axel Jacobsen
Center: Aske Mørkeberg
Center: Simon Gade
Højrekant: Peter Trolle
Vestrekant: Mads Møllgaard
Venstrekant: Phillip Özari
Libero: Simon Bitsch
Indskifter: Rasmus Breuning, Oscar Møllgaard, Casper Olesen
Det danske herrelandshold, der i disse dage er i Steinbrunn i Østrig, fik en rigtig fint start på landsholdssæsonen med en 3-2 sejr over de østrigske værter.

Østrig – Danmark 2-3 (25-18, 24-26, 21-25, 25-18, 11-15)

Efter kun en god uges træning i Brøndby var kampen mod Østrig en tidlig test, hvor landsholdet skulle finde tilbage til sin rytme som hold igen efter sidste sæsons afslutning.

Danmark kom da også lidt ”shaky” fra start i 1. sæt, hvor aftaler og kommunikation forståeligt nok ikke var helt på plads, hvilket førte til nogle misforståelser spillerne imellem. Derfor kunne værterne stille og roligt trække fra sættet igennem og vinde sikkert 25-18.

Til trods for den ikke optimale start på kampen, var det et tændt dansk mandskab, der gik på banen til 2. sæt. Dette afspejlede sig hurtig i spillet, hvor holdet fik bedre og bedre fat og netop kommunikationen var klart bedre. Med vilje og gode aktioner lykkedes det at vinde sættet med 26-24.

Det momentum, Danmark fik fra sætgevinsten, tog de med til 3.sæt, hvor de danske drenge hurtigt kom foran på en række gode server fra Simon Gade og efterfølgende forsvarshandlinger. Samtidig leverede modtagningen anført af Simon Bitsch, der havde rollen som libero, gode arbejdsbetingelser til hæver Axel Jacobsen, der fordelte spillet fint, så angriberne kunne slå pointene hjem til en 25-21 sejr.

I 4. sæt tabte danskerne dog lidt af koncentrationen, hvilket blandt andet betød, at presset i de danske server faldtt, og Østrig havde på intet tidspunkt rigtig svært ved at sideoute. I kombination med stærke server førte alpelandet sættet igennem, og vandt 4. sæt uden meget besvær 25-18.

Opsatte på at tage revanche for et dårligt 4. sæt kom Danmark blæsende ud fra start i 5. sæt. Med stærke server fra højrekanten Peter Trolle tilsat godt blokade- og forsvarsspil, bragte Danmark sig hurtigt sig foran. 5-2 blev til 10-4 og de danske volleyherrer holdt presset på østrigerne og tog sættet 15-11 og dermed 3-2-sejren, hvilket i øvrigt er tredje 3-2 sejr på stribe over Østrig.

Efter kampen var det en glad landstræner Mikael Trolle, der kunne gøre status på første kamp i landsholdssæsonen:

”Jeg er egentlig rigtig tilfreds med sejren i dagens kamp, selvom vores primære fokus ligger på selve opbygningen af holdet. Vi var lidt usikre på, hvor vi spillemæssigt ville stå på nuværende tidspunkt. Jeg må dog sige, at selvom vi selvfølgelig i perioder har nogle problemer i spillet, så løser vi det fint, og drengene arbejder hele tiden på at finde løsninger," siger han.

"Vi har helt klart nogle elementer i spillet, som vi skal have kigget på, når vi kommer hjem i træningshallen. Men vi har allerede her på førstedagen fået en værdifuld viden om holdet og nogle svar på, hvad der bliver vigtigt frem mod European League og senere de vigtige EM-kvalifikationskampe i september i Sønderborg."

Danmark startopstilling

Hæver: Axel Jacobsen,
Center: Aske Mørkeberg
Center: Simon Andersen
Højrekant: Peter Trolle
Venstrekant: Steen Sørensen
Venstrekant: Rasmus Breuning
Libero: Simon Bitsch
Indskifter: Simon Gade, Mads Møllgaard, Peter Jensen
søndag, 07 februar 2016 20:43

Træningssamling for HU20 med stort udbytte

HU20 landsholdet har været værter for Spaniens HU20 denne weekend. Fra torsdag til søndag var de to hold samlet i Ikast på Idrætsskolerne.

Dagene har for begge holdt budt på træning og tre kampe som et led i forberedelserne til den forstående 2.runde i kvalifikation til EM der løber af stablen 1.april til 3 april i Frankfurt for de danske drenges vedkommende.

