fredag, 10 marts 2017 06:30

Danmark sætter trenden for international volleyball

Written by
Foto: Klaus Sletting Foto: Klaus Sletting
Det vakte genklang i hele Europa og verden, da Danmark i 2013 omdannede den danske nationalarena i fodbold, Parken i København, til en volleyball-arena og afviklede EM-finalerne her.

Det var første gang, volleyballverdenen havde set noget lignende. Siden da har adskillige store volleyballnationer brugt samme idé for at promovere sporten både i OL, VM og EM-sammenhæng.

Senest har Brasilien afsløret, at finalerne i World League skal afvikles på fodboldstadionet Curitiba Arena da Baixada.

”Når lande som Polen, Brasilien og Italien har valgt at afvikle finaler og åbningskampe på fodboldstadions med inspiration fra vores EM på hjemmebane i 2013, sætter det en streg under, at vi var med til at flytte volleyball til næste niveau. Det understreger også den stigende interesse for volleyball globalt set, hvor volleyball er ved at vokse ud af hallen,” siger Mikael Trolle, sportsdirektør i Volleyball Danmark.

18.000 tilskuere fra hele verden var samlet, da Parken over to dage dannede rammer om semifinaler, bronzekamp og finale ved EM i Danmark. 

Sport Event Denmark var partner på EM i 2013, og det glæder direktør Lars Lundov, at Danmark igen markerer sig blandt verdens førende lande i at tiltrække, afholde og udvikle internationale sportsevents:

”At afvikle EM-finalerne i 2013 i Parken gav stor mediedækning og samtidig helt unikke muligheder for at afvikle en række sideevents i forbindelse med eventen. At andre nationer følger samme idé, viser, at vi har fat i noget rigtigt, når vi tænker utraditionelt i forhold til valg af locations,” siger Lars Lundov.

Nyt værtskab til dansk volleyball
Medarrangør på EM i 2013 var Polen, og de var de første til at gentage succesen med volleyball på et fodboldstadion, da de i 2014 afviklede VM-åbningskampen på det nationale fodboldstadion i Warszawa foran 63.000 tilskuere.

Italien fulgte trop både i 2014 og 2015, hvor de afviklede World League-kampe på Foro Italico i Rom – en udendørs arena, der normalt bruges til bl.a. tennis og atletik.

Sidste år spillede Brasilien og Portugal en showkamp på fodboldstadionet Arena da Baixada for at fejre værternes OL-guld.

Og senere i år er Polen igen på banen, når åbningskampen ved EM spilles på det nationale fodboldstadion i Warszawa.

Med baggrund i Danmarks succesfulde EM-værtskab i 2013, tildelte det europæiske volleyballforbund CEV tidligere på året Danmark værtskabet for Final 4 i den europæiske landsholdsturnering European League den 1. og 2 juli.

Danmark er med i gruppespillet, hvor nr. 1 og 2 i hver gruppe kvalificerer sig direkte til Final 4. Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte, overtager de som værter pladsen fra den dårligste 2'er.
Read 458 times