torsdag, 17 november 2016 07:52

Kan de danske herrehold gentage kvindernes NCC-triumf?

Written by
Hvidovre, Ishøj, Marienlyst og Middelfart skal forsøge at følge i de danske dameholds fodspor og spille sig i finalen, når herrernes gruppespil i NEVZA Club Championships afvikles fredag til søndag.

I sidste weekend dominerede de danske damehold gruppespillet, da både Brøndby, Amager og Holte sluttede 1’er og dermed sikrede Danmark tre uf ad fire pladser i NCC-finalerne.

Nu er det herrernes tur til at indtage den nordiske scene og forsøge at gøre deres kvindelige kolleger kunststykket efter.

10 hold fra Danmark, Norge, Sverige og Island krydser klinger i NEVZA Club Championships.

Danske volleyfans kan glæde sig over, at både Hvidovre og Marienlyst er værter for et gruppespil.

I Gruppe A byder Hvidovre velkommen til Tromsø fra Norge og HK fra Island. Gentofte var egentlig også en del af Gruppe A. Men da de danske mestre spiller Champions League, indtræder de først i NEVZA Club Championships-finalerne, ifølge propositionerne.

”Vi har en lidt større chance for at kvalificere os til finalerne, efter Gentofte er direkte videre. Og det er helt klart det, vi går efter,” siger Hvidovre-træner Martin Olesen.

”Vi kender ikke de andre hold så godt. Det er altid fedt at spille mod hold og spillere, som man aldrig har mødt før. Der kommer en anden energi og tænding på banen,” siger han.

”Vi har været inde i en proces i lang tid, hvor planen har været, at vi skal toppe nu til NEVZA Club Championships og kvartfinalerne i pokalturneringen, så vi kan komme med i Final 4.”

I Gruppe B skal Ishøj en tur til Norge, hvor de møder to værterne Viking og Førde, som også er fra Norge.

Endelig er Marienlyst værter for Gruppe C, hvor de byder velkommen til sine fynske naboer fra Middelfart samt Falkenberg fra Sverige og norske NTNUI.

Der spilles alle mod alle i gruppen, og gruppevinderen avancerer til finalerne i NEVZA Club Championships, som spilles den 27.-29. januar 2017.

Se kampprogrammer og puljerne her. 
Følg med i NEVZA Club Championships på Facebook her.
Read 825 times