I første kamp var det danske hold meget tændte og klar til kampen, det gav sig udslag i højt servepres og forholdsvis få fejl. Når der ikke blev scoret direkte på serven var der skabe gode muligheder for de danske blokader og forsvarsspillerne.

Et spil der efterhånden er blevet holdets DNA. Dog viste kampen også at sideoutfasen til stadighed er et område holdet forsat skal arbejde med, da der i enkelt rotationer blev brugt lidt for mange forsøg på at vinde serven tilbage. Lykkeligvis var før nævnte elementer så stærke at det lykkes at holde hjem i alle tre sæt med der med sikre en lidt overraskende 3-0 sejr.

Som det er kutymen i disse træningssamlinger spiller man et ekstra 4. sæt hvis kampen ender 3-0 og selvom begge trænere benyttede dette sæt til at spille deres trup bred ændrede det ikke på billedet. Danmark satte med tungt servepres det spanske mandskab under pres og derigennem kunne forsætte det spil der var vist indledningsvis også og dermed tage endnu en sæt gevinst og en 4-0 sejr. Denne lidt overraskende 4-0 sejr er faktisk den første sejr over Spanien så det var lidt af en milepæl og forløsning for HU20 drengene.

1.kamp Danmark - Spanien (25-23, 25-20, 25-22, 25-22)
Kampens spiller Oscar Møllgaard.


Den anden kamp var flyttet til Frederiks, hvor der denne weekend endnu engang var Elitetræf og endda for 25'gang så det var en helt fantastisk kulisse kampen blev afviklet i med ca. 400 forventningsfulde ungdomsspillere som tilskuere. Desværre formåede Danmark ikke at levere samme indsats som i fredagens første kamp. Spanien kæmpede hårdt i modtagningen, men til gengæld havde deres angribere en fortrinlig dag og løste de mange svære situationer på bedste vis med flot angrebsteknik.

Således snød de gang på gang de danske blokader ved enten at slå blokout, højt i toppen af blokken eller meget skarpe vinkler rundt om blokken. Dette frustrerede det danske hold der slet ikke kunne finde samme fokus og aggressivitet frem, måske kombineret med at man ikke helt levede op til egne forhåbninger og forventninger til spillet.

Det blev derfor en fuld fortjent 3-0 sejr til et velspillende spansk hold. Så ligesom dagen før blev der et ekstra 4.sæt, igen kommer de danske udskiftere på banen og gør godt, men i lighed med den øvrige del af kampen rækkede det ikke helt og holdet taber knebent det sidste sæt.

Efter noget aftensmad i Alhede Hallerne og den korte bustur hjem til Ikast blev holdet dog enig at få en god nat søvn finde de positive momenter og gode situationer fra dels aftens kamp og kampen dagen før og gøre alt for at være klar til sidste dagens kamp.

2.kamp Danmark - Spanien (21-25, 21-25, 17-25, 23-25)
Kampens spiller Anders Als


Tredje og sidste kamp var tilbage på Idrætsskolerne i Ikast ISI, allerede fra opvarmningens start fornemmede man at ingen af holdene havde lyst til at tabe denne sidste og "afgørende" kamp. Begge mandskaber leverede en super god smash opvarmning og virkede tændte til trods for det var 4.dagen.

Danmark kommer dog bedste fra start, igen er det de danske server og blokader der baner vejen for danske føring op gennem det meste af sættet. Men en super serve serie ved 18-17 fra den spanske hæver knækkede danskerne som taber sættet 20-25.

Opsatte på ikke at lade sig slå ud af, at en enkelt rotation kiksede og med fokus på de mange positive takter fra det 1.sæt lagde HU20 igen hårdt fra start af 2.sæt med super gode server fra alle 6 mand og så sig aldrig tilbage derfra.

Således kunne holdet går til samtlige tekniske timeout i de efterfølgende 3.sæt som det førende hold. Hvilket betød at Danmark endnu en gang træk det længste strå og vandt kampen 3-1 og dermed den lille træningsturnering med 2-1 i kampe.

