tirsdag, 13 december 2016 06:00

Køge vs. Holte: Davids kamp mod Goliat

Written by
Final 4. Det kan virke som en uoverskuelig mundfuld for Køges Final 4-debutanter, når de fredag klokken 15:00 går på banen til den anden semifinale i Final 4 mod Holte.

Mens det er første gang, at Køge er med i Frederiksberg Hallen og Final 4, har Holte været i pokalfinalen de seneste otte år i træk.

Forventningerne i Køge-lejren er derfor heller ikke umiddelbart en plads i finalen. 

”Resultatmæssigt bliver Final 4 en svær nød at knække for os. Vi har kun kunnet presse Holte i enkelte sæt, så vi skal fokusere på at levere en ordentlig præstation,” siger Køge-træner Sven Brix.

I Holte-lejren er forventningerne til Final 4 noget højere, fortæller træner Sven-Erik Borch Lauridsen.

”I bedste fald er forventningerne Final 2. Jeg er spændt på, om vi er kommet langt nok i vores udvikling til at kunne gøre Brøndby rangen stridig,” siger han.

Kæmpe skridt og et fedt show
Det er tredje år i træk, at semifinalerne og pokalfinalerne afvikles som Final 4. Og formatet har vist sig som en prestigefyldt event at deltage i.

”Vi ser frem til at være med til at lave et show. Det er fedt, at Final 4 er allerede er blevet en fed event, som alle gerne vil være en del af,” siger Sven-Erik Borch Lauridsen.

Køge-træner Sven Brix er også glad og stolt for at stå i Final 4, da det er et stor skridt på vejen i den udviklingsproces, Køge er i gang med:

”Det er rart at nå et af pejlemærkerne i sådan en proces. Vi ved, at medaljer i dansk seniorvolley ikke er lige om hjørnet. Så at kunne sætte flueben ud for Final 4 er et stort skridt på vejen for Team Køge Volley. Der er stadig mange flueben at sætte på lang sigt,” siger han.

”Jeg forventer først og fremmest en masse læring og en god oplevelse for holdet. Dem, som har prøvet at stå på banen ved store events som Final 4, ved, at der sker ting i kroppen og ikke mindst hovedet, som man ikke helt kan styre. Specielt på et ungt hold som vores,” siger Sven Brix.

”Det er min opgave at forberede holdet på den opgave, det bliver at spille Final 4. Samtidig skal spillerne finde deres præstationsniveau.”

Semifinalen mellem Køge og Holte spilles fredag den 16. december klokken 15:00. Final 4 afvikles i Frederiksberg Hallen.

Der er fri entré til semifinalerne fredag. Billetter til pokalfinalerne lørdag kan købes her. Køber man billet online, kan man tage en ven med gratis. Fri entré for studerende.  

Sidste chance for at købe billet til Dansk Volleyball Galla 2016 er nu på onsdag kl. 12.00.

Ny optakt hver dag frem mod Final 4. I morgen: Marienlyst vs. Hvidovre
Read 475 times