Mandag, 16 januar 2017 11:19

Kan de danske damehold snuppe guld, sølv og bronze i NEVZA Club Championships-finalerne?

Written by
Foto: Eventmedia Foto: Eventmedia
De danske damehold dominererede gruppespillet i NEVZA Club Championships, hvor Brøndby, Amager og Holte vandt hver deres gruppe. Nu skal de forsøge at følge de flotte resultater til dørs, når NCC-finalerne begynder på fredag. Volley TV streamer medaljekampene.

De tre danske finalehold får selskab af HK fra Island i NCC-finalerne, som spilles i Brøndby. Hjemmeholdet er regerende mestre og møder netop islændingene i første kamp:

”Vi skal vinde over HK. Vi vandt over dem i gruppespillet med vores reserver, og nu stiller vi med stærkeste mandskab,” siger Brøndby-træner Jens Bang.

NCC-finalerne spilles således, at første kamp afgør, hvem man møder i semifinalen. Jens Bang tænker dog allerede et skridt længere:

”Vi skal nok møde Holte i finalen søndag, og den kamp er helt åben. Holte er afhængige af, at Julie Mikaelsen spiller godt, så vi lægger vores taktik på hende,” siger han.

”Deme Morales er skiftet i julepausen, og hende mangler vi. Hun spillede rigtig godt 6’er-forsvar, som vi nu arbejder benhårdt på at erstatte. Vi skal finde nøglen til at kunne forsvare os mod Holtes angreb,” slutter Jens Bang.

Finaletro i begge lejre
I NEVZA Club Championships-finalernes anden kamp møder Holte og Amager hinanden. Begge hold var også med i den danske Final 4 i pokalturneringen, og Holte-træner Sven-Erik Borch Lauridsen håber, at han kan bytte pokalsølvmedaljerne ud med en finere karat:

”Det ville være fedt, hvis vi kunne tage et skridt op i forhold til pokalfinalen. Vi fik en rigtig god idé om, hvordan vi skal slå Brøndby, da vi mødte dem dér,” siger han.

”Vi har været tæt på at vinde NEVZA Club Championships et par gange, men det er aldrig lykkedes. Det vil vi rigtig gerne denne gang, og jeg mener, at vi har holdet til det,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

I modtander-lejren hos Amager tror Lars Engell dog på, at han kan stikke et kæp i Holte-hjulet:

”Først og fremmest er vi glade og stolte over, at vi har spillet os i finalen fra en svær pulje i Norge. Nu står vi i endnu en Final 4-konstellation, hvor vi møder Holte, som er favoritter, men vi tror på, at vi kan lave overraskelsen,” siger Lars Engell.

”I princippet har man to chancer for at komme i finalen. Taber man sin første kamp, spiller man semifinale mod den stærkeste modstander. Men vi går efter at vinde mod Holte, da vejen til finalen bliver nemmere,” siger han.

Volley TV streamer medalje-kampene søndag den 22. januar her.

Klik her for at komme til NEVZA Club Chmapionships-siden.
Klik her for at følge med på Facebook.

KAMPPROGRAM NCC-FINALERNE
20/01, 17:30: Brøndby vs. HK
20/01, 20:00: Holte vs. Amager
21/01, 14:00: Vinder kamp 1 vs. Taber kamp 2
21/01, 16:30: Vinder kamp 2 vs. Taber kamp 1
22/01, 12:00: Taber Semi 1 vs. Taber Semi 2
22/01, 14:30: Vinder Semi 1 vs. Vinder Semi 2
Read 2279 times