3.Kamp Danmark - Spanien (20-25, 25-20, 25-19, 25-23)
Kampens spiller Simon Jørgensen


Danmarks Anføre Oscar Møllgaard udtaler efter weekendens samling "Det har været virkelig god sparring for os og Spanien kender vi efterhånden ret godt, det er jo 3. gang vi er samlet med dem og spiller mod hinanden. At vi så står her nu og har vundet to gange på en weekend er jo bare fedt. Det er selvfølelig altid vigtigt at vinde men som forberedelse er det vigtigste er dog at vi som hold har udviklet os, forbedre os og se hvor vi forsat skal arbejde men det er vi også motiveret for efter sådan en weekend."

Head Coach for Danmark Thomas Skifter Bertelsen var også ganske godt tilfreds med weekenden "Jeg er super glad for det samarbejde vi har fået kørende med Spanien, som Oscar nævnte er det 3.gang vi nu arbejder sammen og det er utroligt værdifuldt for os at blive målt mod et mandskab som det spanske. De er tekniske meget dygtige og kan mange ting så det udfordre os virkeligt og vi skal hele tiden spille op til vores bedste og finde de rigtige løsninger og det mener jeg faktisk vi lykkes rigtig godt med denne weekend dog med nogle afgørende udfald i 2.kamp, men rejser os jo flot og giver svar på tiltale.

Samtidig viser weekenden også at vi er ved at have en god brede i truppen, således viste to af de yngste, Simon Jørgensen og Jacob Brinck rigtig fine takter sammen med Frederik Dahl der også leverede i de situationer hvor han kom i spil. Så det begynder jo lidt at være et luksus problem at have flere spillere klar på de forskellige pladser, smilede coachen"

Weekenden samling bød også på et par nye ansigter i truppen og staben, således var der debut til Jens Feldthus fra Gentofte Volley og Jacob Brinck fra Middelfart VK der begge for første gang er udtaget på denne årgang.

Endvidere bød head coach og spillere også velkommen til Maja Egelund Andreasson som holdets nye fysioterapeut og er allerede kendt i volleymiljøet som den faste fys for BM Marienlysts Liga herre og endelig blev det også til et velkommen til Julie Lee som den nye scout for holdet. Julie er ligeledes en del af en liga trup nemlig Gentofte Volley som en del af deres scout team.


Næste gang de danske HU20 spillere mødes bliver søndag 27. marts umiddelbart efter play-off runderne som flere af spillerne formentlig skal deltage i. Her mødes holdet i København til de sidste forberedelser inden afrejsen til Tyskland torsdag 31. marts

lørdag, 01 august 2015 19:32

Dannebrog faldt ikke ned

 

European League, 5. runde, 2. kamp: Estland - Danmark  3:1 (25-21, 30-28, 29-31, 25-19) Tallin Arena, Tallin

 

Anden kamp mod Estland. Déjà vu. Estland kom sikkert først til både 8 og 16 i første sæt. Med Danmark bagud med 2-3 det meste af tiden. Efter sidste tekniske timeout vendte spillet. Danmark fik presset mere i serven og en velspillende Peter Trolle fik sin angreb ind, ligesom et par veltimede angreb over midten fik Estland på hælene. De fire vi var bagud blev til lige og denne stilling holdt til 21-21. Derfra slog de små marginaler til. Én ud, et par dårlige modtagning, en blok og sættet gik til Estland. Men trods alt meget bedre første sæt end gårsdagens kamp.
 
Estlands hæver, Toobal, gør en forskel. Med mange korrekte valg, præcise hævninger, selv i pressede situationer, satte han den danske blok på prøve. Eller i perioder manglende blok. En tendens der allerede sås i kampen fredag. Det ligger i detaljen, og de danske hævninger lå bare det nemmere for den estiske blok. Danmark krøb langsomt op efter (de obligatoriske 16-12) godt hjulpet af nogle deciderede sjuskede estiske server og varieret dansk angrebsspil. De sidste nervepirrende bolde til slutresultatet 30-28, desværre til Estland, gør spillet spændende - ikke nødvendigvis velspillet. Det kunne lige så godt være faldet ud til vores fordel.
 
200 i timen. Killblok, gode pressede server og dertil en skarpretter i Mads Møllgaard på kanten og Danmark først til 8.  Præcis nogle af de ting coach Mikael Trolle efterlyste til dagens kamp startede 3. sæt. Estland kæmpede sig tilbage, og selv med point i hver bold, bølgede slaget frem og tilbage helt til slut. Danmark holdt godt ind af nogle gode server af Rune Huss og nogle overordentlig velkomne blokader. Ved stillingen 24-22, med en fremragende blokade af Axel Jacobsen, troede vi lige - men Estland forstod at fastholde spændingen og krøb op på 24-24. 27-27 og Peter Trolle holdt os inde i kampen. Danmark holdt sine sideouts og sættet endte med en velfortjent dansk gevinst på 31-29. Velfortjent på indædt fight og en klart bedre serv og blok.
 
Modsat de tre første sæt kom ingen af holdene sådan rigtigt afgørende foran, før ved stillingen 18-14 hvor Estland trak fra. Især styret af deres hæver. Ikke at vi spillede dårligt, men man skal trods alt huske at Estland er den tand bedre.
 
Mikael Trolle udtaler om kampen:”Vi spiller meget bedre i dag. Spillerne følger i store dele af kampen det oplæg vi lagde for dem. En klar tendens gennem European League kampene er at vi spiller bedre og bedre. Det er dog svært mod et af Europas bedre hold og især deres hæver er i perioder outstanding og afgørende for kampen. Jeg synes vi har god grund til at være tilfredse”.  
 
Her i Tallinn, hvor Dannebrog eget sigende faldt ned for snart 800 år siden, den gang med dansk sejr, gik den ikke denne gang. Her i Estland mener man dog at de designede Dannebrog og Valdemar Sejr har sikkert fundet det på slagmarken og har opildnet sine styrker. Sådan gik det ikke denne gang.
 

DANMARKS STARTOPSTILLING
Hæver:

Axel Jacobsen (San Juan – ARG)


Centre:

Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley - DEN)

Rune Rye Huss (Marienlyst - DEN)


Venstrekant:

Peter jensen (Menen - BEL)

Mads Møllgaard (Gentofte Volley - DEN)


Højrekant:

Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley - DEN)


Libero:

Ibrahim Alievski(Gentofte Volley - DEN)


ØVRIG TRUP:

Casper Olesen (Grøndal - DEN)

Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy - FRA)

Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart - DEN)

Kristian Knudsen (Cann Volley - FRA)

 

Danmarks program*
Dette års European League spilles over seks weekender. Gruppespillet afvikles fra den 4. juli til den 9. august og slutter af med Final 4 i weekenden den 15.-16. august. Kampene afvikles som såkaldte double-headers, hvor hjemmeholdet spiller kamp to dage i træk mod samme modstander. Nummer 1 og 2 går videre fra puljen til Final 4 i Polen.


1. runde 4.-5. juli (Antvorskovhallen, Slagelse):

4. juli: Danmark – Polen: 0:3 (22-25, 21-25, 14-25)

5. juli: Danmark – Polen: 0:3 (15-25, 19-25, 16-25)

 

2. runde 10.-11. juli:

10 juli: Israel – Danmark: 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)

11 juli: Israel – Danmark: 3-0 (19-25, 21-25, 23-25)


3. runde 18.-19. juli: Danmark sidder over

 

4. runde 25.-26. juli: 25 juli:

Makedonien – Danmark: 2-3 (27-29, 25-18, 25-17, 22-25, 16-18)
26 juli: Makedonien – Danmark: 3-1 (25-16, 22-25, 25-18, 26-24)

 

5. runde 31. juli – 1. august: 31. juli

31. juli - Estland – Danmark  3:0 (25-17, 25-16, 25-23)

1. august Estland – Danmark 3:1 (25-21, 30-28, 29-31, 25-19)


6. runde 8.-9. august (Ceres Arena, Aarhus): Danmark – Østrig


* Der tages forbehold for ændring af kamptider.

Det var til at se hvorfor Estland fører Danmarks pulje i European League. Fra første fløjt sad esterne på kampen og kunne føje endnu en sejr til på vejen mon final 4 i Polen.

 

European League, 5. runde, 1. kamp: Estland - Danmark  3:0 (25-17, 25-16, 25-23) Tallin Arena, Tallin

 

Det var gruppens førerende hold Estland, der stod på menuen for de danske herrer i aftens kamp. Fra første fløjt var esterne i foran og fik sat det danske landshold under stort pres med hurtige angreb på kanterne og tungt pres over midten. Danmark fik egentlig en udmærket start rent modtagningsmæssigt, men for mange personlige fejl i angreb og blok skabte problemer for holdet.

 

En del af aftenens taktik var, at forsøge et stort servepres, men danskerne formåede ikke at ramme serverne i aftens kamp og gennem især de to første sæt kæmpede det danske mandskab for at finde det rette servetryk.

Estland holdt til gengæld en stabil sideout gennem de to første sæt og i samspil med en række gode blok- og forsvarshandlinger kunne de via 8-5, 11-16 i første sæt,  8-5 og 16-9 i andet sæt sikre sig to komfortable sæt gevinster.

 

Starten af tredje sæt var dog anderledes, forsigtigheden og fejlene i det danske servepres var væk, og Danmark bød endvidere ind med en række forsvarsbolde og kan gå til de to tekniske timeouter med henholdsvis 8-6 og 16-14 primært båret frem af gode server. Afslutningsvis svigtede den danske sideout lidt og esterne greb straks chancen for at lukke tredje sæt med 25-23 og der med kampen 3-0.

 

Holdets headcoach  Mikael Trolle: ”Vi vidste, det var en rigtig godt mandskab vi var oppe imod i dag og et hold, der både er på vej mod final 4 og senere skal spille EM i efteråret. Vi har rigtig svært ved at håndtere det pres vi i dag er under, vi kæmper kampen igennem med at finde det helt rigtige pres med vores server dermed nogle muligheder for vores blokader. Dette lykkes vi ikke rigtig med og med bare en enkelt blokade i kampen fortæller det historien om hvor presset vi var kampen igennem.”

 

Centerspiller Aske Mørkeberg efter kampen: ” jeg synes egentlig vi var godt forberedt på kampen, men vi fik det ret hurtigt svært. De har en rigtig dygtig hæver der læser spillet og vores blokader rigtig godt så det var frustrerende at vi stort set ikke formåede at få hænderne på noget i dag. Det skal vi have kigget på og gøre bedre til kampen i morgen. Vi må lære af den her kamp og esterne og bare klø på.”

 

DANMARKS STARTOPSTILLING
Hæver Axel Jacobsen (San Juan – ARG)


Centre

Aske Mørkeberg Sørensen (Gentofte Volley - DEN)

Rune Rye Huss (Marienlyst - DEN)


Venstrekant

Peter Jensen (Menen - BEL)

Mads Møllgaard (Gentofte Volley - DEN)


Højrekant:

Peter Trolle Bonnesen (Gentofte Volley - DEN)


Libero

Ibrahim Alievski (Gentofte Volley - DEN)


ØVRIG TRUP

Casper Olesen (Grøndal - DEN)

Steen Lyngø Sørensen (US Conflans Andresy - FRA)

Simon Ostenfeld Bitsch (Middelfart - DEN)

Kristian Knudsen (AS Cannes Volley - FRA)

Rasmus Breuning (VC Waremme BEL)

 

 

Danmarks program*


Dette års European League spilles over seks weekender. Gruppespillet afvikles fra den 4. juli til den 9. august og slutter af med Final 4 i weekenden den 15.-16. august. Kampene afvikles som såkaldte double-headers, hvor hjemmeholdet spiller kamp to dage i træk mod samme modstander. Nummer 1 og 2 går videre fra puljen til Final 4 i Polen.

 

1. runde 4.-5. juli (Antvorskovhallen, Slagelse):

4. juli: Danmark – Polen: 0:3 (22-25, 21-25, 14-25)

5. juli: Danmark – Polen: 0:3 (15-25, 19-25, 16-25)


2. runde 10.-11. juli:

10 juli: Israel – Danmark: 0-3 (19-25, 21-25, 23-25)

11 juli: Israel – Danmark: 3-0 (19-25, 21-25, 23-25)


3. runde 18.-19. juli: Danmark sidder over


4. runde 25.-26. juli:

25 juli: Makedonien – Danmark: 2-3 (27-29, 25-18, 25-17, 22-25, 16-18)
26 juli: Makedonien – Danmark: 3-1 (25-16, 22-25, 25-18, 26-24)

 

5. runde 31. juli – 1. august:

31. juli Estland – Danmark  3:0 (25-17, 25-16, 25-23)


6. runde 8.-9. august (Ceres Arena, Aarhus): Danmark – Østrig


* Der tages forbehold for ændring af kamptider.

 
Side 1 ud af 3